jubileumi jutalom közalkalmazottnak mennyi?

tflvn # 2011.01.04. 21:53

Kedves Fórumozók!
Félállásban dolgozom közalkalmazottként már 6-7 éve. Most szóltak, hogy 30 éves jubileumi jutalomra jogosult vagyok. Kérdésem : mivel előtte 33-34 évig teljes állásban voltam közalkalmazott, vajon melyik havi béremmel számolnak a jutalomnál?
Nem kaptam 25 éves jubileumi jutalmat. Hogyan kérhetném én azt, hogy megkapjam?
A válaszokat köszönöm!!

Csanya # 2011.01.17. 19:36

Tisztelt Hölgyem/Uram!

1952.áprilisi születésű vagyok.Munkaviszonyom 43 év.Közalkalmazott 1972.febr.21-e óta vagyok,egy azonos munkahelyen.Nyugdíjba szeretnék vonulni,kérdésem a következő lenne:a 40 éves közalkalmazotti jubileumi jutalmat megkaphatom-e?
Előre is köszönöm a válaszukat.

martiren # 2011.02.01. 21:15

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Kérdésem: nem vagyok közalkalmazott, 2010. október 1-én kezdtem a 41. munkaévem dolgozni.
Jár-e a 40 éves jubileumi jutalom, ha igen, milyen feltételekkel.
Köszönöm a választ!
Martiren

Ázsóka # 2011.02.13. 18:10

Nagyon hálás lennék, ha valaki jogi segítséget tudna adni!
Két iskolában vagyok kinevezett tanár, fél-fél állásban, januárban esedékes lett volna a harminc éves jubileumi jutalmam, de csak az egyik iskolában akarják
kifizetni, természetesen csak a felét!
Kérdésem, hogy ez valóban jogos?
Köszönöm a segítséget!

Lyonee # 2011.02.15. 20:21

Igen, jogos.
kjt 87/A.§
(5) Ha a közalkalmazotti jogviszony megállapításakor azonos időtartamra több jogviszony vehető figyelembe, közülük erre az időre csak egy jogviszony számítható be.

"A Kjt. 87/A. § (5) bekezdése kizárja, hogy a párhuzamosan fennálló közalkalmazotti jogviszonyok egymás mellett kerüljenek beszámításra, azonos időtartamra ugyanis csak egy jogviszony vehető figyelembe. Ezzel a szabállyal a törvény kizárja a jubileumi jutalom kétszeres kifizetésének lehetőségét is, vagyis azt, hogy a közalkalmazott mindkét munkáltatójától igényelhesse a jubileumi jutalom kifizetését. Annak eldöntésénél, hogy akkor melyik munkáltató köteles erre, abból kell kiindulni, hogy a két közalkalmazotti jogviszony közül melyik minősül a közalkalmazott szempontjából elsődlegesnek, vagyis melyik tekinthető főállásnak és melyik további jogviszonynak. Ennek megítélésénél a munkáltatónak figyelemmel kell lennie, hogy a jogviszonyok alapján teljesítendő munkaidők összehasonlítására, valamint arra, hogy melyik jogviszony keletkezett korábban, illetve melyik jogviszony alapján kerül sor a társadalombiztosítási járulékok fizetésére. A gyakorlatban elsősorban attól a munkáltatótól várható el inkább, hogy a törvényen alapuló fizetési kötelezettségnek eleget tegyen, amelyik a közalkalmazott munkájából nagyobb súllyal részesedik. Erre vonatkozó általános jellegű előírás hiányában azonban minden esetben külön mérlegelés tárgya, hogy melyik intézményen keresztül történik a jubileumi jutalom kifizetése. "
A kjt-hez írt kommentárból van az idézet.

Alexu # 2011.02.21. 13:52

Tisztelt Jogi Segítők!

Két kérdésem is lenne!
Az egyik, hogy jár a jubilumi jutalom akkor, ha 1992.év előtt áthelyezéssel került egyik munkáltatótól a másikba. Az egyik közalkalmazott a másik vállalat. Majd 1992.év után Tanácshoz került áthelyezéssel, de onnan 2003-ban közös megegyezéssel jött el, de közfszférába és a mai napig közalkalmazott. Előrehozott nyugdíjba vonul, jár e neki a jubileumi jutalom vagy nem?-a vita tárgyát képezi, hogy nem folyamatos az áthelyzés, de a jelenlegi mai napon lekért magyarorsuzág.hu-n lévő hatályos közalkalmazotti törvény egyik paragrafusa sem tér erre már ki és nincs is ilyen kitét benne. Kérem segítsenek!

A másik kérdés: nyugdíjas, elmegy közalkalmazotti viszonyból. 1992.év után áthelyezéssel kerül az egyik munkahelyről a másikra.Az egyik közalkalmazott a másik vállalat. 1992.évig beszámoltak neki mindent, íyg megkapta a 25év jubileumi jutalmát, jár e neki a 40 éves, úgy hogy 1995-ben nyugdíjba vonul, majd 1996.évben közalkalmazott, majd 2001-évtől Budai Irgalmasrendi Kórház. Mindkét helyről közös megegyezéssel jött el, majd 2008 tól közalkalmazott a mai napig és végleg elmegy.
Kérdés jár e neki a 40 éves jubilumi jutalom?

agica20 # 2011.02.22. 20:17

Egyik családtagunknak 2011. május 30-án a munkaviszonya megszűnik. Köztisztviselőként felmentették,i­lletményét megkapja,végki­elégitését átutalják,elvben május 30-án a számláján lesz.
Az erről szóló okmányokat ,leveleket már megkapta.

Korkedvezményes nyugdíjba mehetett volna 2014.május 31-én.
A munkaviszony megszűnése miatt 2011.május 31-én el tud menni csökkentett összegű előrehozott nyugdíjba,hiszen kora miatt már esélytelen más munkahelyre bekerülni.

Kérdésem: Ha 2011.május 31-én nyugdíjba vonul… a 2014-ben esedékes jubileumi jutalmát hogyan kaphatja meg? Mi ennek a módja?

simkla # 2011.02.22. 20:21

Tisztelt Szakértő!

Közalkalmazottként 2011-ben meglesz a 40 szolgálati évem (nőként).2012 nyarán mehetnék 59 évesen(1953) előrehozott csökkentés nélküli öregségi nyugdíjba.
Kérdéseim:

• 2011 decemberében elmehetnék-e korengedményes nyugdíjba, ha az iskola kifizeti a 2012 nyaráig esedékes rá háruló összeget?
  • Megjár-e nekem a 40 éves jubileumi jutalom, ha a korengedményes nyugdíjat választom?
  • Igaz-e, hogy a 2012-ben megállapított nyugdíjak 8,4%-kal alacsonyabbak lesznek?
fnaty # 2011.06.02. 13:25

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni:

Van egy ismerősöm, aki 35 évnyi közalkalmazotti jogviszony (tanár) után augusztusban nyugdíjba szeretne menni. A jubileumi jutalom így járna neki. A kérdés azonban az, hogy kifizetik-e neki akkor is, ha ő a nyugdíj mellett továbbra is dolgozni szeretne?

A segítségeket, véleményeket előre is hálásan köszönöm!

Lyonee # 2011.06.02. 15:40

"Van egy ismerősöm, aki 35 évnyi közalkalmazotti jogviszony (tanár) után augusztusban nyugdíjba szeretne menni. A jubileumi jutalom így járna neki."
Azért, mert valaki nyugdíjba szeretne menni, nem jár jubileumi jutalom.
Csak akkor járhat a közalkalmazottnak 35 év után a 40 éves jubileumi jutalom, ha közalkalmazotti jogviszonya a kjt. 30. § (1) e) vagy f) alapján szűnik meg, vagyis, ha a munkáltatója kérésére felmenti. A munkáltató nem köteles a közalkalmazott kérését teljesíteni.
Ha a közalkalmazott lemond a jogviszonyáról, vagy közös megegyezéssel szűnik meg jogviszonya, nem jár 35 év után a 40 éves jubileumi jutalom.

Weme # 2011.07.18. 09:01

Tisztelt Szakértő és Fórumozók!

A segítségét/segítségüket szeretném kérni jubileumi jutalomhoz beszamítható idők meghatározásában. Talán a legegyszerűbb, ha megadom a munkahelyeket és az ott eltöltött időt.
Konkrét kérdésem: jogosult-e az érintett a 40 éves jubileumi jutalomra?

LKM Miskolc 1967.09.19-1971.04.28. mv. ,megszűnt,
Bartók B. MGTSZ 1971.04.29-1978.06.30. tagság megszűnt,
Pályáválasztási Intézet 1978.07.01-1990.05.31. áthelyezés,
Középiskola 1990.06.01-2011.03.12. jogv. megszűnt nyugdíjazás miatt.
A jubileumi jutalomba beszámítható az MGTSZ-ben eltöltött idő? Gondolok itt a Kjt. 64. §-ban említett 1992. évi I. tv. (hivatkozva a Szövetkezeti tv. 65. §-ra).

W.Sz.E.

Király Katalin54 # 2011.08.13. 14:20

Tisztelt szakértő!

40 év szolgálati idővel rendelkezem,2011 augusztus 31. napjával teljes öregségi nyugdíjba megyek.

1983.augusztus 1. napjától közalkalmazotti jogviszonyom van.
2011 augusztus 1.napjával 28 évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezem.

30 év x 365 nappal = 10950 nap
28 év x 365 nappal = 10220 nap
A különbség 730 nap

Kérdésem a következő:jogosult vagyok-e a 30 éves jubileumi jutalomra?

wedit # 2011.08.22. 11:25

Nyugdíj előtt állok és kikértem és megkaptam a szolgálati idő megállapításáról szóló adatlapot.1969.07.18.-tól egy kutatóintézetben dolgoztam annak megszűnéséig 1992.02.29.-ig. Utána munkanélküli ,különböző továbbképzés, vállalkozó....2010.10.01.-től -2007.01.01.-ig különböző idejű meghosszabbításokkal határozott idejű munkaviszonyom volt a Polgármesteri hivatalban mint ügyintéző. 2007.01.01.-től határozatlan idejű ügyintézővé váltam.
2009. évben jubileumi jutalmat kaptam ami a talányom , mert így szól a határozat közszolgálati jogviszonyának időpontjában 31 év 07 hónap 18 nap ennek alapján a közszolgálati jogviszony kezdete 1977.05.15.

A közszolgálatban eltöltött idő 25 év (1977.05.15.-2009.04.08.) alapján kéthavi illetményt állapít meg, mint jubileumi jutalom. A két dátum között 32 év a különbség. Miért 1977. 05.15. a kezdet ?
Kérem segítsen a rejtélyt megoldani,

imasz # 2011.08.22. 16:43

Már elismert éveimet megkérdőjelezheti-e a munkáltatóm. Megkaptam a 25 éves jubileumi jutalmat, akkor elismerték korábbi áthelyezéses jogviszonyaimat, most a 30 éves nem akarják kifizetni.

Lyonee # 2011.08.22. 17:26

wedit
A 30 éves jubileumi jutalmat is meg kellett volna kapni, ha az a 32 év közszolgálatban telt el. Persze csak akkor.
3-4 évvel ezelőtt már beírtam:
Összeadják az összes közszférában töltött idődet, és kijön mondjuk 30 év 15 nap. Ha Te a mai napon a közszférában helyezkedsz el, akkor a mai naptól visszaszámolják ezt a 30 év 15 napot, és az lesz az elvi kezdete a jubileumi jutalomra jogosító időnek. Az összes közalkalmazotti jogviszonyt úgy kezelik, mint egyetlen folytonos jogviszonyt. Különben nehéz lenne a besorolásokat elvégezni.

Lyonee # 2011.08.22. 17:33

imasz
Tévedhetett egyszer a munkáltató, és ezt korrigálta.
Egy kicsit bővebben írd le az áthelyezéseket.
Munkaviszony vagy közalkalmazotti jogviszonyból, stb.

imasz # 2011.08.23. 12:14

l972 óta áthelyezéses a munkaviszonyom, 88-ig termelőszövetkezet 88-91 Bp.Közlekedéstudományi Intézet 91-től a jelenlegi fenntartóm, ahol először adminisztratív munka, majd 98.tól a jelenlegi iskola, de közben a munkáltatói jogot átadta a fenntartó az iskolának. A 25 éves jub. jutalmat megkaptam éveimet elismerték a 1992 júl 1. elött létesített áthelyezéses munkaviszony alapján, a kjt 87§ és mt.209 § alapján, most azt mondják mivel a fenntartó átadta a munkáltatói jogot ezért már megszakadt a munkaviszonyom ez 2006-ban volt, Én ugyanott dolgozom, mint akkor ugyanabban a beosztásban koll. nev. tanár vagyok. A fenntartónak van közalkalmazotti megállapodása az Okt. minisztériummal. Forduljak-e bírósághoz a 30 éves jub. jutalom miatt, na és ha jár, akkor most megyek nyujdíjba és lesz 39 évem ily módon akkor mi van a 40 évessel. / vannak még éveim, mely nem folyamatos jogviszony, így meg van több mint 40 év, a korom is meglesz hamarosan,/Köszi a segítséget.

Lyonee # 2011.08.23. 16:03

Próbáld megszerezni, hogy mi van abban a szerződésben, azon múlik minden.
Én úgy érzem, hogy folyamatosnak kell tekinteni, de mindenképpen előbb kérd ki ügyvéd tanácsát.

imasz # 2011.08.24. 05:02

Köszönöm a gyors segítséget!!!!!!!!

hars52 # 2011.08.28. 03:00

Kedves Lyonee!
Szerinted a jub.jutalom kiszámításánál csak az alapilletményt lehet figyelembe venni, vagy a vezetői pótlékot is?
üdv: Zsuzsa

Lyonee # 2011.08.28. 08:47

Jubileumi jutalom
(Kjt. 78. §)

Besorolás szerinti illetmény
Munkáltatói döntésen alapuló illetményrész
Százalékos illetménynövekedés (Kjt. 66. §, Kjt.-Vhr. 14/A. §)
Teljesítménypótlék (Kt. 1. sz. mell. Negyedik rész)-(ennek alkalmazásáról még nem hallottam)

A vezetői pótlékot nem lehet figyelembe venni.

Orchidea_ # 2011.08.30. 06:58

Tisztelt Lyonee.1951-ben született nő vagyok. Közalkalmazott voltam Erdélyben is ahol 17 és fél évet dolgoztam.1990-ben áttelepültünk és azóta is itt dolgozom mint közalkalmazott.2011.04.29-től a 8 hónap felmentésemet töltöm tegnap óta fel vagyok mentve a munka alól. Meg is kaptam a munkaviszony megszüntetéséről az igazolást amin azt irják hogy jubileumi jutalmat nem fizettek. Azt mondták hogy azért mert nem itt dolgoztam le az összes közalkalmazotti időt. December 30-tól előrehozott öregségi nyugdijba megyek. A nyugdijnál beszámítják mind a két országban ledolgozott éveket. Át böngésztem a közalkalmazotti törvény jubileumi jutalomra vonatkozó részét én olyat hogy amiért külföldön dolgoztam és azért nem jár nem találtam.Várom válaszodat.Szép napot tisztelettel Orchidea.

hetti42 # 2011.08.30. 10:42

Tisztelt Lyonne!
Közalkalmazottként dolgozom 1981. 09. 01-től folyamatosan.A 25 éves jubileumi jutalmamat megkaptam.
Az idén május 01-től a munkáltatóm heti húsz órára csökkentette a munkaidőmet. 2011 09.01. lenne esedékes a 30 éves jubileumom.Befolyásolja- e a munkaidő csökkentés a kifizetést? Ha igen ,akkor mennyi idővel? Mikor kaphatom meg a jub. jutalmamat?

Köszönettel: Hetti

Lyonee # 2011.08.30. 13:35

Orchidea_
A nyugdíjszámításnál csak a jogosultságnál és a szorzónál veszik figyelembe a külföldi éveket, de azokra az évekre a nyugdíjat külföldről kapod.

kjt.
"1. § (1) E törvény hatálya - ha törvény eltérően nem rendelkezik - az állami és a helyi önkormányzati költségvetési szerveknél, valamint a helyi önkormányzat által (a továbbiakban: munkáltató) a feladatkörébe tartozó közszolgáltatások ellátására foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyára terjed ki."
A kjt. ,mint magyar törvény a magyar közalkalmazottakra vonatkozik, a jubileumi jutalom a magyar állam hosszú szolgálatáért jár a közszolgáknak.
Sajnos nem lehet figyelembe venni a külföldi éveket a jubileumi jutalom tekintetében.

Lyonee # 2011.08.30. 13:39

hetti42
Akkor kapod, amikor meglesz pontosan a 30 éved, a kifizetést annyiban befolyásolja, hogy alapja az új béred lesz, és ez bizony kevesebb.