Elállási jog - összeszerelt pc


gyuribacsi4a # 2020.12.25. 21:21

Tisztelt fórum!

A kérdésem a következő lenne. Karácsonyra szerettünk volna egy számítógépet összeszereltetni az unokámnak, amit a fiam intézett egy internetes bolttal. Előre fizettünk, időben. Több mint 2 hét volt karácsonyig, de az bolt készlete alapján minden raktáron, szállítónál volt. Jelezték is emailben, hogy meg lesz karácsonyra a gép, 10 nappal karácsony előtt szóltak, hogy beérkezett az összes alkatrész, utalhatunk. Ez megtörtént az nap.
Viszont karácsony előtti 3 nappal jött a gls értesítés, hogy csomagot készítenek össze a számunkra. A bolt megerősítette hogy szerdáig oda ér. De nem ért ide a mai napig. A gls szám szerint nem adták át még a csomagot. A bolt szerint ez megtörént kedden.
Mivel olvastam a boltról infokat, amiben jelezték, hogy többeknél így húzták az időt, hogy a glst hibázatták, kezdek félni, hogy idén nem lesz ebből gép. Így is rossz élmény volt a karácsony, hisz nem jött meg a gép, amire a család összedobta a pénzt.
A kérdésem: milyen jogaim vannak, ha máshonnan venném meg jövőhéten a gépet? (Pl. szerdán, ha addig nem jön meg).
Mivel ez összeszerelt gép, jogilag nem állhatok el tőle (egyedi igények szerint épített termék). Viszont mi van, ha hetek múlva érkezik meg a gép?
Köszönettel:
Kovács György