Állástalálás?!


moja # 2005.07.08. 07:36

Szia HE0222,

Köszi a hozzászólást! Most bánom csak igazán, hogy nem előbb találtam meg ezt az oldalt, mert a tanáraimmal már csak a vizsgán találkozom. Viszont bemegyek a bíróságra, igazad van! Ügyész, vagy bíró szeretnék lenni majd, de csak ügyvédi irodák hírdetnek. Mégegyszer kösz, és sok sikert Neked is a továbbiakhoz!

HE0222 # 2005.07.07. 08:18

Szia Moja,

ha bíróságon szeretnél dolgozni, első lépésnek azt tanácsolnám, hogy még az egyetemi idő alatt járj be minél többet a bíróságra, egyetemistaként, és nem ártana, ha ott töltenéd a kötelező gyakorlati idődet, amit aztán egy bíró, akihez beosztanak, papírral igazol. nem tudom, belefér-e ez még az idődbe, mielőtt végzel. Ha nincs ismerősöd a bíróságon, nézz szét a tanáraid közt, biztos találsz köztük bírót, kérd meg, legyen a segítségedre. Én is ezt tettem annak idején. A dolog menete: A Fővárosi bíróságon a tanulmányi felelőshöz kell menned, I. emeleten van, ő vesz nyilvántartásba, és állítja majd ki a belépődet. De mondom, a legjobb, ha valamelyik tanárodtól indulsz, akkor tuti sikerül. Sok sikert!

moja # 2005.07.07. 07:13

Õsszel végzek az egyetemen, bíróságon szeretnék dolgozni majd. De addig is élni kéne valamiből! Hogy tud elhelyezkedni egy majdnem végzett jogász, ha az is nehezen tud, aki már megkapta a papírját?