Tisztelt Lyonee!
Bocsánat,valóban el írtam,a 20 az 25 év.Mivel 1990.05.07 én kerültem az Óvodába,mint közalkalmazott.Sajnos azt nem tudom,hogy itt milyen jog szabályok vannak,mivel a vezetőség minden esetben nemleges válasszal elintézi.Mint írtam sok helyen utána néztem,minden hol azt írják,hogy jár,az itteni közalkalmazotti törvény könyvet nem is láttam.Azt még hozzá teszem/Óvónő kolléga nőm meg kapta 5 évvel ezelőtt.Hát ez a nagy dilemma?.
jubileumi jutalom közalkalmazottnak mennyi?
Ha az a 25 év mind közalkalmazotti jogviszony volt, akkor meg KELL adni a 25 éves jubileumi jutalmat.
Nem a munkakör, hanem a jogviszony a lényeg. Ha nem állami óvodában dolgoztál/dolgozol, akkor az nem jelent közalkalmazotti jogviszonyt.
Ha semmi ilyen kizáró ok nincs, akkor viszont megjár. Ne hagyd annyiban!
1981-től egészségügyi végzettségem van. 6,5 évet dolgoztam szakmán kívül,1987 óta idősek otthonában dolgozom,mint nővér.A 35 éves jubileumba beleszámol az összes munkaviszonyom,vagy csak a valóban közalkalmazotti éveim? Mivel 1992-be jelent meg a közalkalmazotti törvény és én ekkor már rég közalkalmazott ként dolgoztam.
Válaszukat köszönöm előre is.
Erika53
Tisztelt Lyonne!
A kérésem 25 éves jubileumi juttatás számításával kapcsolatban van. A juttatáshoz meg vannak az éveim. 1984 óta van munkaviszonyom, mind közalkalmazotti munkaviszony (31év). Mivel munkanélkülin és gyesen is voltam (aminek ideje nem esett a közalkalmazotti jogviszony ideje alá) így azokat az időket kivettem, e számítás alapján ebben az évben ősszel esedékes. Kérdésem, hogy a folyamatosság megszakítása miatt eleshetek-e a juttatástól? A törvényben nem találtam, folytonosságra utaló kitételt. Válaszát köszönöm!
Irén04
Csak a közalkalmazotti jogviszony megléte az előírás, az lényegtelen, hogy hány helyen és folyamatosan történt-e ez meg.
Erika53
Ha 1992 júl. 1 előtt olyan öregek otthonában dolgoztál, amelyik 1992-ben a kjt. hatálya alá került, akkor az ottani munkaviszonyt közalkalmazotti jogviszonynak kell tekinteni, és nem csak a besorolás szempontjából.
1984-től 1992-ig dolgoztam egy vállalatnál, majd áthelyezéssel köztisztviselő lettem 2012-ig.
2009-ben meg is kaptam a 25 éves közszolgálati jogviszonyom utáni jubileumi jutalmat.
2012-ben megszüntették a munkahelyem. Egy év munkanélküli után 2013-tól közalkalmazottként dolgozom jelenleg is.
Ez évben meglett a 30 évem, jár-e a jubileumi jutalom?
Sok szakember azt mondja, hogy jár a jubileumi jutalom, mivel áthelyzéssel mentem a közszolgálatba. Beszereztem az áthelyezésemmel és a 25 éves jubileumi jutalmammal kapcsolatos dokumentumokat.
Ezután a munkáltatóm kérdése, illetve először az enyém, hogy mely jogszabály mely paragrafusában van ez leírva, hogy ezek alapján nekem jár a jubileumi jutalom.
1989. július 1-től van folyamatos munkaviszonyom. Mint közalkalmazott 1998. március 1-től vagyok a mai napig. Tavaly volt 25 éve hogy dolgozom, a munkaügyes közölte, hogy nekem nem jár a 25 éves jubileumi pénz, mert megváltozott a munka törvénykönyve. Ez így van?
Nincs így. Jár a jutalom, de az esedékességtől számított 3 éven belül. Tehát, ha sokáig nem kéred, akkor elévül.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02