jubileumi jutalom közalkalmazottnak mennyi?

anyuci1117 # 2014.08.05. 12:31

Tisztelt Fórum!
Munkáltatóm telefonált ma a szabadságom alatt, hogy jogosult vagyok a 25 éves jubileumi pénzre. Csak egy gond van, az iskola, ahol 1991. 09.01. óta dolgozom, nem tud elszámolni 10 hónappal. A munkakönyvben ceruzás dátumok vannak részükről, melyek hiányosak, pecsét nélküliek. Hogy tudom igazolni a KLIK felé, hogy azt a 10 hónapot is ott töltöttem az iskolában? Vajon a TB-ben tudnának segíteni? Hová menjek?
Köszönöm!

mafebé # 2014.08.06. 12:01

Jubileumi jutalom ügyében kérnék segítséget.
Előzmények röviden:
1974.07.01-1983.06.30 Termelőszövetkezeti tag /közben 2 év katonai szolgálat/
Innen áthelyezéssel 1983.07.01-től közalkalmazotti jogviszonyban van ami jelenleg is fennáll!

2014-ben jogosult-e a 40 éves jubileumi jutalomra!

Köszönöm a választ!

ObudaFan # 2014.08.07. 20:05

Szerintem nem. Ezekből kell összejöjjön a 40 év:

Kjt. 87/A. §456 (1)457 E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni

1. az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,
  2. a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, közszolgálati jogviszonyban töltött időt,

c)458 a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint 2010. július 6. és 2012. február 29. között a kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, kormánytisztviselői jogviszonyban töltött időt,

1. a szolgálati jogviszony időtartamát, továbbá
  2. a bíróságnál és ügyészségnél szolgálati viszonyban, munkaviszonyban, valamint
  3. a hivatásos nevelő szülői jogviszonyban,
  4. az e törvény, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény vagy a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban,
  5. az állami vezetői szolgálati jogviszonyban

töltött időt.

Lyonee # 2014.08.08. 17:59

Az áthelyezés miatt a tsz munkaviszony is közalkalmazotti jogviszonynak számít, és nem csak a besorolásnál kell figyelembe venni. Aug. 7-én jogosulttá vált a közalkalmazott a 40 éves jubileumi jutalomra.

mafebé # 2014.08.13. 07:58

Akkor most jogosult e a jubileumi utalomra a termelőszövetkezetes áthelyezett vagy sem!

gibaeva # 2014.08.13. 16:05

2014. augusztus 1.-jén töltöm be a 40 éves munkaviszonyt. A munkáltató akkor fizeti ki a jubileumi pénzt, amikor november 8-án nyugdíjba vonulok. Jogos ez így? Köszönöm!

ObudaFan # 2014.08.13. 20:54

Igen, az jogos.

Lyonee # 2014.08.13. 21:18

Munkaviszonyról írtál, és nem közalkalmazotti jogviszonyról. Jubileumi jutalom csak a közalkalmazotti, köztisztviselői, szolgálati jogviszonyokra jár.
Mind a 40 évet közalkalmazottként dolgoztad le? A nők 40 éves nyugdíjazásával mész nyugdíjba?

mafebé # 2014.08.17. 06:38

Az egyik válaszban az áthelyezés miatt a termelőszövetkezetes munkaviszony is közalkalmazotti jogviszonynak elismert, a másik válaszban pedig csak a közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt lehet figyelembe venni a jubileumi jutalom jogosultsági idejének.
Most melyik a jó válasz!Légyszíves eligazítíni!

murzo # 2014.08.21. 05:41

Tiszteletem, fél éve meglett a 30-éves közalkalmazotti munkaviszonyom. Még eddig soha nem kaptam jubileumi pénzt, mert az aktuális munkáltatóm soha nem szólt, én pedig elfelejtettem. Új munkahelyen dolgozom, kollégám szólt most is. Kérdezem, hogy meg kell e várnom a próbaidő leteltét, vagy már most is igényelhetem a jubileumi pénz kifizetését? Visszamenőleg igényelhetem e a 25 éves jubileumit?
Válaszukat köszönöm!

Lyonee # 2014.08.21. 07:34

A 30 éves jubileumi jutalmat ott igényeld, ahol akkor dolgoztál, amikor meglett. A 25 évest több, mint 5 év késedelem után nem biztos, hogy kifizetik, de azért azt is megpróbálhatod.

murzo # 2014.08.21. 15:37

Nagyon köszönöm a gyors választ! Kicsit bonyolultabb az ügyem. Az elmúlt 7 évben 3 munkahelyem volt, és mindegyik munkahelyen mást számoltak ki közalkalmazotti munkaviszonynak! De olyan nagyon, hogy 5-7 -év eltérések vannak! 2011-ben Az előző mmunkahelyemnél volt 34 év, mikor eljöttem, közvetelnül utána jöttem a mostani munkahelyere, és most 30 év és 6 hónap jött ki! MIndegyik gazdaságis esküszik,hogy ő számolta ki jól. Most akkor nem tudom,melyik munkáltatómnál telt ki a 30 év. Hol lehetne ezt teljesen pontosan kiszámoltatani. Így fordulhat az elő, hogy 2011-óta a D11-es fizetési kategóriában vagyok, tavaly D 13-ban voltam,most megint D 11...
A 25 évesnél észnél voltam, kértem a munkáltatót szóban,de azt mondták, ne is kérjem ,mert nincs rá pénz, nem fizetik ki, én meg buta fejjel annyiban hagytam.

bajszi1982 # 2014.08.25. 09:30

Az alábbi kérdésem lenne.
Közalkalmazott jubileumi jutalomra szerez jogosultságot. Az illetménye garantált bérminimumra kiegészítésre kerül, valamint szociális szférában dolgozik, így szociális ágazati pótlékot is kap. Mely illetményét kell figyelembe venni a jutalom számításánál, a garantált bérminimumra történő kiegészítést bele kell-e számolni vagy csak a fizetési osztály és fokozat szerinti illetményt?
Köszi.

Szeretném megkérdezni, hogy egy szállítási szerz?désben szerepelhet-e olyan, hogy "a szerz?désben nem szabályzott kérdésekben a Ptk adásvételi sze

Jubi # 2014.08.25. 14:51

1989-1992 között egy felvidéki magyar állami iskolában dolgoztam, amiről igazolásom is van. (Jelenleg már magyar állampolgárokat tanítottam az itthoninál sokkal rosszabb körülmények között.)A munkáltatóm ezt a 3 évet nem akarja elismerni. A 25 éves jubileumi jutalmam szerinte csak 3 év múlva lesz esedékes.
Tisztelt Jogi Fórum!Mit tegyek? Ötleteket/megoldást várok.

newbrian # 2014.08.28. 22:18

a közalkalmazotti jubileumi jutalom (25 éves) számításával kapcsolatban kérdezem: vajon beleszámít-e az egyetemi tanulmányok megkezdése előtt, érettségi vizsga után, általános iskolában, egy tanévnyi, ma már nem létező, "képesítés nélküli nevelő" munkakörben eltöltött idő? Ez a már nem létező státusz vajon közalkalmazotti jogviszonynak számít-e ma? A többi 24 évet középiskolában, egyetemi végzettséggel dolgoztam. Munkakönyvemben szerepel, munkáltatómnál nyilvántartják, azt hiszem, a nyugellátásba majd bele fog számítani, de nem tudom, hogy áll a helyzet a jubileumi jutalom - ez esetben 25 éves munkaviszonyának- megállapításánál. A vonatkozó jogszabályban nem találtam erre vonatkozó információt.
Külön örülnék emailben küldött válasznak is, mivel a jogiforum.hu-t nem áll módomban napi rendszerességgel követni. Köszönettel.

Lyonee # 2014.08.29. 17:05

jubi
A kjt hatálya alá a magyarországi közalkalmazottak tartoznak. A jubileumi jutalom a magyar állam szolgálatában eltöltött hosszú (25,30,40 év) időért jár. Valóban nem vagy még jogosult rá.

Lyonee # 2014.08.29. 17:21

newbrian
Ha pedagógus munkakörben olyan iskolában dolgoztál, amelyik 1992-ben a kjt hatálya alá került, akkor közalkalmazotti jogviszonynak kell tekinteni és nemcsak a besorolásnál kell figyelembe venni. Az lényegtelen, hogy megvolt-e a végzettséged hozzá. A pedagógusminősítéshez szükséges időnél is figyelembe kell venni, mert pedagógus munkakörben dolgoztál.
kjt.87/A.§
"(1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni

1. az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,"

1992. júl. 1 előtt csak munkaviszonyban lehettél, -mint mindenki- tanár, mert akkor lépett hatályba a kjt.
Tehát besorolásnál, jubileumi jutalomnál, minősítéshez szükséges időnél is figyelembe kell venni ezt az időt nálad.

newbrian # 2014.08.29. 20:40

Köszönöm a választ; jogviszonyom kezdete aug.16. ezek szerint ettől a naptól jár ez juttatás. A tanévkezdés kezdeti zűrzavara elülése után megkeresem az intézményvezetőt ez ügyben, ha addig a KLIK-nek nem jutna eszébe, illetve a MÁK nem utalná a járandóságot. Bizakodom. Nincs kedvem paragrafusokkal harcolni, jobban szeretem, ha dolgok a maguk -törvényes-rendje szerint intéződnek, úgy tudom, a betűszavakkal jelzett intézményeknél számtalan jól fizetett ügyintézőt foglalkoztatnak éppen ebből a célból. Nem az a 2 havi illetmény hiányzik a megélhetéshez, de ami jár, az jár, a jogszabály mindenkire érvényes.

Lyonee # 2014.08.30. 10:33

A KLIK-ben te ne nagyon bízzál. A havi illetményen kívül mást nem fizet ki időre. A helyi vezető feladata ennek figyelemmel kísérése, és nem a KLIK-é! Napra pontosan meg kell lenni a 40 évnek.
A képesítés nélküli időszak 1 teljes tanév, 365 nap volt?
Szóval, te csak intézkedj, és ne várj, ha jó az aug. 16, akkor már így is késlekedtek. Annyit legalább érj el, hogy a szeptemberi illetménnyel fizessék ki, és ne az augusztusival.

newbrian # 2014.08.30. 19:26

Nem 40, "csak' 25, de ez most mindegy - igyekszem komolyan venni tanácsodat, és ezek szerint járok el. Igen, a kép.nélküli időszak pontosan egy tanév volt; munkakönyvemben bejegyezve, ennek másolata a KLIK-nél (minden létező igazolvány,igazolás,diploma és egyebek fénymásolatát bekérték tavaly). Köszönet a figyelmeztetésért, hogy nem automatikusan intéződik, hanem magamnak kell utánajárnom.

Lyonee # 2014.08.31. 18:12

Igazából nem neked kéne utána járni, de ha nem teszed, talán soha nem kapod meg!

Liza68 # 2014.09.02. 17:25

1990-1993-ig passziv jogon voltam gyesen. Ez közalkalmazotti jogviszonynak számit jubileumi jutalom esetén?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.09.02. 17:38

Nem számít bele.

Liza68 # 2014.09.02. 17:42

Kár...:( Köszi...

Liza68 # 2014.09.03. 05:51

Immaculata!Ugye jól értelmezem a passzív gyes fogalmát, mert valaki azt mondta tévedek. Aug 15. megszűnt a munkaviszonyom és aug 16.-án szültem.Szerintem igy "passzív" lettem, vagyis passzív gyesen voltam.
És még egy kérdés:
A szolgálati időbe sem számit bele?