Álláskereső jogászok

Kacsa1111 # 2011.06.27. 12:47

Kedves ujhus:),

szerintem olyan nincs, hogy diplomás minimálbér.

Az ügyvédjelölti bérek eléggé változóak. Vannak olyan patkányok, akik nem fizetnek semmit. Sőt, hallani olyat is, aki még pénzt is kér azért, hogy foglalkoztasson, és teljen a gyakorlati időd a szakvizsgáig.

Egyébként a minimálbértől a bruttó 350-400ig lehet eljutni kezdő jelöltként. Általában eközött van a szórás. Az önéletrajzodtól, képzettségedtől, nyelvi kompteneciádtól, képességeidtől, és a szerencsédtől is függ mennyi lesz az annyi.

Kacsa11

ujhus:) # 2011.06.27. 12:32

Juteszembe:)
Mennyit keres átlagosan egy ügyvédjelölt budapesten? Nekem a próbaidőre minimálbért ígértek, azután kicsit többet, de az sem olyan sokkal több...

Volt persze olyan is, ahol diplomás minimálbér lett volna a próbaidő alatt és után is, azt viszont nem tudom, mennyivel több a nem diplomásnál?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.24. 21:45

(Ha nem lenne más költség, az 50 bruttóból akkor se maradna több 20 ezer nettónál.)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.24. 21:43

És a béren kívül más költség nincs is?

Impossible # 2011.06.24. 17:05

a fele kb adóba elmegy, de pl egy darab okirat kb. 50 ezer Ft bruttó, ami kb. fél óra alatt megvan egy ember munkájával...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.24. 17:01

A "keres" itt elég pontatlan, mert ez a bevétel, amit jelentős költségek terhelnek. Majd megtudod, ha magad fizeted.

Impossible # 2011.06.24. 16:35

na kicsit magyartalan lett, de al ényeg a lényeg bakker

Impossible # 2011.06.24. 16:35

Durva azért azt látni, hogy egy óra alatt az iroda keres pár száz ezret, én meg kb. 600Ft-ot... és amivel én dolgozom fél órát, az az irodának a kb. 20x-osát éri annak, amennyit adnak nekem érte. lol

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.24. 05:58

De. Csak most (is) szórakozik.

Naina # 2011.06.24. 04:42

akkor nem tévedtem

Sherlock # 2011.06.23. 22:44

Kedves dr. Orangeman,

gratulálok.

Üdvözlöm a fórum népét,

május óta nekem is van melóm, csak hogy felvágjak :D Ráadásul nem kell kávét főznöm... ...fordítani viszont sokat :)

cat981 # 2011.06.23. 17:37

Leg,
kis punci vagyok :DDDD

cat981 # 2011.06.23. 17:33

Immaculata, kaméleon:

ez már vicckategóriába megy át...muszáj vagyok így reagálni :)))

"Egyébként egy embernek nincs intelligens meg bunkó oldala. .... ."
Tudom hogy nagy bunkóság megkérdezni egy nőtől hány éves, de szakmai alapon komolyan érdekelne hány éves fejjel jutottál ezekre az értelmes megállapításokra :). Az, hogy pocsék emberismerő vagy, az alábbi két hozzászólásodban adott nevetséges következtetések is igazolják (komolyan gondolkodtam rajta, de nem sikerült rájöttem hogyan vezetted ezeket le :))

"Tényleg nem, megvannak az adottságaim, hogy mindig már az első helyen befutó legyek."

Meg sem merem tippelni, hogy testi, netalántán szellemi "adottságaid" tesznek elsőre befutóvá :))).

Tanácsokat meg szerintem inkább ne ossz :), pláne nem vezetői tanácsokat és pláne nem nekem, a Ti gondolkodásotok a vezetői szerpere teljesen alkalmatlan.

Ami pedig az esetet illeti,azért hoz ki erős indulatot belőlem, mert sok olyan tisztességes lányt, nőt, asszonyt ismerek, akik pont az ilyen ringyók miatt nem (ők) kapnak állást. Bármilyen meglepő alapvetően "igazságharcos" vagyok és mivel az élet igazságtalan, ahol és amikor módomban áll tetteimmel igyekszem az igazságosság egyensúlyának irányában mozdítani a dolgokat, történéseket, és márpedig ha lehetőségem van rá hogy kirúgjak egy hasztalan ringyót és helyet biztosítsak egy tisztességes, intelligens, a társadalom számára hasznos ember számára aki 100-szor jobban megérdemli a munkalehetőséget, akkor azt kétlábbal teszem meg. Szükség esetén pedig a dolgok leegyszerűsítése végett önbíráskodó vagyok, sőt "leckéztetni" is szoktam akár keményen is (mint ahogy szóban forgó esetben is), elsődlegesen azért hogy tudja az illető kivel áll szemben és a gondolatáig sem jusson el, hogy mégegyszer megpróbáljon hülyére venni, átverni. Nem attól félek, hogy sikerül neki, mert nagyon keveseknek sikerül, hanem mert az időmet rabolja vele ha meg kell figyelnem.
Mellesleg lefogadom, hogy ha előletek egy ilyen ringyóféle happolna el egy jó állást, még az általam itt leírtaknál is durvább mértékben minősítenétek.

kaméleon,
igen elég jó eséllyel el tudom dönteni, jó emberismerő vagyok, rá is tanultam és 10-13 éves tapasztalatom van etéren.

"Azon túl, hogy azért ez szomorú lenne, ha így lenne, most, akkor hogyan gondoljuk? A fórum olvasóit is az előző, lenézett kategóriába sorolod, akiknek úgysem számít a véleménye, ezért marhaságokat írsz?"

nem abba a lenézett kategóriába sorolom, csak személyemmel kapcsolatban lehet nem fog pontos következtetésre jutni.

"ugyan, ne kavarj már, magad sem hiszed! Nem csak én olvasom :))"
Ugyan már hány jogász/ügyvéd jár ide és ír pusztán csak szórakozásból, pláne off topicokba. Sokan! Egyes hozzászólásaik nyelvezetéből, megfogalmazásából senki nem gondolná hogy jogász/ügyvéd, és ezzel nincs semmi probléma, mert nem ennek szánaj, másik szakmai hozzászólása meg teljesen más, komoly szakmai képet ölt.
De engem nyugodtam próbáljatok meg minősíteni a hozzászólásaim alapján, amúgy általános elv nálam, hogy mindig hülyébbnek adom ki magam, jóval kevesebbet mutatok meg magamból, az "ellenfeleim" alábecsülnek, aztán jót mulatok adott esetben a pofáraesésükön :). Nem egy pályázaton és versenyen nyertünk már ezzel a taktikával.

najó ennyi, nem írok többet, így is bőven sok volt erre a témára :)

Legislator # 2011.06.23. 16:51

most akkor cat fiú, és kaméleon nő, vagy hogy van ez:-D?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.06.23. 16:30

grat, dr. Orangeman:-D.

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2011.06.23. 14:57

Igy van "hunfrakk".
Egy évig alkalmazott ügyvédkednie kell. A szakvizsga letételét követően 3 hónapig lehet jelöltködni. Ezt követően mindenképpen alkalmazott ügyvédkedni kell ahhoz, hogy valaki egyéni ügyvéd vagy ügyvédi irodában irodavezető ügyvéd legyen.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.23. 14:08

Az is egy munka, de ugyanúgy nem fizetik meg, mint a jelölteket. Kivéve a kivételeket, persze.

hunfrakk # 2011.06.23. 14:03

az viszont, aki nem dolgozott ügyvédjelöltként,
és most szakvizsgázott jogászként
ügyvéd szeretne lenne,
az max. alkalmazott ügyvéd lehet...

Dr.Attika # 2011.06.23. 13:58

Szívesen. Csodálkoztam is, hogy alkalmazott ügyvédkedsz. Nem gondolom, hogy dehonesztáló, de ismerve az alkalmazott ügyvédi státusz kialakulásának történelmi hátterét nem igazán passzolt hozzád.

ujhus:) # 2011.06.23. 13:56

Orangeman! Gratula!
Engem szombaton avatnak:P

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.23. 13:44

:O)
Ez érdekes, kolléga. A listában nem írnak alkalmazott ügyvédnek, de a kereső tényleg kidob. Viszont az mindenkit, akár a kamarai elnököt is. Szerintem egyszerűen rossz a neve. Kösz, majd szólok nekik.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.23. 13:39

Gratulálok! (Túl vagy a nehezén. Most jön a ... neheze.)

Naina # 2011.06.23. 13:10

orangeman, ha nem akkor vársz szakvizsgáig :)))

orangeman # 2011.06.23. 13:04

ma volt az uccsó zv nap, és köszi mindenkinek. Remélem ezentúl szóba áll majd velem Imp mester.

For God and Ulster

Naina # 2011.06.23. 13:00

Orangeman, gratulálok!:)
Jól elhúzódtak a záróvizsgák. Vagy névsor végén voltál.:)