Vatera és a behajtója

csib # 2013.01.28. 16:38

Szia!

Anno én is hasonlóan jártam, felvettem a kapcsolatot ingyenes ügyvéddel és megírtam nekik hogy befizettem a Vatera felé a tartozásom ezt pedig nem áll módomban befizetni stb stb, szépen meg kell fogalmazni.

Leszálltak utána rólam.

vagyok1 # 2013.01.14. 14:32

Sziasztok!
A vateránál volt 1000ft a számlámon, ennyivel többet utaltam be, hogy ne kelljen minden eladás után utalgatni. Túlszaladt a jutalék ezen az összegen és későn vettem észre, kiadták a tartozást behajtónak. Kaptunk is levelet, de nem ajánlottan, vagy tértivevénnyel, hogy fizessünk 700ft tartozásra 4000ft behajtási költséget. A rendszerbe beutaltam a 700ft jutalékot és kiírta, hogy nincs tartozásom. A behajtó ismét küldött egy sima levelet, hogy tartozom 4000ft behajtási költséggel. Mi történik ilyenkor? Gondolom, küldözgetik az egyre magasabb összegű sárga csekkeket. Lehet ebből valami problémám?
Előre is köszönöm a válaszokat

Zotya36 # 2012.09.25. 17:04

Nem kell foglalkozni ezekkel a hiéna behajtó cégekkel, 500 ft-ból tudnak 100e ft csinálni pillanatok alatt. A bíróságot mindig meg kell várni amit 5 év lejárta előtt kezdeményezi, ha megéri neki egyáltalán. Tehát az 500 ft tartozás a banki alapkamattal növelve ítéli meg a bíróság ami kb 1200ft lesz 5 év után. A behajtó cégnek nem ítélnek semmit. Nekem volt egy T-mobile-os tartozásom 120e ft a behjató cég 260e ft-al perelt a bíróságon 2 év után a végeredmény 136e ft. Úgyhogy behajtó cégek mind elmehetnek a francba, nem kell tőlük megijedni!

gurt45l # 2012.07.24. 09:47

Sziasztok következő nagy problémám van!!!Vateran elmaradtam 485ft al és nem sajat hibambol hanem azert mert nem voltam net közelben és sehogysem tudtam emailt nézni.Megadtam nekik lakcimet,telefonszamot de nem kerestek.aztan utolsó nap mikor lejart a hataridő beléptem mert akkor értem haza és láttam a tartozast azonnal befizettem neten nkártyáról és visszairtak,hogy a könyvelés siekres volt és minden rendben de át adtak egy creditroftre behajtócsoportank.Nos itt kaptam mai napon egy 4298ft os csekket.azért vicces,hogy 10szer annyit kell befizetnem.Azon kivül,hogy felmegy több tiz ezer ft ra a tartozas mi bajom lehet?ien dolog miatt nem lehet gondolom rendörsegi ügy!vagy mégis?egy biztos nem fogok nekik fizetni nem fognak lehuzni!!nem arról van szó,hogy nicns pénzem de ami sok az sok.köszönöm a segitseget elöre is

Atis77 # 2012.07.23. 10:59

E-mailt tuti küldtek az elmaradt összegről, és egyben felszólítás is volt benne.

nilem # 2012.07.19. 08:30

vaterával kapcsolatban:
A páromnak is meggyűlt a baja velük és behajtó cégeikkel. Jelszótévesztés miatt letiltották, így nem tudta a pontos összeget, amit utalnia kell a vaterának.
Majd már a beható cégektől kaptunk leveleket, hogy fizessünk. De az allegroup még csak egy felszólító levelet sem küldött nekünk, csak egy e-mailt akkor mikor már a behajtóktól jött a levél. Tehát nem tájékoztatott.
Ha egyszer letilt, és nem tudok belépni az e-mailemre nem válaszol, akkor mégis hogy gondolja, hogy időben fizetni tudok? És miért nem jelzi felém azt, hogy tartozásomat behajtó cégnek adja át amennyiben x időn belül nem fizetek?
Szóval most megy a hercehurca mert ezt mi így jogtalanak tartjuk. Ki tudja, hogy mi az Allegroup Kft. ellenőrző szerve?

bikerboy # 2012.06.29. 15:50

A következő a problémám:

A Vatera Kft. (allergroup), tobbször egymás után levette egy hírdetésemet, más-más elfogadhatatlan indokokra hivatkozva. Ezeket megreklamáltam, de válaszra sem méltattak. Végül inaktiválták a felhasználói státuszomat is. Mivel a rendszer számomra használhatatlanná vált, többet nem is látogattam, gondoltam ezzel a kettőnk "gyümölcsöző" kapcsolata révbe is ért.
Ezeután pár héttel - mikor már el is felejtettem, hogy valaha eme remeke csapat tagja voltam - érkezett egy fizetési felszólítás, miszerint 6xx forinttal tartozom az allergroupnak, mivel ez az összeg nem került rendezésre, azt egy behajtó cég vette át. A behajtó már gy 42xx Ft-os csekket küldött (hagyományos postai úton), ami a 6xx + az ő díjukat tartalmazza.

A 6xx Ft anno egy nem létező szolgátatásért került kiszámálázásra (a termék perceket sem töltött az aukciós portálon), így annak kiegyenlítését nem szorgalmazom, nem beszélve a behajtási díjról.

A kérdésem, hogy terelhetik az ügyet jogi útra, illetve mi a tapasztalat, szokták-e?
u.i.: A minap mar telefonon kellemetlenkedtek...

Köszönöm előre is a segítséget.
Üdvözlettel, Balázs

jocy80 # 2012.04.01. 07:56

Sziasztok!

Átadták a tartozásomat a vateránál a CF -nek.Küldözgetnek mindenféle levelet,a postaládába bedobálva,fenyegetőznek.
ErrE most küldenek egy újabbat,külön ügy.költséggel.
Viszont a tiltott regisztrációmnál a kifizetés lehetséges.Mi van akkor ha elrendezem a valós tartozásom?Így az eredeti követelő felé ugye megszűnik...Csak a CF nek maradok ilyenkor adós??
De még egy értelmes ajánlott levelet se képesek küldeni.

csib # 2012.03.27. 20:04

Szia!

Hát,igencsak hosszadalmas az útvesztőjük... én is akartam leadni oda dolgokat, ám össze vissza elküldtek... feladtam azóta.

De ha végig viszed a rengeteg utánajárást akkor sikerülhet.Sok sikert.

Gábor12 # 2012.03.13. 11:03

Üdvözlök mindenki!

A tisztességtelen és nyerészkedő vatera/teszvesz ellen keresek beadvány társat.

Minél többen aláírjuk annál nagyobb az esélye, hogy ér valamit.
Hiszen tudjuk. hogy a vatera egy jó anyagi helyzetben lévő cég, és a pénz nagy úr.

Az Én problémám:
Volt korábban egy regisztrációm is, hamisan vádoltak azzal, hogy kapcsolat teremtésre alkalmas aukció, és kizártak, onnan a mai napig tartoznak pénzzel és számlával.
A párom regisztrációja is problémás:
Tévedésből rossz kategóriába töltöttem fel több hasonló terméket (nem egyértelmű a kategória lista, megtévesztő).
Jeleztem nekik, hogy mi a helyzet, erre azt válaszolták, hogy az Én felelősségem, és kiszámlázták a 20Ft helyett az 500Ft-ot termékenként, rendszeresen.
Azt, hogy Én változtassak kategóriát nem engedik.

Szóval felháborító a viselkedésük, nyerészkedő banda, továbbá semmi telefonos, vagy személyes elérhetőségük nincs, ezen is látszik, hogy Ők alapból úgy állnak az egész kereskedelmi tevékenységükhöz, hogy senki ne tudja őket elővenni amikor meglopják az ügyfelet!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz szeretnék beadványt írni.
Jelentkezéseket és esemény leírást g112g@freemail.hu email címre várom.

peti8107 # 2012.03.08. 11:40

Na én inkább kifizettem. De, hogy soha többet még a közelébe sem megyek ennek az aukciós oldalnak az tuti. És senki másnak sem javaslom. Inkorrektek.
üdv
Peti

kea4 # 2012.03.01. 21:57

Ha nem ajánlott vagy tértivevényes levélben kérik a zsetont, akkor csak próbálkoznak.

Üdv:
KEA.

szegenyember89 # 2012.03.01. 20:49

Üdvözlöm Önöket.

Én nekem volt 300valamennyi Ft minuszom és hírtelen megugrott 921Ft-ra.
Befizettem a pénzt, sőt, még 1079Ft plussz van a számlámon és egyből kitiltottak.
Természetesen az aukcióimat törölték.
Sorban kapom a negatívokat most, mert nem tudnak elérni.
Az indok az volt szórul-szóra, hogy:

Tájékoztatjuk, hogy felhasználónevét negatív értékelései miatt inaktiváltuk.

Javasoljuk, vegye fel azon partnereivel a kapcsolatot, akik a negatív visszajelzést adták a tranzakciókról és tisztázzák a félreértéseket. -----------------------------------
  • Igen ám, de, hogy ha azért kapom a negatívokat, mert nem akarják átadni az 1Ft-os terméket, arról nem én tehetek.
Nem tudom velük megbeszélni, mivel nem fogok fizetni több ezer forintot amikor 1Ft-ért nyertem meg a termékeket.

Azután írtam nekik, hogy:

Üdv.

Sajnos azért van ennyi negatívom, mert sok 1Ft-os aukciónál nem akarták átadni a terméket! (8-9 aukciónál)
Nem én tehetek róla. (meg is nézhetik..)
Nem lehet megbeszélni velük.

Kérem oldják fel az inaktívitást.

Köszönöm.

Üdv.

erre ezt válaszolták:

Köszönjük levelét!

Kérésének eleget tenni sajnos nem áll módunkban. Ellenőrzésünk szerint az esetek döntő többségében Ön nem teljesítette kötelezettségeit úgy vevőként, mint eladóként.

Kérjük előző levelünkben foglaltak figyelembevételét és elfogadását.

Figyelmét köszönjük! -----------------
Kérdem én, hogy kik ezek, hogy ezeknek minden lehet?

Ezek az Úri emberkék 1-2Ft vagy 300 ft minusz miatt bahajtóknak adják az embert.
Mit képzelnek ezek magukról?
Én szépen visszakérem az 1079Ft-omat amit lenyúltak tölem.
Ha nekik lehet pár ft miatt hőzöngeni akkor én is kérem vissza.
A Hugom 5Ft-al ment, HANGSÚLYOZOM 5FT-al!!! és már 12.000Ft-os számla jött az egyik héten a behajtóktól.
Már fizettek be 11.000ft-ot, de még mindig kapja a számlákat.
Kérdem én.. EZEK MIT KÉPZELNEK MAGUKRÓL? KIK EZEK?

Nagyon jó lenne ezeket eltüntetni ezeket az ingyenélő, parazita senkiket.

Elnézést, hogy heves vagyok, de remélem megértik.

Kérem, hogy akik hasonlóan jártak írjanak nekem. (vagy akik szeretnének)

Köszönöm.

Üdv.

peti8107 # 2012.02.24. 12:05

Sziasztok!
A Teszvesz-nek 1 évvel ezelőtt 380Ft tartozásom volt amit későn fizettem ki. Eközben már tovább adták a CreditExpress-nek. Állítólag küldtek levelet, hogy fizessek ki úgy 2500Ft adminisztrációs díjat is. Nem is emlékszem rá és ki sem fizettem.
Ezt csak azért tudom, mert most küldtek egy 6130Ft-os csekket.
Most ennyi a tartozásom, és még több költséggel meg pereskedéssel fenyegetőznek ha nem fizetek. Esetleg a 2500Ft-ot még ki is fizetném, csak hagyjanak békén, de a kompromisszum készségük NULLA. Mit tegyek? Sokallom az összeget 380Ft miatt.
Peti

Ádee # 2012.01.19. 11:41

"úgyhogy megpróbáltam a telefonos módszert arra se reagál."

Próbáld meg rejtett vagy másik számról felhívni.

Ádee # 2012.01.19. 11:40

jocy80

A Vatera szabályzata sajnos tele van sokféleképpen
értelmezhető "gumiszabályokkal". A moderátoroknál előfordul,hogy ő szabálytalannak látja,te meg nem.
A számlád fizesd ki,és regelj be újra,ne hergeld magad.
Ennyi.

jocy80 # 2012.01.17. 04:18

Üdv.mindenkinek!
Az én problémámat is érdemes megírni,valaki talán tud okosat.Már jó ideje vaterázgattam,el is adtam vásároltam is 270 szeres pozitív értékelt voltam.Persze figyelmeztetés előfordult,ebből volt ami az én hibám elismerem,de volt ami nem.Akkor nem foglalkoztam vele.Nem régen egy másik hirdetés mintájára ami futott már 3 hetet elkészítettem én is egyet."Kisgép bontásából alkatrészek eladók,a kért alkatrészt külön felteszem,a megegyezett áron"Így is történt,erre törölték,majd este kaptam üzenetet,hogy végleg kizártak.De miért?A másik hirdetés linkje megvan,ugyanaz mint az enyém!Ezt most hogyan fogadjam el?Persze kizártak,de már remegnek a pénzükért amit nem szívesen fizetek meg mert ez totálisan nem egyértelmű.
Mit tegyek?Az igazamat akarom!

remus90 # 2012.01.16. 18:12

Hello!

Vaterán eladtam két pc alkatrészt egy vevőnek, előre elküldtem, mivel előtte már volt sikeres üzletünk, gondoltam nem lesz semmi gond. De ez sajnos már lassan 1 hónapja volt, és azóta se utal. Hete írtam neki emailt és azóta se válaszol, úgyhogy megpróbáltam a telefonos módszert arra se reagál. Mi a teendő ilyenkor?

üdv.: remus90

pirosász # 2012.01.14. 09:59

Semmi probléma!Már felkerestem egy informatikus céget és ajánlatot kértem egy ilyesmi oldal elkészítésére,mint a vatera!Az biztos,ha elkészül minden fele árban lesz mint a vaterán azonkívül nem betanított munkás ügyintézőket alkalmazok,hanem több pénzért értelmes embereket és megpróbáljuk jobban csinálni!!!

guba" # 2012.01.13. 09:55

Leírtam. Úgy hogy a szerződésben benne van pl. hogy ilyen esetekben sem kell a jutalékot visszautalniuk.

pirosász # 2012.01.13. 08:13

Szia!

Köszönöm szépen a választ,de még mindíg a kérdés lényege maradt el!Ha valamit szabályellenesnek,törvénytelennek,kizárásra okot adónak stb.minősítenek,akkor a jutalékra hogy tartanak igényt???

guba" # 2012.01.13. 07:39

Ha valamit elviszek árverésre és kevésnek találom a licitálás összegét,leütöm magasabb áron visszaveszem,kifizetem a jutalékot és annyi!

Nem egészen, mivel a licit lényege, hogy a legjobb ajánlatot tevő veszi meg az árut. Adásvételhez meg két fél kell. A szerződési feltételek között gondolom megtalálod, hogy ilyenkor visszajár-e neked a befizetett jutalék. Ha nem rendelkezik másképp, akkor a létre nem jött adásvétel után visszajár.

pirosász # 2012.01.13. 07:19

Üdvözletem mindenkinek! Egy kis vatera furcsaság!A vateráról kizártak állítólagos önlicit miatt(bár nem tudom miért nem lehet?)Ha valamit elviszek árverésre és kevésnek találom a licitálás összegét,leütöm magasabb áron visszaveszem,kifizetem a jutalékot és annyi!Az lenne a kérdésem:ha a vatera bizonyos adásvételeket szabálytalannak minősít és kizár az oldalról,ezek után az adásvételek után befizetett jutalék visszajár?

shop.com # 2012.01.11. 08:11

aki ott vásárol és átverik, vállalnia kell a kockázatot! ha átvertek, ne siránkozz, benne volt a pakliban, de te ki akartad próbálni... el kell kerülni az ilyen helyeket nagy ívben. Ha függő vagy, vásárlás előtt kérdezd meg kapsz e számlát... onnantól megfogható az illető.

Ádee # 2012.01.10. 11:37

"hol lehet ezt feljelenteni kinél kell szólni"

• NAV

A Vatera-javarészt-a felhasználókból él,ergo neki nem érdeke ezeket törölni.
Egyébként aki +veszi ezeket a gagyikat nagy része tudja,mit vesz.