Kovács_Béla_Sándor
Köszönöm a választ!
Teljesen igazad van, ahogy ezt így leírtam, nem tévedés, hanem baromság. Pontosítanom kellett volna.
Világos, hogy semmi köze a munkabérhez, mindössze az illetmény Kit. szerint számítandó óradíja és a rendelet szerinti munkadíj közötti különbségre gondoltam: konkrétan arra, hogy a minimális (most már valóban 7 ezer forintos, de ez 2024-es esemény, akkor még a korábbi rendelet volt hatályban és még 6 ezer volt a minimum) díjhoz képest is nevetséges összegű illetmény órában kiszámított összege hogyan lenne kiküszöbölhető például a munkavállalóra kedvezőbb szabály alkalmazásának elvével összhangban?
Munkajogi kérdések.
„közszolgálatban jogtanácsosként”
vs.
„Jogi előadó beadványainak ellenőrzése, javítása és aláírása történt huzamosabb időn keresztül díjazás nélkül.”
Most úgy érted, hogy jogtanácsosként nem kaptál fizetést? Fura lenne.
Vagy úgy érted, hogy az általad felsorolt dolgok egyáltalán nem voltak a munkaköröd, feladataid része, és ezért kellene rá külön fizetni?
Tisztelt Jogi Fórum!
Nyugdíj előtt álló férfi pedagógus vagyok.
Egy apró kérdés.
Lemondhatok-e a felmentési időm egy részéről?
Előre is köszönöm.
Egyezséggel mindent lehet.
drbjozsef
A jogi előadó beadványainak aláírása vezetői feladat volt, ez volt a protokoll, de ez sehol nem volt rögzítve, mellesleg az adott szerv nem állított ki már 2020-tól munkaköri leírást sem... A jogtanácsosok feladatköre a saját beadványaik aláírása, amennyiben nem vezetők. Tehát ez mindenképpen többletmunka, amiért nem fizettek többletdíjazást - ezt is "szokásjogi" alapon. Ha reklamáció volt emiatt, a vezető - aki nem volt hajlandó aláírni - arra hivatkozott, hogy más kollégák évek óta írnak alá "ingyen"...
Akkor nemigen értem a kérdést.
Többletmunkát végeztél álláspontod szerint, amely nem tartozott a feladataid közé, ezért plusz díjazást akarsz. Mi van ezen alátámasztanivaló még? Vagy igaz, vagy nem, majd eldöntik.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02