Ennek ellenére, emailben a lefotózott felmondásomat elküldtem az igazgatónak is
Dolgozó részéről azonnali felmondás.
Tényleg igaz, ha közös megegyezéses a felmondás, úgy 30 napig tarthatnak vissza, viszont ha en mondok fel, ugy 2 honap a felmondási idő?
Tényleg igaz, ha közös megegyezéses a felmondás, úgy 30 napig tarthatnak vissza, viszont ha en mondok fel, ugy 2 honap a felmondási idő?
A közös megegyezés sem 30 nap, hanem annyi amennyiben megállapodtok. Általános szokás a 30 nap, de lehet hosszabb vagy rövidebb.
Közalkalmazottaknál, közszolgáknál 2 hónap a felmondási idő.
Arra viszont nem árt figyelni, hogy a közös megegyezésre tett ajánlat szubszidiáriusan sem minősül felmondásnak (lemondásnak).
Sziasztok!
Arra szeretnék választ kapni, hogy milyen indok állja meg a helyét a munkavállaló azonnali hatályú felmondásánál? Ugye az Mt. erre vonatkozóan nem ad konkrét példát.
Jogszerű indokokra lennék kíváncsi.
Köszi
Ezt felsorolni nyilván nem lehet, de például ha hónapok óta nem kap fizetést a munkavállaló.
Üdv Mindenkinek!
Élelmiszeriparban doldozom. Szeretném megkérdezni, hogy ha a munkáltatóm arra akar kötelezni, hogy egy termék teljeskörű háttér anyagát (beszállítások, minőségi tanusítások, szállítólevelek, felhasználások stb...) HAMISÍTSAM meg, hogy az auditon jó legyen, akkor azt megtagadhatom azonnali hatályú felmondással?
Igazából két különböző dolgot kérdezel. Az egyikre igen a válasz, a másikra nem.
Tehát megtagadhatom, de ez nem ok azonnali hatályú felmondásra? Így értsem?
Igen.
Tiszteletem!
Arról szeretnék kérni tájékoztatását, hogy a párom munkahelyén,(nagyon egészséges és sportos család boltja) felszereltek +1 db kamerát, és 2 db mikrofont. Semmiféle papírt, tájékoztatást nem kaptak, csak hogy ez van...
Régebbről volt már kamera felszerelve az üzletben, de ők erről sem kaptak a munkaszerződésüktől különálló papírt amin beleegyeznek a felvételbe.
Az üzletben van kihelyezve tábla, a vásárlók részre a kamerás megfigyelésről, de a hangról nincs.
kérdésem az volna hogy ez elég indok-e egy azonnali felmondáshoz, mivel azt olvastam itt a fórumon, hogy az azonnali felmondás súlyos jogkövetkezménnyel jár/járhat ezért szeretnénk biztosra menni.
Vagy elég csak egy rendes felmondás, és ha"szemétkednek" , akkor lehet más irányba vinni a dolgot?
Előre is köszönöm a válaszát!
Miért nem jó a rendes felmondás? Nem bírja még egy hónapig?
„Semmiféle papírt, tájékoztatást nem kaptak, csak hogy ez van...”
Akkor ezek szerint valamit mégiscsak kaptak.
Üdvözlet!
Alábbi helyzetben élhetek e azonnali felmondással?
Szellemi munkát végzek ahol fontos a koncentráció. A 2015-ös év júliusában az munkahelyem épülete mellett egy építkezés kezdődött, az irodám ablaka alatt, gyakorlatilag 8-10 méterre az asztalomtól munkagépek dolgoztak. 3 hónapin keresztül 8-16 óráig szinte folyamatosan működött a légkalapács, markológép s egyéb munkagépek. Az irodában (ugyan nem hiteles mérőeszköz) okostelefonnal folyamatosan 70-80 db zajszintet mértünk, néha a munkaasztalom is berezonált a gépektől. A fő probléma, hogy ilyen körülmények között nem tudom a munkámat rendesen végezni, a zaj és a rezonancia egészségkárosító hatásairól már nem is beszélve. A zej megejelnését követő héten jeleztem a közvetlen felettesemnek a problémát, de nem történt semmi az ügyben, rá egy hónapra írásban jeleztem a problémát az intézményünk vezetőjének, (mint a munkáltatói jogok gyakorlójának) és kértem, hogy biztosítsák az elfogadható munkakörülményeket, sajnos erre sem érkezett érdemi válasz, csak annyi hogy sajnos nem tudnak érdemben az építtetővel tárgyalni a problémáról. Eljött az ősz, uh. az építkezést felfüggesztették, ám idén április elején újra megjelentek a munkások és újult erővel fogtak hozzá zajongáshoz. Ugyancsak jeleztem a felettesemnek a problémát, de kielégítő választ most sem kaptam, csak arról informáltak hogy az építkezés előre láthatólag 400-450 napig fog tartani és el kell viselni az ezzel járó kellemetlenségeket.
Úgy vélem, hogy a munkáltató nem tesz eleget a munkáltatói kötelezettségeinek és nem biztosít számomra megfelelő munkakörülményeket, megoldás úgy tűnik nincs, uh. erősen fontolgatom a felmondást. Kérdésem az, hogy a fent felvázolt esetben élhetek e az azonnali felmondás lehetőségével illetve felmondási idő és végkielégítésre számíthatok e? (közalkalmazott vagyok, 10 éve dolgozom itt)
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem. Mondj föl rendesen, még indokolnod se kell.
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Nekem is hasonló a problémám, mint az előző seblib fórumozónak. Én is a közsszférában dolgozom. Több mint 10 éve. Hasonló okokból fontolgatom a felmondást. Ha felmondok akkor nem jár a végkielégítés? Úgy tudom akkor jár csak ha a munkáltató mond fel.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Csak a munkavállaló azonnali hatályú felmondása, illetve a közszférában az ennek megfelelő jogintézmények esetén jár végkielégítés, "rendes" felmondás esetén nem.
Csak a munkavállaló azonnali hatályú felmondása, illetve a közszférában az ennek megfelelő jogintézmények esetén jár végkielégítés, "rendes" felmondás esetén nem.
Üdvözlet!
Az alábbi problémára szeretnék választ kapni:
Egy elég nagy területű élelmiszer boltban dolgozunk hárman, egyszerre két munka vállaló dolgozik mert nem önkiszolgáló az üzlet. Péteken felhívott a főnököm hogy azt szeretné hogy e hónap 15-e után egy ember dolgozzon csak egésznap mert Ő szerinte a forgalom nem indokolja a két embert, szerintem meg nem kivitelezhető mert az üzlet nem önkiszolgáló és elég nagy területű se árut átvenni nem tudok se wc-re elmenni mert az üzletet nem zárhatom be lépten nyomon tehát ellehetetleníti a munkavégzésta kérdésem a következő felmondhatok e azonnali hatályal a fenti indokra hivatkozva? Igaz hogy csak telefonon közölte és úgy gondolom hogy írásba nem fogja adni és még egy kérdés majdnem 5 éve dolgozom náluk jár -e végkielégítés ha ilyen módon mondok fel?
Válaszukat előre is köszönöm üdvözlettel Emma
Emma1970
Szerintem ezt ne kockáztasd meg.
Köszönöm a választ de ezzel sem lettem okosabb akkor mit tegyek mert így nem lehet dolgozni fenn áll a lopás veszélye anyagi felelősséggel tartozom a munkaszerződésem szerint így nem tudom vállalni a munkavégzést
Rendes felmondást még indokolnod se kell.
Viszont úgy nem jár a végkielégítés.
Azigaz. De jogszerűtlen azonnali hatályúra se.
Sziasztok!
Párommal közölte a munkáltató, hogy amennyiben el akar menni, nem egyezik bele a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésébe.
(párom másik munkahely miatt váltana.)
Ő közalkalmazott, és június 6-tól szabadságon lesz hat hétig. (kötelezték ezt kivenni).
Az új munkahelyén várnak, de kérés volt, hogy minél hamarabb kezdje meg felmondási idejét,ami érthető.
Kérdésem:
Szabadság alatt is bele lehet nyújtani a felmondást?
Amennyiben előtte adja be felmondását, a felmondási időbe beletartozik a szabadság?
Esetleg köteles megvárni a szabadság végét?
Segítséget előre is köszönöm. Andrea
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02