40 év munkaviszony után nyugdíj

Veci # 2010.11.23. 18:00

kata1954

Ha nem voltál szakmunkástanuló, vagy munkanélküli ellátáson, akkor már megvan a 40 éved.
A tv. módosítás a jogosultsági idő alapján veszi figyelembe az éveket, hogy mi tartozik oda, majd kormányrendeletben határozzák meg.
Biztos 100 számra lesznek módosító indítványok a tv. javaslathoz.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2010.11.23. 18:02

Rebeka52
Még mindig nem tudom, hogy 1952-es születésű vagy-e? ha igen, már válaszoltam, nyugodj meg, mehetsz előrehozott nyugdíjba!

Üdvözlettel Veci

Veci # 2010.11.23. 18:06

LÁNYOK!

Nézzétek az ATV Egyenes beszéd című műsorát az utolsó vendég Nagy Anna kormányszóvivő. Kálmán Olga műsorvezető nem szívbajos, ő majd megkérdezi a részleteket.
A téma 20:00 óra után lesz várhatóan, a műsor egyébként 19:25-kor kezdődik.

Üdvözlettel Veci

lenolaj1 # 2010.11.23. 18:16

Veci, fogadjunk, hogy azt már mi is tudjuk, amit a szóvívő!!! :)
Amit viszont nem tudunk, arról ő sem tudhat.
És ez az egy tekintet alá eső jogviszony (hogy ez milyen idióta megfogalmazás!)Ennek kidolgozása folyamatban van - és szerintem ebben még lehet meglepetés, akár kellemes is.

Veci # 2010.11.23. 18:24

Szerintem is van itt a fórumon olyan társunk, aki akár segítséget is tudna adni néhány fogalom tisztázásában.
Remélem a Kálmán Olga kérdései lényegretörők lesznek, tud ám keményen kérdezni.

Üdvözlettel Veci

lenolaj1 # 2010.11.23. 18:27

Szeretem azt a nőt. Több riportalanyt megszorongatott már.

lenolaj1 # 2010.11.23. 18:34

S ha már a fogalmak tisztázását említetted, most látom, hogy a nyufig már nevet is adott az új lehetőségnek: kedvezményes nyugdíj névvel. Vagy lehet, hogy ti már hallottátok néven nevezni?
Csak néhányan nehogy keverjék a korkedvezményessel.

kata1954 # 2010.11.23. 18:36

Veci
"sajnos" szakmunkástanuló suliba kezdtem. Dolgoztam, majd 2 gyereket szültem, igénybe vettem 5 és fél év gyes,gyed. Megint dolgoztam, majd megszületett a 3. gyermek. Vele igénybe vettem a 3 év gyes,gyed.Mivel közben megszünt a fejem felett a vállalat. két és fél év "hivatásos anya", közben tanulás, hogy legyen esélyem ujra munkába állni. Sikerült is, de kétszer is munkanélkülivé válltam. Jelenleg dolgozom és mindhárom gyermekem dolgozik. Munka mellett segítem a beteg szüleimet. A 30 nap szabadságomból próbálok segíteni gyermekeimnek ha esetleg az unokák betegek, hogy ők megtudják tartani a munkahelyüket. Eszméletlenül fáradtnak érzem magam. Ahány ember, annyi sors. Még azt a lehetőséget is elvették, hogy a vállalat nyugdíjba küldhesse az 54-eseket.Sokan kíméletlenül odavágják, hogy én a gyermekeimből éltem.Már én magam sem tudom, hogy szégyelnem kelljen-e, amiért három gyermeket szültem. Valamilyen módon ebben a kíméletlen világban megpróbáltam talpon maradni és gyüjtögetni a szolgálati időt.42 év.

Veci # 2010.11.23. 18:45

Kedvezményes nyugdíjként indult ez az igéret és az augusztusi bejelentéskor is:
http://atv.hu/…dene_a_noket

A Kálmán Olga a "nagy főnököket" is megszorongatja a kérdéskkel.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2010.11.23. 18:49

kata1954
Nincs mit szégyenkezned sem korábban, sem most. Az, hogy mit számítanak be, hátha elmondja ma este a kormányszóvivő, nézzed a műsort. De ami biztos lesz, az a hatályossá váló tv. módosításban lesz leírva.
Ahogy nézem a helyzeted, valószínűleg az előrehozott nyugdíj elérése lesz számodra korábban.

Üdvözlettel Veci

spaniel # 2010.11.23. 19:06

Veci !

Most jöttem vissza! A munkaviszonyom: 39 év

Veci # 2010.11.23. 19:09

spaniel
Akkor 1 évet még kibírsz. Nézzed az ATV-t, a kormányszóvivő lesz a vendég. Már én is indulok, ő lesz az utolsó vendég.

Üdvözlettel Veci

spaniel # 2010.11.23. 19:13

Köszi, nézem!

Veci # 2010.11.23. 19:47

Nincs semmi hozzáfűzni valóm vendég megnyilatkozásához.

Üdvözlettel Veci

m.n.zs. # 2010.11.23. 19:53

jaaaaaaaajjjjjj!
Nagy Anna !
Bocsi de borzasztóan fárasztó volt. Bocsánat de kiakadtam !
Hogy egy valamire való választ nem adott, csak mellé beszélt!
Magam vagyok ezzel a véleménnyel, vagy közületek valaki szintén így gondolja????
Fontos, hogy legalább érezzem azt, hogy nem vagyok egyedül.

lájza # 2010.11.23. 19:57

Nagy Anna egy igazi politikus!
Frappánsan kivágta magát. Tévedés ne essék, ezt nem bóknak szántam....

Veci # 2010.11.23. 20:09

Előbb véleményeztem, abban minden benne van, olvassatok a sorok között.

Üdvözlettel Veci

akizor # 2010.11.23. 20:09

Sziasztok!Elég baj, hogy nincs hozzáfűznivalód veci!

akizor # 2010.11.23. 20:13

Most Kálmán Olga sem volt,se elég kemény, se elég felkészült ! Nagy Anna határozottsága fél siker,de mielőtt bármit mond, gondolkodhatna meg utánna járhatott volna pontosan a dolgoknak. Akkor nem 58 meg 60 éves nőket emlegetett volna. Mert ők már elmentek nyugdíjba 57 évesen. Utoljára az 1951-es születésüek....

zsuzsa52 # 2010.11.23. 20:15

Bizony volt némi mellébeszélés, nekem az jött le, hogy akinek "tisztán" megvan a 40 éve (iskolák, GYES és minden nélkül) az lehet biztos a nyugdíjba menetelben, a többi még maszatolás.
Amit a magánnyugdíj pénztári lenyúlásról mondott, azért minimum fegyelmit fog kapni.
Nyíltan bevallotta, hogy a lyukak foldozgatására kell a pénz, ezért szorulni fog.Meg a fél százalék ügye is erősen necces.

kissmama # 2010.11.23. 20:16

Nagy Annától vártam,rávilágít az egy tekintet alá eső jogviszonyra.Sokat gondolkoztam mit érthetnek ez alatt.Lehet,hogy hülyeség,de én arra gondolok,hogy:
Minden megkülönböztetés nélkül,azonos jogokkal és kötelezetségeket állapítanak meg.Lehet,hogy valami munkahelymegörző támagatást fognak felajánlani.De ezt csak én gondolom így.Ha nem így van Bocsi!!

akizor # 2010.11.23. 20:18

PETÍCIÓ

Nyugdíjunkat akarjuk: a gyerekneveléssel töltött időszak és a szakmai képzést beszámítását!

Szerzett jogunk volt a 3 éves gyereknevelés, mely ugyanennyit évet számított a nyugdíjkalkulációban.
Az Európai Unió diktátuma alapján már az MSZP-kormány a közelmúltban megrövidítette ezt a vívmányunkat.
Orbán kampányában világosan megígérte: «a Gyed, Gyes, Gyet, a családi pótlék visszaállítását» és azt is: «* minden nő 40 év szolgálati idő után 100%-os NYUGDÍJBA MEHET». A nők számára ez azt jelentette, hogy a nyugdíjhoz való jogaikat egészében helyreállítják, így ez az ígéret, másokkal együtt, nagyon sokat számított a Fidesz választási győzelmében.
Szintén e napokban került napvilágra, hogy a Fidesz-kormány – szintén az Európai Unió és az IMF pénzügyi megszorításait követelő elvárásainak megfelelően – nemcsak a 3-nál több gyermekes nők nyugdíjkalkulációjában hagyja számításon kívül a gyermekneveléssel töltött (8 évnél hosszabb) időt, hanem 2011-től a szakmai képzés idejét kivette az évek számlálásából.
Mindez elfogadhatatlan!
Aluírottak, dolgozók, nők és férfiak, követeljük jogaink fenntartását, 40 éves szolgálati idő utáni nyugdíjunkat, melybe bele kell számítsák mind a szakmai képzés idejét, mind a gyermekneveléssel töltött időt és a járadékfizetéssel töltött munkanélküliségünket teljes egészében. Követeljük, hogy érdekvédő szervezeteink tegyék meg a megfelelő lépéseket!
(Aláirásotokat várjuk a somijudit@gmail.com címen)
Első aláírók:
A.Klára, vegyészmérnök; Sirály Ida, munkásmozgalmi aktivista; Kovács Mária, nyugdíjas; Asztalos László, szakszervezeti aktivista; Asztalos Tünde, szakszervezeti aktivista; Szabóné Farók Éva, szakszervezeti tag; Varga Sándor, nyugdíjas; Póla Diána, kismama; Szakács Miklós, EuroKnife Bt. SzB-titkár; Aradi Pál, BSZM; Kiss Éva nyugdíjas;

Veci # 2010.11.23. 20:32

akizor
Ha nem fűzök hozzá véleményt, akkor az szerintem magáért beszél.
Nagy Anna szerintem úgy látom információzavarban volt. Aki 24.000 nyugdíjba vonuló 2011-ben , annak jelentős része 1952-es születésű, akik a ma hatályos tv. szerint is elmehetnek nyugdíjba.
Kitért a magánnyugdíj pénztárból befolyt pénz felhasználásáról.
Ha te ezt határozottságnak érzékeltél, ez nem úgy nézett ki nekem. A kommunikációs készsége elfedte a mondanivalót,
Nincs tisztában a szakiskolai, szakmunkásképzés járulékfizetésérő. "meg kell vizsgálni" naaa itt alapos mellébeszélés volt.
Aki tanult, annak nem megygyőző az érvelés (munka és gyereknevelés, ez a szlogen)
Az utolsó 10-12 perc, hááát!!!

ITT lehet visszanézni az adást:
http://atv.hu/…23_nagy_anna

Üdvözlettel Veci

Veci # 2010.11.23. 20:38

Elnézést kérek a hibákért, amit az írásomban elkövettem.

Üdvözlettel Veci

mesehabbal # 2010.11.23. 20:46

Ez olvasható a fidesz honlapján most!

http://www.fidesz.hu/index.php

legolvasottabb:
* Nyugdíjba mehetnek a 40 év munkaviszonnyal rendelkező nők /2010. november 22., 15:09/
* "Negyven év munkaviszony után minden nő nyugdíjba mehet" /2010. november 23., 14:08/
* A nők 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek /2010. augusztus 2., 17:08/
* Nagy Anna: A nők kedvezményes nyugdíjba vonulása változatlan /2010. november 22., 13:00/

Csak azt szeretnénk tudni, mihez képest változatlan a nők kedvezményes nyugdíjba vonulása?
Bár ez nincs a legolvasottabb hírek között, de a honlapjukon fent van: http://www.fidesz.hu/index.php?…
*Végigdolgozott életek /2010. november 12., 11:24/
Látszik, hogy mennyire tájékozatlanok, még a fogalmakkal sincsenek tisztában?!
Azért az is érdekes, hogy az országgyűlési választások előtt még szolgálati időt írtak.
Utána hetekig csend, majd bedobták a munkaviszonyt.

Üdvözlettel: Ági