felvagyok háborodva!!hiába csűrik csavarják, 40 év szolgálati időt ígértek és kész!!! és a szakmunkás évek miért nem számítanak, hiszen reggel 6 órára mentünk dolgozni, és 2től este 10ig!! és járulékot fizettünk. Jól kihasználtak bennőnket!! 15 évesen!!
FIDESZNEK hamarabb be kéne vallani, mint Gyurcsánynak, hogy "hazudtunk éjjel nappal"
ez volna a becsületes dolog!!
és az adócsökkenés?? kinek is jó ez??
és az iszapkárosultak megsegítése, vagy a devizahiteleseké??? Mi történik most ??????????????
40 év munkaviszony után nyugdíj
NAVRACSICS, IVÁN LÁSZLÓ, ORBÁN VIKTOR, nem tudja talán hogy mi a különbség a munkaviszony és a szolgálati idő között???
vagy csak jól esett nekik hogy hűlyítik az embereket???
Csavargó mind!!!
Sziasztok!
Csak azt nem értem,hogy miért nem szólt,Navracsics és Iván László,hogy bocsánat mi szolgálati időről beszéltünk!!!! ők hol voltak mikor ezt elfogadták?????Komoly politikusok akkor bármikor megváltoztathatják a véleményüket mert ez nekik nemjó????Gondolkozzanak előre mielőtt igérnek ha pedig ezt igérték akkor addig csúrjék csavarják mostmár hogy szolgálati idő legyen belőle EZ ÍGY IGAZSÁGOS ÉS KÉSZ!!!!!Azt hittem Bajnait felülmúlja a Fidesz ezzel az igéretével ha ezt véghezviszi.De Tévedtem nemfogja!!!!
Elnézést még valamit!
Miért nem akarják elfogadni a szakmunkás éveket sem mikor kétműszakban dolgoztak ugyan azt csinálták mint a mai napig is csinálják sokan az miért nem munka akkor az mivolt üdülés????? és vonták a járulékokat.Ha ezt megcsinálják akkor elmondhatják ők is, hogy hazudtunk!!!!!
sziasztok! egyéb változások is vannak nyugdíj ügyben? mi van pl. az 52-ben született nőkkel, akik eddig is mint kivételek szerepeltek a törvényben és eddig úgy volt, hogy 59 éves korban 40 szolg. viszonnyal teljes nyugdíjba mehetnek (ez jövőre lenne aktuális)?
köszönöm!
NAVRACSICS, Iván László most lapítanak, és tömik a zsebüket, mert jól meg tudták hülyíteni a népet. Hazug disznók!
És mi hittünk nekik! Sajnos
"Egyszer volt Budán kutyavásár!!!!!!!
Holly
Azt nem módosítják.
Üdvözlettel Veci
1954-ben születtem, 63 1/2 éves koromban mehetnék öregségi nyugdíjba!
Azzal, hogy nem kort, hanem időt /40 évet/ kell betöltenem, nyugdíjba mehetek 58 évesen! -Remélem- Megnéztem, elolvastam mindent, amit Veci írt, meghallgattam a linkeket, letöltöttem a törvénytervezetet, és ma egész nap azt olvastam a munkahelyemen!
Parasztosan fogalmazva:
- Nyugdíjba mehet az a nő, akinek van 40 éves munkaviszonya. Ebbe bele számít, 8 év ha a gyermekeivel otthon volt./gyes,gyed/stb.
Nem számít munkaviszonynak a tanulóviszony, a munkanélküli viszony! -Iszony!
A nő segítsen a családján, lássa el az unokákat, tartsa össze a családot!!! Nincs óvóda, bölcsöde!
Nos valami ilyesmiket olvastam! Zsibog a fejem! Jól szürtem ki a lényeget Veci???
Össze lehet tépni a Szolgálati idő elismerési kérelmet? Mert ez a kedvezményes nyugdíj ezt jelenti annak, aki már megkapta és sajnos még szakképzésben is részt vett, és munkanélkülin is volt. A cégeknél a leépítés nagyon könnyen megtörténik. De dolgozzon minden nő tovább, ha van hol. Nagy Anna szóvivő azt mondta: ez nem becsapás: reméljük, Ő sem jár majd ilyen rosszul, hiszen Ő is tanult NŐ !!
spaniel
Jól összefoglaltad az ismereteket, most menjél és igyál egy kávét :-)
Üdvözlettel Veci
Óh kedves Veci !
Az a kávé hiányzik nagyon! Tényleg megyek, és főzők egy finomat!
köszi Veci! :) jó hallani, hogy legalább ezt nem forgatták fel. (mondjuk elég nehezen lenyelhető dolog lenne, ha most egy tollvonással még az 52-es nőket is megfosztanák ettől a lehetőségtől)
üdv!
H.
Rebeka52
Össze ne tépd a szolgálati elismerési papírod. Ha te 1952-es vagy a szolgálati idő számítás alapján mehetsz nyugdíjba 59. évesen.
„A módosítás további kedvezményt jelent az érintett nők számára, a jelenlegi előrehozott, csökkentett összegű előrehozott nyugdíjkonstrukciók továbbra is igénybe vehetők.”
Üdvözlettel Veci
Nekem az előrehozott csökkentett összegű nyugdíj, az mikortól járna? /kávéval a kezemben/
Veci
Keresem a táblázatot "lapozok" visszafelé, úgy emlékszem egyszer elküldted valakinek, hogy mikor mehet csökkentett nyugdíjba! nem találom!
spaniel
Ezt keresed?
Itt van a mostani tv. A 2. cím alatt szövegesen van összefoglalva a lényeg, az utolsó cím alatt pedig ott van a táblázat.
Üdv:Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Húha! ez nem az, eltévesztettem, bocs! Ha megtalálom, küldöm.
Spaniel, az oldal alján van (ha ezt kerested).
Én is ezt akartam, amit lenolaj1 betett.
Köszönöm nektek!
63 év és 183 nap! Akkor mehetek öregségi nyugdíjba,
60 év és 183 nap, akkor csökkentett összegűbe!
Szomorú! És most vagyok 56 éves!
A munkahelyem egyenlőre még "áll", de kérdés, hogy meddig!
Lányok!
Hűűű! De jó, hogy figyeltek és segítetek! Talán tegnap küldtem el a táblázatról a linket.
Már nem birom az iramot, amit diktáltok :-)
Látom vannak segítőim :-)
spaniel
Mennyi a munkaviszonyod? Már nekem is kávé kellene a kezembe, bocs már nem emlékszem, pedig bizti írhattad. Nincs erőm visszanézni.
Üdvözlettel Veci
FIGYELEM!
KÖZLEMÉNY
A 40 év jogosultsági idővel rendelkező nők kedvezményes nyugdíjazási lehetőségéről.
http://www.onyf.hu/index.php?…
„A Kormány 2010. november 11-ei ülésén elfogadta a 40 év keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal rendelkező nők kedvezményes nyugdíjba vonulásáról szóló előterjesztést. Az erről, illetőleg az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot - sürgős tárgyalást kérve - 2010. november 19-én nyújtották be az Országgyűlés Elnökéhez.
A beterjesztett törvényjavaslat T/1745. számon az Országgyűlés honlapján az alábbi linken tekinthető meg:
http://www.parlament.hu/…lekerd_egysz?….
A kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonyokat - a törvényjavaslat felhatalmazása alapján - a Kormány rendeletben határozza meg. Jelenleg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ennek a kormány-előterjesztésnek szakmai előkészítését végzi.
A nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek a kedvezményes nyugdíjazásról részletes információt kizárólag a hivatkozott jogszabályok kihirdetése után - várhatóan december hónap végén - tudnak adni.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság az ellátás igénybevételének feltételéről szóló hivatalos tájékoztatóját soron kívül a honlapján közzéteszi.
Budapest, 2010. november 23.
Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság
2010-11-23 08:43”
Ezt azt jelenti, hogy a Nyugdíjbiztosító is csak akkor tud tájékoztatást adni, ha hatályos tv. lesz.
Üdvözlettel Veci
Valamit nem értek: Miért mondják, hogy a nagycsaládosoknak kedveznek. Három gyermekem van. 42 év szolgálati időm. 54-ben születtem. 63 és fél évesen mehetek nyugdíjba, ha megérem.
Kedves Veci!
Lehet, hogy rosszul értelmezem: a "szolgálati idő" fogalom helyett a "jogosultsági idő" lesz érvényes.
Vagy ez kizárólag ebben az új rendeletben lesz ?
Remélem a legjobbakat magunknak, bárcsak már előbb írásba lenne foglalva. Köszönöm a gyors reagálást.
A vállalatnál számoltak vele, hogy nyugdíjba megyek, mivel 42 év szolgálati időm van, benne vagyok a létszámleépítési listában. Nyugdíjba 7 év mulva mehetek. 54-ben születtem. Ha kirúgnak, hol fogom ledolgozni a 7 évet. Kiszámolták a nyugdíjamat is. 67.000,-Ft. Nagyon kevés, de megértem, mert sokat voltam otthon a gyermekeimmel. Mindig az akkori rendszernek megfelelően éltem, a szabályokat betartva. Azt gondoltam mindent jól csináltam. Ha kirúgnak, a semmiből nem tudom kihúzni még 7 évig.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02