Annak kifizetik, ami még jár.
Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat
Nyugdíjas.Végkielégítés nem jár. A szakfeladat marad az intézménynél év végéig. Maximum a maradék fementési időre járó bért kaphatja meg egy összegben igaz?
Szóval mégiscsak hamarabb jár le a felmentési ideje, mint ahogy a munkáltató megszűnik. De akkor mi a kérdés?
Üdvözlök mindenkit!
A prblémámat már egyszer felvetettem de azóta se találom, se az írásomat se az esetleges választ!
Mégegyszer!
30-éves rendőrtiszti multtal nyugdíjba mentem.Ezután megkaptam minden járandóságot és juttatást. Rövid pihenés után ismét közalkalmazott lettem egy megyei intézménynél./+ a nyugdíj/
A létszámleépítésnél a nyugdíjasok kerültek előtérbe.Ismét nyugdíjas leszek.Arra lennék kiváncsi hogy a felmentési időt az itt eltöltött időre kell számolni vagy az összes közalkalmazottként eltöltött időre?
Mint ismét nyugdíjbamenőnek esetlegesen milyen juttatások járnak?
Előre is köszönöm a választ !
A felmentési időnél az egész közalkalmazotti jogviszonyt figyelembe kell venni. Nyugdíjas vagy már, mit értesz az alatt, hogy ismét nyugdíjba menő, ha kaptad a nyugdíjadat is, nem szünetettetted?!
Esetleg, ha még 5 évet dolgoztál nyugdíj mellett, vagyis pontosan megvan, ill. meglesz a felmentési idő végéig a 35 év közalkalmazotti jogviszonyod, a 40 éves jubileumi jutalomra jogosult leszel.
Egyébként a nyugdíjba menőnek semmilyen juttatás nem jár, esetleg Kollektív Szerződés alapján kaphat +juttatást. De te már a rendőrségtől nyugdíjba mentél.
Köszönöm a választ Lyonne-nak.
Igen a rendőrségtől már nyugdíjba mentem.Ez után lettem ismét közalkalmazott
teljes munkaidőben.A nyugdíjamat ez idő alatt nem szüneteltettem!/Kellet volna??/
Most hogy megszűnik a munkaviszonyom az egész 35-éves közalkalmazotti időre kell megállpítani a felmondási időt? Az előző munkahelyemen a 30-évre járó felmondási időt ott letöltöttem.
A 35 éves jogviszonyt kell figyelembe venni a felmentési időnél. Esetedben ez 8 hónap, fele idejére felmentenek a munkavégzés alól. A jubileumi jutalom, ha pontosan megvan a 35 éved, megjár, ez 5 havi átlagkereset. A nyugdíjadat nem kellett szüneteltetni, csak tudod nyugdíjba (öregségi) az tud menni, aki még nem nyugdíjas.
Köszönöm a választ Lyonee
Arra szeretnék választ kapni, jár-e a felmentési idő a közalkalmazottnak akkor is, ha a közalkalmazotti jogviszony más munkáltatónak történő átadással szűnik meg és a munkavállaló az új munkáltatónál felkínált, nem közalakalmazotti állást nem fogadja el?
Errr... Most akkor átadással szűnik meg, vagy nem átadással?
Tudnátok segíteni nekem?
Ha a nyugdíjas közalkalmazott tovább dolgozik , akkor kötelező-e határozottá tenni a munkaviszonyát és hogyan, ( indoklással vagy anélkül stb...)
Köszönöm
Nem kötelező - dolgozhat határozatlan idejű munkaviszonyban is.
Kedves kbs! Pont azt nem tudom, hogy az átadás azt jelenti-e, hogy ebben az esetben nem jár a felmentési idő, csupán a végkielégítés. A törvény szövegéből nem világos, hogy mi van akkor, ha a dolgozó nem vállalja az új munkáltatónál felkínált állást? Akkor az előző munkáltatónak fel kell mentenie a dolgozót?
Szerintem csak végkielégítés jár neki.
A jogszabály egyértelmű!
kjt:
25/A. § (1) Ha a munkáltató személye azért változik meg, mert az alapító vagy a munkáltató döntése alapján a munkáltató egésze vagy egy része (szervezeti egysége, anyagi és nem anyagi erőforrásainak vagy feladat- és hatáskörének meghatározott csoportja) a Munka Törvénykönyve vagy a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó munkáltató számára kerül átadásra, a munkáltató átadásra kerülő szervezete, illetve tevékenysége keretében foglalkoztatott közalkalmazott közalkalmazotti jogviszonya az átadás időpontjában megszűnik.
(6) Ha a közalkalmazott az átvevő munkáltatónál történő további foglalkoztatásához nem járul hozzá, az átadó munkáltató az átadás napjával köteles írásban értesíteni a közalkalmazottat a közalkalmazotti jogviszony (1) bekezdés szerinti megszűnéséről, valamint köteles a közalkalmazott számára a 37. § (2) és (4)-(6) bekezdés alkalmazásával megállapított végkielégítést - határozott idejű jogviszony esetén a 27. § (2) bekezdésében meghatározott átlagkeresetet - megfizetni.
Én mit mondtam?
kbs. Csak alátámasztottam jogszabállyal 091958-nek, mert szerinte
"A törvény szövegéből nem világos, hogy mi van akkor, ha a dolgozó nem vállalja az új munkáltatónál felkínált állást?" .
:) Megnyugodtam.
Üdvözlet Mindenkinek!
Kérdésem: 1992 előtt SZOT-nál dolgozó (könyvtáros, kultúros)közalkalmazotti jogviszonynak számít-e ???
Akinek van hasonló esete, vagy tud erről állásfoglalást, kérem jelezze!
Monicavitti!
Miért lenne közalkalmazotti? A SZOT-t a 4 millió szakszervezeti tag tartotta fenn a tagdíjával.
A közalkalmazotti törvény hatálybalépése előtti valamennyi munakviszony időtartamát közalkalmazotti jogviszonyként számítják be. A hatálybalépés meg '92 után volt.
KBS! Óriási tévedés!
kjt
87. § (1) E törvény hatálybalépésével a hatálya alá tartozó munkáltatónál foglalkoztatottak munkaviszonya közalkalmazotti jogviszonnyá alakul át.
87/A. § (1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni
- az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,
- a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél munkaviszonyban, közszolgálati jogviszonyban töltött időt,
- a szolgálati jogviszony időtartamát, továbbá
- a bíróságnál és ügyészségnél szolgálati viszonyban, munkaviszonyban, valamint
- a hivatásos nevelő szülői jogviszonyban,
- az e törvény, illetőleg a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény hatálya alá tartozó szervnél ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban
töltött időt.
A fizetési fokozat megállapításánál viszont figyelembe kell venni.
Távcsöves puska módszert már próbáltátok?
Polgár légy, ne alattvaló!
Bocs téves címzés volt
Polgár légy, ne alattvaló!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02