....de ne 40 éves munkaviszony után kérd , hanem csak akkor , ha megvan a 40 éves " jogviszonyod " nem mindegy :)
40 év munkaviszony után nyugdíj
'kutika' IGEN KÉRHETED! Amíg meg nem szüntetik! Helyedben nem tenném!Ez egy kivételes lehetőség,amit sokan irigyelnek.....!
Szeretném megkérdezni, hogy ha elértem a 40 éves munkaviszonyt, akkortól bármikor (tehát egy-két évvel később is) kérhetem a nyugdíjazást?
Köszönettel:
2017. Január 01 -től !!! MEGSZŰNIK AZ OEP ÉS A NYUFIG! Mindenkit érintenek a változások, van, akit többszörösen is! ...@...Változik a Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) irányítása alatt álló hivatalok esetében az egyik legfontosabb változás, hogy legkésőbb január 1-jétől az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság névváltoztatással Nemzeti Családtámogatási és Társadalombiztosítási Hivatalként működik tovább, amely átveszi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénzbeli ellátásokkal, baleseti táppénzzel és utazási költségtérítéssel kapcsolatos feladatait is. A Nemzeti Családtámogatási és Társadalombiztosítási Hivatal ugyanakkor 2017. március 31-i határidővel a Magyar Államkincstárba olvad. Az OEP egyebekben az Emmi része lesz. A kormány egyúttal felkérte Mészáros Józsefet, hogy kormánybiztosként hajtsa végre ezeket a feladatokat.
Szintén a minisztériumba olvad be a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet; a Türr István Képző és Kutató Intézet; az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ; valamint az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.
Vagy másold ki és írd be !
'Annazsu erre kattints rá....http://officina.hu/belfoeld/134-nok-40-ev-nyugdij-nok-nyugdij-40-ev-munkaviszony-utan
Nők 40 éves nyugdíjának feltételei ....!!! Itt benne van minden ! ..§..http://officina.hu/belfoeld/134-nok-40-ev-nyugdij-nok-nyugdij-40-ev-munkaviszony-utan
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni. Barátnőm 1960 ban született. 1975 az első elfogadott szolgálati idő dátuma.
A "figyelembe vehető" szolgálati ideje 38 év 114 nap.
Szeretne elmenni 40 éves nőket megillető nyugdíjba, de zavaros információkat kapott. Ebből a 38 évből, csak 34 év 243 nap számít neki a "nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz "figyelembe vehető idő.
Miért?
Mi nem vehető figyelembe A SZOLGÁLATI IDŐBŐL?
Kérlek segítsetek eligazodni a paragrafusok értelmezésében!
Előre is köszönöm!
'Dekzs.... ,sajnos nem számítják bele! De a 40 éves,így is kedvezmény!
Üdvözletem, Azt szeretném megtudni, hogy a 40 éves kedvezményes nyugdíjba vonuláshoz beszàmolják e a korkedvezményt amit mint Villamosvezető kaptam a BKVnál. Köszönöm a válaszukat előre is.
Kedves Lyonee ! Köszönjük ezt az infót is,nagyon tanulságos infó,sok mindenre rámutat és ebből levonhatja mindenki a magára néző tanulságot,mielőtt "újra akarja számoltatni" a nyugdíját,hogy hátha több lesz majd...! Mindenkinek kellemes hétvégét és jó egészséget ! Üdv.
gabusch!
Az említett példánál nem változott a kereset, a szolgálati idő, így az átlagkereset sem. A te eseted teljesen más.
Ha valaki dolgozott akár 3 évig és kisebb volt a keresete, mint előtte, az bizony nagyon lerontja az átlagkeresetet. A növekvő szorzó, és a csökkenő átlagkereset együttes hatása nagyon kicsi változást is eredményezhet.
Lejjebb írtad, hogy "előzőleg azt a tájékoztatást kaptam, hogy ne várjak nagy összeget, mert ugyan kb 3 évvel emelkedett a szolgálati időm(80>86%-ra), de a havi keresetem ezekben az években meglehetősen alacsony volt, ami meg visszafelé srófolja a rendszert." Ráadásul a szorzód csak 4%-kal nőtt. Valóban a várható kis mértékű változás jött ki.
Kizárt dolog, hogy, ha 3 évig jóval alacsonyabb volt a kereseted, akkor ez (1988-tól számítva) 27 évre kivetítve emelné az átlagot. Nem emeli, hanem igencsak csökkenti.
Rosszul ezért nem jártál, mert az ellátás mellett kereshettél.
munkásnő és szafika!
Igazatok van! Rég volt már 2012, amikor nyakig benne voltam az izgalomban és a témában, mára elfelejtettem, hogy akkor még utoljára életben hagyták a korkedvezményes intézményét, és valóban voltak 54-55-ös buszsofőrök és mások, akik korkedvezménnyel a korhatár előtti ellátásba kerültek.
Hajrá mindenki, terjesszétek ezt az újraszámoltatást!
gabusch kösz9i az infót... ,de az 1954 -es csak példa volt,de igaz is éppen,hiszen az 54 es születésűek is lehetnek korhatár előttiben és 2017-től mehetnek öregségi nyugdíjba és ha újra akarja számoltatni ? Mondjuk amit írtál,az az egy-kétezer forint + nem sok,Te 1070 forintot is írtál,az akkor a + az újraszámoltatás után ? Bocsika ha rosszul értelmezem ezt . De a lényeg az,hogy írták,hogy a születésnapjuk előtt kell beadni és az öregségiig mi lesz ha lemond a korhatár előttiről ,hisz ezt is írta m.n.zs. ?Üdv.
Gabush a férjem 54-es , de korhatár előtti ellátása van , / még nem töltötte be a 63.5-t , ami az 54-esek korhatára / mert a korkedvezményeivel előbb elmehetett nyd-ba , ő mondjuk nem számoltatná újra , de akkor ezek szerint mégiscsak érvényes 54-esre is , sőt a férjem kollégája 55-ös és ő is 2010-óta korhatár előtti-be van :)
munkásnő!
én is rosszul írtam az előbb, az újraszámoltatásra csak az 53-asoknak van lehetősége, az 54-eseknek már nem volt lehetősége korhatár előtti ellátásra, így aztán az általad tegnap felvetett probléma egy nem létező probléma.
Aki pedig a "40 éves akcióssal" megy nyugdíjba, ő eleve öregségi nyugdíjas lesz, öregségi nyugdíjösszeggel, számára a későbbi munkavégzés a 0,5%-os nyugdíjemelést hozhatja.
Korall! Lyonee! m.n.zs.!
Megkaptam a határozatot az újraszámításról.
A szolgálati időt precizen kiszámították(84%-ra emelkedett 322 nap maradékkal,de sebaj, így jártam).
Tanulság: ha az elmult 4 évben egy napot sem dolgoztam volna, akkor feltételezhetően 2 ezerrel emelkedett volna az öregségi nyugdíjam a valorizációs szorzók miatt, az újraszámoltatással pedig 1070(egyezerhetven) forinttal lett több, mint a k.e.ellátásom volt, holott a %-os szorzószám emelkedett, a nyugdíj alapját képező átlagkereset összege az 1988-2016. években elért keresetek, jövedelmek alapján emelkedett 2012-höz képest 15 ezerrel(nem 29 ezerrel, ahogy kalkuláltad Lyonee a 200 körüli fiktiv lehetőséget).
Szóval kicsit emelkedett(és ne feledkezzek meg azokról a milliókról, amelyeket azért a k.e.ellátás mellett megkerestem!)
Tanácsom minden 53-és 54-es "kollégának", hogy számoltasson újra, akár dolgozott, akár nem! Terjesszétek!
Kedves munkásnő!
Köszönöm, én is így gondoltam, mivel tavaly 2015. 06. 30-ig számolták ki az időmet, így onnan számolódik az 1 év 291 nap, így okoskodtam ki, hogy 2017. áprilisban meglesz a 40 évem.
' györgyi59 még van 1 -év és 291 napod a 40 -éveshez !
- Igen érdekes ez,mert itt egyszer valaki azt írta,hogy mielőtt betöltené a tényleges öregségi nyugdíját,közvetlen előtte adja be az újraszámoltatást,hiszen ilyenkor le kell mondania a korhatár előtti ellátásáról!-- Ez buktatókat rejt magában,mert ha valaki példáúl Április 16 -án született és 1954 -es születést alapul véve Április 15 -ig kell beadnia a kérelmet és lemondania az Korhatár előtti ellátásáról ! --És csak Október 16 -án lesz tényleges öregségi nyugdíjas 63,5 korban ugyebár! --És a kettő közötti időben Április 16 -és Október 16 -között mi lesz,nem kap ellátást mert lemondott róla ? --És majd Október 16 -tól kap öregségi nyugdíjat ? --Mert ezek szerint ez így lenne ,igaz ??? -- Ha ez így van akkor jó lesz vigyázni erre !!! Üdv.
Kedves "munkásnő"!
Köszönöm, hogy a válaszoddal segíteni próbáltál, de közben kiderítettem, hogy az ügyfélkapun keresztül el lehet indítani az "adategyeztetést". Így aztán gondolom, valamivel előrébb leszünk. De nagyon szépen köszönöm, hogy reagáltál a kérésemre. Üdv.
Kedves Forumozok!
Korabban volt kerdesem amire egyertelmu valasz menjek be a NYUFIG hoz ott tudnak ra valaszt adni. Erre sajnos csak a mai napon kerult sor. Szeretnem felhívni a figyelmeteket valamire, nehogy mas is rosszul jarjon, mint en .
A lenyeg a kovetkezo
Ha 1953 as szuletesu vagy es korhatar elotti ellatast kaptal eddig, es lassan azt atvaltjak rendes oregsegi nyugdíjra de Te szeretned esetleg ujra szamoltatni (annak ellenere hogy nem dolgoztal semmit amiota korhatarelotti ellatason vagy) nagyon vigyazz mert erre csak a szuletesnapod elotti napig van lehetoseged!
Tehat ha nov. 17 en van a szulinapod akkor ma meg beadhattad volna de holnap mar nem .
Lehet hogy semmit nem valtozott volna az osszeg de van ra pelda hogy kozel 10 eze ft. lett tobb.
Ha csak egy ember tanul az en peldambol, megerte ezt ide leirni.
Tovabbi szep napot.
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Tavaly kiszámoltattam a szolgálati időmet, ezt írták vissza:
Az első elfogadott szolgálati idő kezdete: 1975.06.17.
Az utolsó elfogadott szolgálati idő vége: 2015.06.30.
Figyelembe vehető szolgálati idő: 39 év 85 nap
A nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz figyelembe vehető idő: 38 év 74 nap
ebből kereső tev. járó jogviszonyban szerzett idő: 32 év 352 nap
figyelembe nem vehető idő: 1 év 11 nap.
Nahát én ebből nem igazán tudom, hogy akkor most mikor is lesz meg a 40 évem. Én úgy számoltam, hogy 2017. áprilisban, de nem tudom, hogy jól számoltam-e.
Valimama,ha senki nem szól ehhez,akkor én csak annyit tudok segíteni,hogy mindenféleképpen meg kell várni a papírokat,amit az ONYF. visszaküld és akkor már lehet tudni azt,hogy mennyi a munkaviszonya-szolgálati ideje és mikor tud elmenni a 40 -évesbe ,hiszen most már ezt is beleírják ! Üdv. !
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni a következő témában:
Ismerősöm, aki 1960-ban született, szeretné pontosan kiszámíttatni a szolgálati idejét, ugyanis számításai szerint jövő évben igénybe tudná venni a 40 éves jogosultsági idő után járó nyugdíjat. Mivel még az "Adategyeztetés"-hez szükséges iratokat nem kapta kézhez a Nyugdíjigazgatóságtól, ezért nem tudjuk, hogy hogyan induljon neki. Jó lenne pontosan tudni, hogy mikor éri el a 40 évet.
Kérem, hogy segítsetek! Köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02