Álláskereső jogászok

Impossible # 2011.06.21. 20:19

kbs,

ha szűken értelmezem, az 2 hónap... van, akinek egy évig nincs állása... szóval - legalábbis számomra - a Te esetedből az következik, hogy baromi szerencsés vagy.

Amúgy most nekem is lett egy új, bár még rezeg a léc, ne kiabáljuk el.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.21. 20:01

Novembertől februárig kerestem állást, négy év gyakorlattal (15 év egyéb munkatapasztalattal), abszolvált A és B szakvizsgával. Egyetlen interjúra sem hívtak be, az esetek 80%-ban egyáltalán nem is válaszoltak, még annyit se, hogy "bocs, ne reménykedj".

Szóval nem lesz könnyű.

Naina # 2011.06.21. 16:25

ujhus, én is most próbálgatom a szárnyaimat.:)

nekem jövő héten lesz az első interjúm. Kíváncsi vagyok mennyiben más ez, mint az eddigi munkakörömben az állásinterjúk.

ujhus:) # 2011.06.21. 16:07

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Még van egy rakás kérdésem...

1. Átlagosan mennyi idő alatt tud manapság egy jogász elhelyezkedni? A nyár gondolom nem lesz olyan aktív, az egy hónapos ítélkezési szünet is lelassítja a folymatot...
  2. Most számoltam össze: eddig 34 helyre küldtem el az önéletrajzom kb. másfél hét alatt, ebből 5 helyről kerestek meg. Ez milyen arány? Ha pocsék, akkor valamit nem csinálok jól...
bandeeraz # 2011.06.21. 10:07

Engem behívtak már kéretlenül küldött e-mail alapján. Persze kellett hozzá három hónapot várnom, és közben már rég elhelyezkedtem, de azért jól esett.

A nagyobb irodák szokták gyűjtögetni az önéletrajzokat, és ha kell ember, akkor első körben nem hirdetnek, hanem az innen-onnan beesett önéletrajzokból mazsoláznak.

Legislator # 2011.06.21. 09:07

a heideggeresre jártam...mindkét verziójára:_P

Sunshine after the rain.

ujhus:) # 2011.06.21. 08:58

Igen, részt vettem már állásinterjún, az elmúlt egy hétben összesen 4 helyen voltam. Ebből egyet már elbuktam, három még függőben van.

Hogyan viselem? Hát, igazából nem vagyok már kezdő, ez a második diplomám. Az elsővel is voltam néhány interjún. De ez más világ, amiben egyelőre kicsit bizonytalanul mozgok...

Kovács Béla Sándor! Neked köszönöm a javaslatot, de nem Fejér megyében keresek, hanem legfőképpen Budapesten. Vajon ezt más kamarák is megteszik...?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.21. 07:46

A Fejér Megyei Kamara megküldi a tagoknak azokat aza álláskeresői önéletrajzokat, amelyeket emilben beadtak hozzá.

Naina # 2011.06.21. 05:13

ujhus, és sikerült már állásinterjún részt venned?

A kéretlen megkereséseket szerintem úgy fogadják, ahogy máshol is. Kérdés inkább az, hogy a te beállítottságod hogy viseli az ilyen helyzeteket, esetleges visszautasításokat.

ujhus:) # 2011.06.19. 13:41

Sziasztok!

Frissen végzett jogász vagyok, és éppen állást keresek. Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

Eddig kizárólag konkrét hirdetésekre jelentkeztem, de kaptam olyan javaslatokat is, hogy küldjek önéletrajzot "csak úgy", azaz olyan helyekre, ahol nem hirdetnek semmit, hátha esetleg....

Amit megcéloztam, az ügyvédi iroda és közjegyzői iroda. Nem tudom, hogy működik ez a gyakorlatban: hogyan fogadják ez ilyen kéretlen megkereséseket? Lehet ilyesmivel egyáltalán zaklatni, foglalkoznak-e vele?

Azt is hallottam, hogy közjegyzőhöz eleve nem sok az esély protekció nélküli bekerülésre...

Mitévő legyek...?:/

Minden hasznos infot szívesen fogadok!
Köszönettel!

Impossible # 2011.05.11. 20:16

már megint szapuljuk a jogelméletet?! :P ejnye...

orangeman # 2011.05.11. 19:34

Nálunk az egyetemen egyébként van olyan óra, hogy a "Power Point szerepe az ügyvédi munkában"

Mondjuk ez nem veri hasznosságban a "Felvilágosodás hatása a magyar tűzvédelemre" (Kötelező olvasmány: II. József tűzvédelmi pátense) és a "Heidegger filozófiájának jogi vonatkozásai" (aki erre nem járt, soha nem fog megtanulni gondolkozni) órákat.

For God and Ulster

Impossible # 2011.05.11. 18:45

orangeman,

mit? Hogy treányúhl íránk? Éaúzt nem fomog.

Impossible # 2011.05.11. 18:41

Ser,

igen, és az álláshirdetés kiíróinak is érdemes lenne megtanulniuk írni (legalább egy pár sor tisztességes leírásának erejéig). :D ld. ExVel

Sherlock # 2011.05.11. 16:39

Impy,

pedig érdemes elmélyülni az excelben, jó dolgokat lehet benne csinálni.

orangeman # 2011.05.11. 15:23

De azért ezt ne éreztesd velük az interjún Imp...

For God and Ulster

Legislator # 2011.05.11. 14:17

wow cat, ez cool:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2011.05.11. 13:35

"magabiztos Word/Exvel használat
kiváló problémamegoldó képesség, jő logikai, struktúrűlt gondolkodás"

Exvelt nem tudok használni, jő és struktúrűlt gondolkodásom sincs, de legalább nem remeg a kezem, és trehány sem vagyok, ez mondjuk beadványok készítése szempontjából jelentős előnyként értékelhető, szóval remélem, figyelembe veszik a hirdetés kiűáóríói.

cat981 # 2011.05.11. 11:48

Csak szólok, hogy a banánnal (és az össze többi távolról hozott gyümölccsel) az a gond, hogy éretlenül szedik le, így nem tud benne megfelelő mennyiségű és minőségű hasznos tápanyag (vitamin, nyomelem) kialakulni (csak a napfény kevés hozzá). Tehát amikor a könyvekbe azt olvassuk, hogy a banán (vagy más gyümölcs) x y z vitamint és nyomelemet tartalmaz, az mindig érett, egészséges gyümölcsre, most banánra vonatkozik, amit itt Európában sose fogunk enni, mivel legalább 1 héttel érés előtt szedik le teljesen zölden. Úgyhogy a hasznos vitamin és nyomelemtartalmat bőven lefelezhetjük, hanem harmadolhatjuk az itthon kínált banán esetében. (Egyszer volt szerencsém Mexikóban banánültetvényen fán érett (enyhén zöldes) banánt enni (fáról leszedve azonnal fogyasztva), össze sem volt hasonlítható az íze az itthon tapasztaltaktól. 6-ot ettem meg egyszerre (kb. 1,5 kiló), szarul is voltam egész nap tőle de egyszer megérte :).

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.03. 09:59

Nem is tudom... Én például jobban szeretem a banánt, mint a tejet.

Rexor # 2011.05.03. 07:59

Legalább a gyerek szintet elértem, ami az evolúcióban mindenképpen előrelépés a sima majomállapothoz képest. Már jól érzem magam :). De azt hiszem tényleg hibáztam :).

Kacsa1111 # 2011.05.03. 05:56

Kedves Rexor,

látod, látod...te hibáztál (amikor hozzászóltál):)

Kacsa11

Impossible # 2011.05.02. 20:17

Rexor,

nem mélyreszántó, hanem mélyenszántó... mellesleg te sem gondolsz bele abba, amit mondok, csak illedelmes gyerek módjára majmolod a többségi álláspontot.

Legislator # 2011.05.02. 17:35

hunfrakk: has-, derék-, combméret csökkentése a cél...
Rexor: köszi
Imp: minden káros szenvedélytől megtartóztatom magam... Amúgy én eleve nem iszom szénsavas vizet...:-)

Sunshine after the rain.

Rexor # 2011.05.02. 14:17

Komolyan van itt még valaki aki reagál Imp rendkívül bölcs, elgondolkoztató és mélyreszántó gondolataira? :)

Legislator: részvétem és kitartást. Veled vagyunk!