Felmondás GYES alatt ?

nandy # 2008.09.25. 16:11

Úgy van, ahogy kbs. mondja.

Még annyi könnyebbség is van, hogy ha felszámolják a céget, akkor a munkabér elsőbbséget élvez (csak a felszámoló díja előzi meg).

Tehát érdemes nemfizetés esetén fizetési meghagyást kérni. Lehet, hogy nem azonnal lesz pénz, de egyszer majd nagy eséllyel lesz. És közben van biztosításod, mehetsz TGYÁS-ra, GYED-re.

Tehát ha szept. 30-án lejár a fiz. nélküli szabid (és a GYES), akkor október elsején jelentkezz munkára! VAgy ha táppénzre mész, ezt is közöld a munkaadóval mielőbb. Ezt tedd meg mindenképp.

sly78 # 2008.11.11. 14:05

GYES-en vagyok és a munkáltatóm telefonon közölte hogy nem tud visszavenni. Mivel még nincs lepapírozva a dolog, nem tudom hogy mit tegyek. Zárjam rövidre a dolgot, jelentkezzek munkára hogy közölje írásban is a felmondást, vagy maradjak fiz.nélküli szabin és közben keressek másik állást? Ha az utóbbit választom és sikerül munkát találnom mi lesz a ki nem fizetett szabadságommal?

nandy # 2008.11.11. 14:18

és sikerül munkát találnom mi lesz a ki nem fizetett szabadságommal?

Azt majd kifizeti neked. Ezen ne múljon a döntésed.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.11. 14:37

No várjunk! Ha maradhatnál fizetés nélküli szabadságon, az valószínűleg azt jelenti, hogy a gyerek még nincs három éves. Akkor pedig nem mondhatnak fel neked - amíg a gyest igénybe veszed.

nandy # 2008.11.11. 16:11

Igaz, a munkáltató nem mondhat fel... :)

De ettől a kérdező "gondja" még marad.
Vagy jelentkezik munkára, és a munkaadó kénytelen foglalkoztatni, vagy fizetni az állásidőt.
Vagy marad fiz. nélküli szabin, és máshol dolgozik.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.11. 17:30

Akkor is dolgozhat máshol, ha itt állásidőt fizetnek neki. Dupla pénz. Plusz a gyes.

sly78 # 2008.11.16. 11:36

Igaz, nem mondhat fel, mégis megtette. Pontosabban telefonon közölte hogy keressek másik munkahelyet mert nem tervezi a létszám bővítését. A statisztikai létszámban eddig is benne voltam, úgyhogy nem tudom milyen bővítésről beszél. Papír persze erről nincs, így nem is tudok mit lépni.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.16. 16:27

Egyáltalán mit akarsz? Mert azt eddig nem árultad el.