tudom, de mostmár minek utaljam nekik a pénzt?
Vatera és a behajtója
Kedves Fórumozók!
Szeretném tudni, hogy a párom által ide feltöltött Creditforte Kft. cégkivonata vajon miért került törlésre, mint hozzászólás?
Vajon kinek az érdekeit sértette a benne található összes plusz információ? :))))
Beatrix
A képlet egyszerű. Ha egy cég saját behajtócéget hoz létre és átadja neki a követeléseit, tízszeresére növelve a tartozás összegét, mint ahogyan ezt a Vatera teszi, akkor könnyen ki lehet számolni a jövedelmét. Például nekem a 400 ft-os tartozásomra kiküldtek 4500 ft fizetnivalót a behajtó cégük felé adminisztrációs költségre hivatkozva. Ha ezt eljátszák 10000 ügyfelükkel, mindjárt 40000000 hasznot zsebelnek be. Én a TV-ben úgy láttam, hogy az uzsorásokat bilincsben vitték el. A Vatera-uzsora viszont jogos?
esetleg az igénybe vett szolgáltatásért illene fizetni
Lehet, hogy jogász nem vagy de, hogy a Creditforte Kft-hez tartozol az hót ziher
sajna nem, kár, mert akkor legalább lenne munkám....
Kedves Mindenki!
Akinek nem inge...Érdekes itt olvasni a sok vinnyogó hozzászólást...Többek között ezért tart itt Magyarország, mert a jogaival mindenki k..vára tisztában van, de hogy mi lenne a kötelessége...Ja!Az más!
Ahogy a 10 millió szövetségi kapitány országa vagyunk, úgy a 10 millió jogászé is...Senki nem tartott pisztolyt a fejetekhez, hogy vaterázzatok. Ha meg már csináltok valamit, akkor azt meg rendesen. Miért van az, hogy a határidőre fizetőket nem keresi semmilyen credit?Hm?Ezen már elgondolkoztatok?!Érdemes lenne Kedves Tanult Kollégák! Ismétlem, akinek nem inge...Javaslom mindenkinek, hogy olvasgassa a vatera szabályzatát...Több éve vaterázom, semmi bajom velük, hogy lehet ez?Ja mert hogy én határidőre fizetek, talán ezért. Próbáljátok ki egyszer, hogy milyen egy számlát határidőre befizetni. Nem olyan rossz dolog!:-)
Triplaxxx
Vigyázz, mert rád fogják, hogy a Credimittudoménmilyen kft-nek dolgozol :D
- tatnak behajtók?!
igaz, én is ezt mertem lentebb megemlíteni...illik fizetni...
Az itt hozzászólók nagy többségével felesleges is bármilyen vitába kezdeni...Viszont mindenképpen tanulságos olvasgatni ezeket a sorokat...A mentalitás hűen tükrözi kis hazánkat...Kicsiben...:-)
Kedves Utolsó Két Hozzászóló!
Mélyen felháborított a témához való hozzászólásotok, ugyanis az itt író és segítséget kérő emberek nem kibújni szeretnének a fizetési kötelezettségeik alól és "ingyen" igénybevenni bárminemű szolgáltatást, pusztán nem kívánnak jogilag megalapozatlan követeléseknek eleget tenni.
Az igénybevett szolgáltatás ellenértékének megfizetését senki sem vitatja, pusztán a Vatera Kft. különféle komolytalan, magukat követeléskezelő társcégeinek (akiknek a tevékenységi körei között ezen tevékenység nem szerepel a cégnyilvántartás szerint), akár 5 Ft-os tartozásból 8-10 eFt "tartozást" generáló cégeknek fizetni.
Javaslom, mielőtt tovább írogatnátok ironikus hozzászólásaitokat, legyetek kicsit körültekintőbbek és arra használni a fórumot, ami az eredeti célja.
Én személy szerint örülök annak, aki nem ilyed meg mindennemű jogi háttért és következményt kilátásba helyező és fenyegetőző, komolytalan cégtől és él a jog adta lehetőségekkel, amelyek kihangsúlyozom, hogy nem mentesítenek az alól, hogy az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét kifizessék, csupán a felesleges "behajtási" költségektől kímélik meg magukat.
ui: Javaslom ti is nézzétek meg ezen cégek tevékenységi köreit. Jót fogtok nevetni, amikor meglátjátok a háztartási gép kereskedelem, javítás stb. tevékenységi köröket.
A cég arra nem vette a fáradtságot és nem szánt pénzt, hogy mit követeléskezelés felvegye a tevékenységi körei közé..... Akkor nem is tudom, miről beszélünk. :)
Tisztelettel üdvözöllek titeket:
Beatrix
Azért szenteket sem kell csinálni a hozzászólókból, mert tényleg nem fizették meg amit kellett volna.
Ha neked a háztartási gép javítás ennyire vicces, akkor furcsa humorod van.
Úgy látom, nem érted a hozzászólásom lényegét.
Ezt csak sajnálni tudom.....
Kedves Beatrix!
Mennyire vagy tisztába a vatera szabályzatával?Hm?Elolvastad?Mert én vettem a fáradtságot és elolvastam. Szerintem, ha Te is szánsz rá pár percet és figyelmesen elolvasod, akkor rá fogsz arra jönni, hogy teljesen felesleges itt hisztizni, mert a vatera nem tesz semmi mást pusztán annyit, ami ott le van írva és amit többek között Te is elfogadtál...Se több se kevesebb...Csak ismételni tudom magamat, nem kötelező semmit használni, így a vaterát sem....
Üdv Nektek!
Beatrix:
Azért lett törölve a párod hozzászólása, mert reklámnak minősül.
Ingyenesen és várakozás nélkül is bármikor letölthető az e-cegjegyzek.hu oldalról. Ráadásul az a hivatalos forrás...
A behajtási költségek azért magasabbak, mint maga a tartozás, mert abban benne van postaköltség, az alkalmazott bére, a rezsi, plusz az ÁFA. És benne van az elvárt nyereség, továbbá a fizetendő adók is.
Kedves Beatrix!
"ui: Javaslom ti is nézzétek meg ezen cégek tevékenységi köreit. Jót fogtok nevetni, amikor meglátjátok a háztartási gép kereskedelem, javítás stb. tevékenységi köröket.
A cég arra nem vette a fáradtságot és nem szánt pénzt, hogy mit követeléskezelés felvegye a tevékenységi körei közé..... Akkor nem is tudom, miről beszélünk. :)"
Nem tudom Te mit nézhettél, de én ezt találtam:
Creditexpress:
A cég tevékenységi köre(i)
9/15 6399'08 M. n. s. egyéb információs szolgáltatás (Főtevékenység)
Hatályos: 2008.05.09. - ...
9/16 7490'08 M. n. s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység
9/17 7740'08 Immateriális javak kölcsönzése
9/18 8230'08 Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése
9/19 8291'08 Követelésbehajtás
Creditforte:
9 A cég tevékenységi köre(i)
9/1 8291'08 Követelésbehajtás (Főtevékenység)
Hatályos: 2009.02.11. - ...
Nem is értem mit nézhettél vagy mit gondoltál...
üdv
Kedves Beatrix!
Én inkább azt javasolnám, hogy arra vedd a fáradtságot, hogy akár bármilyen cég vagy szolgáltatás feltételeit figyelmesen olvasd el, vagy ha már egy fórumra, amit elég sokan olvasnak kiírsz valamit, akkor az legyen frankó és ne fals...Az, hogy a fórum meg mire való és ki mire használja ezt meg mindenki, aki ide regisztrál egészen addig döntse el maga, amíg nem érti a hozzászólási szabályzatot....:-)
Üdv,
Triplaxxx
Illetve nem sérti a szabályzatot...Bocsánat!
Kedves XXX és Mások!
A Creditexpressz Kft. tevékenységi körei között nem szerepel a követeléskezelés. A Creditforte Kft.-ről nem nyilatkozatam.
Nem szeretnék és nem is fogok veletek vitatkozni, a hozzászólásaimat pedig nem mondanám hisztinek.
Széljegyzetként azért még elmesélném, hogy de egy igen komoly követeléskezelő cég jogászának küldtem el a rendelkezésemre álló összes dokumentumot és álláspontjuk szerint sem etikus és jogilag megalapozott a Creditexpressz Kft. eljárása. Ez a cég kizárólagosan követeléskezeléssel foglalkozik és országos szinten az egyik legnagyobb ilyen jellegű cég.
A Vatera Kft. felé fennálló összes tartozásomat kiegyenlítettem, hiszen azon számlákat nem vitattam (elolvastam anno és elfogadtam a szabályzatukat), de érdekes módon, mióta szóban már jeleztem álláspontomat a Creditexpressz Kft. felé és tájékoztattam őket, hogy az ügyvédi írásos állásfoglalás is hamarosan megérkezik hozzájuk, visszakoznak.
Abban igazat adok nektek, hogy nem kötelező vaterázni és miután kiegyenlítettem az összes fennálló tartozásomat, ami pitiáner 1200,- Ft volt, tehát nem üzletszerűen használtam ezen oldtalt, töröltem az összes aukciómat és a regisztrációmat is, mert nem szeretnék összetűzést a továbbiakban senkivel.
A témát részemről lezártnak tekintem.
Akinek a továbbiakban kérdése van hozzám, írjon nyugodtan e-mail-t és lehetőségekhez mérten segítek és megírom az általam megtalált követeléskezelő cég elérhetőségeit, akik nagyon készségesen segítenek nektek.
Üdvözlettel:
Beatrix
Gyors matekpélda: vaterának kb 500ezer hellyel-közzel aktív felhasználója van...ezek kb. fele elad vagy eladott már...mondjuk egy évben kb. 2 %-uk nem fizet átlagosan egy ezrest....5 milla...ha az én pénzem lenne én tuti behajtanám...aki nem tenné legyen szíves a számlaszámomra átutalni
Üdv mindenki!
Azoknak üzenem akik lehurrogják a póruljártakat:
Alapvetőleg nem az a gond hogy a Vatera behajtja az elmaradott füzetéseket!
hanem:!
Nem küld levelet (csak e-mail-t) a tartozásról pedig ez elvárható és tudomásom szerint jogszerű,
de ez a kisebb gond!!
A nagyobb gond az hogy a Vatera pl. az én esetenben 800Ft tartozást 2 behajtócég(?) felé küldi (egyidőben), az egyik 300Ft(valós tartozás)követel +2500 kezelési költség, a másik 500 + 3500Ft -ot.
A Vaterának ha nem érdeke hogy kettébontsa az adósságoat akkor miért szivatja ezzel a figyelmetlen felhasználókat hogy ketszer füzessék meg az amúgy viszonylag magas kezelési költséget (amiból a Vatera ne lát semmit hisz az a behajtócég nyeresége)??
van egy egyenleged, amihez hozzáférsz te magad, vagyis a tartozásod összege pontosan ismert...
a többit nem tudom kommentálni, mert inkább a teszveszen vagyok és még sose akarták rajtam behajtani a tartozásom...;)
janesz:
Részben jogosan sérelmezed azt, hogy miért nem küld előbb postai úton felszólítást.
De csak azért részben, mert azt te is beláthatod, hogy egy párszáz forintos tartozás miatt 300 forintos levélben felszólítást küldeni nem túl gazdaságos cselekedet. Az e-mailt valószínűleg egy eutomata küldi, a postai köldeményhez már emberi beavatkozás szükséges, ami tovább növeli a költségeket. És máris ott tartunk, hogy ha nem a Credit-akárminek, akkor a vaterának kellene fizetned a behajtási díjat :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02