Nagyon köszönöm a gyors választ, de az elbocsátást mindenképp szeretném elkerülni.
Ezt megtehetem úgy, ha betegállományba megyek?
Üdvözlettel:
Sz.
Nagyon köszönöm a gyors választ, de az elbocsátást mindenképp szeretném elkerülni.
Ezt megtehetem úgy, ha betegállományba megyek?
Üdvözlettel:
Sz.
Akkor még egyszer: rendes felmondással nem küldhet el jogszerűen, rendkívülivel meg igen, de annak sem lehet a terhesség az oka. Táppénzre meg akkor menj, ha az orvosilag indokolt, hiszen a védettséged a terhesség tényével beállt.
szerencsefel:
Azzal nem érnél el semmit, betegállományból is elküldhet, ugyanúgy, mint a terhesség alatt csak NEM rendes felmondással, kézenfekvő módon rendkívülivel!
Nagyon köszönöm.
Csak még egy kérdés.
Csoportos leépítés esetén elküldhet?
Üdvözlettel:
nem teheti meg jogszerűen a rendes felmondást, a csoportos leépítés ellen is védve vagy a gyerek 3 éves (+ 30nap) koráig.
DE! Légy észnél,
én nem mondom azt hogy menj táppénzre.
előkészítenek egy rendkívüli felmondást és egy munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel címűt: és elővezetik, hogy ha az utóbbit nem írod alá akkor jön az első. Ne legyen olyan dolgod, ami megalapozza a rendkívüli felmondást jogszerűen!
Ez jobb pénz mint a táppénz!
Mivel pletyka szinten van, a csoportos, ezért nem kaptál értesítést, hogy rajta vagy az elküldési listán.
Innentől kezdve bármilyen felmondásra vagy azt kezdeményező (mondj fel, vagy közös ) iratot kapsz készhez, azt tedd el.
Kbs írta 2 hete a buta munkaadó a legjobb! Ilyenekkel nagyon be lehet perelni.
Nagyon szépen köszönöm a sok segítő választ.
Irodai munkát végzek, ezért szerintem az állásidő nem járható út.
DE
35 év felett vagyok.
Sz.
Genetikai vizsgálaton kell részt venned, mivel maga a korod (elnézést, de az feleségem is 35 ön túl lett terhes úgy hogy előtte 15 év próbálkozás másik férjjel nem volt eredményes - beültetésen kívül minden megvolt neki...) alapján vagy rizikófaktoros korban ! Veszélyeztetett terhes
Sok örömet a kicsihez!
Kedves bolondmelós, bízzuk ennek megállapítását a kezelőorvosra.
Én is gratulálok.
Köszönöm a gratulációkat.
Talán éppen az az egyik oka annak, hogy a hazai termékenységi ráta (egy nő által életében szült gyermekek
száma) az utóbbi évtizedekben egyre csökken, hogy ilyen nehéz és bonyolult folyamat terhesség esetén a munkáltatóval való egyezkedés. A nők úgy gondolják, hogy előbb az egzisztenciális biztonságot kell megteremteniük, aztán jöhet a gyerek, ami persze érthető, mégis "kedvezőtlen ez a jelenség azért is, mert azok, akik túl későn szülik meg első gyermeküket, több szülésre már nem biztos, hogy vállalkoznak majd".
Idézet: Dr. Berkő Péter: Szülészeti Zárójelentés
http://www.letolthetokonyvek.hu/…o-peter-2011
Tisztelt Szakértő!
Segítségét szeretném kérni!
2008 szeptember 2.-án kezdem meg a munkaviszonyomat egy nagy multi cég alvállalkozójánál!(benzinkút)
2011 március végén kiderült hogy babát várok, már 6 hetes voltam. Munkámra és egészségemre való tekintettel veszélyeztetett terhességgel táppénzre kerültem.
Ma (2011 május 17.) 15 hetes terhes vagyok és tegnap bevittem a táppénzes papírjaimat a munkáltatómnak, aki elém tett egy fehér lapot hogy közös megegyezéssel szüntessük meg a munkaviszonyomat. Írjam le hogy felmondok, mivel a főnököm leadja a kutat. Vagyis majd megszűnik a cége. Mind a 15 ember megírta a felmondását, mivel őket az új főnök át fog venni(vagyis azt mondta). Beszéltem az új főnökkel aki holnap jön átvenni a kutat, de nem vesz át, mert nem tud dolgoztatni, és nem jogfolytonosságról van szó. Így nem voltam hajlandó semmit aláírni, mondtam hogy rúgjanak ki. De a táppénzem miatt nem tud.
Most senki nem tud semmit, mi lesz velem.
Hogy tudja megszüntetni a munkaviszonyomat?
Kapni fogok e gyed-t meg gyes-t, ha a jelenlegi munkáltatóm megszünteti a vállalkozását így megszüntetve a munkaviszonyomat is?
Mi lesz a a baba születése előtt megszűnik?
Miből fogja a szabadságaimat,végkielégítésemet kifizetni majd? mivel akkor már a nagy multi nem lesz felette aki ezeket utalta neki, Ő meg nekünk.
Idegileg teljesen kivagyok, mivel a lelki terror tegnap elkezdődött :( Mert ha nem írom alá neki a közös megegyezést, akkor, majd ha egyszer Ő elhelyezkedik a fizetéséből mindent levonnak.
Ez tényleg így lesz?
Előre is köszönöm Gicca
Tisztelt Szakértő,
közalkalmazottként dolgozom, határozott idejű szerződéssel, egy GYES-en lévő kolléganő státuszában. Ez októberben lejár. Kérdésem, hogy amennyiben októberig teherbe esek milyen juttatásokra számíthatok a terhesség illetve a gyes alatt? TGYÁS, GYED járni fog és mi alapján számolják majd? ( A munkaviszonyom 3 éve fennáll)
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelt Szakértő!
A segítségét szeretném kérni.
A cég ahol dolgoztam felmondott de jeleztem azt, hogy lehet hogy terhes vagyok, de még olyan friss a dolog, hogy kb még egy hét múlva tudom meg pontosabban, hogy van-e a baba vagy nincs.
A papír amit aláírattak velem azon közös megegyezés szerepel és hogy felmentenek a munkavégzés alól a felmondási idő alatt.
A cégünknél senki nem szokott felmondani, mindig a f önökség mond fel, de közös megegyezési papírt adnak ki, tehát erre lenne több bizonyítékom.
Jogilag szeretném kérdezni, hogy ha kiderül hogy mégiscsak terhes vagyok akkor kötelesek visszavenni állományba? Azt olvastam, hogy a fogantatás időpontjától védett a nő, így nálam ez előbb volt mint a felmondás.
Köszönöm a válaszát előre is!
Üdvözlettel:
Hoeditdu
Ha aláírtad a közös megegyezést, akkor közös megegyezéssel megszüntettétek a munkaviszonyodat (nem felmondás!). Az ellen viszont nem véd a terhesség, így nem kötelesek visszavenni.
Tisztelt Szakértő!
Az első gyermekem után 3 hónapja járt le a gyesem,jelenleg a felgyülemlett szabadságomat töltöm!A napokban derült ki,hogy a második gyermekemet várom,a munkáltatómat a napokban fogom tájékoztatni erről,hogy veszélyeztetett terhes vagyok!Azonban a szabadságom igénylését megelőzően a munkáltatóm tájékoztatott arról,hogy nem biztos hogy tudnak a továbbiakban alkalmazni,erre még viszont nem adtak konkrét és végleges választ,így a felmondás veszélye fenyeget.A kérdésem a következő,felmondhatnak-e a munkahelyemen,a veszélyeztetett terhességem alatt,a munkáltatómnál határozatlan szerződés köt.Illetve a második baba megszületése után,jelenlegi besorolt bérem alapján számfejtik a gyedet?
Előre is köszönöm!
Tisztelt Szakértő!
Óvodapedagógusként (közalkalmazottként) dolgoztam egy munkáltatónál 3 évig határozott idejű szerződéssel. A szerződés lejárta előtt a munkaviszonyt az én kezdeményezésemre (családi okok) miatt közös megegyezéssel megszüntettük. Ezt követően 7 hónap elteltével újra munkaszerződést kötöttem adott munkáltatóval, ismételten határozott időtartamra. A munkáltató az új munkaszerződésnél is próbaidőt kötött ki.(Ez ebben az esetben szükségszerű volt?) Jelenleg a próbaidő lejárta előtt veszélyeztetett terhesként betegállományba szeretett volna venni a gondozó orvosom, de a munkáltatóm ez esetben a próbaidő alatt megszüntette volna a szerződésem. De a határozott idejű szerződésem lejárta után sem hajlandó velem új munkaszerződést kötni, annak ellenére, hogy jeleztem, végig szeretném dolgozni a várandóssági időmet, mert a veszélyeztetés csak az életkorom miatt lenne indokolt. Ha megszüntetik velem a munkaviszonyt, hiába van több mint 20 év folyamatos biztosítási időm az új törvények értelmében nem tudok táppénzre sem menni, mert megszüntették a passzív táppénz intézményét. Jogosan járnak el velem szemben? Ki védi a harmadik gyermekét váró pedagógust, aki dolgozni is szeretne? Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kollégák! Mit mondtok?
A jogeset:
1 évet dolgozott a munkavállaló a munkáltatónál(pultos munkakörben, dohányfüstben), majd megtudta, hogy terhes, ezt szóban közölte főnökével és jelezte, hogy szeretne táppénzre menni. (Arról nincs info, hogy veszélyeztetett-e.)Írásbeli munkaszerződést felek nem kötöttek, ezzel kapcsolatban mtató azt mondta mvállalónak a munkaviszony kezdetekor, hogy "ne aggódjon a munkaszerződés miatt, már minden el van intézve", mire a mvállaló - felelőtlenül - nem firtatta tovább az írásbeli munkaszerződést. A mszerződés kötelező tartalmi elemeiben megállapodtak szóban. A mvállaló bejelentését a mtató figyelmen kívül hagyta, mire a mvállaló elment, többé nem ment be dolgozni és azóta munkabért sem kap. Az is kiderült számára a terhesség közlésekor, hogy bejelentve sem volt, nem fizette utána a mtató a kötelező járulékokat.
Én idáig jutottam: Mt. 6§(2), 8§(1), 9§, 10§(1,2,3), 11§, 76§(1,2,5), 85§(1,2,4), 87§(1,2,3), 96§(1,4).(+ Btk.: 310/A§). - de nem áll össze a válasz.
Mit követelhet? Követelheti-e a munkabérét gyereke 1 éves koráig előre? Ezen felül is éri kár, mert gyestől, gyedtől elesik, pedig számított rá. Ezt is követelheti?
Munkaszerződés érvénytelenségére nem hivatkozott 30 napon belül. De baj-e ez, ha az érvénytelen megállapodás jogkövetkezménye az, hogy úgy kell tekinteni a belőle folyó jogokat (terhesség esetén megfelelő munkakör biztosítása vagy felmentés és 100% munkabér folyósítás, táppénz, később gyes, gyed..), mintha érvényesek lennének? Az, hogy egyszerűen nem ment be többet dolgozni, vajon rk. felmondásnak betudtható (bár nem írásban közölte), vagy csak várja, hogy a mtató a 85.§ (1,2) alapján döntsön? Melyik jobb neki a jogkövetkezmények miatt?
Mit gondoltok?
Szeretnék segítséget kérni:
kismama 2011. január végére vár babát, határozott munkaideje szeptember 30-ig tart.
Ez évben egy hónapot volt munkanélküli.
Ha nem változik az állapota, veszélyeztetettként elmenne betegszabadságra.
Mik a lehetőségek? A munkáltató várhatóan nem akarja meghosszabbítani a munkaviszonyt, ebben az esetben ha elmenne veszélyeztetett kismamaként mit jelentene, mik a jelenlegi szabályok, hogy jár jobban?
(javítás: 2012. január végére vár, és 2011. a tárgyév)
Sziasztok
Tudom eléggé durván hangzik amit most leírok de segítsen vki. Közös megegyezéssel megszűnt a munkaviszonyom és rá 2 hétre kiderült hogy 5 hetes terhes vagyok. Jelentkeztem előtte egy állásra. Mikor már tudtam hogy terhes vok közölték velem hogy felvettek. Most 12 én kezdhetek is. Sajnos nem a legjobb helyzetben élünk ezért ugy gondoltam hogy eltitkolom a munkáltatóm elől a terhességem és csak a próbaidő után mondom el neki hogy gyed et kapjak és ne csak gyest. Mert nem mindegy hogy 30 ezret kapok vagy 80 at. Tehet velem a munkáltatóm valamit ha a próbaidő után mondom el a terhességemet?? Kérlek segítsetek
Mennyi az a próbaidő?
Elvileg 3 hónap.
Hát arra már nehéz azt mondani, hogy nem vetted észre.
Hát nehéz lesz, de majd valamit kitalálok. De tehet ellenem valamit a munkáltatóm ha csak akkor vallom be neki?? Megmondanám neki hogy a próbaidő második hónapjába tudtam meg biztosra és a gyed miatt nem mondtam el neki mert nem tudnám felnevelni a gyerekem 30 ezer ft ból....Megvonhatnák tőlem a gyedet vagy kirúghatna??
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |