Kedves cincinnatus!
Köszi a választ. Még annyi kérdésem lenne, hogy paragrafus számot tudsz esetleg mondani?
Köszi
Kedves cincinnatus!
Köszi a választ. Még annyi kérdésem lenne, hogy paragrafus számot tudsz esetleg mondani?
Köszi
Beata79 2014.09.29. 11:26
Tisztelt szakértő
Kérdéseim lennének, 3 gyermekes anya vagyok, és GYES mellett mennék vissza dolgozni, 2015.05-hóban tölti gyermekem a 3. életévét.
hány órában mehetek dolgozni? 6-8-12?
Ha a gyermek betöltötte az 1. életévet a GYES mellett korlátlanul dolgozhat.
Katka79
2014.01.01-től, ha a gyermek betöltötte az 1. életévet a GYED mellett korlátlanul lehet dolgozni, azonban ez esetben, az általános szabályok szerint fennáll a járulékfizetési kötelezettség.
Ha egyéni vállalkozó és vállalkozásában szeretne dolgozni, úgy vállalkozóknál a kérdésében szereplő 6 órás jogviszony nem értelmezhető, a vállalkozónak nincs napi munkaideje, akkor dolgozik amikor akar (Éjjel, szombat, vasárnap, napi 24 órát....)ez esetben, az általános szabályok szerint fennáll a járulékfizetési kötelezettség.
Ha vállalkozó és ezen jogviszonyában GYED-en van, és mellette 6 órában munkaviszonyt létesít egy munkáltatónál, úgy vállalkozásában -munkavégzés hiányában- járulékfizetési kötelezettsége nincs, de a munkajogviszonyában az általános szabályok szerint áll fenn a járulékfizetési kötelezettség.
Javaslom, hogy egyeztessen a könyvelőjével!
Tisztelt szakértő
Kérdéseim lennének, 3 gyermekes anya vagyok, és GYES mellett mennék vissza dolgozni, 2015.05-hóban tölti gyermekem a 3. életévét.
Válaszát előre is köszönöm
T. Szakértő!
Kérdésem hogy GYED mellett 6órában egyéni vállalkozónak kell e járulékot fizetni? KATA-s lehet e? Válaszát előre is köszönöm!
Lehet, hogy nem jó helyen tettem fel a kérdéseimet, ezért megpróbálom itt is, hátha tud valaki segíteni!
Tehát: jelenleg GYES-en vagyok, gyermekem októberben lesz 2 éves, vagyis elméletileg 2014. októberig jár a GYES. Amikor teherbe estem munkanélküli voltam, álláskeresési ellátásban részesültem, és jelenleg is nyilván vagyok tartva, mint regisztrált álláskereső, mivel ez az ellátásom fel lett függesztve, mikor gyermekem megszületett és igénybe vettem a GYES-t.
Nemrégiben megkeresett egy munkáltató, és állást ajánlott, amit el tudnék látni napi 4 órában, és amíg dolgoznék, addig a nagyszülők vigyáznának a gyermekre.
A leendő munkáltató azt mondta, hogy valami pályázatot adnának be a munkaügyinél, és így igen nagy kedvezményeket kapnának, mint "GYES-ről visszatérő" kismamát alkalmazók, valamint 10 hónapig (7+3) biztosan tudnának alkalmazni.
A kérdéseim ezzel kapcsolatban: valóban van ilyen lehetőség? ha igen, ez mellett nekem a GYES-ről le kell mondanom, vagy az mellett is foglalkoztathatnak ebben a formában? a még "járó"(kb. 17 napi) álláskeresési ellátást megkapom-e, vagy az elveszik? vagy egyáltalán ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak, mi a teendőm, és mi a legkedvezőbb megoldás számomra?
Hallottam valami Start kártyáról is, de nem tudom van-e még ilyen, és hogy működik, vagy az én esetemben lenne-e jelentősége?
Kérem segítségüket, mert már 6 éve itthon vagyok (2 gyermek született egymás után) és nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal jelenleg!
Mert 30 nappal korábban be kell jelenteni a munkáltatónak. [Mt. 133. § (2)] De a július 21. még belefér.
miért nem? (mintha júlit írt volna)
Mondjuk, június 21-gyel már nem.
Vissza.
Tisztelt Szakértő,
július 20-án lejár a gyedem, visszamehetnék dolgozni 8 órában úgy, hogy a gyes-ről lemondok?
vagy mindenképpen csak 6 órás munkát vállalhatok?
várom szíves válaszát
Tisztelt Szakértő!
Kérdésem a következőre vonatkozna: Jelenleg gyest kapok kisfiam után ami augusztusig járna. Eddig részmunkaidőben dolgoztam, de február 19-el új munkahelyen heti 40 órában fogok dolgozni. Munkaerő kölcsönző cégen keresztül fogok az első 3 hónapban dolgozni, ha megfelelek akkor vesz át a cég sajátjának. Kimeríti-e ez esetleg a távmunka fogalmát, hiszen nem a munkáltatómmal azonos székhelyen fogok dolgozni az első hónapban és ennek értelmében megkaphatom-e még 3 hónapig a gyest? Illetve ha nem, mikortól kell lemondanom a gyesről? 19-től és törthavi gyest kapok, vagy van-e valamilyen türelmi idő stb.?
Köszönöm előre is megtisztelő válaszát!
K. Réka
30éves 2 gyermekes anyuka vagyok. 2013. áprilisban lejár a gyedem szeretnék visszamenni dolgozni. Ha jól tudom csak 4-6 órában lehetséges úgy, hogy közben kapjam a gyest. Ha ki akarom venni a felgyülemlett szabijaimat vissza kell mondjam a gyest a szabi idejére? Utána meg újból megigényelni? Erre az időszakra kapok fizetést?Gyest? A felgyülemlett szabikat áprilistól kellene kivennem egyben? Ha másik munkát vállalnék a gyes mellett(4-6 órában) és nem a korábbi munkahelyemre mennék vissza a gyerek 3 éves koráig akkor ezt ugye be kell jelentenem a régi munkahelyemen. A felgyülemlett szabikkal ilyen esetben mi lesz vagy mire van lehetőség? A másik munkahelyem fizeti ilyenkor utánam a járulékokat?
Köszönöm a segítséget!
Anita
Kedves Fórumozók!
Jelenleg gyes-en vagyok tartósan beteg(asztmás,5 éves)lányommal.Idáig napi 8 órába vagyok a munkáltatómnál bejelentve(2011.02.15.-től dolgozom így)!Nekem ez jár valami következménnyel hogy heti 30óra helyett 40 a bejelentett munkaidőm??Valaki tud segíteni ez ügyben?
Köszönöm
Valaki tud válaszolni?
Akkor most a szabadságomat is 6 órásként számfejti és igényelhetem a gyes-t?
De igen, a távollét megszűnését követő naptól.
A szabadságokat már az emelt bérrel kell fizetni, viszont ha korábban 8 órás voltál, most pedig 6 órás leszel a gyes miatt, akkor a 6 órás bérrel.
Kedves Szakértők!
Még mindig a bérfejlesztés ügyben kérem segítségeteket. GYED-ről mentem vissza szeptember 1-től, október 26-ig töltöm szabadságomat, aztán 6 órában munkába állok. A bérfejlesztésre úgy kaptam ajánlatot, hogy október 26-tól ajánl x Ft bért. Nem szeptember 1-től kellett volna ajánlatot tennie, mikortól megszűnt a fizetés nélküli szabadságom?
kisfiam oktober 28án lesz 2éves és szertnék vissza menni dolgozni gyes mellett 4orába a kérdésem az hogy kötelesek vissza venni, és ha vissza vettek akkor elküldhetnek?ja és irásba elküldtem ezt a munkáltatónak is de nem válaszoltak rá!
Rendben, megértettem és köszi.
Obudafan mondta. Én meg egyetértek vele. De a "100%-os válasz" irreális elvárás.
Én megértem, csak az a gondom, hogy az én esetemben most kellene alkalmazni. Te is megértheted, hogy sajnos nem vagyok olyan helyzetben, hogy ha jár nekem pénz, azt veszni hagyjam. Szóval nekem nagyon nem mindegy, hogy hogy kell ezt értelmezni és hogy alkalmazzák.
Nem. A bíróság különösen nem.
De te is megértheted: ez a szabály mindössze három hónapos. Hogyan lehetne kiforrott értelmezése, alkalmazási gyakorlata?
Hol tudnak nekem erre 100%-os választ adni? Munkaügyi Bíróság, vagy Munkaügyi Felügyelőség? Ha felhívom őket tudnak ilyen ügyben tájékoztatni?
Hát elég faramuci megfogalmazás, az egyszer biztos. Akkor most mit csináljak? Állíthatom az igazamat, hogy szerintem emelni kell, vagy inkább ne vitázzak? Vagy forduljak ügyvédhez?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |