Vatera és a behajtója

ipaku # 2011.12.16. 14:48

Most más mostanában sok olyan eladó van aki Kínai gagyi cipőkre bakancsokra ráragassza a cimkét mint adidas nike és valódiként árulja a vaterának szóltam és nem tiltják hol lehet ezt feljelenteni kinél kell szólni mert ezért a vatera is üti a bokáját

Evvii # 2011.12.12. 23:10

Sziasztok!
Most sajnos én kerültem olyan helyzetbe, amit már nagyon sokszor olvastam itt a fórumon, hogy milyenek is ezek a behajtó "cégek".
Én 2 levelet is kaptam (CreditExpress és a CreditForte) Tény és való, hogy volt lejárt tartozásom de kiegyenlítettem. Ráadásul a leveleket egy olyan címre kaptam ahol már kb 2 hónapja nem lakom, de mivel a Vatera letiltott ezt megváltoztatni sem tudtam.

Segítséget szeretnék kérni vagy tanácsot, hogy mit csináljak.

Rengeteget olvastam, hogy valaki nem hagyta magát és nem fizetett a Crediteseknek, de telefonon tuti fognak azért is zaklatni...Egyébként a CreditExpress-es levél nekem kicsit gyanús, mert se egy aláírás semmi Hivatalos nincs rajta...

Előre is köszönöm annak aki tud segíteni.

Üdv:: Evvii

pestszentlorinc # 2011.10.24. 18:55

TESZVESZ-en USAPAPI nevű felhasználótól vettem egy használt laptopot. A laptop javíthatatlanul hibás, egy rakás semmit ér. Csakhogy a TESZVESZ (Vatera) nem segít az ilyen ügyekben, a becsapott vevő ott érdemben senkitől segítséget nem remélhet. SŐT!!!! Usapapi sorra alázza beszólásaival az értékelésekben azokat az embereket, akiket ocsmányul becsapott. És megteheti!!!! Nem csoda, hogy a neten szaporodnak a teszveszen és a veterán védelem nélkül maradt, becsapott vevők fórumai! Szomorú!!!!!

végrehajtó1 # 2011.10.18. 14:27

Jelentsd fel.

jniki82 # 2011.10.18. 13:41

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy vásároltama a vaterán egy fülbevalót, de az eladó nem küldi a terméket, persze ki van fizetve.Mit lehet ilyenkor tenni, vagy semmit?!

Köszi

Minőség # 2011.09.02. 09:38

Sajnos a számla és garancia nélküli vásárlásoknak ezek a kockázatai. Az olcsóból aztán így lesz nagyon drága.
Webáruházamból fotókat és termékleírásokat loptak, az én képeimmel hirdetik a hitvány kínai szemét árujukat a Vaterán.
Megtévesztik a fogyasztót azt sugallva hogy az ő termékeik is azonos minőségűek a prémium kategóriás termékekkel. Nincs számlaadás, nincs garancia,az töredéke a bolti árnak, ezáltal az eredet mindannyiunk számára nyilvánvaló. Legalizált fekete kereskedelem.
A Vatera pedig megvédi az ő piacterén árusítókat, mert belőlük él.
Tudatos fogyasztóvá kell válni. Számlával, garanciával vásárolt termékek megbízhatóbbak, és ha gond adódik, abban az esetében van mód reklamálni, cserélni. Nincs bosszúság és senki nem érzi magát becsapva

Amitiel01 # 2011.08.24. 08:20

Cicus 8!
Megkaptad már a számítógépet?

Amitiel01 # 2011.08.24. 08:19

Kedves Micnik!

Írd meg az eladónak, hogy a telefon rossz, ezért kéred vissza az árát, ellenkező esetben negatív visszajelzéssel minősíted őt a Vaterán, valamint csalás miatt feljelented. Egyből fizetni fog, mint a pinty...

Cicus8 # 2011.08.10. 10:49

Tisztelt Jogi Fórum!

A következő problémával szeretnék Önökhöz fordulni és a segítségüket kérni:
A http://www.vatera.hu internetes piactéren a napokban vásároltam egy számítógépet és átutaltam a pénzt a megadott számlaszámra, azonban a számítógépet nem kaptam kézhez és ami bosszantó az eladót nem tudom elérni, nem veszi fel a telefont. Egyik futárszolgálatnál sem adták fel a csomagot, ugyanis telefonon utána érdeklődtem. A csalónak a nevét, számlaszámát, telefonszámát, e-mail címét ismerem.
Szeretném megtudni, hogy mit tudok tenni, hogy a számítógépért kifizetett pénzemet visszakapjam, hova tudod fordulni?
Előre is köszönöm a segítségüket, várom mielőbbi válaszukat!

Egy anyagilag megkárosított vatera.hu vásárló.

micnik # 2011.08.02. 05:49

Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni! A Vaterán vásároltam egy mobilt, ami másfél hét után vagy még annyi sem volt beadta az unalmast és nem lehet feltölteni. Írtam az eladónak, aki elég nehezen csak a Vatera üzenetein keresztül kommunikál. Ha én hívom vagy írok neki semmi reakció. Szóval vettem egy telefont, ami nem működik, kértem a cserét vagy vissza az árát, de visszajelzés nincs. Bár most közölték, hogy vigyem szervizbe, amire nem vagyok hajlandó egy új telefonnál.
Mit tudok tenni? Adjatok tanácsot, ha lehet! köszi.
Micnik

phenom # 2011.04.10. 12:53

Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy Vaterán vettem egy videókártyát. Nem volt gyanús az eladó, mivel volt már több pozitív eladása. A vásárlás után közöltem, hogy csak a következő héten tudok utalni. Ő ebbe beleegyezett, az mondta rendben. Én tartottam a szavam, és átutaltam a terméket. Amíg megérkezett hozzá a pénz, kommunikatív volt, még írt is, hogy akkor majd küldi...
Azóta nem válaszol se mailre, se telefonra. Vaterán inaktív.
Igaz nem egy nagy összeg, de akkoris keményen megdolgoztam azért a 6000 Ft-ért, amit ő csak úgy szimplán lenyúlt. Mit tudok tenni ilyenkor? Hogy lehet a legegyszerűbben, leggyorsabban visszakapni a pénzem?
Már félig le is mondtam róla :(

neo72 # 2011.03.31. 18:00

Tisztelt Fórum!

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz. cserebere.hu oldalon cseréltünk egy telefont,én a telefont 2011.március 11-én föladtam, meg is kapta! De viszonyt ő a telefont a mai napig nem küldte el,csak ígérget.milyen ügyben tehetek följelentést és hol?
üdv:neo72

peti200 # 2011.03.18. 23:09

A creditforcéval a mai nap sikerült rendeznem az ügyet
az eljárást megszüntették.

peti200 # 2011.03.18. 12:50

késett a befizetésem az ünnep miatt
ezért ujra fizetnem kell ,azóta írtam a vaterának és a creditfocenak
de semmi válasz
2011.03.10 én kiküldtek egy fizetési felszólítást csekkel együtt
2011.03.11 én pénteken fel is adtam 4 nap meg nem volt postai szolgáltatás
igy a csekk és a pénz csak 16 odikán indulhatott útra

csak az a furcsa hogy a CREDITFORCE nél nem tudnak számolni?
mert hogy 2011.03.16 ig kérték a tartozás beérkezését

Én ezt igazságtalanak tartom

peti200 # 2011.03.18. 12:49

késett a befizetésem az ünnep miatt
ezért ujra fizetnem kell ,azóta írtam a vaterának és a creditfocenak
de semmi válasz
2011.03.10 én kiküldtek egy fizetési felszólítást csekkel együtt
2011.03.11 én pénteken fel is adtam 4 nap meg nem volt postai szolgáltatás
igy a csekk és a pénz csak 16 odikán indulhatott útra

csak az a furcsa hogy a CREDITFORCE nél nem tudnak számolni?
mert hogy 2011.03.16 ig kérték a tartozás beérkezését

Én ezt igazságtalanak tartom

bulletimi # 2011.02.07. 10:12

Tisztelt Fórum!

Egy sajátságos problémával fordulok a Fórumhoz. Nemrég vettem egy kábelcsomagot a merevlemezemhez a Vatera oldalán keresztül. A csomagot meg is kaptam. A gond ott kezdődött, hogy a kábel 10 perc használat után elkezdett füstölni. A merevlemezt nem tudtam kipróbálni azóta, mivel nincs rá eszközöm. Jeleztem a problémám a vevőnek és erre Ő azt javasolta, hogy a merevlemezzel együtt küldjem vissza neki a kábelcsomagot. Ha nem jó a kábel, akkor majd kicseréli.
A fő problémáim most következnek. Ha visszaküldöm a csomagot neki, akkor már plusz költésegeim lesznek, ami már nekem nem éri meg. Ha esetleg elege lesz az eladónak a dologból és be szeretném hajtani a károm, akkor már semmilyen bizonyítékom nem marad kezemben a procedúrához. Többen azt javasolták a környezetemben, hogy ne küldjek vissza semmit. Menjek el egy szervizbe, ahol meg tudják mondani, hogy keletkezett -e kár a merevlemezemben. Ha igen, akkor kérjem vissza a kábelcsomag árát és az elromlott HDD árát.

Mi ilyenkor a legoptimálisabb döntés, amivel nem kockáztatok sokat?

Köszönettel,

Imre

sonosa # 2010.12.06. 21:28

Tisztelt jogi szakértő!

Teszvesz-Vatera, ma már 1 cég.

November 15-én megkaptam az aktuális számlám a teszvesztől, jutalékfizetésre. Ezt másnap rózsaszín csekken befizettem a postán a megadott számlaszámra., allegroup ...névre (ez az új nevük).

Pár napja kaptam egy levelet, hogy nem érkezett be a pénz, fizessek vagy felfüggesztenek, illetve igazoljam.Igazolásként elküldtem a csekk másolatát, emailben.
Most kaptam egy levelet, hogy az összeg sajnos nem érkezett be, és átadták az ügyemet egy behajtó cégnek, akiknek többezer ft. adminisztrációs díjat is kell majd fizetnem.

Ráadásul azzal indokolták, hogy a számla kiállításától számított 45 napon túli tartozást behajtócégnek adják át, ezért az én esetemben is ez történik.

November 16 és december 6 között mióta telt el 45 nap? Kérdem én, mi ez? Miért kell fizetnem? Hol akadt el a pénz, vagy ki nyúlta le?

Természetesen valószínüleg beérkezett az összeg, ennyek 20 napja, úgyhogy hazudnak a teszvesznél, hogy nem kapták meg.

Jogos az eljárásuk? Mit tehetnék hogy bebizonyítsan az igazam, és megszabaduljak ettől a fenyegetettségtől?

Legszívesebben feljelentést, vagy jogi útra terelést szeretnék a legjobban, hogy bebizonyítsam az igazam! itt van a csekk és senkinek nem tartozom, évek óta így fizettem, és soha nem volt probléma.

Most meg százával írják a felhasználók, hogy ugyanez történik velük.

köszönöm, ha valaki jogi segítséget, érdemi választ tudna nyyújtani,
köszönöm előre is
sonosa

mona32 # 2010.12.01. 18:57

Sziasztok!
Májusban volt egy sikertelen adásvételem. Nagyon kedves volt a vevő így nem akartam
negatívra értékelni, mivel a termék a szállítás közben megsérült és így nem vette meg.
jeleztem a tesz-vesz alegroup.hu kft felé .Küldtek egy email-t,hogy fizessek vagy ........Én kértem jutalék
visszatérítést,de semmi választ nem kaptam. Arra gondoltam akkor ez elvan rendezve.
2 hónapja kaptam egy levelet a creditexpress-től,
hogy bíróságra viszik ha nem fizetek4x annyit mint a jutalék. Én kifizettem a töke tartozásom a
tesz-vesz számlára. Amit nem is kellet volna.
Most kaptam egy levelet a behajtó cégtől hogy fizessem ki a követelés kezelő cég adminisztrációs
díját mert jogi utra terelik és ingó ingatlanom rá fog menni. Beszéltem velük telefonon
de ők csak a magukét hajtják és fenyegetőznek sz.r.s 3125ft-ért. Nem az összegről van szó
hanem arról ahogyan fellépnek és hogy nem is kellet volna fizetnem de mindennek ellenére
fizetem s még ezek ellenére is követelnek. Ez borzasztó dühítő!!
Mona

top5000 # 2010.11.19. 18:32

zsomos:

Miért hagytad lealkudni? Ha jobban meggondolod, ezt nem fogadhatja el semelyik aukciós portál indokként, hiszen akkor mindenki azt mondaná, hogy lealkudták az árat.

HeAd # 2010.11.19. 17:15

Tisztelt Fórumozók!

Először is örülök, hogy van egy fórum ahol az ilyen jellegű problémákat meg lehet tárgyalni!
A mai napon kaptam egy levelet az említett aukciós oldaltól, miszerint a tartozásomat egy behajtó céghez továbbították!
Azt szeretném megtudni, hogy most mire számíthatok?
A tartozásom 3000 Ft körüli összeg! Ezt akkor már ne fizessem be a Vatera felé? Várjam meg amíg felkeres a behajtó cég?

Üdvözlettel:

H.Á.

zsomos # 2010.10.25. 21:17

Üdvözlök mindenkit!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Remélem tud nekem vki érdemben segíteni.
Először is aukciónak számít e az, ha vki teljes fix áron leüti a terméket, de már előtte is és utána e-mailben is lealkudja a vételárat?
Így lényegében olcsóbban adom oda a terméket.
Nekem erre a kérdésre a válasz nagyon fontos lenne.

Segítsen kérem vki egy használható információval!
Előre is köszönöm!
Zsso

Laci87 # 2010.10.22. 14:26

Utána jártam.
Fizetsz, vagy fizetsz. :)
Ha hamarabb fizetsz akkor megspórolsz hetente majd 4eft behajtói pénzt a tartózásodra. Ennyi a történet. üdv

Laci87 # 2010.10.20. 14:44

Sziasztok!

Látom vannak olyan problémák mint enyémek.
Kifizettem a vaterának a tartózást.
Akkor onnantól ismét ki kell fizetnem a tartózást a behajtó cégnek is? Ismét annyit kell fizetnem.
Köszönöm.

üdv

Laci87 # 2010.10.20. 13:30

Sziasztok!

Kérdésem az lenne.
Mit tegyek volt 7676ft tartózásom, kiküldte az az unitcredit 8999ft befizettem.
De nem írtak jóvá csak 5030ft-ot még mindig van 2670ft kb.
És még követelnek vmi. 5000ft amikor kitiltottak és nem fizettem be.
Mit tegyek be tudják hajtani?
Vagy mit tudnak tenni?
Köszönöm előre is.
Hozzá teszem jövedelmem értékem nincs.

üdv

Carlo # 2010.10.14. 04:07

Tisztelt Fórumozók!

Azt szeretném megtudni, hogy magánszemélyként kereskedhetek e aukciós portálokon, esetleg webshop-ot üzemeltethetek e?
Milyen bevallási kötelezettségem lesz így és mekkora forgalmat nem lehet túllépnem, azaz milyen korlátok között lehet mozognom?

Előre is köszönöm a segítséget.

Ha büntet?ügyed lenne valaha és nincs pénzed, hogy sztár ügyvédet megfizess, akkor elégedj meg a kirendelttel!