Előrehozott öregségi nyugdíj

csera # 2011.10.07. 06:22

sitimaci
a feszültség fokozásának elkerülése miatt nem árt pontosítani:
a rendvédelmiseknek a nyugdíjemelés korhatár nélkül benne van a tervezetben, de viszont a nyugdíjukat 16% szja levonás fogja terheli - ugye milyen "jól hangzik"?
Te melyiket választanád a két rossz közül, ha lenne lehetőséged?

attuska520101 # 2011.10.07. 06:53

szafika!

Könnyedén megoldható, hogy ne lehessen visszaélni a nyugdíjjal és csak jövedelem emelés gyanánt vegye igénybe az, aki erre hsználná.
A tervezet is már ez irányban mozdul el, a jövedelempótló juttatás azonnali megvonását tervezik, hacsak egy órát is merészel dolgozni mellette az illető. Szerintem helyesen.

Ha nem merev életkori korlátokhoz kötnék a nyugdíjazás választási lehetőségét, akkor az állam az állampolgárai iránti felelősségének is eleget tenne. Sokan vannak olyanok, kik nem rokkantosíthatók, de már nem munkaképesek, mivel kiöregedtek. Ezek számára, habár amíg bírtak ők is hozzájárultak a társadalom egészéhez munkájukkal, tudásukkal, adójukkal, a merev nyugdíjkorhár egyszerűen embertelen. Szinte gázkamra, vagy tajgetosz, hisz elpusztulnak a merev korhatárig.

Sokféle úton megoldható szerintem az, hogy visszaéljen valaki a korai nyugdíjba vonulás lehetőségével.

Összeg korláttal például.
Gondolom senki sem választaná 30 évesen a nyugdíjazását, ha ennek összege szinte csak az életben tartásához lenne elegendő és mellette egy fillért sem kereshetne.

szafika # 2011.10.07. 07:31

Attuska, olyan hihetetlenül találékonyak az emberek , valahol olvastam, h egy alkoholistát, aki ugyan már kigyógyult , újra hosszabbították a rnyd-át, el is ment " londonországba " szerencsét próbálni, meg is keres 500 fontnak megfelelő nyd pótlást, miközbe szintén olvastam valahol, h ha 3 hónapnál hosszabb ideig valaki külföldön tartózkodik, megvonják a rnyd-t, nem tudom , melyik igaz, csak tippelnék.
Tudom, h rengetegen vannak, akik idő előtt elhasználódnak , nagyon kevés igazán egészséges emberkét ismerek, de a tisztelt politikusainknak is kellene , h legyen annyi esze, h itt bizony az emberkék java nem úgy élt, az elmúlt években , mint egy jóléti államban , míg pl a svédeknél a munkáltató és a dolgozó összesen 1/3-át fizeti a bérből ,a bér után, mint egy magyar, a megmaradó összegből meg , tud biztosítani normális életet, addig a magyar ha ügyesen kuporgat , akkor se ! A politikusok olyan sok mindennel visszaélnek, rossz példa, pedig , pont nekik kéne elöljárni , jó példával ! Nem látom tőlük a jót ! Csak azt , ami nekik kedvez ! Nekik jó !

szafika # 2011.10.07. 10:07

Digiteye , ez is volt az egyik tervezetbe, a fene tud már eligazodni közöttük, abba az volt a vélemény, h vagy dolgozzon, v legyen nyd-as, nem érdekli őket senki véleménye !

sitimaci # 2011.10.07. 11:16
----
  • csera!!!! Attól függ,hogy mennyi lesz a nyugdija a rendvédelmiseknek! De állítólag megemelik ezért a nyugdíj összegét, és ebből vonják majd!Ezt irták,igaz? Csak a feszültségfokozás kedvért!!! Irjuk már le az igazságot,mert úgy korrekt!-------
sitimaci # 2011.10.07. 11:39

Szia szafika ! Pontosan,ahogyan irtad!Nincs semmi feszültségfokozás,csak minden miattuk /is/van főleg,mert irritálta a kormányt és sok ember reklamált amiatt ,ami ott folyt/ik/ a nyugdijba menetel folytán!És most igen,megmutatják a civileknek is,hogy nem lehet csak úgy " korábban " nyugdíjba elmenni büntetlenül!Amúgy minden szavad igaz,már többször leirtad a véleményedet,hogy sokunk,milyen sok évet dolgozott és közel vagyunk,vagy már többünk,be is töltötte a hatvanat! Ezt nem lehet összehasonlítani a " szomszéd tehene dögöljön meg " cimű "verzióval",engem speciel nem érdekel/t/ hogy más mikor megy nyugdijba,de az már igen,ha mások miatt /is! " szív " az ember példastatuálás cimén!A fokozatoság elvéről,meg ne is beszéljünk,fénysebességgel jönnek az ilyen-olyan bejelentések,irások az átalakításról,de a kormány részéről,még semmi konkrétum nem hangzott el,törvény nincs róla! Marják addig is egymást az emberek,ha akarják!

szafika # 2011.10.07. 14:04

Digiteye, hát nem sok jónak nézünk elébe, ki tudja még , mire nem képesek ?!

szafika # 2011.10.07. 14:07

Sitimaci, de az új rendőrök avatásán mondta a zorbán , h abból finanszírozzák a fiatalok fizuemelését, amit az öregektől elvonnak, azt hittem rosszul hallok ! Meghallgattam mégegyszer hátha...

gitta52 # 2011.10.07. 14:14

Kedves Fórumozók!
Felesleges egymás bántása!
A törvények változnak, mindig is így volt. Azt keresni, ki jár jobban, mint én, felesleges.A társadalmi körülmények változnak.Az biztos, hogy az átlag embereknek kell a nagyobb terheket viselni. A történelem ismétli önmagát.
Ez a fórum azért volt jó, mert segített eligazodni az ügyintézésben. Aki ebben igazán segített, Lyonee volt. Jó ideje nem ír a fórumra, gondolom nem véletlen. Sokkal inteligensebb annál, hogy részt vegyen ebben a méltatlan helyzetben, ami az utóbbi időben itt kialakult.
Van, aki ezt a fórumot azóta saját fórumának tekinti és előírja:"vonulj vissza" vagy "maradj velünk" /Pedig állítólag Lyonee-tól tanult! Talán, jobban kellett volna figyelni!/
Senkit nem szeretnék megbántani, de most is és mindig az a véleményem, hogy addig vagy ember, amíg alkotni tudsz a közösségért.
Legyen mindekinek szép hétvégéje!
gitta

ötvenkettes # 2011.10.07. 15:44

Szép estét!
"...a jövedelempótló juttatás azonnali megvonását tervezik, hacsak egy órát is merészel dolgozni mellette az illető."
Azért másoltam be ezt a szöveget, mert nemrég ment el tőlem a népszámláló, és volt olyan kérdés a nyomtatványban, pl. a múlt héten dolgoztam-e akár egy órát is... most olvasta a kommenteket nem értem már ezt az egészet, 42 évet és 5 napot dolgoztam végig, saját jogú nyugdíjas vagyok???????, amely legalább negyven év és az 59 év betöltésével lehet kezdeményezni, ill. lehetet, akkor ezek szerint én sem vagyok szerencsés, habár márc. 11.-től elismert öregségi nyugdíjas lennék!!! Határozat is van!!
Ha én most dolgoztam volna egy órát is, akkor a saját jogú nyugdíjamat elvennék, na erre lehet csomót kötni... Nem gondoltam volna, hogy ennyi idegességen kell végig mennem öregségemre, hogy rettegnem kell, amikor aktív dolgozó voltam, akkor a munkahely megmaradásáért rettegtünk mindannyian, most pedig, hogy ne haljunk éhen.... hát ez remek!!!

gitta52 # 2011.10.07. 15:57

Kedves ötvenkettes!
Nyugodj meg!
Valami félreértésről lehet szó. Amit idéztél, az valami jövő évi tervezet. Nem vesznek el Tőled semmit. Nyugi!

Jucijutka # 2011.10.07. 18:26

1953. 12.10.-én születtem, munkaviszonyom 1973 októberétől van. Közalkalmazott vagyok, több mint 38 év munkaviszonnyal. Mikor mehetek el nyugdíjba és milyen feltételekkel? Nálunk a cég 1000 Főt készül leéoíteni, jövőre meg 3000-et! Köszönöm, ha adtok tanácsot: Juci

gabusch # 2011.10.07. 18:35

Édesem Gitta !
Dugulj már vissza lécci az ilyen dogmákkal máshová!

"Felesleges egymás bántása!
A törvények változnak, mindig is így volt. Azt keresni, ki jár jobban, mint én, felesleges.A társadalmi körülmények változnak.Az biztos, hogy az átlag embereknek kell a nagyobb terheket viselni. A történelem ismétli önmagát"
Imádlak egyébként !!!!
gabuschod/53

gitta52 # 2011.10.07. 18:55

My dear Gaby!
Not necessary to agree with me!Blocked you!
Hy!

gabusch # 2011.10.07. 19:49

gittám..
jól elvagyunk..remélhetőleg moderál már végre/valaki bennünket:-)mondjuk a casablanka:-)

Addig azért: talcsi 23-án a Szabad sajtó avagy az Astoria sarkán:-)

• szerintem megiszunk egy asztoszabadsajtós kevertet:-)
sitimaci # 2011.10.08. 05:15
http://hvg.hu/…lulvizsgalat#rss -
  • Az egyik terv megbukott! A Rokkantsági nyugdijasok, megnyugodhatnak egy kicsit! Az Öregségi nyugdíjasok,mikor tudnak meg valamit hitelesen?----
rokapapa22 # 2011.10.08. 07:34

nemtudom ki hogy van vele, rokkantként még nemigen volt min megnyugodni,mert örülök, ha valaki eltámogat pár lépésre, s aki beteg rokkant eddig sem volt félnivalója. Legalább a nyugdijasok ne egymás ellen beszélnének, dehát ilyen az ember. /már aki/ sosem boldogitott ,hamásnak több jobb jutott. Ledolgoztam életem javát és beteg lettem. Akkor jön egy ilyen,hogy hiába a 37é v és lehetek kegyelemből valminek nevezett senki,mert volt olyan jó a sors,h nem haltam bele. Szomorú világot élünk. MINDENKINEK a legjobbakat kivánom

gitta52 # 2011.10.08. 08:05

Kedves rokapapa22!
Nagyon igazad van! Nem tudják sokan, hogy van sokkal nehezebb élet is.
Ha tehetném, tudnám hová, vinnék Neked egy tányér gőzőlgő tyúkhús levest, hogy melegítse át tested és lelked.
gitta

sitimaci # 2011.10.08. 08:25

http://www.magyarhirlap.hu/…gdijban.html A félreértés kedvéért,nem uszításként,nem a feszült ség fokozásáért,csak érdekességként másoltam ide ezt a cikket!Végül is,érdekes az írás! Magyar Hirlap: Bayer Zsolt írása. Nem is kommentálom,minek.

gitta52 # 2011.10.08. 08:27

Kedves Jucijutka!
Most sztrájkolnak a "vérig sértett" segítők.
Csak annyit tudok, hogy vagy 63 évesen, vagy a nők 40 éves kedvezményezettel mehetsz nyugdíjba.Egyik sem most van.A közalkalmazotti előrehozott nyugdíj szvsz nem áll össze.
Várni kell, mert a jogszabályokat most változtatják.

sitimaci # 2011.10.08. 08:37

Remélhetőleg, most október 23-án,a nagygyűlésen és más megmozduláson, nem lesz semmi olyasmi,ami 2006-ban megtörtént,mert az egy nagy tragédia lenne országunkra nézve!Mindenki vigyázzon magára,elvégre ez egy nemzeti ünnep lenne!/ Itt se bántsuk egymást,minden kifog derülni, december 31-ig.Ez a biztos!

jozsi19510 # 2011.10.08. 09:04

Üdv Kedves fórumozók!

Gitta52!
Nem sokáig bírta ki, hogy ne írkáljon ide hülyeségeket! Cserben hagyta az emlékezete, vagy nagy úr a kényszer? Tizenhat napja lett kérve Öntől, hogy csak nyugdíjtémájú kérdéssel forduljon a fórumhoz, mert egyéb megnyilvánulására itt nem tartanak igényt! Nyilván már több oka is volt ennek, de most megint rátett!
Kedves Gitta52, itt senki nem bántja a másikat, itt mindenki sorstárs!
Nem kell erről a fórumról múlt időben beszélni! Ez a fórum most is jó, mert segít a rászorulókon!
Nagy tisztelője vagyok Lyonee-nek, valóban nem ír már egy ideje, de nem tartom valószínűnek, hogy az intelligencia hányadosa akadályozza ebben! Szerintem nincs itt méltatlan helyzet kialakulóban!
És ez a fórum azt gondolom mindannyiunké, nem vettem észre, hogy valaki kisajátította volna!
Azt tanácsolom, hogy ember maradhasson alkosson, de máshol! Nyugojon meg nincsennek vérig sértett segítők, csak lehet, hogy dolguk van!
Tehát alkosson máshol, és emlékezzen, mire kérték ezen a fórumon már sokadszor!

Üdv jozsi19510

sitimaci # 2011.10.08. 09:27
Kedves Hölgyeim és Uraim!!! http://www.blikk.hu/…alba-2067045--
  • Kedves Fórumozók!A Metróvezető hölgy 49 évesen ugrott le az emeletről, a végrehajtók elől a minap! A kollégám is volt,igaz Ő metrót vezetett én buszt!Ez az igazi nagy tragédia,igaz! Valóban ne bántsuk egymást,egy hajóban vezetünk!A baj az,hogy ,a kormány megosztja a nyugdíjasokat,a nyugdíjba készülőket,ilyen-olyan módon.Ez az oka mindennek,mert sérti azt az embert aki valóban többet dolgozott,többet fizetett be a nyugdíjkasszába és idősebb,mint sok más,már nyugdíjas,vagy most nyugdíjba menő!Ezt nem szabadott volna így kezelni,de ez van,ez ellen nem lehet mit csinálni! De hála a Jó Istennek,vannak ezek a fórumok! A lényeg,hogy ha lehet,mindenki ott kérjen tanácsot,ahová " tartozik "! Mert világos,hogy feldühiti a tanácsadót az,ha valaki az Előrehozott öregségi fórumra,már nyugdíjasként,az iránt érdeklődik,hogy hogyan dolgozhat nyugdíj mellett,miközben az itt lévők többsége,azért küzd,hogy egyáltalán eltudjon menni nyugdíjba! Igaz? Ez csak egy a sok közül,valóban ne sértegessük egymást,van elég bajunk így is! Üdv.,mindenkinek!!!!!!!!!
sitimaci # 2011.10.08. 09:31
---
  • És nagyon sajnálom a Hölgyet,őszinte részvétem a hátramaradott hozzátartozóinak,akik gyászolják ezt a fiatal,elkeseredésében a halált választó metróvezetőt! Élhetett volna még,de így,nem akart!!!----- A Jó Isten áldja meg,nyugodjon békében!!!
szafika # 2011.10.08. 09:44

Előrehozott jelölt , az 53-as nők / úgy tudom / elmehetnek csökkentettbe 59 évesen 37 évvel , nem csökkentettbe 40 évvel, amibe a suli is benne van .Legalábbis így rémlik, ha azóta ez nem változott ! Ez a 40 év nem az akciós .