Részletesebben:
http://www.blikk.hu/…vul-2029011/
Kíváncsi vagyok, mit éreztek, mit gondoltok minderről...
Részletesebben:
http://www.blikk.hu/…vul-2029011/
Kíváncsi vagyok, mit éreztek, mit gondoltok minderről...
Csak röviden.
Az élet minden területén így van. Akik közel állnak a tűzhöz,jobban melegszenek. A baj az,hogy a többség akár fázhat is. Olykor megrakják a tüzet,és a felcsapódó lángokat a távolabb állók is érzékelhetik.
További szép napot mindenkinek.
Ez pofátlanság, nem akarok durvább hangot megütni. Nyilván az egészségre és pénztárcára káros tevékenységet folytatnak. Nem véletlen, hogy ennyien akarnak képviselők lenni, bármilyen népszerűtlen feladat.
A polgármesterek nyugdíjazásával kapcsolatban hoztak egy tv. módosítást, április 1-től hatályos, de a képviselőkéről nem találtam eddig tv-t.
ITT érhető el kormányrendelet:
209/2006. (X. 17.) Korm. rendelet a polgármester öregségi nyugdíja, valamint közszolgálati járadéka megállapításáról és folyósításáról
Ha valaki talál a képviselők korkedvezményére vonatkozó törvényi rendelkezést, kérem írja meg (nem mintha változtatna valamit a lényegen).
Üdvözlettel Veci
A nők vághatják a centit januárig*...
Bízom benne, hogy alaptalan rossz hírek terjengnek, de az ONYF Határozatban megállapított 40 év szolgálati viszonyból le kell vonni a GYES, GYED időtartamát, valamint a táppénzes napok számát!???
Ha ez valóban így igaz, korai az örömünk!...
9. § Ha a képviselő megbízatása az Országgyűlés működésének befejezésével szűnik meg, a volt képviselő - újraválasztásának esetét kivéve - további hat hónapon keresztül az alapdíjának és pótdíjának a megbízatása megszűnését megelőző hat havi átlagának megfelelő összegű ellátásra jogosult. A képviselő kérelmére az ellátást egyösszegben kell kifizetni. Az erre az időre folyósított díjazás időtartama is munkaviszonyban töltött időnek számít.
10. § (1) Öregségi nyugdíjra jogosult az a képviselő, akinek e megbízatása az Országgyűlés működésének befejezésével szűnik meg, és a volt képviselő az ezt követő harmadik naptári év végéig az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárt betölti. E nyugdíjazással kapcsolatban az Országgyűlés hivatali szervezetét költségvetési befizetés nem terheli.
(2) Ha a képviselő az Országgyűlés működésének befejezése után újra jelölteti magát, öregségi nyugdíj az (1) bekezdés szerint - legkorábban a mandátumok igazolását követő naptól - akkor illeti meg, ha képviselőnek nem választják meg újra.
Egyelőre azt találtam, itt 3 év a kedvezmény (vajon az előrehozott nyugdíjat is előrehozhatják még 3 évvel?). Ezt a törvényt a továbbiakban többször módosították.
Jó dolog az (némi malíciával mondom), ha az ember dönthet a saját fizetéséről, tiszteletdíjairól, végkielégítéséről, nyugdíjba menetele időszakáról stb., s teszi mindezt a maga számára kedvezően... közben mások számára (akik őt ebbe a kivételezett helyzetbe emelték, választották) a lehető legkedvezőtlenebb törvényeket is megszavazza... Ez akkor lenne rendben, ha mindenki maga dönthetne ugyanígy (pl. a postások a postások fizetéséről, adójáról, nyugdíjkorhatáráról stb.). De csak a parlamenti képviselők vannak ebben a kivételezett helyzetben... Talán be kéne vezetni, hogy az övékéről pedig döntsünk mi, többiek!
Lemaradt az előző paragrafusok törvényhelye: 1990. évi LVI. törvény az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről és kedvezményeiről
az OGY képviselők-e szabály szerint mehetnek akár 5 év el kedvezménnyel nyugdíjba
az országgyűlési képviselők javadalmazásáról
10. § (1) Öregségi nyugdíjra jogosult az a képviselő - az egyéb feltételek fennállása esetén -, akinek e megbízatása az Országgyűlés működésének befejezésével szűnik meg, és a volt képviselő az ezt követő ötödik naptári év végéig az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárt betölti. E nyugdíjazással kapcsolatban az Országgyűlés hivatali szervezetét költségvetési befizetés nem terheli.
ez pedig mentesíti őket és a polgármestereket valamint önkori képviselőket a korhatár-emelés alól
2009. évi XL. törvény
a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény módosításáról
8. § ...
(5) ...
A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 13/A-B. §-ának, illetve az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló 1990. évi LVI. törvény 10. §-ának alkalmazása során 2010. december 31-ig a Tny.-nek az e törvény 8. § (2) bekezdésében meghatározott időpontig hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni, illetve öregségi nyugdíjra jogosító korhatárnak a Tny.-ben meghatározott öregségi nyugdíjkorhatárt, illetve az előrehozott, valamint a korkedvezménnyel csökkentett, az érintettre irányadó korhatárt kell tekinteni.
Sejtettem, hogy módosították még kedvezőbbre.
Akkor már nem keresem tovább.
Mindez persze csöndben lépett életbe: a média hallgatott róla, ahogyan az érintettek is.
Szisztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a csökkentett összegű előrehozott nyugdíj "intézménye" 2011. január 1-től továbbra is megmarad-e? (Az amelyik max. 8,4%-os csökkenéssel ugyan, de mégiscsaka öregségi nyugdíj) A jogszabályból én nem találtam erre semmit. Előre is köszönöm.
A nők vághatják a centit januárig*…
Bízom benne, hogy alaptalan rossz hírek terjengnek, de az ONYF Határozatban megállapított 40 év szolgálati viszonyból le kell vonni a GYES, GYED időtartamát, valamint a táppénzes napok számát!???
Ha ez valóban így igaz, korai az örömünk!…
Ha az általad soroltakat le akarják vonni a szolgálati időből, szerintem akkor hozzá kellene adni a túlórákat, és akkor mikor mi jártunk iskolába nem volt szabad hétvége, mikor elkezdtünk dolgozni nem volt szabad szombat, később vezették be a minden második szabad szombatot, még később a teljes szabad szombatot. Mikor szabad szombat volt akkor néha még volt kommunista szombat, ezt most koldulással szedik be az adakozóktól. A fizetett szabadság elmaradt mennyiségét is hozzá kellene adni meg az azután járó bért is ki kellene fizetni, mert akkor 12 nap volt az alap szabadság. Ha akkor mikor mi biztos befizettünk minden jövedelmünk után a járadékokat kapun belüli munkanélküliség volt, mért nem kellett annyi import áru, mint most? Kapun belüli munkanélküliek jelenleg állandóan üdülnek, adózatlan jövedelemből. Nem tartanám etikusnak, ha az, akkor szülőnőket megbüntetnék, azért ami egyáltalán nem az ő hibájuk volt. Sajnos senki nem választhatja meg előre, hogy mikor szülessen. Ratkókórszakot folytatták volna, most több lehetne a keresni és adózni képes lakosság.
1954.03.12-én születtem. 1971.06.08-tól dolgozom, 2006.12.31-ig 31 év 18 nap szolgálati időm van.
2007.01.01-től 2010.december 31-ig + 4 év, összesen tehát 35 év.
Kérdésem, mikor mehetek előnyugdijba?
csutika 19
A jelenlegi szabályok szerint - ha nincs korkedvezményed - akkor 2010. szeptember 12-én. akkor leszel 60,5 éves és előreláthatóan lesz legalább 37 év munkaviszonyod...
A kormány tervei szerint - amiről a 2010. október 13-i kormányülésen döntenek és később az Országgyűlésben - a a nők 40 év szolgálati időt szerezve bármikor elmehetnek teljes összegű nxugdÍjba. Ezt a jogszabályt természetesen nem lehet készpénznek venni, hiszen még döntés sincs róla, Ígx kezeld fenntartással.
Nyugdíjkorhatár-emelés készül a rendőröknek?
http://www.nepszava.hu/…/article.php?…
Üdvözlettel Veci
csutika19
Az előrehozott nyugdíjhoz minimum 37 év szolgálati idő szükséges a ma még hatályos törvény szerint, ami max. 8,4 %-al csökkentett. Ha nem lesz meg 60,5 éves korodra a 37 éved, akkor az öregségi nyugdíjkorhatárod 63,5 év vagy amikor ezután meglesz a 37 éved.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci !
Egy kérdéssel fordulnék Hozzád:1989 óta vagyok a házban,ahol lakunk, liftügyeletes. Ez teljesen hivatalos, bejelentett állás. 1996-ban lerokkantosítottak, de a liftügyeletes munkám, azóta is hivatalosan csinálom. Bejelentve, adózok, és fizetek minden járulékot. Most 57 éves vagyok, és már végleges a rokkantosításom, többet nem kell felülvizsgálatra mennem.
A kérdésem az lenne, hogy a rokkantosításom után végzett munka, nem emeli-e a letöltött szolgálati időmet? Ez plusz 14 évet jelentene, a korábbi 19 éves munkaviszony után való lerokkantosításomhoz.
Válaszodat várom, előre is köszönöm.
Julcsa
Csutikának!
Ha eléred a rád előírt nyugdíjkorhatárt, akkor 20 év szolgálati idővel teljes nyugdíjba mehetsz, nem kell 37 év.
Csutika
Lyonee köszönöm a kiegészítést nem voltam egyértelmű. Elnézést a hiányos válaszért, az előrehozott nyugdíjhoz kell minimum 37 év szolgálati idő (de az előbb ezt írtam is). Arra utaltam, csak nem fejtettem ki, ha pl. 61 évesen érnéd el a 37 évet, akkor kérhetnéd az előrehozott nyugdíj megállapítását.
Üdvözlettel Veci
1952. május 22-én születtem, az ONYF-től kértem szolgálati iső megállapítást, eszerint 2009. december 31-én 39 év és 53 nap szolgálati időm volt, jelenleg is dolgozom. Ha a munkaviszonyom folyamatosan megmarad, mikor mehetek el előrehozott öregségi nyugdíjba és mennyi lesz a csökkentés?
Az olvasott infók alapján három verziót látok:
Ha több lehetőség is van, szeretném tudni, melyiknél hány százalék a csökkentés.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Kedves Veci!
1952.07-22-én születtem, 1970. 07.15-én kezdtem dolgozni, a közszolgálatban. Azóta ez folyamatos.
Jelenleg kormánytisztviselő (!) vagyok.
Jól gondolom-e, hogy júl 22-től már jogosult leszek az előrehozott nyugdíjra, ill. hogy számolhatok a felmentési idővel?
köszönöm.
laci52
A ma még hatályos törvény szerint, ha 60. szülinapodik meglesz a 42 éved, akkor elmehetsz előrehozott nyugdíjba. Ha nem lesz meg, akkor csak 60,5 évesen. A csökkentés max. 8,4 % lesz. Ha 62,5 éves korodig dolgozol, akkor nincs csökkentés.
MÁS: ha a munkáltatód kötne veled megállapodást a korengedményes nyugdíjra még az idén dec. 31-ig és vállalja, hogy egy összegben befizeti a nyugdíjad + postaköltséget az előrehozott nyugdíjkorhatárodig, akkor hamarabb nyugdíjas lehetsz.
ITT olvashatsz a korengedményes nyugdíjról:
http://www.onyf.hu/?…
Majd figyeljed az országgyűlést, mert az ellenzék adott be javaslatot, hogy a férfiak esetében is lehessen 40 évvel nyugdíjba menni. Egyenlőre a kormányoldalról nincs reagálás (legalábbis én nem találtam), hátha lenne belőle valami.
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
pinterj
Nem tudom, hogy nőként kérdezed-e. Ha nő vagy, akkor valóban a ma még hatályos törvény szerint a szülinapod utáni naptól elmehetsz csökkentés nélkül előrehozott nyugdíjba a 40 évvel (a közalkalmazottaknál a szülinap az utolsó jogviszony, nem tudom a köztisztviselőknél hogy van).
Ha férfiként kérdezed, akkor olvasd el az előző válaszom.
Egyébként a korengedményes nyugdíj esetleg szóba jöhetne, de nem gondolom, hogy belemennek.
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci !
Egy kérdéssel fordulnék Hozzád:1989 óta vagyok a házban,ahol lakunk, liftügyeletes. Ez teljesen hivatalos, bejelentett állás. 1996-ban lerokkantosítottak, de a liftügyeletes munkám, azóta is hivatalosan csinálom. Bejelentve, adózok, és fizetek minden járulékot. Most 57 éves vagyok, és már végleges a rokkantosításom, többet nem kell felülvizsgálatra mennem.
A kérdésem az lenne, hogy a rokkantosításom után végzett munka, nem emeli-e a letöltött szolgálati időmet? Ez plusz 14 évet jelentene, a korábbi 19 éves munkaviszony után való lerokkantosításomhoz.
Válaszodat várom, előre is köszönöm.
Julcsa
Kedves Veci !.Romániából irok, és egy nagyon fontos kérdésem lenne . Apukám 1953.01.11.-en született . 33 éves munkaviszonya van, Romániában , amibol 20 évet egészségre különösen ártalmas munkát végzett, igy a román törvények szerint 50 éves korban előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult, amit itt meg is kapott. Magyarországon is dolgozott 8 évet, épitkezésben, amire még nem kap semmiféle nyugdíjat. Azt szeretné tudni, jogosult-e előrehozott öregségi nyugdíjra ott is, és mikor , hány évesen kérelmezheti a Magyarországon ledolgozott évekre a nyugdíjat, és milyen törvények értelmében .
Üdvözlettel: Angyal
Azt szeretném meg kérdezni, hogy 40 éves mukaviszony és 2év korengedményel. Mikortól mehetek nyugdijba.
1954 ben születtem.
F?töi munka köre jár e korkedvezmény.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |