Vatera és a behajtója

nandy # 2009.10.02. 08:17

Érdekes... Számlát én még soha senkitől nem kaptam...

Mondom mégegyszer: ha nem tetszik, nem kell odamenni. Senki sem tart pisztolyt a fejedhez.
Ja, hogy az újsághirdetés, bolt fenntartása többe kerülne?

Azt is leírtuk már párszor, hogy mindig gondosan át kell olvasni az ÁSZF-et. Ha ezt valaki elmulasztja, utólag nem lehet mit tenni.

Továbbá: senki nem gondolja komolyan (ugye??), hogy a behajtás költségét nem lehet tőle törvényesen kérni? Gondolj bele, egy 300 forintos követelés miatt tértivevénnyel feladott levél postaköltsége 400 forint, plusz a papír, nyomtatás költsége, ügyintéző bére, iroda rezsije. Akár azt is megteheti a szolgáltató, hogy az ÁSZF-ben átalány költségtérítést kér...
Az hogy kiadja külső behajtócégnek (legyen akár a saját érdekeltségébe tartozó), csupán technikai kérdés. Attól te még tartozol.

termeszhangya # 2009.10.02. 08:08

igen, adózik mindenki, valószínűleg azért nyílt ez a topic, mert igazságtalannak tartják, hogy milyen pofátlan, jogtalan dolgokért akarják még az ilyen helyeken is, mint vatera és párja, teszvesz- lehúzni még pluszban az embert!

termeszhangya # 2009.10.02. 07:40

janesz nem érted? a behajtó cég is a vateráé

nandy # 2009.10.02. 07:26

Akkor nem kell ott eladni...

Csak nagyon halkan kérdem, adózik-e egyáltalán az itt hőbörgő eladók közül valaki?

thomaser # 2009.10.02. 07:19

szemét egy cég ez a vatera.

starv # 2009.10.01. 16:46

Nekem 30 (!!) kiemelt aukciómat törölte a modi, mikor inaktiváltak, ekkor jött az ominózus számla - gyakorlatilag nálam 9000 Ft volt a semmiért! Az persze nem hatotta meg őket, mikor kértem, hogy legalább ezt vonják le a számlámból, de NEEEEEEM, NEM LEHET!
Az se számított, hogy előtt több százezer (!) Ft számlát fizettem már nekik rögtön, másnap, soha nem volt tartozásom előtt feléjük.

Úgyhogy a behajtójuk díjat nem fogják rajtam elverni!

nandy # 2009.10.01. 15:33

prezso: a lényeg ugyanaz. Azzal, hogy licitáltál, gyakorlatilag "megvetted". A tanulság az, hogy átgondoltan kell licitálni. :)

onlyinkenya # 2009.10.01. 14:57

argh... leirtam egy kisregenyt arrol mi tortent velem, erre a masodik sorig 'jegyezte' meg a forum a hozzaszolasomat. na majd ujraprobalom kesobb.

onlyinkenya # 2009.10.01. 14:54

Sziasztok.

Ma toroltem a SPAM mappam tartalmat, es talaltam benne 1-2 emailt a Vateratol, hogy fizetesi tartozasom van, eladasok utan blablabla

prezso # 2009.10.01. 13:50

nandy: azért ennyire ne sarkíts.
Először is: egy cipőbolt árukészlete jórészt állandó, míg egy ilyen oldalé messze nem az.
A másik: a cipőboltban meg tudom nézni a kiszemelt cipőt, ha tetszik, félretetem, de ha utána azt mondom, hogy mégsem kell, nem fognak megenni.
Ha ezt nem érted meg, akkor mindegy.
A magam részéről ezt az egész vitát lezárom.

termeszhangya # 2009.10.01. 09:58

jimbo67 én is pont ezért utálom őket, ugyenezt csinálták velem is

nandy # 2009.10.01. 09:32

prezso:
Akkor te az az ember vagy, aki bemegy a cipőboltba, és megvesz egy cipőt, aztán két nap múlva arra jár, látja, hogy van egy sokkal jobb/olcsóbb cipő is, és visszaviszi azt, amit két nappal előtte vett??

Komolyan mondod? Ingatlant akkor ne vegyél, mert ott buknád a foglalót...

termeszhangya # 2009.10.01. 08:09

bahajtó cég... ez is mi? szójáték, mert a tárcádba nem nyúlhat, hogy elvegye, ami szerinte "neki jár", az biztos.

termeszhangya # 2009.10.01. 08:07

Kedves Pistone
3 éve még egy normális nem pénzéhes FELHASZNÁLÓ BARÁT oldal volt a vatera és ateszvesz is, de azóta kihasználja a felhasználók bizalmát, egy csaló nyíltan rabló hely lett, a feltöltő eszközüknél a pipák előre be vannak állítva, és ha nem figyelsz, akkor úgy marad, és fizetheti az ember a mondva csinált tartozásokat, hiszen ők nem foglalkoznak velük, henem minden előzetes figyelmeztetés és csekk vagy számla küldés nélkül, küldik a behajtót... de az a behajtó is milyen már, aki képes 800 Ft-os dolgokkal foglalkozni??! aki ott hirdet, az meg meg is érdemli amit kap utána.

escargot # 2009.09.30. 14:44

??? szerintem itt hiányoznak részlépések

1. ha ft/m - többszörös aukcióra kéne rakni (holland, fix ár)
  2. Vaterán nem adok el, de ha jól rémlik ha a modi töröl, nem számláznak díjakat
  3. egy szabálytalan aukció miatt nem törölnek minden aukciót....
  4. csak ezért nem raknak inaktív státuszba....
Big Joe # 2009.09.30. 14:40

Én úgy jártam 1 hónapja a V.-n,hogy feltettem kb. 10 dolgot,amit a cégem számlásan árusít.Ha valaki a V-n keresztül veszi meg,akkor is számlát kap persze,a jutalék meg legyen a V-é.Eddig oké is.Elfogadtam azt az ajánlatukat is,hogy 300Ft/termék a lista elejére tegyenek pár terméket.Oké.Volt egy olyan termék,amit méterre adunk,így a Ft/méter lett megadva.Ez a feltöltés volt délelőtt.Délután jött egy email,hogy figyelmeztetnek mert nem megfelelően volt feltéve 1 termék,és az összes terméket lejárt státuszba tették. Hoppá! Nem értettem.Írtam nekik levelet,hogy hát vannak fenn ugyanígy Ft/db termékek.Erre jött egy válasz,hogy végleg inaktiváltak.Reklamáltam,de hiába.A számlát viszont elküldték most 1900Ft,hogy kérik a feltöltési díjat és a 300Ft-os extra díjakat is kifizetni.
Ilyenkor mi van? Ki kell fizetnem? Felejtsük el a V-t örökre? Jó dolog lenne,de úgy érzem hogy most felbosszantottak.

Pjotr # 2009.09.30. 13:57

Megint visszajön az, hogy talán el kéne olvasni a ászf-et.
Vagy csak józan paraszti ész kellene, amikor licitálsz akkor teszel egy vételi ajánlatot.
Ha nem akarod megvenni, akkor ne tegyél rá ajánlatot.

prezso # 2009.09.30. 12:59

nandy: ahogy írtam, én csak vevő vagyok, így nem hirdetek sehol semmit. De. Pl. egy konkrét cuccot keresek. Az akkor épp nincs, de mivel van másik, ami jó helyette, azt választom. Aztán 2 nap múlva felkerül az, amit eredetileg kerestem. Nyilván azt akarom megvenni, nem az alternatívot...
Amúgy részemről teljesen mindegy, hogy törlik-e a licitet, vagy sem. Ami nem kell (és ezt még időben, a licit vége előtt jelzem), azt úgysem fogom megvenni, ha a fél világ a feje tetejére áll, akkor sem.
Mindenhol vissza lehet mondani rendelést, ha meggondolja magát az ember valamiért.

pjotr: Nem tudom, hogyan működik a világ összes aukciós oldala, és nem is érdekel. Bő egy év alatt 9 adásvételem volt, azaz egy aukciós oldal nekem csak egy alternatíva, semmi több.

nandy # 2009.09.30. 10:35

prezso:

Akkor mi másért lehet még szükség a licit törlésére?
Ja, hogy több helyen is meghirdetted ugyanazt a terméket, és máshol már elvitték?
A szabályzatban az is benne van, hogy csak olyan terméket lehet licitre feltenni, amit át is tudsz adni a későbbi vevőnek...
Az aukicós portál nem hirdetési újság.

Pjotr # 2009.09.30. 09:27

Ne haragudjatok, de ennyi hülyét....
Ha valakinek nem tetszenek a vatera feltételei, akkor ne vegye igénybe a szolgáltatásait, nem kötelező.
Ha meg igénybe vetted, akkor tartsd be a feltételeket.
Ha licitet teszel utána meg kell venni a terméket az meg a világ összes oldalán így működik...

prezso # 2009.09.29. 18:17

nandy: elfogadom, hogy sokan próbálnak liciten kívül megegyezni, de egy licit törlésére nemcsak emiatt, vagy egy "téves" licit miatt lehet szükség.

végrehajtó1 # 2009.09.28. 09:56

Triplaxxx:

Te érted mit írsz? Mert én nem.:(

nandy # 2009.09.28. 07:57

prezso:

Hiába egyezik meg az eladó és a vevő a licit törléséről, a vaterán múlik, hogy ténylegesen törölve lesz-e a licit.

Jó magyar szokás szerint az eladó és a vevő sokszor próbálnak árverésen kívül egyezkedni... Én is csak vásárolni szoktam, de nem egyszer kaptam már levelet az eladótól, hogy legközelebb tőle priviben rendeljek. Sőt, olyat is, hogy töröljük a licitet, aztán majd megegyezünk...
Szóval nem véletlenül nem hajlandóak törölni az egyébként érvényes licitet.

/Megjegyzem, nem is igazán hihető az, hogy valaki "tévesen licitál".../

thomaser # 2009.09.28. 06:23

Triplaxxx

Amit névtelenül kaptál levelet szerintem az sem frankó, de azért kaptad mer van alapja.

Triplaxxx # 2009.09.28. 05:35

Végrehajtó1...gondolom a privátban, sunyi módon, névtelenül kapott levél, amit bemásoltam az frankó, igaz?!