Előrehozott öregségi nyugdíj

Korall54 # 2011.09.25. 19:10

http://www.168ora.hu/…s-82403.html

Üdv: Korall (53-as nö)

sitimaci # 2011.09.25. 19:33
Kedves korall!--
  • Köszike hogy idetetted ezt a cikket! Erre is azt mondom,hogy egy nagy zagyvaság,kapkodás,mi ez rögtönitélő biróság,ripsz-ropsz,most azonnal? Amúgy meg hülyeséget mond az elvtárs,mert lehet hogy az előrehozott nyugdijasnak,sokkal több a szolgálati ideje,többet dolgozott,mint a "rendes" nyugdijas,csak ugye egy kicsit fiatalabb,de nem véletlenül mehet el,előrehozottba.De mivel többet dolgozott,akkor mi a jó büdös fenéért akarják hátrányba hozni az átnevezéssel és más egyébb marhasággal! Átgondolták ezt egyáltalán? Szerintem,marhára nem,de ha igen,akkor még nagyobb marhaság ez az egész!!!! Valaki elmegy előrehozottba,57-60 évesen,40-43-éves,vagy még több szolgálati idővel,valaki meg elmegy rendes öregségi nyugdijba 62,vagy más életkorban,30-34-38 éves szolg.viszonnyal .Ki dolgozott többett??? Mi a fene ez a büntetősdi,most komolyan? Ez az egész,nem normális!
Azt sem tudják,hogy ki-kivel van.nem értenek hozzá,egyáltalán! Fújjjjjjjjj,gusztustalan,embertelen!!!
Korall54 # 2011.09.25. 20:14

sitimaci
A rokkantsági ... topikban írta mari55:
" Fogytán a társadalom türelme : mi lesz a nyugdíjrendszerrel? Címmel
interpellációt nyujtott be Pál Béla képviselő. Holnap vagy holnapután
lesz a parlamenti közvetítésben- remélem még akkor amikor közvetítik."

Én sajnos nem tudom nézni, pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogyan reagálnak.
Üdv: Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

Veci # 2011.09.25. 20:38

zord11
Korall54 pontosan megadta a választ. Te az idén az életkori feltételed alapján nem tudsz még előrehozott nyugdíjba menni. A korengedményes nyugdíjra volna még az idén lehetőség, de a megállapodás megkötésére, a nyugdíj egy összegű befizetésére a törvény a munkáltatót nem kötelezi (nemcsak a közalkalmazottak esetében).
Próbáld meg hátha kötnének veled megállapodást. Ezt olvasd el:
http://www.onyf.hu/?…

riperes
Neked is válaszoltak már előtem, várjuk meg a törvényt. Tekintettel arra, hogy nem munkaviszonyban vagy, ezért sajnos neked a korengedményes nyugdíjat nem lehet említeni.
Ha most munkanélküli ellátást (álláskeresési járadékot kapsz, akkor van lehetőség 5 évvel az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt nyugdíj előtt állók álláskeresési segélyét kapni. Ezt olvasd el:
http://www.afsz.hu/engine.aspx?…

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.09.25. 20:52

Korall54
Itt kereshetitek majd:
http://www.parlament.hu/…_ujnapok_ckl

Üdvözlettel Veci

Piroska75 # 2011.09.25. 21:33

Veci!
Zord11 hogy tudná megoldani, hogy a nyugdíjtervezetben említett lehetőséggel elmenjen nyugdíjba?

•2012-ben előrehozott öregségi nyugdíj helyett jövedelempótló juttatásra szerez jogot az az 1952-ben vagy korábban született férfi, valamint az 1952-ben vagy azt megelőzően született nő is, akit 2011. első félévében azon a címen mentettek már fel (a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény alapján, ahol a felmentési idő akár nyolc hónap is lehet), hogy 2012-ben válik előrehozott öregségi nyugdíjra jogosulttá (és át is alakul jövedelempótló juttatássá),
Üdv: Piroska75

Veci # 2011.09.25. 21:54

Piroska75
Ha az idén felmenzik a Kjt. 30.§ (1) e) pont alapján, és a felmentési idő letelik a 60. szülinapig és a 60. szülinap utáni naptól mehetne el a nyugdíj előtt állók juttatására, ha a törvény aszerint változna.
Egyenlőre várja meg mi lesz a nyugdíjtörvényben. Mást most sem rudok írni, mint a korábbi válaszaimban.

Üdvözlettel Veci

riperes # 2011.09.26. 05:53

Kedves Sitimaci !

Egyre inkább az a meggyőződésem,hogy a gombhoz veszik a kabátot !!Meggyőződésükké vált:nem érdekli őket a 55 év feletti korosztály.Azt hiszem sokkal többen vannak munka nélkül ebben a korosztályban mint azt kommunikál-
ják.Sokan borzasztó helyzetbe kerülnek-akik jelenleg is a tartalékaikat élik fel-ha ezt a lehetőséget is elvesz-
tik.Magam sem tudom mit lehetne tenni.

sitimaci # 2011.09.26. 06:38
Ez akkor tuti
  • http://www.fn.hu/belfold/20110926/ korkedvezmenyes_nyugdij_vege/---Korkedvezményes munkakörök,veszélyben?
sitimaci # 2011.09.26. 06:41
---
  • http://www.fn.hu/belfold/20110926/korkedvezmenyes_nyugdij_vege/-----
sitimaci # 2011.09.26. 06:44

Ha nem jön be,akkor,a Figyelő.hu-t kel beirni a keresőbe és ott rákattintani a cikkre!

sitimaci # 2011.09.26. 06:50
http://penzcentrum.hu/…1029915.html?…-
  • A Pénzcentrum.hu-n részletesebben van leírva!---
jozsi19510 # 2011.09.26. 07:22

Üdv Kedves Fórumozók!

Lyoneeről tud valaki valamit?
Olyan régen nem jelentkezik már!

Üdvözlettel jozsi19510

Gyogyi # 2011.09.26. 15:57

Kedves Fórumozók!

Segítséget kérnék egy közeli ismerősöm nevében, én nem vagyok jártas a témába, neki nincs net elérhetősége.

Ő 1953 as férfi, 43 szolgálati idővel, októberbe 44 évvel. A cég ahol dolgozik nem támogatja az előrehozott nyugdíját, pedig akár maradna is. Megfizetné a fen maradó időt, de úgy se.

Mit tehet?

Előre is köszönjük a segítséget.

Veci # 2011.09.26. 19:17

jozsi19510
Köszönöm Lyonee nevében az érdeklődést, a munkahelyi elfoglaltsága miatt van kevesebbet a fórumon, de olvassa a beírásokat.

Gyogyi
Sajnos nem tud mit tenni.

Üdvözlettel Veci

Piroska75 # 2011.09.27. 08:08

Veci!
Köszönöm a válaszodat!
Üdvözletel: Piroska

jozsi19510 # 2011.09.27. 10:14

Kedves Veci!

Köszönöm megtisztelő válaszodat!

Üdvözlettel jozsi19510

fusi # 2011.09.27. 10:14

Tisztelt fórumozók !
2011 szept. 19-én mentem korengedményes nyugdíjba,59 és fél évesen,45 év szolgálati idővel, 2010-ben a munkáltatóval kötött megállapodás alapján. A megállapított nyugdíjamból mégis levontak 8,4 százalékot. Tudomásom szerin a 2010-ben kötött megállapodással nyugdíjba menőkre nem vonatkozik a csökkentés. Fellebezzek?

fusi

jozsi19510 # 2011.09.27. 10:34

Üdv Kedves fórumozok!

Itt találjátok Pál Béla képviselő tájékoztatását, milyen választ kapott az interpellációjára!

http://os.mti.hu/…an_a_turelem

Üdvözlettel jozsi19510

sitimaci # 2011.09.27. 11:35
    • Kedves jozsi19510 ! Köszönjük a tájékoztatást! Még mindig egy nagy semmi van,nem is csodálom,mert nyugdijügyben a sok átgondolatlan-meggondolatlan ötleteket bevezetni,de akárcsak szavazni róla,nem lehet ilyen rövid,pár hét-hónap/ok/ alatt véghezvinni!Lehet látni a nagypolitikában is,hogy egy-egy tervezetett,ezerszer meggondolnak,megvitatnak, mielött bevezetnék,lásd most a Palesztin kérdést,ami az ENSZ.előtt van most!Na,megint politizáltam,de hát mit lehet tenni? A politikusok is politizálnak velünk,igaz?!De azért az sem volt semmi amit a Rendvédelmis Szakszervezetis hölgy nyilatkozott a Klubrádióban,/ netezés közben hallottam /kérdőre vonva azt; Hogy a civilekre miért nem vonatkozik,miért csak őrájuk,stb.,stb.!Most vagy rosszul tud valamit,vagy tud valami újat! Amúgy meg ne hasonlitgassa össze azokat a civileket,akik közel a hatvanhoz,38-40-42-45-éves szolgálati idővel mennek el,előrehozottba! És mi,nem szolgálatisok vagyunk!Igaz? ÜDV.
jozsi19510 # 2011.09.27. 13:06

Kedves sitimaci!

Igazad van , nem lenne szabad elhamarkodott döntéseket hozni ilyen horderejű kérdésekben, mégis attól tartok az év végén jelentik be mit is akarnak! Valószínű, kedvezőtlenül fog érinteni sokunkat, mert nagy a csend!
Sok törvény sok más törvényt is érint, mégis nagy a csend! Ügyesen titkolják! De egyszer teríteni kell!

A Rendvédelmis Szakszervezetis hölgy meg jobban tenné ha csendben maradna, és nem mutogatna a civilekre! A civilek többsége már több évet dolgozott, mint az Ő nyugdíjas rendőreinek nagy része élt! Tudomásul kellene venniük, hogy a civileknek nem azzal van bajuk, hogy korkedvezményük van a rendvédelmiseknek, hanem azzal, ahogy van! Lehet, hogy ennek isszuk a levét! Az sem baj, ha követelnek, de tudják hol a határ!
Azt gondolom így lenne igazságos!

Üdvözlettel jozsi19510

szafika # 2011.09.27. 14:15

Sitimaci !
Lehet, h az adózásra gondolt a rendvédelmis nő , pedig , nekik meghagyták az évenkénti emelést , míg a civileknek 40valahány év után se akarnak adni , míg el nem éri a rá érvényes nyd korhatárt !

sitimaci # 2011.09.27. 15:55

Szia szafika és józsi ! A lényeget már elérték,összeugrasztották az öregeket,nézd meg a 40 év munkaviszony utáni nyugdíj cimű fórumot,Szafika,Te ott is irsz,hogy mik mennek ott,pedig nem nyalizásként mondom,de Neked, Vecinek és Gabuschnak,igaza van,sokan azt sem tudják,hogy mit akarnak,igaz? Én gyorsan le is léptem onnan,elég volt a nézelődésből! Amúgy meg teljesen különkéne a kormánynak kezelni a szolgálati és a civil nyugdijat,mert ez olyan mint a mák,meg a tészta,külömbözőek,csak ha összekeverik,akkor mákostészta. Most már igen érdekes lesz az,hogy mit agyal ki a kormány,ha már ennyire sürgős nekik,pedig még ráérnek,messze még a 2014,akkor is ráérnének a nyugdij átalakitásáról gondolkodni,igaz?

tibi52 # 2011.09.27. 16:09

Józsi19510!
Érdekes,nyugdíj ügyben még nincs döntés hogy marad-e az előrehozott,korkedvzmény...stb.Az persze téma,hogy a képviselőknek 2012-ben 750000Ft legyen a fizetésük.42 éves munkaviszonyom után kb féléves nyugdíjnak felel meg,ha valamikor bejelentik,hogy hogyan tovább 52-es,53-as,54-es születésüeknek?!

jozsi19510 # 2011.09.27. 16:52

Szia sitimaci!

Azokkal a nevekkel itt is találkoztam, de itt köszönték szépen a segítséget!
Korall54, és gabusch írta meg a választ rendesen a gorombáskodóknak, amiből gondolom értettek!

Üdv tibi52!

Így igaz, ahogy írod!
A zsebük nekik mindennél fontosabb!
Pedig már nekünk is jobb lenne itt segítve értelmezni a ránk vonatkozó szabályokat, és megpróbálni időben eldönteni, mit is kellene lépni, de nekik ez nem fontos!
Sitimaci írja jól! Ráérnének! 2013. január 01.-e után úgy is változnának részben a szabályok, addig volna idejük a megkezdett rendvédelmis nyugdíjakat szinkronba hozni a civilekével!

Üdvözlettel jozsi19510