Ez lemaradt:
134. § (3) A szabadságot esedékességének évében kell kiadni. (…)
Gyes melletti munka!
Én is így gondoltam(tudtam) csak szeretném "felhomályosítni" ezért kellenének a konkrét paragrafusok. Mert ugye a törvénykönyvek paragrafusok makacs dolgok nehéz velük vitatkozni...
ha +tudom neki mutatni hol nézzen utánna TALÁN könnyebben fog "jogkövető magatartást" tanusítani...
Mt. = 1992. évi XXII. törvény a Munka Törvénykönyvéről
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
- a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának ... időtartama.
(2) A felmondási idő, ha az (1) bekezdésben meghatározott felmondási védelem időtartama
- a tizenöt napot meghaladja, ezt követően csak tizenöt nap,
- a harminc napot meghaladja, ezt követően csak harminc nap
elteltével kezdődhet el.
(4) Az (1) bekezdésben meghatározott védelem fennállása szempontjából a felmondás közlésének időpontja az irányadó
142/A. § (1) Az egyenlő, illetve egyenlő értékűként elismert munka díjazásának meghatározása során az egyenlő bánásmód követelményét meg kell tartani.
(4) A munkaköri besoroláson vagy teljesítményen alapuló munkabért úgy kell megállapítani, hogy az az egyenlő bánásmód követelményének (5. §) megfeleljen.
De legalább a minimálbért meg kell fizetnie, ill. szakképzettséget igénylő munkakör esetén
- 2 évnél rövidebb gyakorlati idő meglétekor a min.bér 120%-át,
- ha megvan a 2 év gyakorlat, akkor 125%-át.
Ez a garantált bérminimum.
És még lehet olvasgatni, sok érdekes szabály van... :)
Legyen elég ennyi, ha a könyvelő kíváncsiságát ez sem elégíti ki, akkor olvasson ő tovább...
Nándy, elnézést...
Más. A Munkaügyi Törvény 1992. évi módosításakor nem volt előre látható a 2009 évi gazdasági válság - amikor nem hogy visszavenni nem tudják a gyesről visszatérő anyukákat, hanem csoportos elbocsájtások vannak, rossz esetben cégbezárás.
Persze erre is van megoldás, de nem a Jogi Fórumba való...
Ezt csak úgy leírtam.
OFF
Kicsit több kritikával kellene olvasni azokat az újsághíreket.
Nekem erről az egész válságosdiról az egyszeri reklám jut eszembe, amikor mindenki "emelt". S a zöldséges magyarázta, hogy ő miért: "a válság; a nagybani helyzet, meg az ózonlyuk... Muszáj emelni..."
ON
Kedves Mindenki!
Jelenleg gyesen vagyok, de banki törlesztésünk miatt jobb lenne, ha munkanélküli segélyt kapnék. Van munkaviszonyom, de a gyes lejárta után nem vesznek vissza ez tuti, de közös megegyezéssel el tudnék menni.
Ha lemondok a gyesről és kapom a munkanélkülit, akkor a férjem, akinek van 8 órás munkája, igényelheti a gyest? Tehát nem vezsik el számunkra? Van valami egyéb kritérium? Legális? Meg lehet tenni?
Láttam már páran kérdezték ezt, csak nem akarom elhinni, hogy lehetséges! :) Bocsi, kissé hitetlen vagyok!
Köszi a válaszokat!
Kriszti
T. Szakértők
pár hónapja kértem itt segítséget a munkába visszatérésem ügyében.
"idén nyáron lejár a Gyedem és Gyes mellett állnék vissza munkába, ahol több mint 10 éve dolgozom"
most közölték velem, nem vesznek vissza, közös megegyezést írjak alá most vagy nyáron, és ennyi, mert a helyemre vettek fel valakit akit nem akarnak kirúgni, nekem meg nincs hely.
a cég ügyvédje szerint jár felmondási idő + végkielégítés, szabadság viszont nem, és nem köteles visszavenni.
mit tehetek ilyenkor?
köszönöm előre is
Bonnie
T. Bonnie!
1.) A GYES folyósítása alatt a fizetés nélküli szabadság a munkavállalót megilleti, de nem kötelező igénybe venni. Továbbá GYES folyósítása melletti melletti munkavégzés esetén is a munkavállaló a gyermek 3 éves koráig felmondási védelem alatt áll, de csak munkáltatói rendes felmondásnál. Közös megegyezés mindkét fél akaratán alapszik, viszont nincs olyan paragrafus ami kötelezné a munkavállalót az alárírására. (Személy szerint nem írnám alá.)
Munka Törvénykönyve:
138. § (5) A munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg
- a gyermek harmadik életéve betöltéséig, a gyermek otthoni gondozása céljából;
90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
- a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,
2.) A munkáltató köteles a munkáltatót legutolsó munkaszerződés szerint foglalkoztatnia (munkakör), ettől eltérni munkaszerződés módosítással lehet, ahhoz mindkét fél beleegyezése szükséges. A munkabért módosítani kell az időközben végrehajtott béremelések mértékével.
MT 84. § A munkavállaló személyi alapbérét a sorkatonai vagy polgári szolgálat teljesítését, illetve a gyermek ápolása, gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés a) pont], továbbá a közeli hozzátartozó ápolására vagy gondozására biztosított fizetés nélküli szabadság (139. §) megszűnését követően a munkáltatónál az azonos munkakörrel és gyakorlattal rendelkező munkavállalók részére időközben megvalósított átlagos éves bérfejlesztésnek megfelelően módosítani kell. Ilyen munkavállalók hiányában a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos, éves bérfejlesztés mértéke az irányadó.
3.) Szabadság is jár (szülést megelőzően ki nem vett szabadság, TGYÁS és a fizetés nélküli szabadság első évére (GYED első éve), gyermek után igényelhető pótszabadság). A munkábaállást a szabadság kiadásával kell kezdeni (akadályoztatás megszűnése után).
MT. 130. § (1) A munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és pótszabadságból áll.
(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:
- a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;
- a szülési szabadság tartamára;
- a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első évére;
132. § (2) A szülők döntése alapján gyermeke nevelésében nagyobb szerepet vállaló munkavállalót vagy a gyermekét egyedül nevelő szülőt évenként a tizenhat évesnél fiatalabb
- egy gyermeke után kettő,
- két gyermeke után négy,
- kettőnél több gyermeke után összesen hét
munkanap pótszabadság illeti meg. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.
134. § (3) A szabadságot esedékességének évében kell kiadni....A munkáltató
- a munkavállaló betegsége vagy a személyét érintő más elháríthatatlan akadály esetén az akadályoztatás megszűnésétől számított harminc napon belül adja ki, ha az esedékesség éve eltelt. E rendelkezésektől érvényesen eltérni nem lehet.
Tisztelt Szakértők!
Gyesen lévő anyuka vagyok. Április 1-ével fizetés nélküli szabadságomat megszüntettem. A munkaadóm 2 éve átalakult és határozott idejű munkaszerződéssel betöltötte a munkakörömet, gyes melletti munkámra nem tart igényt.
" A gyesről visszajövő dolgozót köteles a munláltató visszavenni. A gyes folyósítása mellett a munkáltató nem köteles a dolgozót alkalmazni." - írja. EZ IGAZ?
Ha letelik a szabadságom,lesz 3 hónapom a gyes lejártáig. Jogosult vagyok-e valamilyen juttatásra ez idő alatt? Szerintem gyesről viszzajött munkavállalóként akar lejelenteni, nem pedig gyes melletti munkavállalóként. Mit tehetek?
Válaszukat előre is köszönöm!
„" A gyesről visszajövő dolgozót köteles a munláltató visszavenni. A gyes folyósítása mellett a munkáltató nem köteles a dolgozót alkalmazni." – írja. EZ IGAZ?”
Nem, nem igaz.
Azt teheted, hogy írásba kéred, hogy felment a munkavégzés alól a gyes lejártáig. Aztán pedig követeled, hogy szépen fizessen az állásidőre.
Ha nem adja írásba, akkor munkanapokon a munkaidő kezdetére bemész, és a munkaidő végéig bentmaradsz. Ha ad munkát, elvégzed, ha nem nem ad, hát malmozol.
T. Spisakne!
A munkáltató nem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a munkavállaló GYES folyósítása mellett végez munkát. Pl.
- az APEH felé változás bejelentést kell küldenie a munkába álláskor/szabadság kezdetekor,
- az SZJA előleleg megállapításánál számszerű jelentősége is lehet (csak akkor, ha 36%-os sávba eső jövedelem van),
- a NYENYI adatszolgáltatásnál is köteles a GYES összegét is jelenteni.
- A GYES folyósítása mellett munkát végző szülő a gyermek 3 éves koráig felmondási (munkáltatói rendes felmondás) védelem alatt áll, GYES folyósítása nélkül nem.
Tisztelt Fórumozók!
2004 08. 09-tól állok alkalmazásban egy elektrotechnikai cégnél. 2004 11 hó 15-én táppénzre vett az orvosom terhességemmel, ugyanis a cégnél veszélyes anyaggal is dolgozunk. 2005 februárjában a kisfiam, 2006 decemberében kislányom született. 2008 augusztus 1-től visszamentem dolgozni, 2008 november végéig a felgyülemlett szabadságaimat vettem ki. Szerelőnek vettek fel a céghez- munkaszerződésemben is ez szerepel, viszont már az első munkanapomon ellenőr voltam. Miután most visszamentem dolgozni, nem tudtak ellenőrként alkalmazni, mondván megszünt a munkakör. Szerelő lettem, de mivel egy munkaműveletet sem ismrtem főnököm ssűrűn elküldött állásidőre. Februárig minden hónapban dolgoztam kb 8-12 napot. Februártól minden hétfőn bementem dolgozni, de hazaküldtek, hogy nem tudnak munkát adni. A héten volt egy vitám a személyzetissel, mivel az étkezési jegyet megvonták - mondván nem végeztem aktív munkavégzést, hiába érveltem azzal, hogy nem az én hibámból. Cégünk megszűnés alatt van, a jövő héten befejeződik a termelés. Csoportos létszámleépítést hajtottak végre. A főnököm tegnap felhívott, hogy az igazgató kiadott egy belső utasítást, melyben név szerint említve engem ill. még két kolleganőmet akik szintén Gyes mellett dolgoznak miszerint bennünket tilos állásidőre küldeni. Találjon nekünk bármi munkát ha kell takarítasson velünk. A többi "rendes" munkatársaim közül többen folyamatosan állásidőn vannak. Januárban levették az óraszámomat napi 8 óráról 7 órára jól gondolom, hogy ez jogellenes? Miután bejelentettem a cégnek hogy gyermekem tartós beteg és egyedülállóként nevelem gyerekeimet, nem csak 3 éves koráig leszek vele Gyesen azóta a helyzet még rosszabb lett. Szombatra munkanapot írt ki a vezetőség amit egy héttel ezelőtt bejelentett. Én úgy tudtam, hogy rendkívüli munkára az olyan szülőt, aki egyedül neveli 1-4 év közötti gyerekét csak belegyezésével vehető igénybe rendkívüli munkára. Rendkívüli munkának számít e egyébként ez a szombati nap ha két hetes munkaidőkeret van? De jövő héten is péntekig dolgozom, ill az elmúlt héten is 6 munkanap volt?
Kérdésem lenne, hogy miután 3 hónap után 2004-ben nem tettek vissza szerelőnek, nem kellett volna e munkaszerződést módósítani? Ekkor kaptam ellenőrzési pótlékot is folyamatosan ami igen szép összeg volt, ezt bele kellett volna e számítani a munkabérembe amikor visszajöttem? Jelenleg minimálbért kapok. Jövő hét után miután már biztosan nem tudnak szerelőként alkalmazni,(megszűnik a munkakör) el kell e fogadnom a takarítói állást? Mikor kell közölni a munkáltatónak, hogy milyen munkakörben foglalkoztat a leállás után? ÉS ha már nem is lesznek munkakörök csinálhatja azt, hogy olyan munkát végeztet velem amire kedve szottyan? Az igazgató belső utasításából kaphatok egy példányt ha kérek? Nem diszkriminatív ez az eljárás velünk?
Köszönettel Fanfan
Tisztelt Fórumozók!
2004 08. 09-tól állok alkalmazásban egy elektrotechnikai cégnél. 2004 11 hó 15-én táppénzre vett az orvosom terhességemmel, ugyanis a cégnél veszélyes anyaggal is dolgozunk. 2005 februárjában a kisfiam, 2006 decemberében kislányom született. Gyes mellett 2008 augusztus 1-től visszamentem dolgozni, 2008 november végéig a felgyülemlett szabadságaimat vettem ki. Szerelőnek vettek fel a céghez- munkaszerződésemben is ez szerepel, viszont már az első munkanapomon ellenőr voltam. Miután most visszamentem dolgozni, nem tudtak ellenőrként alkalmazni, mondván megszünt a munkakör. Szerelő lettem, de mivel egy munkaműveletet sem ismrtem főnököm ssűrűn elküldött állásidőre. Februárig minden hónapban dolgoztam kb 8–12 napot. Februártól minden hétfőn bementem dolgozni, de hazaküldtek, hogy nem tudnak munkát adni. A héten volt egy vitám a személyzetissel, mivel az étkezési jegyet megvonták – mondván nem végeztem aktív munkavégzést, hiába érveltem azzal, hogy nem az én hibámból. Cégünk megszűnés alatt van, a jövő héten befejeződik a termelés. Csoportos létszámleépítést hajtottak végre. A főnököm tegnap felhívott, hogy az igazgató kiadott egy belső utasítást, melyben név szerint említve engem ill. még két kolleganőmet akik szintén Gyes mellett dolgoznak miszerint bennünket tilos állásidőre küldeni. Találjon nekünk bármi munkát ha kell takarítasson velünk. A többi „rendes“ munkatársaim közül többen folyamatosan állásidőn vannak. Januárban levették az óraszámomat napi 8 óráról 7 órára jól gondolom, hogy ez jogellenes? Miután bejelentettem a cégnek hogy gyermekem tartós beteg és egyedülállóként nevelem gyerekeimet, nem csak 3 éves koráig leszek vele Gyesen azóta a helyzet még rosszabb lett. Szombatra munkanapot írt ki a vezetőség amit egy héttel ezelőtt bejelentett. Én úgy tudtam, hogy rendkívüli munkára az olyan szülőt, aki egyedül neveli 1–4 év közötti gyerekét csak belegyezésével vehető igénybe rendkívüli munkára. Rendkívüli munkának számít e egyébként ez a szombati nap ha két hetes munkaidőkeret van? De jövő héten is péntekig dolgozom, ill az elmúlt héten is 6 munkanap volt?
Kérdésem lenne, hogy miután 3 hónap után 2004-ben nem tettek vissza szerelőnek, nem kellett volna e munkaszerződést módósítani? Ekkor kaptam ellenőrzési pótlékot is folyamatosan ami igen szép összeg volt, ezt bele kellett volna e számítani a munkabérembe amikor visszajöttem? Jelenleg minimálbért kapok. Jövő hét után miután már biztosan nem tudnak szerelőként alkalmazni,(megszűnik a munkakör) el kell e fogadnom a takarítói állást? Mikor kell közölni a munkáltatónak, hogy milyen munkakörben foglalkoztat a leállás után? ÉS ha már nem is lesznek munkakörök csinálhatja azt, hogy olyan munkát végeztet velem amire kedve szottyan? Az igazgató belső utasításából kaphatok egy példányt ha kérek? Nem diszkriminatív ez az eljárás velünk?
Köszönettel Fanfan
Tisztelt Szakértő!
Teljesen összezavarodtam abban a témában, hogy a gyes alatt - ha megszakítom a fizetés nélküli szabadságomat - köteles-e visszavenni a munkáltatóm?
Bejelentkeztem dolgozni és a munkáltatóm most azt állítja, hogy nem köteles visszavenni, csak a gyes lejárta után? Igaza van?
Ha nincs igaza, akkor milyen törvényre hivatkozhatok?
Köszönöm válaszát!
Tisztelt Jogi Fórum!
Segítséget szeretnék kérni a szabadságom kiszámításában, mivel a munkáltatóm sincs pontosan tisztában vele, mennyi is jár nekem valójában.
1995 óta vagyok kinevezéssel pedagógus.Jelenleg 37 éves vagyok és az F5 fizetési fokozatba tartozom.
1999. októberében született 1. kislányunk, a 1998/99-es tanévet végig tanítottam, aug. 25-től kerültem a szülésig táppénzre.
2001. októberében született 2. kislányunk, még akkor éppen nem járt le a GYED. Vele GYES-en voltam
2007.01.24-ig, a 3. kislányunk születéséig.
2009.01.24-én lejárt a GYED, a második kislányommal 10 éves koráig GYES-en maradhatok, azaz 2011.10.01-ig. Emellett szeretnék félállásban munkát vállalni.
Úgy alakult, hogy a sokadik utódom az iskolában veszélyeztetett terhes lett és ápr. végi kezdéssel visszamentem dolgozni, egyelőre 6 órát tanítok a 22 kötelezőből.Szeptembertől viszont heti 11 órában állapodtunk meg, azaz félállásban szeretném folytatni.A majd 10 év alatt felgyülemlett szabadnapjaim számát szeretném megtudni, hogy én is tisztában legyek vele, mikor kedden megbeszéljük a részleteket a munkáltatómmal.
Kérdéseim még ezenkívül:
- a GYES,GYED ideje alatt is jár-e anyanap, vagy csak a munkábaállás után?
- a távollét idejére 1x1 évnyi szabadság vagy gyerekenként 1 évnyi szabadság jár?
- a félállás, (ill. most még kevesebb)mellett a szabadság napjainak száma is arányosítódik? És az anyanap?
- a nyári pótszabadság is jár-e a GYES, GYED idejére vagy csak az alapszabadság?
- ha nem tudják kiadni a szabadságot, milyen másik lehetőség merülhet fel?
Egyelőre ezek a kérdések merültek fel bennem, kérem, hogy aki tud, segítsen ebben nekem.
Segítségüket előre is nagyon köszönöm!
Hemp, nincs igaza a munkáltatódnak. Köteles foglalkoztatni és kész. Ne te mutogass neki jogszabályt, hanem ő mondja meg, melyik norma menti fel a foglalkoztatási kötelezettsége alól. Ha nem tud ellátni feladattal, akkor fizetheti az állásidőt.
Ha végképp nem hisz, neked, akkor elmagyarázhatja neki a munkaügyi felügyelet is, de az már pénzbe lesz.
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget, illetve megerősítést szeretnék kérni az alábbi kérdésekben:
Jelenleg 2 éves kislányommal GYES-en vagyok itthon. Nagyon úgy néz ki, hogy vissza kellene menjek dolgozni, de a munkáltatóm nem tud biztosítani munkát. Kérdésem, hogy jól értelmeztem, hogy a lányom 3 éves koráig (ha én vagyok gyesen) védett vagyok, nem rúghatnak ki? Ekkor ők muszály, hogy visszavegyenek, és én állásidőn leszek, ami azt jelenti, hogy olyan mintha dolgoznék, csak nem kell bemenni és kapom az alapbéremet. Van -e ennek valami buktatója? Kell -e figyeljek valamire? Ha időközben esetleg teherbe esnék ugyanazok a jogaim vannak (betegállomány, tgyás,gyed összege)?
Ha letelik az év és én nem vagyok terhes, a lányom betölti a 3 évet, én már nemkapom a gyest,akkor már felmondhatnak nekem? Illetve akkor majd a közös megyegyezéses mviszony megszüntetés ugyanúgy megy mintha rendesen dolgoztam volna? (felmentési idő, végkielégítés stb. ) Köszönöm ha valaki megerősít, illetve ha lukak vannak azokat betömi :))
Tisztelt Jogi Fórum!
Egy számomra megoldhatatlan ügyben szeretnék a hozzáértőktől segítséget és választ kapni.
Jelenleg GYES-en vagyok 2011.10.-ig közalkalmazottként, teljes munkaidős, végleges kinevezéssel.
Visszahívtak dolgozni, de a heti 22 kötelező helyett csak heti 6 órát tanítok, a GYES-ről nem szeretnék lemondani és a státuszom megszűnése miatt(felső tagozat megszűnése) nem tudnak több órában foglalkoztatni, viszont nem szeretném, ha visszavennének akár óraadónak, akár félállásúnak, hiszen így a GYES lejárta után(mivel addig védve vagyok) elesnék az esetleges végkielégítéstől és a szabadnapjaim kiadásától, ill. megváltásától.Ilyen áron akkor inkább nem is megyek vissza dolgozni. A törvény nem ad lehetőséget 2 munkaszerződéssel való alkalmazásra , ill. a módosításba én nem egyeznék bele.( Ha jól értettem, az nem lenne gond, ha nem az eredeti munkahelyemre mennék vissza dolgozni.)
Milyen megoldással lennék alkalmazható az eredeti munkahelyemen, úgy, hogy nekik szükségük lenne rám és én is szívesen vállalnám a heti 6 óra tanítást.Jogilag legális legyen és a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon?
Ha esetleg valaki abban tud segíteni, (akár országos, akár megyei szinten) hol, melyik intézményt, hivatalt, szervezetet keressem meg, ki lehet az illetékes személy ebben, én már annak is nagyon örülnék.
A Pedagógus szakszervezet megyei illetékes jogásza sajnos nem adott kimerítő választ a kérdésre.
Előre is nagyon köszönöm mindenki segítségét és fáradozását!
A kinevezés határozott idejű módosítása.
Kedves KBS!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és frappáns választ!!!
Sajnálom, hogy ezt nekem és nem a munkáltatómnak kellett kideríteni!
üdvözletem
szeretnék segítséget kérni a szabadságom kiszámításában
2007.08.05-én született 2. gyermekem
2007.12.31-ig fent maradt 5 nap szabim, +4 a 2 gyerek után
2008.01.18-án lejárt a tgyás,2009.07.31-gyel lejár a gyedem
2009.08.01-től folytatom a munkámat gyes mellett.
jelenleg 31 éves vagyok
mh-em szerint 2007-re 9 nap szabi jár
2008-ra pedig 22+4 nap jár
kérdésem,hogy a tgyásra nem jár szabadság?
illetve erre az évre hány nap jár?
előre is köszönöm a segítséget
Elég jó kis leszabályozása lehet ennek a GYES környéki/utáni szabiknak, ha minden 3. hozzászólás egy erre irányuló kérdés. Alighanem a jogalkotó itt is meghalt a szépségben. Mennyit gondolkodhatott rajta, hogy úgy fogalmazza meg, hogy 10-ből 9-en ne tudják majd kiszámítani...
Kedves Sándor,
következő kérdésben kérném a segítségét: jelenleg 2009 szeptember 7-ig gyeden vagyok. A munkaviszonyom határozatlan idejű a cégnél(6 év), viszont elég rossz gazdasági helyzetben van, nem valószínű, hogy gyedről visszatérve tud foglalkoztatni (tudom a jogaimat, de valószínűleg nem tudom érvényesíteni). Kérdésem az lenne, ha a fizetésnélküli szabadságomat fenntartom 2010 szeptemberéig (gyermekem 3 éves koráig), létesíthetek-e más helyen teljes munkaidős munkaviszonyt? Tehát megtarthatom-e az előző helyet, akár megvárva, hogy felmondjanak a gyes letelte után?
Ha ez a Sándor nekem szólt, akkor az én véleményem az, hogy ilyenkor csak a munkáltató hozzájárulásával lehet a fizetés nélküli szabadság ideje alatt másik munkaviszonyt létesíteni. Sokan vannak más véleményen.
Megjegyzem, ennek a "nem tudom érvényesíteni" dolognak nincs sok értelme. Amíg a cég létezik, addig tudod érvényesíteni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02