A felső sorból eltűntek a csillagok.
=200000x1,02x1,049x1,03x1,042=
Ezek a számok 2013, 2014, 2015, 2016 valorizációs szorzói.
Nyugdíjintézetre, vagy valami nyugdíjjal kapcsolatos fórumra gondoltam.
A felső sorból eltűntek a csillagok.
=200000x1,02x1,049x1,03x1,042=
Ezek a számok 2013, 2014, 2015, 2016 valorizációs szorzói.
Nyugdíjintézetre, vagy valami nyugdíjjal kapcsolatos fórumra gondoltam.
Megszorzod a valorizációs szorzókkal! Ez sem pontos érték, de szerintem elhanyagolható az eltérés.
=2000001,021,0491,031,042=
200000*1,1483=229660
Nyugdíj intézettől kaptad a kalkulációkat? Mi lehet a nagy eltérés oka?
Kedves Lyonee!
Korábban volt szó itt a nyugdíj újbóli kiszámításáról a korhatár előtti ellátás után. Nem akarok ez ügyben hosszasan írni, csupán egy kérdésem van: Ha 2012-ben a korhatár előtti ellátás alapja, a valorizált nettó átlag, mondjuk, 200 000 volt, akkor ez 2016-ban mennyi lenne a jelen valorizációs szorzóval, miközben a jövedelmi és szolgálati idő adatai nem változtak. (Két helyről nem kis különbséggel más-más kalkulációt kaptam.)
Üdv: Korall (53-as nö)
Munkásnő !
Köszönöm a gyors válaszodat !
'ikotak'...Erre nincs sehol sem utalás,kérdezze meg a szerveknél! Személyesen ha lehet !...§... http://www.hrportal.hu/…0151002.html
Segítségeteket szeretném kérni !
Ismerősöm 53-as születésű most jött el nyugdíjba,nyugdíja nagyon alacsony 75000 ezer alatti, kérdésem, hogy most kérhet-e méltányossági nyugdíj emelést,vagy három évnek el kell telnie, hogy ezt meg tehesse. Válaszotokat előre is köszönöm.
agnes313 :)
....na azon meglepődtem én is :) azon a rózsaszín kiskönyvön , utólag írhatták be a gyerekeimet , mert a lányom volt a fiatalabb 2 évvel mégis ő szerepelt benne először a fiam + másodikként :) pedig a születési időt jól írták be :) de végül is elfogadták az a lényeg :)
http://www.dehir.hu/…/2016/10/07/ .....Meghökkentő adatok: elszabadultak a magyar nyugdíjszámok
Szafika!
Köszönöm szépen a válaszodat! Megkértem a munkáltatómat, hogy küldje el a TB kiskönyvem adatait, hátha benne van. Ha nincs akkor én is beírom ahogy emlékszem. :) :) :)
agnes313 :)
nem tudtak hol utánanézni mikor én intéztem jó pár éve a nyd-amat , de én úgy oldottam meg , h az össz. munkaidőmből levontam egy kb időt , amit gyesen-gyeden töltöttem a 2 gyerekemmel , én megszakítottam közbe is , nem voltam csak 3 és fél évet összesen a 2 gyerekkel otthon , de a végeredményből a 42 évből vették figyelembe , nekem iskolám nem volt , azért lehetett egyszerűbb , de azt írták nem tudnak pontosan utána nézni ezért egy kb időpontot is elfogadtak , mert akkoriba még nem úgy vezették , mint ma .
Érdekes téma ez az újraszámoltatás!
Az eredménye pedig ? Meglátjuk!
Mindenesetre furcsa dolgok adódnak ahogy olvasom, és megértem Korallt, hiszen nála tájékozottabb amatőr szakértő kevés van :-)
' pecamaca...Jó lenne,az biztos tudni! De senki nem tudja ezek szerint,mert lehet,hogy nincs is ilyen ...!
Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni. 1959.-ben születtem és megkaptam az Adategyeztetéshez szükséges iratokat a Nyugdíjigazgatóságtól. Kérnek tólem nyilatkozatot a gyerekek adatairól és, hogy meddig voltam GYES, GYED-en. Erről nekem nincs pontos adatom, csak kb. Viszont mivel 3 gyermekem van és csak 8 évet számolnak el a gyerekekkel töltött időnek, minden nap fontos lehet. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy ők ezt nem kérik meg hivatalból, azt mondta az ügyintéző, hogy vagy indítanak egyeztetést vagy az én nyilatkozatomra hagyatkoznak. Ezt én furcsállom, mert nem mindegy, hogy 7 évet vagy 8 évet kell még dolgoznom, hogy meglegyen a 32 évem. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlök Mindenkit!
Köszönöm a válaszokat. November végén lesz a "korhatár nélküli"-ből öregségi számomra és tényleg az lesz a leghelyesebb, ha személyesen bemegyek és a kérdéseimet ott teszem fel. Erre amint időm van sort is kerítek, mert nem szeretnék az időből kifutni érint a dolog, de túl előre menni sem a dologgal. Nagyon nem lehet, vagy csak nehezen a paragrafusok, meg a jogszabályok labirintusában elevickélni, de .....
Az ezzel kapcsolatos "magyarázatok" egész halmazát olvastam, megpróbáltam utána járni, de javarészt azt olvastam, hogy "Aki nem dolgozott 2012-től legalább 365 napot, az automatikusan öregségi nyugdíjat kap az öregségi nyugdíj korhatár elérésekor" Több helyen világosan le is írják, hogy aki NEM dolgozott a korkedvezményes ellátása alatt, "Annak teendője nincs"! Persze ezek az írások csak "magyarázatok", a jogszabály, vagy törvény valakik általi megmagyarázások. Azt azért jó lenne tudni, hogy a törvénynek vagy jogszabálynak mi a száma? Köszönöm a segítséget! :)
" m.n.zs. ,nem tudom ,de jó lenne tudni ! Itt azt írták egy válaszban másnak ," hogy menj be a nyugdíjbiztosítóhoz és kérj tájékoztatást "...! Akkor ezek szerint tedd ezt te is ! És írd meg,hogy mit intéztél légy olyan kedves ! Köszönöm szépen !
Szép jó napot!
1953 születésűekre vonatkozó törvény alapján mentem nyugdíjba, ill. korhatár előtti ellátásra 4 éve.Lassan elérem a 63 évet. Ismerősöm ajánlotta hogy számoltassam újra a nyugdíjösszeget.Ő ezt megtette, közel 10000 ft. lett Neki több. Kétségeim vannak mert én úgy emlékszem, akkor azt mondták hogy ez az összeg már nem változik, nem lesz teendőm a nyugdíjkor elérésekor.Folyamatosan kapom, csak már nyugdíjként. Megér egy próbát vagy nincs értelme?
Tud valaki valamit ajánlani?
MNZS
Köszönöm szépen a válaszokat. Nyugdijfolyósitónál bent voltam, sajnos még 3 évet kell dolgozzak. 37 évem van ledolgozott. Sok mindent kivettek.
'pecamaca...Légyszíves írd meg majd,hogy mit tudtál intézni,mit válaszoltak,rendben ? Köszönöm !
pecamaca!
Nyugdíjbiztosítóhoz menj be, és kérj tájékoztatást!
' pecamaca....,bocsika,de fogalmam sincs....! Üdv.
Üdvözlök Mindenkit!
A nyugdíj újraszámoltatásával kapcsolatban, ki tudja azt, hogy milyen nyomtatványon kell elindítani az újraszámoltatást? Olvastam itt, hogy előzőleg a "korhatár előtti ellátást" meg kell szüntetni és azt hogyan? Milyen iratok kellenek? Szeretném, ha segítenétek nekem ebben, hogy hogyan kell az egészhez hozzáfogni.
Tisztelt Fórum!
Szeretném megkérdezni, hogy mikor leszek jogosult a 40 éves korkedvezményes nyugdijra. A megállapitó határozaton 3 dátum szerepel.
41 év szolgálati időm van.
A kereső tevékenységgel járó jogviszony 32 év 360 nap. (2 gyereket neveltem).
Kedvezményes nyugdijra jogosult idő: 36 év.
Köszönöm válaszukat.
Ne fokozzuk!!!
Már leírtam, hogy csak a számok ilyen alakulása miatt lett nagyobb az újraszámított összeg. Lehetett volna kevesebb is. Ha 2016-ban a val. szorzó kicsit is kisebb és a nyugdíjváltozás kicsit nagyobb, már bukta az egész. Aki ezt nem számolja ki, és úgy dönt, az nagy kockázatot vállal. Az ügyintézőnek sem kötelessége, hogy a val. szorzókat és a nyugdíjváltozásokat összehasonlítsa több évre visszamenőleg. Mindenkinek a saját döntése, hogy kockáztat-e. Nem kell ebbe a médiát és a nyugdíjgurut sem belekeverni. Ez nem kiskapu, a jogszabályban benne van a felmondás lehetősége, aztán vállalni kell a következményeket.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |