T. Tanácsadók, Fórumozók,
a segítségeteket szeretném kéni a következőkben:
Intézményünkben közalkalmazotti jv.-ban megbízásként vezetői feladatokat láttam el. 2013-tól önkormányzati fenntartásból, minisztériumi fenntartásba kerültünk. Bérem a besorolás szerinti illetményen felül munkáltatói döntésen alapuló illetményt továbbá vezetői pótlékot tartalmaz. A fenntartóváltás eredményeként július 1-tól vezető megbízás helyett csoportvezetői megbízást kapok. Az első ígéret (másfél hónapja) az új fenntartómtól az volt, hogy vezetői pótlékot nem adhat, de annak összegével a munkáltatói döntésen alapuló illetményem összegét megnöveli (magyarul nem változik a bérem). Ma megkerestek, hogy "felső szintű" elvárás, hogy a munkáltatói döntés illetményét határozott idejűre -dec.31 ig- változtassák, de "becsszóra" megígérik, hogy január 1-től újra megkapom és határozatlan időre.
Nyilván nem lenne ezt így okos aláírnom (megerősítetek?), azonban konoknak és nem együttműködőnek sem szeretnék tűnni, de nem tudom, hogy amit kitaláltam az működhet-e. Tehát szerintetek van abban buktató, ha azt mondom, hogy akkor írom alá a határozott idejű munkáltatói döntésű illetményrészt, ha azzal egyidejűleg elkészítjük a 2014.január 1-től szóló átsorolásomat, amely már határozatlanként tartalmazza a munkáltatói döntés illetményét? Járhatok, így rosszul...hátha nem gondolok valamire, most a méregtől. Vagy járható az, hogy azt mondom, hogy a vezetői illetményemmel megegyező rész az határozott idejű lehet, a fennmaradó munkáltatói döntés bére pedig maradjon határozatlan továbbra is.
Megköszönöm, ha segítenétek velem gondolkodni, hogy így működhetne-e.
Üdv. Jutta