40 év munkaviszony után nyugdíj

Rexor # 2016.08.31. 09:43

"'Rexor ....és aki a Kórhatár Előtti Ellátásban "feketén" dolgozik és elkapnak,bukhatja az ellátást és visszarepíthetik dolgozni,azon kívül van kereset korlát,így a 40 -évesben is van ,de a Tényleges Öregségi Nyugdíjnál,amikor valóban betöltötte a korhatárt már másabb a helyzet,pl. ott ilyen veszély nincs..!"

Ezeket hol hallottad?

Ki dolgozott itt "feketén"? Hallottál már olyanról, hogy valaki, akinek megállapították a nyugdíjjogosultságát "visszaküldtek dolgozni"? Zárójelben megjegyezném, hogy a 40 éves nyugdíjjogosultság is "korhatár előtti".

Kalle25 # 2016.08.31. 06:10

Munkásnő!

Mea culpa, mea maxima culpa. Mivel megvolt a jogosultságom a 40 éveshez is és mindenhol, mindenki ezt szajkózta, meg azt, hogy a korhatár előtti ellátások megszűntek, ráadásul még nyugdíjszakértő sem vagyok, csak örültem, hogy végre az unkáimmal is többet lehetek, így nagyon nem foglalkoztatott, hogy miért, milyen jogosultság szerint kapom a nyugdíjat. Most már tudom és úgy gondolom a Nyugdíjfolyósítónál azért ezt állapították meg, mert számomra valószínűleg ez volt a kedvezőbb. Most már kevesebb mint 1 hónap és töltöm a 63-at. A kérelmeket elkészítettem, ma adom postára. Ha megkapom a határozatot majd nagyon-nagyon tüzetesen átolvasom, hogy tudjam mit tartalmazza és ne okozzak ezzel csalódást számomra ismeretlen emberekben és legyen nekik is egy szebb napjuk, hogy nem kell morogniuk még egy buta, tudatlan, nemtörődöm emberrel!

Köszönöm a segítségeket!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.31. 05:49

'Rexor ....és aki a Kórhatár Előtti Ellátásban "feketén" dolgozik és elkapnak,bukhatja az ellátást és visszarepíthetik dolgozni,azon kívül van kereset korlát,így a 40 -évesben is van ,de a Tényleges Öregségi Nyugdíjnál,amikor valóban betöltötte a korhatárt már másabb a helyzet,pl. ott ilyen veszély nincs..! Az,hogy "nem mindegy e..." akkor derül ki és lesz fontos,ha baj van ! Na és akkor sem mindegy amikor elakar menni,hogy mibe-mikor-hogyan tud elmenni! Ezt még jó tudni!

Korall54 # 2016.08.30. 11:48

Kalle25

Aki korhatár előtti ellátáson volt, az csak akkor számoltathatja újra a nyugdíját, ha az ellátás alatt új, min. 365 nap szolgálati időt szerzett. Ha nem, akkor korbetöltéskor automatikusan átnevezik az ellátást öregségi nyugdíjra. Én is ebben a cipőben járok és nekem ezt a tájékoztatást küldték.

Rexor

A 2012-es törvényi változások miatt nem mindegy, milyen névvel kapja valaki az ellátást. Pl-ul, a korhatár előttihez nem jár utazási kedvezmény, többféle nyugdíjas kedvezmény sem jár (bizonyos belépők), mert nem nyugdíjas státusz.

munkásnő

Újságírói fogás a cím, az érdeklődés felkeltésére. Elbukni nem lehet a női 40-et. A feltételei előre ismertek, ki-ki tudja, hogy jogosult-e vagy nem, és ha igen, mikor. Elbukni egy versenyen lehet a jobb helyezést, vagy valami olyan dolgot, amiben kockázat van és nem jön be.
Az más kérdés, hogy valakinek miért nincs meg a 40 év jogosulsági ideje 56-57 éves korára. Önhibáján kívül nem tudott dolgozni, vagy sokat tanult nappali felsőoktatásban, vagy egyéb okból.

Üdv: Korall (53-as nö)

Rexor # 2016.08.30. 09:31

:) a nyugdíj a lényeg, nem mindegy mi miatt kapja?

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.30. 08:15

'Kalle25'....Már megbocsássál ,de idáig nem tudtad ,hogy milyen körülmények között ,milyen alapon-feltételekkel mentél nyugdíjba ? Ezt nem írod komolyan ? És most derült ki ez a számodra ?

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.30. 08:12
munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.30. 08:11

....Rengeteg magyar nő bukja a korkedvezményes.... nyugdíjathttp://www.penzcentrum.hu/nyugdij/rengeteg_magyar_no_bukja_a_korkedvezmenyes_nyugdijat.1051105.html

Kalle25 # 2016.08.30. 08:11

Üdvözlet!

Nos, kiderült, hogy nem a nők 40 évesével mentem nyugdíjba, hanem a korhatár előtti ellátással és valóban lesz újraszámítás.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.23. 06:45

..." A nyugdíj-újraszámítás esetei "... http://www.munkajog.hu/…itas-esetei2

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.22. 14:34

Jó is lesz ezt tisztázni,mert sokakban felmerül ez a kérdés !...Tehát !... Ha valaki akár a Nők 40-éves, akár más jogcímen,a korhatáránál előbb tudott elmenni nyugdíjba,akkor ha betölti a Ténylegesen rá vonatkozó Öregségi Nyugdíjkorhatárát,akkor "Visszamenőlegesen" Felemelik e a Nyugdíját? Úgy,hogy nem dolgozott közte sehol semmit sem...?!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.22. 14:18

Kalle25.... Talán kedves "Lyonee válaszolni fog erre is. De én úgy tudom,hogy csak annak számolják újra aki a nyugdíja mellett bejelentve dolgozott ,lehet hogy valami nem stimmel ott ?

Kalle25 # 2016.08.22. 13:28

Korall54!

Nem dolgozott semmit már a nyugdíj alatt. Ezért nem értem ezt az újraszámítás dolgot.

Korall54 # 2016.08.22. 10:37

Kalle25
A barátnőd, akinek 1500 Ft-ot emeltek, dolgozott bejelentve a nyugdíj mellett?

Üdv: Korall (53-as nö)

Kalle25 # 2016.08.22. 08:58

Sziasztok!

A segítségeteket kérem! Szeptember 20-án töltöm a 63-at. 2013. november 2-től vagyok nyugdíjas a nők 40 éves nyugdíjával. Azt mondták akkor, hogy ha majd betöltöm a 63-at újra kell kérnem a nyugdíjat, újraszámítják és az lesz az öregségi nyugdíjam. Barátnőm ez év márciusában töltötte a 63-át, kapott egy értesítőt a nyufitól 2 héttel a 63 töltése előtt, hogy menjen be személyesen, újraszámításra és 1500 Ft-ot emeltek neki. Lehetséges, hogy így fog eljárni az én esetemben is a nyufi? (Különböző megyékben lakunk.) Illetve az özvegyi nyugdíjra való jogosultságom is ezzel az időponttal éled fel. Menjek be, vagy várjak? Mitől függ, hogy emelnek-e? Tudom-e valahogy növelni az emelés mértékét? A 41 év szolgálati időhöz 3 hónap hiányzik, próbáljam meg befizetni a járulékot? Megérné?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
A.

Lyonee # 2016.08.16. 11:11

Jogosultsági időnek minősül

a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal, valamint
a terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban és a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermekére tekintettel megállapított ápolási díjban eltöltött idővel szerzett szolgálati idő.
Az öregségi nyugdíj nem állapítható meg, ha a kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idő nem éri el a 32 évet, olyan nő esetében, akinek a súlyosan fogyatékos vér szerinti vagy örökbefogadott gyermekére tekintettel ápolási díjat állapítottak meg, a 30 évet.
A 32 év kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idő – ha a jogosult a saját háztartásában 5 gyermeket nevelt – egy évvel, minden további gyermek esetében újabb egy-egy évvel, de összesen legfeljebb hét évvel csökken.

Nem írtad, hány gyermeket nevelt. 3-4-t feltételezve, a GYES, GYED, GYET összesen 8 év lehet maximum.

perszepolisz # 2016.08.16. 11:02

Tisztelt mamamacoka.
Visszautasítom amit ír, nem hinném, hogy bárkit is megbántottam volna, vagy valótlanságot állítottam volna. Ön azonban megbántott és tényleg nem értem, hogy miért.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.16. 10:53

32 évet kell munkaviszonnyal szereznie, és 8 évet lehet beszámítani gyessel és gyeddel - a 32+8 évet így kell érteni.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.16. 10:52

sgabne............A főállású anyaság nem jogosultsági idő. Ez biztos !

sgabne # 2016.08.15. 14:37

Egy kedves ismerősöm nevében szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a 40 éves munkaviszonyba beleszámít-e az a 10 év, amit főállású anyaként eltöltöttem? Köszönöm!

mamamacoka # 2016.08.15. 13:12

Lyonee, kérlek gyakrabban nézz be, a te segítséged mindig mérvadó, - én most egy ideig nem tudok jönni;

mamamacoka # 2016.08.14. 12:48

én nem aggódok perszepoliszért, valamit ő jobban tud nálunk:

Attól még nem kéne elvesznie. Meg atértivevénxyes levél is elveszhet.

ezt a fajta életszemléletet kellene megtanulni tőle:

De összességében a nyufi mint közig szerv meglehetősen rosszul működik azt megállapítottam. Az ügyfelekkel való kapcsolattartás pl katasztrófa

ő nem aggódik, mi miért aggódnánk, egyébként sem ő a hibás, hanem a rosszul működő hivatalok...

((hát bocs, még az első hsz után lenyeltem, igaz majdnem megfulladtam vele, - de így mostmár a harmadik okosság után nem bírom, muszáj volt kiírnom magamból... ))

mamamacoka # 2016.08.14. 12:41

évinéni, mielőtt beadnád a felmondásodat és utána a nyugdíjkérelmedet, fontos, hogy minden fogalmat jól alkalmazzál és értsél:

• mennyi a szolgálati időd,
  • ezen belül a jogosultsági időd, mert a kettő nem feltétlen egyezik
  • hány gyermekkel voltál gyesen, a 40 éven belül, és ennek megfelelően hány év az effektíve munkával eltöltött éveid száma

Biztos, hogy minden stimmel és valóban jogosult vagy ? még mindig nagyon sokan keverik a fogalmakat, pedig óriásit lehet csúszni rajta, - vigyázz, nehogy két szék közül a pad lá kerülj, hogy se munkahely, se nyugdíj, - van már egy Határozatod az ONYF-től ? mikor kérted ? milyen számokkal jött vissza ?

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.13. 17:30

'évinéni'...Nem szólít fel és nem is küld semmi értesítést sem,ezt mindenkinek saját magának kell intéznie. Vagy a Kormányablaknál vagy elektronikus úton,vagy személyesen beadva ! Érdeklődni is lehet.... ! De 2016, Június. 06. már elmúlt,régen volt,akkor ? Gyorsan usgyi....!

évinéni # 2016.08.13. 13:32

Üdvözlök mindenkit!

Az a kérdésem hogy a TB küld e nekem értesítést hogy beadhatom a nők 40-hez a hyugdíjkérelmet, vagy kérhetem anélkül is. 2016.06.06-án jogosult vagyok rá.