Dolgozó részéről azonnali felmondás.


dr.Bodnár Lilla (törölt felhasználó) # 2013.07.01. 09:16

Ha valaki felmond, akkor ezzel elveszti a táppénzt, így ezt nem javaslom. A felmondási idő naptári nap, amibe a hétvége is beszámít.

_______________________________

Budapesti ügyvéd
www.bodnarugyvediiroda.hu

Zsu38 # 2013.06.28. 19:27

Kedves Wers! Ígéretemhez híven megírom a fejleményeket, szóval ügyvédi segítséggel peren kívüli egyezséget kötöttem a volt munkaadómmal. A munkaviszony megszüntetése, közös megegyezésre szelídült azonnali hatályú helyet és kifizetek a végkielégítésemet is. Úgyhogy még egyszer köszönöm, hogy támogattál és megértettél. Sok sikert neked a jövőben is.

szilagyine # 2013.06.28. 15:41

A munkáltató munkaszerződés modósítása nélkül át rakhat más munkahelyre másik megyében található telephelyre?
Kb egy évvel ezelőtt megszünt a régi telephelyünk Borsod megyében és válaltam, hogy a fővárosba járok fel dolgozni, bár nem modósították a munkaheyem végzésének helyét, csupán szóbeli tájékoztatás alapján kerültem Budapestre.
Most viszont egy dunántuli telephelyhez küldenének, ahonan szóbeli tájékoztatás alapján 3 hetente mehetnék haza és szállon kellene laknom. Munkaszerződés módosítása nélkül köttelezhet a munkáltató? A dolgozónak már nincs semi joga, oda lőkdőshetik ahova csak akkarják? A munkáltató bármit megtehet, nincsenek erre vonatkozó jogszabályok amit be kellene tartania?
Előris köszönöm válaszát.

drágaság # 2013.06.28. 14:53

Valaki?

Szeretném kérdezni hogy ha én beszeretném adni a felmondásomat március 1ével, mível hosszútáppénzen vagyok de febrúár24én mehetnék nyugdíjba, kiszámolná a munkáltatóm hogy az1-éves táppénzemet mennyivel előbb szakítsam meg!( felmondási idő+ betegállomány = márc 1?????egyébként január21én jár le az1éves táppénzem ,70 nap felmondás járna ez a hét 5napjára vonatkozik vagy a szombat ,vasárnapra is?

Köszönöm a választ.

monalisa1 # 2013.06.28. 14:23
Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.28. 12:33

A felmondási idő a keresőképtelenség alatt is telik. De ha megszűnik a munkaviszonyod, ugrik a táppénz. Szóval nem egy túl jó ötlet.

szilagyine # 2013.06.27. 17:27

Mi a teendő, ha jelenleg betegállományban vagyok és előreláthatóan hosszú ideig maradok, de szeretnék felmondani a munkáltatómnál. Így hogy kérheti, hogy letőltsem a felmondási időt, vagy csak egyszerűen levonja a táppénzemből? Mire számíthatok?
Befolyásoló tényező, ha a munkáltató által nem biztosított körülmények miatt kerültem táppénzes állományba. Valamint munkaszerződés modósítása nélkül át rakhat más munkahelyre és kényszeríthet, hogy szállón lakjam saját költségen (mert, hogy levonja a fizetésből). Előris köszönöm válaszotokat.

Munkavállaló X # 2013.06.12. 17:00

Sehol senki?

RAndi # 2013.06.11. 06:49

Üdv, ezt én is köszönettel venném.

Munkavállaló X # 2013.06.07. 09:03

Tud valaki kötelező tartalmi elemekről listát adni, vagy egy mintát "Munkavállalói azonnali hatályú felmondás"-ra. A neten még nem találtam csak fizetőset.
Köszi

Munkavállaló X # 2013.06.05. 11:32

Korábbi hozzászólásomhoz kapcsolódóan kérdezném még, hogy:
78. § (3) A munkavállaló azonnali hatályú felmondása esetén a munkáltató köteles a 70. § (3) bekezdésében és a 77. §-ban foglaltakat megfelelően alkalmazni.
Ezt azt jelenti, hogy jár a végkielégítés és a felmondási időre a pénz? Remélem.
Ha azonnali hatályú a felmondás akkor nincs felmondási idő, de számolni kell vele. Ez esetben a minimum 30 nappal kell számolni, vagy mivel több mint 3 éve vagyok a cégnél, akkor 35 nappal?
A távolléti díj az megegyezik a teljes fizetéssel, több kevesebb? Korábbi munkahelyemen furán számolták. Nekem most csak alap fizetésem van, igaz ez változott az elmúlt egy évben. Átlagot számolnak vagy az előző havi fizetésemmel(teljes összegű) megegyezik?

Segítségeket köszönöm.

Munkavállaló X # 2013.06.05. 10:47

Tisztelt Fórumozók!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok. Munkáltatóm kb. 1,5 éve egyre nehezebb helyzetbe került, és gyakran késik a fizetés a szerződésben megállapítotthoz képest (tárgyhót követő hónap 3. munkanapjáig), de több alkalommal előfordult, hogy a törvényi határidőt is meghaladta.
Első kérésem az lenne, hogy erősítsétek meg azt, hogy a törvényi előírás a tárgyhót követő hónap 10. napjáig kell megfizetni a munkabért és nem 12. napjáig.
A másik az lenne, hogy ha az elmúlt egy évben mindössze 3 esetben érkezett meg időben a fizetés, 9 alkalommal késett és 3 alkalommal a törvényi határidőt is túllépte 2-5 nappal, akkor az mennyire kellő megalapozottság? Ez elegendő indok-e önállóan, hogy azonnali hatállyal mondjak fel, vagy ki kell ezt még egészíteni?
Tavaly év elején azt mondták, hogy átalakul a jelentős mértékű kafetéria keretünk, amiből az lett, hogy a töredékét kapjuk csak meg. Ezzel nagyon nem tudok mit tenni, ha jól sejtem mivel ez nem volt a szerződésben benne, csak a munka vállalásakor volt egy nagyon vonzó és elhangzott dolog, ami sajnos nem került rögzítésre, kollektív szerződés nincs.
Szóbeli igére ami nem teljesült az mennyire lehet indok? Ígéret volt arra, hogy kikerül a cég a nehéz helyzetből, de nem történt meg. A bérrendezésre is volt ígéret, de erre sem került sor.
Személyesen kértem az igazgatót, hogy ha csúszik a fizetés akkor a család likviditása érdekében előre szóljanak, de ezt nem tették meg. Csupán az elmúlt két hónapban kapunk erre vonatkozóan értesítést.
A cég kilátásairól csak sejtéseim vannak, így nem tudom erre lehet-e érdemes-e hivatkozni, hogy nem látom a későbbiek folyamán az esélyét a cég fennmaradásának és fizetőképességének.
Mindezeket elviseltem eddig, de most olyan helyzetbe kerültem, amit nem szeretnék felvállalni, így a felmondási tervemnek van még egy fő oka, de ezt első körben nem szeretném itt részletezni és ha lehet akkor a céggel is közös megegyezésre szeretnék jutni, de úgy, hogy ha nem megy akkor megalapozottan tudjak azonnali felmondani, ami a végkielégítés és a felmondási pénz miatt is nagyon fontos lenne.
További kérdés, hogy mikor tehetem meg, ha késve de már épp kifizették a járandóságot akkor is felmondhatok a rendszeresség miatt, vagy a tartozásnak fenn kell állnia?
Még valami, a késedelmek után úgy tudom kamatot kellene fizetniük. Ezt sosem tették meg. Ezt kérni kell vagy automatikusnak kell lennie. Ezt kérhetem-e visszamenőlegesen? Ennek mekkora a mértéke? Ezzel kapcsolatos egyéb kártérítés jár-e olyan esetben, ha a késedelem miatt a bankom nem a kedvező ingyenes számlavezetést alkalmazta, hanem egy nagyobb összegű számlavezetést vert rám és az addig ingyenes kp. felvételre is vaskos díjat szabott ki, ami így már több ezer forintra rúg. Igaz ez a legkevesebb az egész történetben.
Mielőbbi válaszok reményében,
üdvözlettel
egy dolgozó

Ylon # 2013.05.31. 20:27

Már megoldódott a problémám, a kérdés nem aktuális. Köszönöm.

Ylon # 2013.05.29. 19:49

Üdvözlök mindenkit!
Férjem munkahelyet váltana és a leendő munkáltató szeretné, ha azonnal munkába tudna állni. Erre egy megoldás látszik biztosnak, ha a jelenlegi állását azonnali felmondással szüntetné meg, ezáltal kizárva a 30 napos felmondási idő letöltését. Kérdésem: van ennek valami szankciója, vagy keletkezhet valami hátránya neki abból, ha azonnali hatállyal adja be a felmondását? Köszönöm a választ előre is!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.29. 17:33

Ajánlott tértivevényes levél. Aztán legfeljebb fizetheti az állásidőt. Az a lényeg, nem az, hogy feltétlenül dolgozni is kelljen.

dantetti # 2013.05.29. 15:32

Igen, van székhelye oda írom, címzem majd. Sok levelet írtam már oda de semmi válasz. A munkavégzés helye pedig változó. Egy gyár esetében sokkal könnyebb és egyszerűbb lenne. Írtam neki sok levelet, emailt, sms-t, hívtam is de semmi. Az ország két végén lakunk. Szóval nem tudom mit tegyek sajnos.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.29. 13:42

Csak van valami székhelye, nem? Oda írj neki levelet, hogy munkába állsz. Továbbá a szerződésedben is van valami megjelölve munkavégzés helyeként. Ott jelenj meg munkára készen a munkaidő kezdetére.

dantetti # 2013.05.29. 13:18

Köszi, de nem kell, én sem teszem.
Ha lehet érdemi segítséget kérnék, nem cinikus hozzászólást. Köszönöm

wers # 2013.05.29. 12:59

minjárt melléd ülök én is zokogni (Rita, erre a mesére gondolsz?)

dantetti # 2013.05.29. 12:45

Lentebb már írtam hogy pénteken megyek interjúra...
Hogy álljak munkába ha azt sem tudom hol dolgozik az országban. Mint írtam már többször is. NEM REAGÁL SEMMIFÉLE MEGKERESÉSRE, és ez itt a probléma !

wers # 2013.05.29. 12:39

jajistenem istenem.. van már másik munklehetőséged?
Dr néni-bácsi keresőképesnek nyilvánít, te megjelensz a munkahelyeden, és munkába állsz. Kezd itt. Aztán majd meglátod, hogy fel akarsz-e mondani, vagy sem.

dantetti # 2013.05.29. 12:33

Persze hogy el akarok menni, ha nem tudom felvenni vele a kapcsolatot munka ügyben sem. Amúgy maradtam volna, de így nem. 31.000 Ft táppénzből nem lehet megélni. Mint írtam mennék hozzá dolgozni de nem reagál semmire, EZÉRT akarok elmenni. Abbahagynám a kezeléseket is a munka, ill. a pénz miatt. De néma...

wers # 2013.05.29. 12:22

Amíg hasznot hoz valaki addig jó...
A főnök az már csak ilyen állatfajta

wers # 2013.05.29. 12:20

ja és dantetti, a felmondási idő alatt bele ne ülj a főnök kocsijába!

dantetti # 2013.05.29. 12:17

Ja és az autó amivel a sajnálatos baleset történt munkába menet, nem a saját tulajdona volt, hanem a feleségéé. Arról hogy én közlekedek vele ( mint céges autó) semmiféle papír nem volt.
Nem kihúzni akarom magam a dolog alól, de ha ő így áll hozzá ?! A fő embere voltam és fél év alatt meg sem kérdezte hogy élek-e még ! Amíg hasznot hoz valaki addig jó...