Vatera és a behajtója

karlovacko # 2009.09.02. 18:53

Köszi prezso!

Ez mennyire biztos? Mert én tutira nem kaptam semmilyen felszólítást. Nem költöztem sehova.
Másik kérdés: egy creditforte-s csekket befizettem. Azzal a lendülettel befizettem a vatera felé a még fennálló tartozást. De azzal is valszeg kicsúsztam a határidőből pár nappal, mert a vatera állítólag addigra már átadta a creditforténak, aki természetesen egy hét múlva küldte is a csekket. Így most a vatera felé befizetett összeget buktam és még a creditforte is követelheti rajtam még egyszer a pénzt?

prezso # 2009.09.02. 13:05

karlovacko: a vatera (joggal) hivatkozhat arra, hogy az ÁSZF változásról küldött egy e-mailt, így elvileg tudnod kellett róla. Az nem az ő gondjuk, ha a regisztrációkor megadott e-mail címre érkező leveleket nem figyelted.
Viszont: fizetési felszólítást mindenképpen kellett volna küldeniük. Nem e-mailben, és nem sima postai levélben, mert azt vagy megkapod, vagy nem. Senki sem tudja bizonyítani, hogy valóban megkaptad-e.
De ha legalább ajánlott levélben felszólított, csak azt nem kaptad meg pl. egy be nem jelentett lakcímváltozás miatt (a vaterán kötelező megadni a lakcímet, és az ÁSZF szerint javítani kell, ha változik), akkor buktad a dolgot...

karlovacko # 2009.09.01. 20:34

janoo.

Én fizetek a szolgáltatásért amire szerződtem. Tehát ha eladok valamit akkor kifizetem a jutalékot. De a hirdetés feladás ingyenes volt amikor szerződtem és a kutya nem szólt róla hogy ezért már fizetni kell. Akkor tudtam meg utólag amikor a behajtó cég levelet küldött. A vaterától még csak egy felszólítást sem kaptam hogy valamit be kellene fizetnem.

janoo # 2009.09.01. 18:48

Nem értelek titeket, hazsnáltok egy fizetős szolgáltatást, majd sírtok, ha fizetni kell.. A villanyszámlánál nem reklamáltok, hogy miért kell fizetni?A "behajtó" cég meg valószínűleg azért küld jóval nagyobb összegről értesítést, mert nekik is vannak költségeik és egy párszáz forintos tételnél nyílván nem tudnának % alapján dolgozni. Pl 1000Ft-os tartozás 20% sikerdíjjal: 200ft nyereség nekik, aminél még a postázás is többe kerül.
Az 1 ft-os ingatlan érdekes, de sztem a bíróság megállapítaná a feltűnő értékaránytalánságot és felemelné az árat 50%-ára az ingatlan értékének.

karlovacko # 2009.09.01. 17:58

Sziasztok!

Nekem az a problémám hogy évekkel ezelőtt regisztráltam a vaterán. Akkor átestem a számlaellenőrzésen, regisztráción, szerződéskötésen. Ez rendben is van. Eladás után fizettem is jutalékot. Akkor a vaterán ingyenes volt a hirdetésfeladás. Én sokáig nem használtam a vaterát csak most májusban. Mivel nem adtam el semmit nem is néztem a vaterás regisztrációs email-emet mivel elvileg nem is gondoltam hogy fizetnem kell valamit. Azt megcsinálhatja a vatera hogy úgy teszi fizetőssé a hirdetésfeladást ingyenesről hogy engem nem keres meg és nem kéri a beleegyezésemet? Ennyi erővel akár egymillióra is felemelhette volna és egy szót nem szólhatnék?! Ilyen nincs! Csekket, levelet nem kaptam. Persze most a creditfortétól kaptam vagy hármat. 1500 forintra 12 ezret kérnek. Na ne!

F.Tamás # 2009.08.27. 20:45

Minek fizeted be? A bíróság előtt nem fog megállni, az hogy küldtek egy emailt, meg gondolom szokás szerint 60forintos "bedobós"levelekkel kommunikálnak. Múltkor már valami ügyvédnek a levelét dobták be, hogy beperel 5napon belül, de azóta nem hallottam felőlük.

essential25 # 2009.08.24. 13:52

Sziasztok!

Nekem is épp folyamatban van a Vaterás ügyem, ez miatt kerültem erre a fórumra, mert kíváncsi voltam, hogy mi ezzel a tapasztalat. Látom NAGYON negatív mindenhol.

Nekem 1 hónapos (!!!), 1800 Forintos restanciámból csinált hajcihőt a mélyen tisztelt aukciós piactér, így már kikerekedett majd 10.000 Forintra, fogalmam sincs hogyan.

Nem azért vagyok felháborodva, mert nem tartom jogosnak az alap követelést (1800.-), hanem azért, mert 1 hónapról van szó. Ilyen a világon nincs, hogy egy ilyen rövid idejű lejárt követelésből legyen az ötszöröse egy behajtónál.
Ez egy internetes dolog és nem figyelek rá oda annyira, mint más dolgaimra. Eladtam a terméket és csókolom. Aztán kapom a levelet a "Creditforte" nevű cégtől, hogy követelés áll fenn velem szemben.
Annyi esze lehetne a Vaterának, hogy nem csak emailben figyelmeztet, hanem papíron is. Ezt azért írom, mert utólag megtaláltam a felszólítást a spam között a levelezőprogiban.

Szóval ez így nem fair! Levelezem mindkét céggel (Vatera, Creditforte), de egyelőre nem sok sikerrel. Végén szerintem az lesz, hogy kifizetem nekik és éljenek boldogan. Életben többet nem teszem a lábam (ujjam) a Vaterára.
Javaslom Ti is hanyagoljátok inkább őket, mert mióta megvették a TeszVeszt nagyon bunkók, pimaszok lettek a Vatera üzemeltetői. Ez független a tartozásomtól. Máskor, más miatt is volt már velük probléma.

elemlámpa # 2009.07.31. 22:19

Van rengeteg "zsibvásár", aki keres az talál.

üdv néktek

elemlámpa # 2009.07.31. 22:14

Gyerekek, semmi gond engem is leírtak a vaterások.
Be kell valljam, volt igazuk, tényleg nem tartottam be a szabályzatot.
De nem értem, ha levélben elismerem az igazukat ők akkor is dobnak egy rossz pontot.
Na én meg csakazértis gyerek vagyok hát kivágtak.
Viszont egyet nem értek, ha jutalékot szednek, mikor küldik róla a számlát ???? Hoppá hoppá.
Nekem is van 549 Ft saram, igaz tényleg jogos.
De már nem nekik kell fizetni, hanem egy behajtó cégnek.
Igaz már 4000 Ft körül.
Semmi gond, ha küldenek számlát, de mos már akkor csakazértis visszamenőleg az összes aukcióm után.
Na erre varjatok gombot.

Ja keressetek keresőkben van még jó aukciós piactér, ja el ne feledjem INGYENES és ugyan annyi termék van fent mint a vaterán.

Gettagrip # 2009.06.30. 18:15

Üdv!
Látom hogy vaterázunk, én is ezért regeltem ide bár nekem nem ilyen jellegű kérdésem van...
Az a helyzet hogy a nevezett piactéren ha vásárol az ember egy ingatlant amit a szerződési feltételek szerint annyiért köteles eladni az eladó amennyiért a terméklapon megvettem és véletlenül igen jutányosan, teszem azt 1 kerek magyar forintért sikerült akkor van rá lehetőség hogy valaha is megtörténjen ez az adásvétel?
Írtok itt behajtásról meg jogokról és elfogadott szabályzatról DE ezek a dolgok valós szerződések, jogok és kötelezettségek?

• Perelhető az eladó?
  • Kiröhög a bíróság egy ilyen ügyben?
  • Történt már hasonló ügyben pereskedés és mi lett a kimenetele ha igen?
  • Számítanak valamit az interneten kötött szerződések?
krisztina80 # 2009.06.20. 10:11

Engem már zaklat a behajtó cég ,akinek átadta a Vatera a 800 Ft -os tartozásom .Erre rájött 2000 Ft ügyintézési díj és 12 ft -os napi kamatdíj ,Most 3800 -nál tartok !
Na ezekután hogyan tovább?
Most tényleg zaklatni fog a behajtó cég?Esetleg megkeresnek a lakcímemen is?
Ha valaki tudja a választ ,megköszönném .
K

F.Tamás # 2009.06.03. 17:44

Van valakinek tapasztalata, azzal kapcsolatban, hogy a vatera behajtója tudja-e érvényesíteni a tartozás behajtását, ugyanis én aggályosnak találom, hogy semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptam (emailt, bedobott levelet letagadhatom)?

Köszönöm

-air- # 2009.05.19. 12:39

Köszöntök mindenkit!

Sajnos nekem is van rossz tapasztalatom a VATERA-val.
Röviden a történet:
Meghirdettem egy robogót cserére 1 Ft minimál ár nélkül.
A licitálni a különbségre lehetett. Az aukció zárt volt, nem tudott volna más licitálni csak akit beengedek mert megfelel a cserébe kínált quad.
A termák listázását követően le is vette a Vatera az aukciót, majd másnap kitiltott.
Emailben választ kértem miért vették le a terméket.
Válaszuk:
„Csere esetében is valós árat kell feltüntetni az aukció leírásában. Mivel Ön ezt nem tette meg, így terméke kapcsolatfelvételi terméknek minősült, amelyeket törlünk”
Erről az ÁFF-ben nem olvastam, ezért megkértem, hogy konkrét szabálysértést jelöljenek meg.
Válaszuk:
„Az aukciónak ebben az esetben is a hagyományos, szabályos módon kell
lezajlania. ….., ám szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a jutalékot ebben az esetben is a
leütési ár után állapítjuk meg”
Hát az utolsó pár szóból világossá vált, hogy a jutalék miatt…..
Ezután ismételten megkérdeztem:
„Lehet, hogy elsiklottam felette, de az ÁFF-ben erről semmit sem olvastam,
tehát még mindig nem vagyok meggyőzve arról, milyen szabályt sértettem meg”
Kielégítő választ most sem kaptam, azaz konkrét szabálysértés nem lett megjelölve!
Csak annyit írtak: „A Vatera.hu Kft. fenntartja a jogot bármely felhasználó kizárására….”
A levelezés során, hogy konkrét ÁFF-ben rögzített szabályt sértettem volna az nem igazolódott, ám többször hivatkoztak a fenti jogukra, hogy bárkit kizárhatnak.
Véleményem szerint a jogot csak törvényes kereteken belül rendeltetésszerűen lehet gyakorolni. Mivel konkrét leírt szabályt nem sértettem ezért álláspontom szerint rendeltetésellenesen gyakorolták a jogot (aukció lezárása, kitiltás).
Továbbá közöltem velük, mivel az általam meghatározott módon nem teljesítették a hirdetésem ezért addig nem fogom befizetni a listázási (termékfeltöltési) díjat amíg konkrét szabálysértést nem tudnak igazolni. (ha igen elnézéskérést követően befizetem a 350ft-ot)
Valamint közöltem velük, hogy az álláspontjuk szerinti teljes értékben hirdettem volna meg cserére a robogót jutalék akkor sem jár! Ugyebár a csere az nem eladás.
Mivel a rendszerük a partner értékelésénél megkérdezi: az adásvétel sikeres volt? Hazudni nem fogok a saját zsebemre főként nem, ezért az igazat bejelölve már nem jár jutalék, mivel sikertelen adásvétel után nem kell fizetni.
Viszont ha nem törlik a termékem, Én a csere (licit összeg) után kifizettem volna a jutalékot, még akkor is ha Én fizetek rá a cseretermékre!
Már 2x felszólítottak , hogy rendezzem a tartozásom (most várom a behajtókat…)
Azóta találtam másik online aukciós oldalt (holdamarson), ahol nem kell FIZETNI sem feltöltési díjat, sem jutalékot.
Azért azt megjegyzem, több mint 60ezer ft jutalékot fizettem a vaterának, valamint 200feletti +, és csupán 1 negatív értékelésem volt.

-air- # 2009.05.19. 11:54

.

Pistone # 2009.03.16. 23:01

Kedves inperion!

Ha valakinek követelése van (legyen az magán személy vagy cég), azt másra átruházhatja. Ez az engedményezés (lásd. PTK.) egyik formája. Ebben nincsen semmi csoda, a parkolási cégek is ugyenezt teszik.

Üdvözlettel: Pistone

inperion # 2009.03.04. 12:55

A VATERA.HU KFT
HA A SZERZÖDÉSBEN BENNE VAN AZ HOGY HA EGY FELHASZNÁLÓ NEM FIZET JUTALÉKOT AKKORT A VATERA.HU KFT
ÁTT ADHATJA EGY HIVATALOS BEHAJTÓ CÉGNEK ???????
HA NINCS BENT A VATERA SZERZŐDÉSÉBEN
AKKORT A VATERA.HU KFT KIMERITETTE A (személyi jógok fogalmát ) remélem jól irtam le!!

jimbo67 # 2009.01.21. 17:51

Eleinte előszeretettel használtam a vaterát de újabban már csak székletmintát nem kérnek a felhasználóktól.

Egy jellemző kis történet:

Eléggé el nem ítélhető módon egy 2006-os eladás után nem
fizettem be a jutalékot.
2008 elején érkezett egy felszólítás és egy csekk az Intrum Justitia behajtó cégtől akiknek a vatera eladta a tartozásomat.
Nem lepett meg, a felhasználók összes személyes adatával kereskednek.
A csekket természetesen befizettem, ha hibáztam vállalom.
2009 elején az Intrum újra felszólított a fizetésre.
hosszú telefonálgatás után a befizetési csekk másolatát elküldtem az Intrum címére.
Válaszukban azt közölték, hogy ők nem erre az adóságra gondoltak.
Kértem őket nevezzék meg, milyen aukció után tartozom szerintük.
Azt válaszolták, hogy ők azt nem tudják kérdezzem meg a vaterát.
A vatera azt válaszolta, hogy a 2006-os eladás után tartozom.
Nekik is elküldtem a csekk fénymásolatát.
Az ötletes válasz: Rendben, de már nem nekik tartozom, hanem az Intrum Justitiának mert ők eladták a tartozást.Szörnyű düh kelt szűmben, de sebaj, jön még kutyára dér!
Ha jót akartok kerüljétek a vaterát!!!
Rengeteg a nagy testvérhez kevésbé hasonlító aukciós cég van a neten

Kumming # 2009.01.10. 11:41

Én szép lassan leszoktam a vateráról.

fotoriporter (törölt felhasználó) # 2008.12.05. 05:51

Srácok!
Annyi ingyenes hirdetőoldal van! .......... szükségetek van ilyen cirkuszokra? .....

Pistone # 2008.12.03. 22:22

Egy picit ismerem a Vatera rendszerét, ezért, kedves Láma, sajnálattal kell közölnöm számodra, hogy teljesen kizártnak tartom, hogy ráutaló magatartás (azaz) pipa nélkül bármilyen szolgáltatást is teljesítsenek számodra. Kedves athew, számodra is az a rossz hír, hogy valószínűleg nem eléggé figyelmesen olvastad el a Vatera szabályzatát -pedig elfogadtad - , ezért csak azt tudom ajánlani, hogy minél előbb rendezd a tartozásodat, mert sajnos az napról-napra csak több lesz. Nem hiszem, hogy az 1.600,- Ft megér annyit, hogy a végén tízezreket fizess.

Üdv: Pistone

Láma # 2008.10.14. 13:48

kadaj01!

Várjál! A Vatera nemrég megváltoztatta a rendszerét, ezt én is látom. Én is problémába estem velük, mert újraindítottam a terméket,amit el szeretnék adni. Úgy tettem,mint előtte mindig.Most pedig kiderült,hogy valami kiemelést kértem a termékre és ezért alapból 300Ft-okat számláztak. Csak lesek,mert nem értem hogy miért.
Még nem tudom,hogy jogos-e,de mintha azt látnám,hogy ha nem klikkelsz a "kiemelések nélkül" négyzetre,akkor felszámolja a 300Ft-ot.Sőt, a termékem kiemelése kétszer szerepel ugyanabban a pillanatban.Kétszer is kiemelte az első oldalra? Nem is logikus.De mindkét esetben felszámolta a 300Ft-okat.
Ezt nekem is tisztázni kell.Illetve tőlük várom,hogy magyarázzák meg a számlázásukat.

Nem végeztem még el a jogi egyetemet.

kadaj01 # 2008.10.14. 10:46

"Mivel kiemeltem a terméket, ezért plussz pénzt számítottak a szolgáltatásért"

Mi a probléma? LeOKÉ-ztad a feltételeket, láttad, hogy mennyibe kerül a kiemelés szolgáltatás. Az, hogy ezek után te vagy felháborodva, az egyszerüen felháboritó. Én letiltanálak vateráról örökre.

blueice # 2008.10.14. 10:38

szintén problémám van a vaterával. semmilyen számlát, csekket soha nem küldtek és most jelentkezett egy behajtó cég...

athew # 2008.09.26. 13:31

Kedves Fórumozók!

Belemélyedtem a keresésbe, de sajnos nem találtam még konkrét választ az alábbi helyzetre:

Feladtam a vaterán egy hirdetést, amely kb. 2 hónapon át futott, nem sikerült tranzakciót bonyolítanom, azóta se vásárolták meg, pedig kiemeltem, olcsóbban próbáltam adni, de sajnos nem volt igény nagyon a termékre(de nem ez a lényeg). Mivel kiemeltem a terméket, ezért plussz pénzt számítottak a szolgáltatásért, amelynek rendezését gondoltam majd kiegyenlítem, ha sikerült a terméket eladnom.

Sajnos nem így működik a rendszer, hiába nem adtam el a terméket 1600Ft-ot követelnek, amivel őszintén nem is foglalkoztam, de ma érkezett egy ilyen levelem:

Nyilvántartásunk alapján sajnálattal állapítottuk meg, hogy Önnek 800 Forint
összegben lejárt tartozása van, amely esetben a fizetési késedelem meghaladta a 31 napot.
Fenti tartozásáról Önt korábban már 2 alkalommal értesítettük, amelyet követően befizetést
Öntől rendszerünk nem regisztrált.
Szeretnénk tájékoztatni arról, hogy jelen értesítésünkkel egyidejűleg a késedelemben lévő
tartozást követelésbehajtó partnerünkhöz továbbítjuk.

A tartozás fennállása alatt az Ön felhasználói jogosultságai inaktívvá váltak, termékei pedig
lejárt státuszt kaptak.

Tartozását a követelés behajtó partner megkeresése nyomán az általa megjelölt bankszámlaszámra teljesítheti.
A tartozás rendezését követően az inaktivitást megszüntetjük, Ön újra teljes körűen használhatja
a Vatera piactér szolgáltatásait, valamint korábbi aukcióit újraindíthatja.

Budapest, 2008.09.26

Üdvözlettel:
A Vatera csapata
www.vatera.hu

Most vegyem ezt komolyan vagy sem?