Nyugdíj


szornyike # 2021.05.21. 09:06

Kedves Drbjozsef!

Elnézést kérek, még szeretnék kérdezni néhány dolgot.

Amennyiben egy adott örökségben szerepel lakás és takarékbetét, milyen arányú az illeték kötelezettség? Avval tisztában vagyok, hogy illeték köteles, mivel nem egyenesági, hanem mellékági rokon vagyok. Ami kérdés számomra, hogy összesen van az egész örökségre 14% örökösödési illeték? Vagy külön az ingatlan és külön a takarékbetét adózik? A 14% az valós, vagy már megváltozott?
Esetleg lehet kérni fizetési kedvezményt, vagy méltányosságból illeték fizetési mérséklést?

Köszönöm szépen előre is a választ!

szornyike # 2021.05.21. 07:33

Kedves Drbjozsef!

Nagyon szépen köszönöm az információkat!
Jó egészséget és további szép napot kívánok!

szornyike

drbjozsef # 2021.05.21. 04:36

A nyugdíj - és szerintem a támogatás is - a halálának hónapjára még jár, úgyhogy jelentsd be a halálát a nyufignál (ill. a folyosító szervnél, a támogatást ahonnan kapta) - mivel a nyugdíjat tárgyhóra fizetik, ezért a következő hónap elején érkező járandóság már nem jár, vissza kell fizetned, ha kiutalják.

Amíg nem vagy végzéssel megállapított örökös, addig fizetned nem kell semmit, de eléggé érdemes, ha te leszel az. Én fizetném a helyedben, így is, úgy is kelleni fog, legrosszabb esetben végrehajtással, többszörös vh költséggel, vagy elárverezik az ingatlant. Nem nagyon érdemes tartozást felhalmozni rá.

Keresd meg a szolgáltatókat a halotti anyakönyvi kivonattal, és vedd le mindenhol 0-ra a fogyasztást, és akkor legfeljebb az alapdíjakat kell fizetned meg a közös költséget ha van.

Ha te vagy a legközelebbi rokon, keresd fel az elhunyt utolsó lakhelye szerinti önkormányzatot is a hagyatéki leltár felvétele ügyében.

szornyike # 2021.05.20. 21:07

Tisztelt Szakértők!

Szeretném megkérdezni, hogyan lehet eljárni a következő helyzetben.
Nagynéném 2 napja hunyt el, nyugdíjas volt, illetve fogyatékossági járadékot kapott havonta. Postás kézbesítette a nyugdíját is és a járadékot is. Meghatalmazást nem adott nekem, így – kórházi tartózkodása alatt – én „előlegeztem meg” a lakása rezsijének kifizetését. Jelenleg azonban már ezt nem tudom finanszírozni, hiszen a tartalékom erre elment, ugyanakkor a saját rezsimet is fizetnem kell.
Külön városban éltünk, s én vagyok egyedüli vér szerinti rokona.
A temetkezési irodánál már bejelentették a nyugdíjbiztosító felé is a nyugdíj lemondását.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben még mennyi ideig kapja a nyugdíjat az elhalálozást követően, s meghatalmazás nélkül én hozzájuthatok-e, hogy tovább tudjam finanszírozni a lakásának rezsijét, melyet – elvileg – én fogok örökölni. Illetve ugyanez a kérdés vonatkozik a fogyatékossági járadékra is, melyet szintén havonta postás kézbesített részére, s a helyi kormányhivatalnál kellett anno elintézni.

Előre is köszönöm a választ!

szornyike

Erika963 # 2021.05.19. 11:34

Üdvözlöm!

Ebben az évben jogosulttá válok a nök 40 éves munkaviszony után igénybe vehető nyugdíjra. A kérdésem az lenne, hogy van-e jelentősége annak a nyugdíj kiszámítása szempontjából, hogy 2019-hez képest 2020-ban nőtt a keresetem, ami még tovább növekedett 2021-ben. Milyen növekménynél éri meg már az, hogy tovább dolgozzak még egy évet? Ha jól tudom, most a 2019-es átlagkeresethez állapították meg a szorzókat.

Natsuhi32 # 2021.05.07. 11:18

Tiszteletem!
Érdeklődnék,hogy ha elvesztem a rózsaszín TB-kiskönyvem és nincs róla másolatom sem akkor az abban szereplő éveim elbuktam a majdani nugdíjam szempontjából?
Történetesen az történt,hogy mikor munkába léptem leadtam az akkori lakcímem. Még dolgoztam amikor ez megváltozott és le is adtam az új lakcímkártyám a munkahelyi ügyintézőnek,majd mikor kiléptem a cégtől ismét egyeztettem vele a lakcímem. Ennek ellenére az öszes kilépő papírom a tb könyvel együtt a régi címemre postázták,ahol volt olyan nemtörődöm a postás,hogy átadta egy vadidegen embernek a leveleimet. A levél iktató száma alapján vissza lehetett nyomozni,hogy ki vette fel a leveleket de nincs rá garanciám,hogy vissza is tudom szerezni azokat vagy nem dobta ki az illető. Emellett,ha azt mondja nekem,hogy igen átvette a levelem de már kidobta vissza tud-e élni valamilyen úton módon az adataimmal? ugyebár a kilépő papírok tartalmaznak mindent...taj-szám,adószám,egyéb adatok.. Ebben az esetben az ügyintéző és a posta is egyiránt hibázott... Lehet-e ilyen esetben tenni valamit vagy valamilyen útón módon megvédeni az elvesztett adataimat ha csalók kezébe kerülne ne tudják felhasználni stb.. Szerencsére hitelkpes nem vagyok,így hitelt nem tudnak a nevemben felvenni,de vajon más módon viszaélhetnek-e az adataimmal?
Üdvözlettel:Tünde

drbjozsef # 2021.05.06. 17:17

2018 01 01 től dolgozom” és „2019 09 01- től vonják a járulékokat” írod.

Mi történt a kettő közötti 20 hónapban?

Egyébként ennyi alapján annyit lehet mondani : ha a munkabéredből vonják a társadalombiztosítási járulékot, akkor az bele fog számítani a nyugdíjadba (a jövedelem is, a szolgálati időbe is)

Retere # 2021.05.06. 14:49

Tiszteletem érdeklődni szeretnék 2018 01 01 től dolgozom mint rokkantsági ellátott a mai napig azt szeretném kérdezni hogy bele számít e a nyugdíjas éveimhez ez az idő szeptember 1-től szeretném elindítani a nyugdíjamat válaszát előre is köszönöm csak az éveimhez van 45-év ledolgozott munkaviszonyom mert akkor 48-évem lenne / a most jelenlegi munkahelyemen még a nyugdíj járulékot is vonják.Tisztelettel Bedő László 2019 09 01- től vonják a járulékokat

drbjozsef # 2021.04.27. 04:25

Pixi11,

A nyugdíj összegét az 1988. január 1-től szerzett keresetek alapján határozzák meg. Általánosságban az utolsó év eléggé kevéssé fogja befolyásolni, persze, ha átlag alatt keres, akkor valamelyest nyilván csökkenti.
Konkrétan érdemes a nyugdíj számítást megnézni, mert a nyugdíjba menetel időpontja viszont a szolgálati idő miatt is befolyásolhatja akár plusz pár nap munka is adott esetben.

Pixi11 # 2021.04.26. 14:46

Egy ismerősöm nők negyvennel menne nyugdíjba, kb egy év múlva, de most az utolsó évben négy vagy maximum 6 órás munkahelye lenne, ilyen bejelentés mellett ez sokat rontana a nyugdiján ,ha a magasabb minimálér szerinti bejelentésről lenne szó mondjuk a 6 órás minimálbér ? Valamint, ha táppénzen töltene pár hónapot az mennyire befolyásolná az utolsó évben a nyugdíj összegét ? Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.17. 16:14

A nyugdíj összegében lesz ennek jelentősége, másban nem. Valahogy úgy, mintha egy munkaviszonyban kerestél volna annyit, mint amennyit kettőben kerestél.

csutus68 # 2020.08.17. 14:44

Üdvözlöm!!
Óvónő vagyok és az Oktatási Hivatalnál egy háromêves pályázat keretében is alkalmazásban álltam,.munkaszerződéssel, szabadsággal, cafetériával, de a fő állásommal egyidőben, nem külön munkaidőben.A béréből minden levonásra került. A kérdésem az lenne, hogy nekem ez a 3 év, hogyan fog jelentkezni a nyugdíj számításnál. Már csak 2,5 évem van a 40 éves kedvezmênyes nyugdíjig, és ezért főntos ez az I formáció!
Válaszát előre is köszönöm!!
Csutus68

tozsuma # 2020.08.03. 22:04

Tisztelt Szakértők és Fórumozók!

Az alábbi ügyben kérnék segítséget:

Folyó év augusztus 17-től vagyok jogosult az öregségi nyugdíjra.

Jelenleg munkavállalóként dolgozom közszférában. Nyugdíj mellett szeretnék majd dolgozni határozott idejű megbízással a jelenlegi munkahelyemen.

Érdeklődöm milyen határidőkkel, mi a teendőm a munkáltatóm és a nyugdíjfolyósító felé.

Ha közös megegyezéssel megszüntetem a munkaviszonyom, milyen dátummal kell megszüntetni, és mikor kell kérelmeznem az öregségi nyugdíjam.
Nem szeretnék úgy járni, hogy se munkahely, se nyugdíj.

Géza1978 # 2020.07.21. 10:45

Tisztelt Szakértők!

Édesanyám 2016 júniusában nő 40 jogon kérelmezte nyugdíjba vonulását és meg is kapta. 2017 től viszont változtak a nyugdíj számítás szabályai és így jelentősen kevesebb összeget állapítottak meg neki, mintha később vonult volna nyugállományba. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valamilyen jogorvoslati lehetőség ennek megfellebbezésére, hogy esetleg újraszámolják a nyugdíját?

Köszönöm, a választ.

István93 # 2020.06.24. 12:54

Tisztelt Szakértők!
A következő kérdéssel fordulok Önökhöz! Édesanyám súlyos beteg. 40 év munkaviszony után a nyúgdíjja elég alacsony,sőt a betegségeire sem kapott leszázalékolást. Betegségei mint pl cukorbetegség,koszorú érmeszesedés,agydaganat,fél oldalára béna,félszemére beteg. Elvittük a bizottság elibe. De később ezt a levelet kaptuk. Szeretnék megtudni, hogy igazuk volt-e,ha nem kihez fordulhatunk segítségért. Bemásolok belőle pár részletet.


IGAZSÁGÜGYLORVOSSZAKÉRTŐI
LELET ÉS VÉLEMÉNY
V: 640/2019.
.....alatti lakos iü. orvosszakértői vizsgálatáról a
Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 12.K.27.326/2019/6. számú
végzése alapján.
A vizsgálat időpontja:
2019. június 26.
A vizsgálat helye:
DEKK Igazságügyi Orvostan Ambulancia
Jegyzökönyvvezető: .....
A szakértő feladata:
A szakértö adjon választ arra a kérdésre, hogy:
• a felperes milyen betegségekben szenved;
• a felperes bármilyen megbetegedése folytán orvosi szempontból súlyosan
fogyatékosnak
• minősül-e a Fot. 23. S-ának (1) bekezdése, illetve az R. 1. melléklete
alapján;
• amennyiben a felperes orvosi szempontból súlyosan fogyatékosnak
minősül, úgy ez az állapot tartósan vagy véglegesen fennállónak
tekintendő-e;
• amennyiben a felperes orvosi szempontból súlyosan fogyatékosnak
minösül, úgy ez az állapot mely időponttól kezdödöen állapítható meg.
illetve az alperesi határozat meghozatalának napján (2018. november 6.)
megállapítható-e;
• amennyiben a felperes orvosi szempontból súlyosan fogyatékosnak
minősül, állapota végleges-e, illetöleg felülvizsgálata indokolt-e és ha igen,
akkor milyen időponttal esedékes;
amennyiben a felperes orvosi szempontból súlyosan fogyatékosnak
minősül, úgy nyilatkozzon a szakértő, hogy felperes önálló életvitelre
képes-e, illetve mások állandó segítségére szorul-e:
• nyilatkozzon továbbá arra, hogy milyen szakmai irányelvek alapján
véleményezi a felperes fogyatékosságának mértékét.
Nevezett a vizsgálatra a megadott időben érkezett, személyes okmányaival
igazolja magát. A vizsgálat céljával felvilágosítás után tisztában van.
Vizsgálati módszerek:

  • Előzményi adatok felvétele, melyet a vizsgált személy szolgáltat.
  • Teljes körü, mind a nevezett által átadott, mind az iratokban fellelhető orvosi

és egyéb dokumentumok áttekintése.
Személyes fizikális vizsgálat.
ELŐZMÉNYI ADATOK
(szolgáltatja a vizsgált személy)
Elmondja, hogy több mint 10 éve asthmás betegség alakult ki nála. 6 éve
szívinfarktusa volt. Kb. 15 éve inzulinnal kezelt cukorbeteg. 3 évvel ezelőtt
agydaganat miatt operálták, mütét után a fél oldala lebénult és a bal szeme
megvakult. Azóta ez az állapot fennál, söt inkább romlott, mint javult.
3 gyermeke van.
Műszerész és hegesztő képesítése volt. 38 évet dolgozott.
Ervényes jogosítványa volt korábban, több évvel ezelőtt azonban nem adták
meg.
Jelen vizsgálatra férje hozta személygépkocsival.
Az öltözködést csak férje segitségével képes kivitelezni, Pépes éteit fogyaszt,
mivel az egyik gégefelét is bénultnak érzi, Korábban gyakran félrenyelt. Férje
eteti, az elé készített ételt elfogyasztani nem tudja. Otthon a mozgássérülteknek
való könnyítések vannak beépítve. Ülve zuhanyozik, de mindenben a férje
segítségére szorul. A WC használatban is a férje segítéségére szorul. Önállóan
ügyeket nem intéz. Onállóan utcára nem megy ki, Otthon is tolókocsival
közlekedik.
Alkoholt, kábítószert negál. Dohányzik, 4-8 szál/nap.
.....
. Jobboldali arcidegbénulás
. Keményburok jóindulatú daganata
Nevezett bal szemére nem lát, azonban a szemészeti vizsgálatok alapján
nála a jobb szemen 1 vízus volt megállapítható. A szemészeti leletek
eredményei alapján, a 141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelet 1. számú melléklet

1. pontjában leirt kritériumoknak nem felel meg, fgy nem minősül súlyos
látószervi fogyatékosnak.
Nevezett a 141/2000 (VIII.09) Kormányrendelet 1. sz. mellékletének 5.
pontjában felsorolt segédeszköz állandó, életvitelszerü használatára nem szorul
és egyidejüleg több végtagra, ill. egy végtagra valamint a törzsre kiterjedő
tartós ízületi deformitása, merevsége, bénulása, túlmozgással együttjáró súlyos
mozgáskoordinációs zavara nem alakult ki, mely állapot a mozgást, valamint
az érintett testrészek használatát súlyos mértékben akadályozná. Nevezett
számára 2017.03.22-én kültéri használatra elektromos moped került felírásra,
mely segédeszköz azonban nem szerepel a fent említett kormányrendeletben.
A fentiek értelmében
fogyatékosnak.
nem
minősül súlyos mozgásszervi
nevezett
Amennyiben a későbbiek során nevezett életviteléhez beltéri használatra
kerekesszék válik szükségessé, felülvizsgálata indokolt.

Válaszukat előre is köszönöm!

AndeH9700 # 2020.06.20. 10:42

Tisztelt Forumozok, Tisztelt Szakertok!

2018. augusztusaban adtam be oregsegi nyugdijkerelmem. Negy evet dolgoztam az USA-ban, az utoloso 14 evet 2007 es 2019 kozott az Egyesult Kiralysagban.

A tobbi szolgalati idot 1970-1987-ig es 1990-tol 2007-ig itthon, Magyarorszagon.

1990 es 2007 kozott gyermekeimet egyedul neveltem fel, de kozben dolgoztam, hat evet alkalmazottkent, harom evet vallalkozokent, - a tobbit megbizasi szerzodekkel.

Miutan itthon beadtam nyugdijkerelmem, 2018. szeptemberetol 2019. november elsejeig visszametem dolgozni az Egyesult Kiralysagba.

Jelenleg 40 ezer forint nyugdijeloleget folyositanak, es meg nem hoztak hatarozatot a vegleges nyugdijrol...

Tisztelettel azutan eredeklodnek, hogy vajon meddig huzodhat el a vegleges hatarozat meghozasa?

Udvozlettel: Andre H.

Lilla59 # 2020.05.19. 09:35

Tisztelt Intentio!

Első elgondolásom szerint én is így számoltam, de közben elbizonytalanítottak a különböző vélemények, ezért szerettem volna ezt tisztázni.

Köszönöm gyors válaszát!

intentio # 2020.05.19. 09:25

Lilla59 # e-mail Jelentem! 2020.05.19. 11:00

Tisztelt Szakértő!

Az öregségi nyugdíjkorhatárra vonatkozna a kérdésem.

Ha adott egy munkavállaló, aki például 1956.09.12-én született és úgy írja a jogszabály, hogy a 64. életév betöltését követő 183. nap éri el a nyugdíjkorhatárt, vagyis akkor szerzi meg a jogosultságát az öregségi nyugdíjhoz - honnan kezdem számolni a 183 napot?
A születése napját beleszámoljam, vagy a születésnapja utáni naptól kezdjem számolni a 183 napot?
Pár embert megkérdeztem, de különböző válaszokat kaptam.

Válaszát előre is köszönöm!

Ha valaki 1956.09.12-én született, az 1957.09.12-én tölti be az 1. életévét.

Ebből következik, hogy a születésnapja utáni naptól kezdje számolni a 183 napot akként, hogy 09.13. lesz az 1. nap és így tovább.

Lilla59 # 2020.05.19. 09:00

Tisztelt Szakértő!

Az öregségi nyugdíjkorhatárra vonatkozna a kérdésem.

Ha adott egy munkavállaló, aki például 1956.09.12-én született és úgy írja a jogszabály, hogy a 64. életév betöltését követő 183. nap éri el a nyugdíjkorhatárt, vagyis akkor szerzi meg a jogosultságát az öregségi nyugdíjhoz - honnan kezdem számolni a 183 napot?
A születése napját beleszámoljam, vagy a születésnapja utáni naptól kezdjem számolni a 183 napot?
Pár embert megkérdeztem, de különböző válaszokat kaptam.

Válaszát előre is köszönöm!

nando42 # 2020.05.17. 13:20

Tisztelt fórumosok,

Édesapám elhunyt az év elején, jelen pillanatban az édesanyám ideiglenes özvegyi nyugdíjra jogosult, de még nem töltötte be a nyugdíjkorhatárt, ami 5 év múlva fog megtörténni. Ezzel kapcsolatban felmerült bennünk két kérdés:

  1. édesanyám miután betölti a nyugdíjkorhatárt választhatja -e az édesapám után járó 60%-os nyugdíjat ahelyett, hogy a saját munkaviszonya után járó nyugdíj és a 30%-os özvegyi nyugdíjat kapja, ezt esetleg külön kell kérvényezni, vagy automatikusan az jár, amelyik a magasabb ellátást biztosítja?
  2. a mostani ideiglenes nyugdíjra jár-e a következő évek nyugdíjemelései, vagy a mostani megállapított nyugdíj lesz érvényben...?

Előre is köszönöm a válaszokat!

drbjozsef # 2020.04.11. 11:25

HTZsanett,

a papirokat kisztottak, kérik vissza alaírva....
Mit? Azt írtad, felmondanak. Azt nem kell aláírni. Legfeljebb az átvételt. Ez valami közös megegyezés lenne? Azt nem kötelező aláírnia. Akkor majd felmondanak neki rendes felmondással, ha nem tudnak munkát biztosítani.
(Persze, ez esetben erősen feltételezhető, hogy nem őt fogják később elsők között visszavenni, ha lesz munka).

volt esetleg az ilyen esetekre a kormanynak intézkedése?
Nincs. Mármint, ha a munkáltató fel akar mondani, akkor felmondhat.

a fizetés nélkuli kényszerszabadsag ideje szamithat szolgalati idonek?
Nem. És nem kényszerszabadság, olyan nincs. Vagy jogszerűtlen volt, vagy aláírta (=jogilag ő kérte) a fizetés nélkülit. Arra a cég nem küldhette egyoldalúan.

amennyiben allasidore kuldenék az megoldas lenne? van kulonbsége a szolgalati ido szamitasnal ha kap vagy nem kap alapbért erre az idoszakra?
Nincs különbség, az állásidő szolgálati időnek is számít, de miért tenné a munkáltató, ha egyszer nincs munka?

lehet barmilyen formaban a Nők 40 kedvezmenyhez szolgalati idot kivaltani?
Nem. Szerintem a törvényben nincs ilyen.

a kozos megegyezest semmi szín alatt nem fogja alaírni. Abban az esetben ha munkaltatoi felmondassal mondanak fel neki a felmondasi ido szolgalati idonek szamit?
Igen, a rendes felmondás felmondási ideje szolgálati időnek számít.

Akkor mi a helyzet ha eltekint a felmondasi ido letoltésétol?
Akkor az közös megegyezés, és akkor attól függ, mi kerül a megállapodásba. Ha a munkavállaló tekint el, akkor megszűnik azonnal a munkaviszony, és nem lesz plusz szolgálati idő.

ha a hianyzo napok miatt csak 2021ben kérheti a nyugdíj megallapitasat tobbet vagy kevesebbet fog vszinuleg kapni? (Volarizaciora gondolok)
Nyugdíj összege? Ezt nem tudom.

Pixi11 # 2020.04.11. 08:18

Kérdésem az lenne a nyugdíj szolgálati idő megállapításánál az éveimet kisiparos idő (60) mellé tüntették fel, én magánkereskedő voltam ,a magánkereskedői idő (70) oda 0 év van feltüntetve az idő helyesen van beírva, csak fel van cserélve, ezt érdemes-e megreklamálni, vagy nincs jelentősége a végösszeg nem fog úgysem változni ?

HTZsanett # 2020.04.07. 12:01

Tisztelt Forumozók,

Édesanyám 2020.11.20-án tud/tudott volna a Nők40 kedvezmény igénybevételével nyugdíjba menni. Folyamatos munkaviszonya van 2010 óta a cégnél (2*1 éves fix után határozatlan idejű szerződéssel). Termelő cég, vidék, örüljön mindenki, hogy dolgozhat hozzaallas, teljesítmény bérezés szándékosan magas normákkal sokszor minimalbér alatt, védőeszkoz drága és sokat fogyaszt szoval nem hasznalhatod stb... szoval nem az év munkahelye :(

A COVID-19 helyzet miatt (alapanyag hiány) először 1, majd 2 hétre szabadságra küldtek mindenkit. A napokban behivtak a szabadsagukat töltők közül 500 dolgozót (igen egy légtérben, összezarva ennyien a kijarasi korlatozas alatt) a kb 600-ból és a következőről tájékoztaták őket.

A munkahelyek megőrzésének érdekében a jarvanyhelyzetre tekintettel, egyeztetve a helyi munkaugyi hivatallal és a szakszervezettek majus 4-dátummal, közös megegyezéssel megszüntetnek kb 500 munkahelyet. A cég a dokumentumban vállalja, hogy mindenkit visszavesz, amint lesz újra elég munka, addig szerintuk oruljon mindenki mert kapja a munkanélkuli ellatast... a papirokat kisztottak, kérik vissza alaírva....

Mit tud tenni? A cél az lenne, hogy teljen a szolgalati ideje és el tudjon idén jonni nyugdijba, akar az atmeneti idoszakban kevesebb bevétel mellett is. Édesanyamnak még tavalyrol van a most kivett szabik utan is 10 nap szabadsaga, betegszabin sem volt még de ezekkel nem lehet novemberig kihuzni...

Kérdések:

  • volt esetleg az ilyen esetekre a kormanynak intézkedése?
  • a fizetés nélkuli kényszerszabadsag ideje szamithat szolgalati idonek?
  • amennyiben allasidore kuldenék az megoldas lenne? van kulonbsége a szolgalati ido szamitasnal ha kap vagy nem kap alapbért erre az idoszakra?
  • lehet barmilyen formaban a Nők 40 kedvezmenyhez szolgalati idot kivaltani?
  • a kozos megegyezest semmi szín alatt nem fogja alaírni. Abban az esetben ha munkaltatoi felmondassal mondanak fel neki a felmondasi ido szolgalati idonek szamit? Akkor mi a helyzet ha eltekint a felmondasi ido letoltésétol? Attol az szamit még mit szolgalati ido?
  • ha a hianyzo napok miatt csak 2021ben kérheti a nyugdíj megallapitasat tobbet vagy kevesebbet fog vszinuleg kapni? (Volarizaciora gondolok)

Nagyon orulnék bármilyen tanacsnak.

Köszönöm,
Aggódó gyermek

wers # 2020.04.02. 08:08

Bár emailt már írtam, de válaszra sem méltattak.

Igen, az ügyféllel a kapcsolattartás nem támogatott e-mail-en keresztül. Az leginkább a hivatalokon belüli gyorsabb kapcsolattartást szolgálja.

Tértis levél a nyufignak.

N3wkate # 2020.04.02. 07:49

Köszönöm, hogy válaszoltatok! Akkor azt hiszem telefonálok nekik és ha az sem hoz sikert, levelet írok. Bár emailt már írtam, de válaszra sem méltattak. Sajnos.