Bocsi, most olvastam tovább, már megint nem figyeltem !
Előrehozott öregségi nyugdíj
jozsi19510!
"és ez a fórum azt gondolom mindannyiunké"
Most akkor mi van? Még se? Csak az írhat ide, akinek nincs eltérő véleménye? Leszámolta a napokat, mikor írtam ide? Ennyire ráér? Az ebédet főzi az asszony? Majd szól, gyere Józsikám, kész az ebéd!
Majd elmosogat, míg maga az ebéd elfogyasztásától fáradtan elpihen és ontja magából a sok sületlenséget.
Szégyellem magam, hogy a maga szintjére süllyedtem azzal, hogy válaszra méltattam.
Gitta52!
Igen ez a fórum mindannyiunké!
Ön nem eltérő véleményeket, hanem hülyeségeket fogalmaz meg, amikor meg nem ezt teszi, akkor meg kötekedik!
Na ide figyeljen! Éjszakára szolgálatban voltam/12órás/. A feleségem most dolgozik nappalra /12órás/. Én főzöm az ebédet, látom el a családot, és majd este én mondom a nejemnek, gyere kész az estebéd.
Nem számoltam a napokat, lehet, hogy 18v.20 napja volt, de nem hagyott el az emlékezetem mint Önt!
Én is mint mások érdeklődöm itt, mert érintett vagyok 46 év munkaviszonnyal, de sajnos most,hogy megint ide tévedt mérgelődnöm kell!
Csak azért válaszoltam, hogy lássa be megint hülyeséget írt! Emelkednie kellene e fórum szintjére, de jól írta, Ön csak süllyed!
Kedves Fórumozók!
Nem látom olyan nagy problémának, hogy ki-ki elmondja véleményét, sérelmeit, összehasonlít tényeket, sorsokat. Lehet eszmét cserélni, vitatkozni is akár, így formálódhat a saját, néha nem reális véleményünk. Ja, hogy jogi kérdésekről kellene itt írn? Igaz, de idestova fél éve nincs jog. Ami van, az már nem működik jövőre, azt meg, hogy mi lesz 84 nap múlva, senki nem tudja. A médiahírek, kiszivárgások, bár sejteni engednek sok mindent, de a törvény még sehol. Ez a feszültség egyik forrása!
A sejtéseink szerint az 51-52-53-asok nagyon rosszul járnak, érthető a feszültség. Erre jön még az, hogy nemcsak rosszul járnak, hanem létbizonytalanságba kerülnek az alaptörvény által, 2-3 évig (vagy ki tudja meddig.) méltánytalanul. Nos, ez a feszültség második és szerintem a legfőbb forrása.
Átalakítás, átszervezés, megújítás, tudjuk, hogy ez mit jelent. Nehéz az ország helyzete, nincs pénz, szűkíteni, megszorítani kell. Ok, vállaljuk, de amennyire lehet, történjen igazságosan, mindenkire vonatkozóan, legyen az bármilyen nyugdíjas, dolgozó, fiatalabb, idősebb, a toronycsúcs rézgombjától kezdve az alapokig, de szubszidiaritással a legelesettebbekre tekintettel. Ilyeténképpen talán nemcsak a fenti évjárokat kellene többszörös büntetéssel megszorítani és bizonytalanságba taszítani, megalázóan hangzó szociális ellátásra utalni. Ez a feszültség harmadik forrása. (Tudom, hogy sokmindenkire elvonás vár, de azt is látom, hogy nem mindenkire, és akkor itt nem a „szomszéd tehene effektusra” gondolok, hiszen szinte mindenki tehene beteg, csak kérdés, milyen alapon osztják el a gyógyszert, és amelyiknek nem jut, az tényleg kimúlik.)
Nem sértődöm meg, ha valaki kifejti az ellenvéleményét.
Üdv: korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Kedves Korall,Szia !Tökéletesen igazad van,jól írtál mindent. Meg kel nyugodnunk egymással szemben itt a fórumon,igaz nagyon nehéz kibírni a sok összevissza intézkedést ami most folyik!Ehhez csak annyit fűznék még hozzá,hogy a borzalmas feszültséget az is fokozza,hogy ugye nehéz helyzetben van az ország,szívnunk kel mint a torkosborznak,de! Érdekes a mindenkori kormány,így a mostani is amikor a saját pénzükről,juttatásaikról van szó,akkor erre miért nem gondolnak? Most is megszavazták,nagyon gyorsan és "kellő mértékben" a mindenkori juttatásukat! Ezzel nincs is gond,de tőlünk meg megvonnak,elvesznek,átalakítanak,megszüntetnek? Háááááááááááááát!!!!!!!!! Ez azért nem semmi,nem is csodálom,hogy sokan már belebetegednek ebbe az egészbe!Mi a véleményed ?
Kedves Korall54!
Sitimaci megelőzött. Hasonlót szerettem volna én is írni.
Jó tudni, hogy azért van, aki megőrzi a higgadságát ezekben az időkben is.
Kedves segítők!
Vegyétek át a tájékoztatás irányátt!
Nem hinném, hogy ebbe a személyeskedésbe hajló eseményekben részt kellene vennünk mindannyiónknak.
Vannak újabb, jól felkészült fórumtársak, szerintem nagyon ügyesen fognak válaszolni, ha itt lesz az ideje.
Üdvözlettel Veci
Kedves gitta52
Tisztelettel várom majd a törvény tárgyalásakor a segítségedet, meglehetősen jól felkészült vagy már.
Mindenkié ez a fórum, maradj itt. Viszont annak örülök, hogy ezres nagyságrendű válaszaimhoz 2008 óta alig volt negatív megjegyzés irányomban (te kivétel vagy). Szerintem a beírások alapján mindketten elgondolkodhatunk. Látod én megszólítottalak, te csak név nélkül céloztál rám, de vettem a lapot.
Nem veszem fel veled szemben a kesztyűt, mert nincs értelme.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci !
Két füled van ! Ági , a 40 évesbe ilyenkor azt írja : ugorgyunk ! Igaza van .
üdv . szafika
Veci!
Azért ez nem ennyire egyszerű. Olyan érzésem támadt, hogy a zemberek ügynökei megpróbáltak beférkőzni a fórumra, konkrétan erre a topikra. Miután itt egy kicsit megfricskázták az orrukat visszakoztak. Meg is kapták a magukét a zemberektől, mert most új erővel, többen is visszatértek.
Próbálnak mindenkit meggyőzni, nincs nagy gáz. Most már nem terézanyunak álcázzák magukat, hanem szakmai észt akarnak osztani: rosszul értetted, nem értesz hozzá, elolvastad, én tudom a biztosat.
Kár, mert eddig ez tényleg nem igazán volt politikai fórum (se jobb se bal), most viszont majd jönnek az adok kapok, jobbról balról.
Mert amíg ezek itt hajba kapnak, mások is a cirkusszal lesznek elfoglalva és nem szakmai véleményt mondanak, hanem cívódnak. És ez a cél!!!
Korall54!
Konkrétam mire gondolsz,gogy az 1951,52,53-as születésűek járnak nagyon rosszul???
Én 1951-es születésű véglegesített rokkantnyugdíjas vagyok,annyi információt olvasok itt,de jó lenne tudni,rám mi vonatkozik,egyre jobban bizonytalan vagyok,mi vár rám?
Üdv Kedves Sitimaci!
Valóban érdekes az írás. Nem a szivem csücske ez az ujságíró, de okfejtésének minden pontjával, úgy ahogy írva van, mélységesen egyetértek!
Üdv Józsi
Kedves Veci!
Részemről nincs kesztyű.
Te valóban sokat segítettél itt a jogszabályok ismertetésével. Volt egy pont, ahol Te is hibáztál, de a lónak is ....
Várjuk meg mik lesznek az új tv-k és segítsd az embereket eligazodni. Ne vigyünk politikát ebbe a fórumba, hiszen a vízcsapból is...
Jó hétvégét!
Üdv,kedves jozsi! Igen én is így érzek vele,mindnyájan tudjuk,hogy mi irritálta a kormányt és a közvéleményt,ez a cikk is ezt erősíti meg! Lépni kellet,de így? A baba ne legyen kiöntve a fürdővízzel,azért van a két probléma között külömbség,igaz?/Kor,szolg.idő,stb./
Néha bele-bele olvasok más fórumokba, ha van időm, és elszörnyülködök azon a vérgőzös stíluson amit, néhány "ember" az anonimitás leple alatt megenged magának.
Van akiből süt a gyűlölet, van akiből az írigység beszél, de mindíg ocsmányul. Lehet, hogy éppen nincs meccs, pihen a B-közép, vagy nem lehet senkit megdobálni, pangás van máshol, unatkozunk, vagy kitudja?
Figyeljétek a célratörő stílust, még csak a második hozzászólás a mai napon és máris gunyorosan, csípőből tüzel
"Az ebédet főzi az asszony? Majd szól, gyere Józsikám, kész az ebéd!
Majd elmosogat, míg maga az ebéd elfogyasztásától fáradtan elpihen és ontja magából a sok sületlenséget.
Szégyellem magam, hogy a maga szintjére süllyedtem azzal, hogy válaszra méltattam."
De alig várja, hogy válaszoljon, mindegy kinek csak durván, kötekedően. Még pszihológusnak sem kell lenni, mert annyira átlátszó.
Szerencsére az érintett megvédte magát, és elég jól.
Üdv Kedves Sitimaci!
Úgy igaz ahogy írod! Politikamentesen is igy néz ki az egyenlőtlenség,/rendvédelmisek egy része/kor
Üdv Kedves Sitimaci!
Úgy igaz ahogy írod! Politikamentesen is igy néz ki az egyenlőtlenség,/rendvédelmisek egy része/kor
Kedves Sitimaci!
Nem megy át! Majd később megpróbálom!
Üdv Kedves Sitimaci!
Úgy igaz ahogy írod! Politikamentesen is igy néz ki az egyenlőtlenség,
/rendvédelmisek egy része/kor
Üdv Kedves Sitimaci!
Úgy igaz ahogy írod! Politikamentesen is igy néz ki az egyenlőtlenség,
/rendvédelmisek egy része/kor kevesebb mint szolgálati idő/civilek nagy többsége/!
És ha egyesek nem értenek vele egyet akkor is ennek a levét isszuk!
Tudod a mi szerzett jogunk arról szól, hogy olyan jogon tartanánk rá igényt, amilyen jogon az elődeink tartottak a mi befizetéseinkre! Ha azt a jogot mi nem kérdőjeleztük meg, ki teheti ezt meg a miénkkel! Ugye milyen egyszerű!
Azt hiszem a sorok között lévő igazsághoz nem férhet kétség!
Üdv jozsi19510
Csak átment! Az egyenlőtlenség jellel nem engedte!
Kedves jozsi!Igy igaz ahogy írod! Sajnos most tanácsot is csak azoknak lehet adni,akik még ebben az évben,december 31-ig, eltudnak menni nyugdíjba,a mostani jogszabályok szerint.Hogy jövőre mi lesz,az ezerpecsétes titok jelenleg,de remélhetőleg nem titkosítják kilencven évre és majd, csak úgy,megtudja a jó nép valakiktől!Én megmondom őszintén,hogy a kormány helyében most értékelném az"állapotot" ami az emberektől árad,komoly nyugdíjjogászokkal összeülnék és szintén komoly döntést hoznák,majd kb. 2013-január 01-től.amikor úgy is megváltozik sok más dolog!Vagy ha kel,belátnám azt,ami nem működhet és be sem vezetném! De hát,sajnos én nem vagyok a kormányban,pedig éppen lehetnék,mert "kormányközeli" állásban voltam,mint fizikai munkás!Izgalmas a várakozás,de ennyi izgalom???
Tisztelt fórumozók!
Sokan írták már,hogy ne legyen ezen a fórumon politika.
Szerintem nem direkt politizál itt senki,csakhát ezzel az a baj,hogy éppen az aktuális politikai erők miatt van sokunkban annyi keserűség.
Mit lehet mondani arra,ki tart bennünket ennyi ideig kétségek között,annyira nem méltatva,hogy érthetően,világosan megmondják mi lesz velünk???
Ez a módszer annyira megalázó.
Hiszem,hogy ha nem élnénk sokan mondhatom azt,hogy igencsak "szerény" körülmények között,sokan létbizonytalanságban,le nem sz....-nánk a politikát!
Egyébként saját különbejáratú véleményem,nem miattunk borul a Szél Kálmán terv,nem miattunk ekkora az államadósság.
Nem a koldusoktól kellene elvenni,mindnyájunknak lenne ötlete,hogy honnan!!
A híradásokból mindnyájan hallottuk,hogy itt ennyit sikkasztottak,ott meg annyit.
De egy hírekben sem mondtak olyat,hogy ez a mi köreinkből való volt!
Hát akkor miért mi szívjuk meg???
Mimóka, mert a kicsi fizeti a nagyot ! mert holló a hollónak nem vájja ki a szemét ! Mert ,egyik kutya , másik eb ! Ezek többnyire úgy látják a csóró népet, mint a lázár !
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02