Kedves joe bácsi és sitimaci!
Nem az a baj, hogy az előnyugdíj kedvezményét megszüntették! Én annak idején többször is megírtam
a fórumokon, hogy ne korhatárhoz kössék a nyugdíjba menetelt, hanem ledolgozott évekhez!Pl. a férfiaknál
44 ledolgozott év miért nem elég, aki fizikai munkát végez elkopik egyre többet betegeskedik, aki szellemit
az is elfárad. Most azt hallani, hogy egyre kevesebb
munkavállalóra egyre több nyugdíjas jut, mégis azt kommunikálják, hogy már 4 milliónál többen dolgozunk!
Sajnos a magánszférában és a versenyszférában a
munkaadók visszaélnek a fölényükkel, a munkavállalóknak nincsenek igazi képviseletet biztosító szakszervezeteik, így olyan döntéseket hoznak a politikusok a fejünk felett amilyet akarnak, nincs ellenállás!
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kedves Fórumozók!
Mint érintett nekem sem szívem csücske a Fidesz,sőt,de naivitás lenne azt hinni meg fog változni a helyzet az egyik percről a másikra választások után!!Már egy éve az előre hozott nyugdíjas lehetnék,ezzel szemben munkanélküli vagyok,45 év szolgálati viszonnyal.
Egyelőre el sem tudom képzelni mennyi nyugdíjat fogok kapni.A magas foglalkoztatásról szóló propagandát meg hagyjuk a fenébe.Nem hiszek benne.
Kedves Fórumozók!
Segítsetek ha tudtok!
Apukám 2014. 03.15-én tölti a 60. évét. Ekkorra már rendelkezik 45 év szolgálati idővel.
Létezik még az előrehozott öregségi nyugdíj?
Mikor mehet el leghamarabb nyugdíjba?
Köszönöm a válaszokat!
Az egyes születési évjáratok szerinti öregségi nyugdíjkorhatár jelenleg a következő:
- az 1952. január 1-je előtt születetteknél a betöltött 62. életév,
- az 1952-ben születetteknél a 62. életév betöltését követő 183. nap,
- az 1953-ban születetteknél a betöltött 63. életév,
- az 1954-ben születetteknél a 63. életév betöltését követő 183. nap,
- az 1955-ben születetteknél a betöltött 64. életév,
- az 1956-ban születetteknél a 64. életév betöltését követő 183. nap,
- az 1957-ben vagy azt követően születetteknél a betöltött 65. életév.
- Apukád 2017.-Szeptember.-15-én,63,5-éves korában mehet Tényleges Öregségi Nyugdíjba!--Mert 1954.márc.15.-én született,igaz?!--Ha esetleg dolgozott korkedvezményre jogosító munkakörben,akkor amennyi korkedvezményt szerzett ez év végéig,annyival előbb mehet el.--Az előrehozott megszűnt!!!-----
Köszönöm a választ!
Tisztelt fórumozók!Csak tudatosítani akartam, hogy ha ez a banda marad hatalmon még esélyünk sincs arra hogy több mint 40 évvel elmehessünk nyugdíjba,mert ha akarták volna már rég megtehették volna,de úgy látom,eszük ágába sincs.Szerintem az ilyen szegény embereknek,csak a remény maradt.Buzdítom hát a ratkó gyerekek népes táborát,hogy,ne szavazzatok erre a rabló bandára,mert ha ők maradnak nekünk végünk van.Ezzel be is fejeztem ezt a témát,köszönöm a türelmet.
Nyugodj bele joe bácsi!
Én a Jobbikra fogok szavazni, de sajnos a realitás azt mondja, hogy ezek maradnak, tudod határontúli szavazók,
trafikmutyisok, és más csókosok!
Csak kétharmad ne legyen!
Lezli53 ! Magyarországon kb 8 millió szavazó van ! a fidesz támogatottsága régesrég nincs 2,7 millió ! annál több emberkébe belerúgtak , tönkretettek , a határonkívüli szavazók + nudli !!!! a 8 millióból ha levesszük a fidesztámogatókat akkor az a kevés külföldi nem oszt nem szoroz , az itthoniakat kellene rávenni , h emeljék fel a feneküket és menjenek szavazni !!!! ha nem szeretnék , h ezek maradjanak !!!!! Mit gondolsz ? mitől , miért fo.nak ?! ha nekik annyira nagy a támogatottséguk ? a környzetedbe mindenkit rá kell venni , h szavazzon !
- 'szafika....???!----Szavazzon,kire...?!--Mit gondolsz,/hiszen Te is tudod....../ azok a Nők akik várják a Nők 40-évesét,kire fog szavazni...!---Neked már jó,de ha Te egy-két éven belül,vagy pár hónapon belül mehetnél csak el,kire szavaznál?--Mert a baloldal eltörölni,az szent,de a többi dumájuk is hiteltelen már sajnos!!!--Akkor marad a JOBBIK....!!!---
- Ezt csak azért írtam,mert ugye tudvalevő,hogy mindenki arra szavaz,akitől várja sorsa jobbrafordulását,stb.!--Van akiknek a mostani kormány a jó és nem éppen csak a gazdagok közül!---/Nem magamról beszélek!/--Most sokaknak a Jobbik a "nyerő"...!!!---
A Jobbiktól várni a sorsunk jobbrafordulását,nagy dőreség.Félművelt primitív társaság,akik csak kihasználják az emberek elkeseredettségét.Biztos út a szakadék felé!!!
Sitimaci ! szerintem nem én vagyok az egyedüli , aki bizonytalan , h hova szavazzon ? de ezeknek mégegyszer ne legyen 2/3 ! = , h elvennék , a szocik , megszüntetnék ezt a lehetőséget azért értelmetlen / szerintem / mert ennél többet ne várjanak senkitől , mert a 40 év még mindig sokkal több , mint amivel ma sokan kapnak bármilyen néven juttatásokat , nyögdíjat , nyugdíjat .
- ....nem én várom,de "nyugdíjügyben" már megszólaltak és sokaknak tettszik!--Na meg sok más "programjuk" is,a lényeg az,hogy "rendesen" kezdenek szivárogni át az emberek,főleg a bizonytalanok,na és a balosoktól is....!!!--Vajon mi történhetett....???--Kíváncsi leszek arra,hogy a rengeteg /!!!/ baloldali érzelmű ember-elégedetlenkedők-szegények-munkanélküliek-rokkantnyugdíjasok-stb.,győzelemre vezetik e a baloldalt,vagy csak megint nagy volt a "kiabálás"......!!!--Ez a lényeg!------@/ Tudom-tudjuk hogy ez egy jogi fórum,de így választások előtt,egy kis politizálás bele kell,hogy férjen,hiszen sok-sok kérdés is "politikai" választ vár......!/@--
Kedves riperes!
Anélkül, hogy politikai fórumot akarnék csinálni ebből a fórumból, szerintem azért mielőtt ítéletet alkotsz,
hallgass meg egy-két Volner interjút, akit még a csahos fideszes riporterek sem tudtak megszorítani, mert igen jó gazdasági szakember, szóval nem csak félműveltek
vannak ott! Ha netán hatalomra kerülnének, amit sajnos nem gondolok,egy lenne a probléma a,PÉNZ,mert azt már mások biztonságba helyeztek, vagy "megvédtek"!
Ahogy tetszik!
Kedves Fórumozók!
Mivel nincs már előrehozott nyugdíjra lehetőség 2012-től, most itt politizáltok?
Régen ez az oldal nem a politikai megosztást sugalmazta. Ha ez a politika célja, hogy még tovább ossza az Embereket, akkor célba ért. Itt inkább segítsetek egymásnak, amiben tudtok. Nem akarom azt érezni, hogy néha-néha ne akarjak ide betekinteni.
Végig segítettünk egymásnak, sokaknak már én is 2009-től. De ne bántsátok egymást a politikai hangulat miatt.
Ezt akartam itt közölni, de a fenti sorok kibuggyantak belőlem:
http://www.drfarkasandras.hu/…sultsagi-ido
Üdvözlettel Veci
- Választási kampány van,talán most elnézhető ez!----A 'Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék' Fórumon is ez van,gondolom,hogy nem véletlenül....!--És még láttam egy-két helyen politikai hozzászólásokat...!--Na majd,a választások után,újra beindul /hat/ a "rendes" kerékvágásba a ez Fórum is!--Vagy még jobban "elszabadul a pokol".....!!!--Üdv. mindenkinek!-----
Én ígérem, többé nem írok politikai felhangú hozzászólást, de az, hogy mindenféle indok nélkül le "félműveltezze" és primitívnek nevezze egy párt közösségét, ezt nem hagytam szó nélkül! Mindenki döntse el, kire szavaz! ENNYI! riperes pedig tartsa meg a véleményét!
- Kedves 'lezli53!!!--Szintén,én is!--Mindenki azt csinál amit akar és jónak lát...!--Űdv.-Viszlát...!---
Úgy terveztem ,hogy többet nem írok a választásról de látom egy kicsit elszabadultak az indulatok.Én csak azt vallom ,hogy mindenki döntsön a szerint,hogy alakult a sorsa az elmúlt négy évben.Engem és családomat,sorstársaimat megloptak,becsaaptak,Megloptak,mert ellopták én és feleségem magánnyugdíjbefizetéseit és becsaptak mert elvették a lehetőséget,hogy előrehozott nyugdíjba mehessek.Minden erőmmel azon leszek,hogy rábeszéljek mindenkit,ne szavazzon erre a rablóbandára.Remélem lessz annyi esze ennek a népnek,hogy eltakarítsa ezt a bandát.Én mindenesetre köszönetet mondok nekik a szavazófülkében.
Tisztelt Fórum!
Párom 1952.05.09.-én született. 2014. 11. 08.-án éri el a 62 év+183 napot.
A felmentési idejét innentől, vagyis 11.09.-től akarják számítani, ami 2015. július 8-ig tartana. (8 hónap) Ebből a 8 hónap felmentési időből négyet nem kell ledolgoznia.
A nyugdíjintézetben a múlt hónapban azt mondták neki, úgy kell kiszámítani a felmentési idejét, hogy az 2014. november 8-án járjon le, amikor betölti a 62 év+183 napot! A KLIK állásfoglalása szerint viszont onnan számítják a 8 hónapot!
Most melyik az igazi? Mikor mehet nyugdíjba?
Joe bácsi , remélem minél több emberkét sikerül megmoccantani , h emeljék fel a feneküket és annyi kicsit tegyenek meg a gyerekeikért , unokáikért , persze közbe sajátmagukért is , h jóra forduhasson ennek az országnak a sorsa , mert sajnos a többségnek ma cudar világ van .
gibaeva
A KLIK-nek van igaza. Menj át a 40 éves nyugdíj topicba, ott nemrégen írtam ezzel kapcsolatban.
Annyiban más a férjed esete, hogy a KLIK-nek egy kormányhatározat végrehajtása érdekében (nyugdíjkorhatárt betöltött közalkalmazott ne álljon jogviszonyban) lépnie kell. Erről is többször írtam.
üdvözletem
érdeklődni szeretnék anyukám 2012 dec 01- töl elmehetett nyugdíjba mert születési ideje 1953.03.27 és 37 év 267 nap munkaviszonya volt.
a kérdésem az lenne hogy Ö 1 kollégiumnak volt alkalmazottja a podmaniczky u-ba állami főiskolai kollégium innen ment nyugdíjba, szeretne el menni dolgozni hova mehet ? csak magán vállalkozóhoz vagy akár önkormányzathoz is?
mert Öt arról és úgy tájékoztatta valaki a nyenyi-ből telefonon hogy ö munkát nem vállalhat mert közalkalmazott volt.
várom válaszát
Dr Korosi Albert állatorvos

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02