Felmentési idő - nem felmondási. Újságírók...
Álláskereső jogászok
Elbocsátási hullám a fővárosi városházán
A héten elkezdődtek az elbocsátások a főpolgármesteri hivatalban, összesen 150 köztisztviselőnek mondtak fel. További 100-150 ember távozik még várhatóan március végéig.
A főpolgármesteri hivatal létszámát az előző városvezetés mesterségesen felduzzasztotta, az átszervezés az önkormányzati választások után megkezdődött, mondta lapunknak Szűcs-Somlyó Mária, a hivatal kommunikációs igazgatója.
Szűcs-Somlyó Mária megerősítette, hogy február 15-én megkezdődtek az elbocsátások a Városházán. Eddig összesen 150 embertől váltak meg, közülük sokan nyugdíjba mentek. A létszámcsökkentés megtakarításait áprilistól lehet majd érezni, akkor jár le a kéthónapos felmondási idő.
A kommunikációs igazgató hozzátette, hogy az 1271 fős (2010 novemberi adat szerint) főpolgármesteri hivatalból még várhatóan további 100-150 alkalmazottat bocsájtanak el március végéig.
A 300 fős létszámcsökkentést már tavaly év végén bejelentette Tarlós István a fővárosi közműcégek igazgatóinak leváltása előtti napokban.
Kedves Legislator,
„A jogot mindig is szabad emberek művelték, míg pl. a műszakiak a római korban rabszolgák voltak,”
ma már ez fordítva van!:)))
Kacsa11
nekem is ez ugrott be :). Nemrég néztem meg újra, aki nem látta a filmet nézze meg, nagyon jópofa film, igényesen kidolgozott jelenetekkel és humorral.
Hehe, Aranyoskám.
A jó megjelenés az tényleg nagyon fontos....Egy ügyvéd ismerős (srác) jelentkezett egy (nem is olyan kis) Kft. ügyvédet kereső hirdetésére, meghallgatás ügyvezetőnél, 15 perc smúzolás, a szokásos "majd értesítjük".
Kifelé menet megállt a folyosón cihelődni, amikor is hallja bentről, hogy ügyvezető lebaxa a titkánőt: "Nem megmondtam világosan, hogy hozzám csak a szőke, dekoratív ügyvédcsajokat hívják be? Jobb dolgom is lett volna, mint ezzel a pofával társalogni.."
(De ők legalább nem eleve ügyvédnőt kerestek a hirdetésben, így nemi diszkrimináció kizárva:))
napi 48 óra:-D, ez maximalizmusXD.
Sunshine after the rain.
:)) Napi 48 órai munkavégzés után, ha van után?
Ser, a jó megjelenés fontos. A jogot mindig is szabad emberek művelték, míg pl. a műszakiak a római korban rabszolgák voltak, azoknak mindegy, hogy hogy néznek ki:-).
Sunshine after the rain.
Állásbörze:
"Jogász végzettség (BA, MA, egyetemi, főiskolai)
"
Milyen a főiskolai jogász végzettség?????
háháhá, fő a precizitás.
Talán ha tárgyalóképes angolul írják, jobban menne.:P
Pénzügyi intézményi ügyfélkörrel rendelkező belvárosi ügyvédi iroda 3. 4. éves joghallgatót keres gyakornoki munkára.(napi 1–2 nap munkavégzésre)
#
Feladatok:
* szerződések előkészítése
* jogi kutatómunka
* ügyfelekkel való kapcsolattartás
#
Elvárások:
* jó megjelenés
* magabiztos fellépés
* jó kommunikációs képesség
* képesség az önálló munkavégzésre
* tárgyalóképes angol nyelvtudás
Tovább: http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_6955#…
Napi 48 óra munka és még nézzek is ki jól?!
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Egyébként elnézést, hunfrakk idézte.
???
Mást se igen.
kbs,
te engem is utálsz? :)
igen, de Attika összekeverte a helyettest a jelölttel, márpedig marha nagy különbség van
tegnap voltam interjún, várom a visszajelzést
Ezt már Impossibile idézte. Csakhogy az az értelmezés, amelyet erre te adsz, erőltetett. Amikor a jogalkotó kötelező szabályt alkot, akkor nem így szokott fogalmazni, hogy "...is figyelemmel...". Ez inkább csak olyan "ha esetleg lehetséges netalán"...
impi mi a pálya
alább a megfejtés olvashat tőlem és attikától is
Attika,
jól összekeverted a szezont a fazonnal. :)
A közjegyzőhelyettes és a közjegyzőjelölt két külön kategória, ahogyan a a bírósági fogalmazó és a titkár is.
Bizony Béla jogszabály írja elő a közjegyzőhelyettes munkabérét.
1991. évi XLI. törvény
a közjegyzőkről
A közjegyzőjelölt és a közjegyzőhelyettes
28. § A közjegyzőjelölt és a közjegyzőhelyettes munkabérét a bírósági fogalmazó, illetve a bírósági titkár illetményére is figyelemmel kell megállapítani.
Jogértelmezésem szerint nem lehet kevesebb bírósági fogalmazói, titkári illetménynél csak magasabb.
Viszont vegyük figyelembe a mai napon a fórumon megjelent közjegyzőhelyettesi álláshirdetést:
Közjegyző-jelölt
Budapesti közjegyzői iroda közjegyző-jelöltet keres közjegyzői tevékenységbe tartozó feladatokhoz kapcsolódó munkavégzés elősegítésére.
Elvárások:
jogi egyetemi végzettség
tízujjas gépírás tudás
számítógépes ismeretek
monotonítás tűrés
Előnyt jelent:
pályakezdő
jó stressztűrő képesség
analitikus gondolkodásmód
Amit kínálunk:
Munkavégzés egy kellemes környezetű és hangulatú irodában.
Munkavégzés
helye:
Budapest
Munkaidő:
főállás
Fizetés:
megegyezés szerint
Hírlevelünkben minden héten megküldjük Önnek a legújabb jogi állásajánlatok listáját!
OK
Kapcsolat
Email:
Jelentkezés
Jelentkezés módja
fényképpel ellátott, bérigényt tartalmazó önéletrajzzal
Határidő
2011-02-03
Tovább: http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_6943#…
Stressztűrő képesnek kell lennie és analitikus gondolkodónak (hogy az utóbbi mi a franc azt nem tudom) tehát , ha ilyen, akkor a fogalmazói, titkári fizetéstől többet kérhet.
Kellene az ügyvédekről szóló törvényt is egy ilyen passzussal kiegészíteni.
"Az ügyvédjelölt fizetésére vonatkozóan a bírósági, ügyészségi fogalmazók, titkárok és a közjegyző jelölt és helyettes fizetésére vonatkozó szabályok irányadók."
Erre nem mondanám, hogy konkrétan meghatározza a közjegyzőjelölt bérét. Inkább csak olyan "nesze semmi"...
A közjegyzőjelölt és a közjegyzőhelyettes munkabérét a bírósági fogalmazó, illetve a bírósági titkár illetményére is figyelemmel kell megállapítani.
A jelölt bérét? Nekem ez új. (Na jó: ez is új.)
Ha közjegyző-jelöltnek pályázom, vajon miért kell bérigényt megjelölnöm az önéletrajzomban, amikor törvény határozza meg? :D
:-D. Glossa Ordinaria Glosszátorképző Központ:-D.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02