PTE AJK


mojac # 2005.11.02. 14:56

Más téma! (agylazítás tanulás közben)

Láttátok már az egyetemi gyűrűt?
Nézegettem a honlapon, de valahogy nem tudom térben elképzelni hogy nézhet ki.
Bevallom, szeretnék egyet (talán az ezüstrevalót össze tudom szedni, kicsi a kezem hálisten), ha már nincs szakgyűrünk.
Miért nincs szakgyűrünk?

Order (törölt felhasználó) # 2005.11.03. 10:05

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Rexor # 2005.11.03. 12:27

Hát Order mi tagadás nem sokat változtál mióta nem jártál itt. Optimizmus a köbön. Tetszett ez a mondatod: "Mindenki jön a szövegével, hogy a főiskolát, egyetemet ő is munka mellett végezte. De hogy mi a végzettsége? Tanítónéni, szociológus meg szociális munkás." Két kérdésem lenne:

  1. mi a bajod ezekkel a munkákkal?
  2. ez honnan pattant ki?

Szerény véleményem szerint a munka az munka. Ha találsz valamit örülni kell mint majom a farkának, valahol el kell indulni. A munkahelyeken nem a diplomák számát nézik, hanem a szakmai gyakorlatot. egyszóvalegyetértek mentáával, amig fiatal vagy, nincs családod, gyereked addig bármire képes vagy.

mojac # 2005.11.03. 12:51

KÖszi a választ!
Láttam én is mit kostál, hát tényleg földhöz vágó. Nem is merném megmondani, hogy a fizum hanyad része. Egy tuti, ha vennék gyűrűt, abban a hónapban már nem laknék és nem ennék.
De azért, nekem mindig is tetszett az ilyesmi. Láttam kézen a miskolci közgazdászos szakgyűrűt, meg a pesti gépészmérnököst. Ez utóbbin egy fogaskerék vagy micsoda van, szerintem helyes. A mi nem létező szakgyűrűnkön lehetett volna egy §. Eh, olyan helyre kellett volna menni, ahol van. De, hát késő. Szió

Mentaa # 2005.11.03. 13:45

Sziasztok!!!!

Rexor!

Köszi az egyetértést, végre valaki, aki a lényeget látja előítéletek nélkül. Egyébként én is pedagógusból szeretnék jogásszá válni. Sokszor röhögök a külvilágon, amikor látom, a fancsali képekre kiírva, hogy na, mit akar, hülye pedagógusból, hülye jogász. És ki nem fügyül rájuk. Egy a lényeg, hogy én tudom magamról, akárhová kerülök, akár pedagógusként, akár jogászként, akár családanyaként, még azt is megkockáztatom, hogy nőként meg állom a helyem. Mert a munka az szerintem is munka, amit el kell végezni, és különben is a hülye jogászok hülye gyerekeit is hülye pedagógusok tanítják, és a hülye jogászok, közgazdászok is kikerültek az ismétlem hülye valakik kezei közül. Szánalmas világszemlélet így ítélkezni emberek felett.

Order!

Szerencsére nincs itt Türi, mert nem igazán koppantja a pesszimizmust. Ahogy megismertem, tutira nem hagyná szó nélkül. Ne légy már annyira magad alatt. És ismered az ősi mondást, "mindenki a maga szerencséjének a kovácsa." 10 olyan év van mögöttem, ami megélhetést biztosító munka keresésével telt. Ez persze nem azonos azzal, amire egész életemben készültem, és ami maximálisan boldoggá tesz, de amunka az munka és ha sikeres, akkor az is tud jól esni. Nem szabad összeomolva elcsüggedni!

Mojac!
Belebuktam ebbe az átkozott magánjogba! Na, de se baj, egyszer jön el ami sose volt....:) Csak kitartás és türelem kérdése az egész. Igaz? Voltál már vizsgázni? Mi az ábra? És hol lehet megnézni, azokat az egekbe rúgó gyűrű és egyéb ketyeréket?

Na mentem, mert mint mondtam, van pótolni valóm magánjog és társai terén! Mindenkinek jó munkát és jó tanulást!

mojac # 2005.11.03. 15:04

szió

Mentaa! Sajnálom a magánjogos esetedet!
Tényleg kitartás kérdése az egész! Én sokadszorra jutottam át a magánjogon (is).
Jelzem, én a hülye-pedagógus gárdát szaporítottam régebben. Már nem tudom miért gondoltam, hogy a jog jobban fog menni?!
Gyűrű-féle ketyeréket úgy emlékszem, az egyetem , vagy Pécs honlapján találtam valahol.
A vizsgámról csak annyit, hogy most eltűnök majdnem két hétre és mire visszajövök, remélhetőleg már letehetem a lantot örökre.
Pá mindenkinek! Könnyed tanulást, sikeres vizsgát, és jó melót mindenkinek!

mojac # 2005.11.03. 15:11

Mentaa!
Na, csak nem hagyott nyugodni a dolog, hogy nem emlékeztem merre találtam!
Az ajándéktárgyakkal a www.marketing.pte.hu oldalon találkozhatsz!

Mentaa # 2005.11.04. 10:29

Sziasztok!

Mojac!
Köszi az elérhetőséget, meg fogom kukkantani. Nagyon szorítok neked, ez már olyan jó érzés lehet, hajszálnyira a végtől. Utána már jogod leszd nem tanulni is! :) Húúú, nagyon drukkolok! Mindenképp jelentkezz, ha túl vagy rajta. Sok sikert, izgulok érted!

Legislator # 2005.11.04. 13:14

Mentaa! A 3.30 a le nem fekvésem ideje volt, mert aznap nem aludtam semmit.


Sunshine after the rain.

Rexor # 2005.11.04. 13:43

Egy kis off: Legislator aludni köll, kivéve ha van sör :). Béres Deák Attila kolléga üdvözletét küldi! Találkozót lassan össze kéne hozni a "megszokott" fórumos helyen.

Legislator # 2005.11.04. 14:51

Höjj!!! Ez kiváló! Attilánkat én is üdvözlöm. Egyébként némi borivás is okozta a nemalvást+beleszerettem a honfoglaló nevű játékba, és 5.30-ig meg sem álltam ez ügyben. A találkozót nagyon várom, esetleg mélben elküldhetnéd a mobilszámod.

Köszönettel: leg


Sunshine after the rain.

Order (törölt felhasználó) # 2005.11.04. 18:24

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Türelmes # 2005.11.05. 07:18

Hali!
Nos,az évfolyam bő kétharmadával együtt én is elhasaltam magánjogon,5,5 pontom lett,7től lehetett bejutni szóbelire.Mérges voltam mert sikerülhetett volna.Gondolom kivoltatok éhezve erre az információra...:o) Láttam,mentababy megidézte szellememet,nos most annyira ideg vaok a suli miatt,h Orderke "segítsetek mert munkanélküliként fogok meghalni 89évesen" típusú panaszkodására vigasztalást nem igen tok nyujtani.Elég feszült vagyok,senkit nem akaok megbántani.Legyen szép napotok,nekem ma muszáj volt bejönni,hiszen "munkanap" van...:o(((
puszi,ill kézfogás.

Türelmes # 2005.11.05. 07:20

Visszaolvastam magam...kicsit nyers voltam,tekintsétek tárgytalannak,bocs mindenkitől.Csáó

Mentaa # 2005.11.05. 08:29

Sziasztok!

Leg!
A honfoglalót én is imádom, egyszer összejöhetnénk. Mirtusz3 néven szoktam fenn lenni. Igaz, mostanában ha arra tévedek, csak a halálfejet gyűjtögetem úgy leszívja az agyam a vizsgaidőszak. Vagy arra se tévedek!

Rexor!
BD-t én is ismerem!:)

Türi!

Csak semmi pánik, egyébként nem voltál nyers, teljesen természetes vizsgaidőszakbeli lelkiállapotot adtál vissza.
Én is pocsékul vagyok! :(

Mojac! Hiányozni fogsz! :)

Eltűnök, szép napot mindenkinek!

Order (törölt felhasználó) # 2005.11.05. 18:37

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Rexor # 2005.11.07. 08:18

Order én is olvastam a hozzászólásokat, de nem találkoztam olyannal, ami azért kritizál Téged mert munkanélküli vagy. Az optimizmus hiánya az ami nem szerencsés. Ez nem gonoszság, nagyon nagyon vastag burokban lehetsz ha ezen megsértődsz. De kívánom hogy ennél durvább pofont ne kapjál az élettől.

Legislator # 2005.11.07. 12:13

Rexor:))), pacsee! (Give me a five!) Nos, mikor lesz valami kis (nagy) jogifórumos össze(-vissza)jövetel???


Sunshine after the rain.

Türelmes # 2005.11.08. 07:03

Order.Kérlek szépen...szerintem te egy okos,felnőtt ember vagy,és teljesen jó szándékkal írom amit írok.Itt mindenki tudja,hogy okos vagy és szuper,h csak rómából van karód.(Nekem van vagy 8,abból minimum 6polgári jogi tanszék).DE: nyomatékosan kérlek,hagyd abba husika, a sírást a munkanélküliség témaköréban.A napokban kb40ember vigasztalt ill mondta el a véleményét,erre besértőc.Nyomatékosan kérlek,tanulj,és írj valami másról,lécci.Nem hiányoznak "szarul esik,h OLYANOKAT mondtok,pedig én keresek munkát,adjatok egy pézsét"-típusú beírások.Figy:aranyos vagy meg minden,remélem nem gázoltam beléd.puszi

Mentaa # 2005.11.08. 08:09

Sziasztok!

Hát order! Valami nem ok! Egy hozzászólás semd kritizálta a munkanélküliséged. Szerintem. Csatlakozom minden előttem szólóhoz. Szerintem ha már így alakultak a dolgok, akkor próbáld ezt a munkanálküliséget pozitívan szemlélni, és ahogy tetted is a javadra fordítani, és abból a szemszögből vizsgálni, hogy ok, akkor most főállásban tanulhatok. Én speciál halomr bukom nagyon sokszosr nagyon sok mindenből és mindamellett amit csinálok valahogy nem tud égni képem miatta. Szerencsére senki nem hajt, és nem az életem fő értelme, hogy a dr.betűvel villogjak, úgyhogy majd szépen megcsinálom, amikor az élet engedi.
Igazából nem értettem a hozzászólásod, meg az érzékenységed, mert itt mindenki úgy küzd a céjaiért, ahogy tud, ahogy ereje, lehetősége engedi, és pédául nekem soha nem jut eszembe fikázni valakit azért, mert munkanélküli, mert egyest kapott, mert, hiper szuper jótanuló. Ez már nem az óvoda. Itt tényleg felnőtt emberek küzdenek, a napi problémik mellett, ami lehet, hogy munkanélküliség, lehet, hogy egy imádott főnök jóakarása, lehet, hogy a családban, magánéletben adódott problémák. Szerintem a legnagyobb problémát, már ne haragudj, de ha meghasragszol is a te dolgod, te magadnak csinálod. Te nam tudsz napirendre térni a helyzeteddel. Szerintem itt kaptál biztatást jócskán, és mindenki arra ösztönzött, hogy próbálj szelektálni és a pozitív oldaláról megközelíteni a dolgokat. Én Order 10 évig csináltam azt, hogy 10 hónapra volt munkám, utána szeptemberre tanévkezdésre vagy találtam vagy nem, vagy dolgoztam vagy nem. Tudom, mit jelent munkanélkülinek lenni, tudom mit jelent a már megint nemv esznek fel sehová érzésével küzdeni, de azt is tudom, hogy mindenki a magam szerencséjének a kovácsa, tehát, ezen is mint minden más dolgon az életedben neked kell átküzdened magad, függeetlenül attól, hogy ki mit gondol. Szerintem senkinek sincs joga pálcát törni a másik felett, mert gőze sincs, hogy a másik helyében hogy állná meg a helyét.

Mentaa # 2005.11.08. 08:12

Most olvastam vissza, rengeteg elütés van benne, bocsi mindenkitől, nagyon sietek, mert van mit aprítanom a tejbe, hogy meglegyen a félévem!

Induljon szépen a napotok!

Jó munkát és jó tanulást mindenkinek!

vjulia # 2005.11.08. 20:44

Sziasztok! DL-es, elsős joghallgató vagyok! Mindenféle riogatást hallottam már, ezért aztán szeretném tudni, mi az igazság!? Tényleg olyan rémisztőek a vizsgák? Úgy hallottam, hogy a pécsi tanárok sokkal humánusabbak, mint bárhol máshol! Kollégáim Győrbe járnak - ők is első évesek -, de már most tök kiszúrás, amit velük csinálnak: kéthetenként konzultáció péntek, szombat, + már most írják a hétvégén a 2. és 3. zh-t. Olvastam itt korábbi hozzászólást, hogy az illető 100 %-osan tudta az anyagot, mégis kivágták??? Hihetetlen, hogy tényleg csak a szubjektum határozza meg, ki felel meg a követelményeknek, és ki nem! Nekem a tanárok eddig nagyon szimpatikusak, és feltételezni sem tudom, hogy - ha valaki tanult + még szerencséje is van a tételhúzásban - kivágnák az embert...

Bocs, ha esetleg naívnak tűnök, de tapasztalatom még nincs...

Ja, és hogyan célszerű, érdemes tanulni?

Köszi a válaszokat előre is!

Mentaa # 2005.11.09. 08:05

Szia vjulia!

Először is először mindenki naív, mert szerintem azt képzeli, hogy az ahogyan eddig tanult, ahogy tanult, és amilyen hozzáállással eddig találkozott az itt is beválik. Hát szerintem ezeket itt mind elfelejtheted. Meglátásom szerint akkor is kivághatják az embert, ha halálra tanulja magát, és egyébként is, 5-re csak a Jó Isten tudja, 4-sre a tanárok, 3-sra az idióta sógoruk, akik valamelyik másik egyetemen tanítanak, úgyhogy te már fiam csak kettesre tudhatod. Na, ez volt a vicc helye, de jobb ha felkészülsz, hogy csalódások azért fognak érni, és arra is, hogy feltedd a pléhpofát és ne légy miattuk lelkibeteg, ne érezd magad megalázottnak, és főleg ezek miatt ne add majd fel. Igazság mint olyan szerintem nem létezik. na, kellően elvettem a kedved? Egy a lényeg, ne foglalkozz senkivel, az lesz a mérvadó, amit te megtapasztalsz. Lehet, hogy 5 éven át tényleg mindig mákod lesz. Nekem ez nem jött be, de alapjáratban kitartó vagyok, úgyhogy a néha fel a fejjel semmi remény ellenére gyűröm az ipart.

Türi, Order, Legis, Rexor!

Hol vagytok? Mojac, te tudom az utolsókat rúgod polgáriból! :)

Fiatalok! Ti hogy álltok az olvasással? Én már annyira ki vagyok éhezve, hogy végre valami olyat olvassak, amit nem azért veszek a kezembe, mert muszáj. És ami jó érzéssel tölt el, és kibillent a jog világából, akár csak egy félórára.

Gyertek, már és dobjatok be valami témát!

Amúgy mindenkinek szép napot!

Türelmes # 2005.11.09. 11:55

Mentabébi.Itt vagyok persze,de először is dolgozom,másodszor meg muszáj tanulnom,mert mint már emlitettem kirugtak (5,5ponttal)magánjogon,és nem szeretném ha ez még 1x előfordulna.Plusz köjog egy nappal később.Utána bő egy hónap pihenés,de ha itt kiabálsz a szobánkban,megmondalak a tanárnéninek,és majd jól a sarokbaállít.Ha letudtunk mindent,csinál6nánk egyx "szobatalit" amiet a cseten szoktak néhány heen,nem? :o) Puszi

Türelmes # 2005.11.09. 11:56

köjog=közjog