Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Egy japán ismerősöm, akit 2007-ben ismertem meg a munkahelyemen, már hónapok óta fenyeget e-mail formájában (már meg se nyitom őket), hívogat a mobilomon (automatikus visszautasításra van állítva, ki se cseng nekem, csak utólag jelzi, hogy hívott). A sztori úgy kezdődik, hogy együtt dolgoztunk egy cégnél 2007 folyamán. A japán kollégák 2007 végén utaztak haza, tartottak nekik egy búcsúösszejövetelt, aminek keretein belül elmentünk bowlingozni. Több interakció nem történt közöttünk privátban, csak a munkahelyen találkoztunk. Kedves, de tartózkodó voltam vele, mint mindenki mással. 2009 őszén ismét találkoztam vele és a többiekkel, ekkor történt közöttünk egy kis incidens, ő szerelmet vallott, én finoman visszautasítottam (őszintén nem az esetem, kezdjük ott, hogy az apukám lehetne és a külseje is igénytelen és visszataszító). Hazajöttem, folyamatosan zaklatott e-mail-ekkel, amikre egy idő után már nem is válaszoltam, hanem egyenesen a spam mappába irányítottam őket. Ekkor elkezdett utánam nyomozgatni a neten és megindult a fenyegetőzés. Ezeket figyelmen kívül hagytam. Erre elkezdett írogatni azokra az e-mail címekre, amiket a honlapomon levő 'Linkek' menüpont alatt szereplő weboldalakon talált. Innen kaptam is néhány visszajelzést, hogy jó lenne, ha valahogy leállítanám ezt az őrültet és hogy nem kíváncsiak a magánéleti problémáimra. Ekkor nagyon dühös lettem, mert hogy jön ez az ember ahhoz, hogy engem alaptalanul bemocskoljon az ismeretségi körömben. A volt barátom e-mail címét is megszerezte és neki is írogatott. A volt barátom visszaírt neki, hogy álljon le, nem tette. Ez még a nyáron volt. Ősszel egyre ritkábban jöttek a kéretlen levelek, telefonhívások. December 21-én a volt barátom kapott tőle egy e-mailt-t, hogy ő beperelt engem és ilyen-olyan címen fizessek neki december 31-ig 3 millió Yent, különben megtalálnak. A tag jelenleg japánban tartózkodik. Mit csináljak? Vajon ez csak újabb üres fenyegetés? Lehet ennek valóságalapja? Ha engem valaki japánban beperel, arról hogy értesülhetek? Gondolom nem egy másnak címzett e-mail alapján.
Másik kérdésem az lenne, ha én be akarnám perelni (amit egészen eddig a pontig nem akartam), akkor mennyi esélyem van ezt innen Magyarországról elintézni? Elég, ha megvannak a fenyegető e-mailek? Lenne okom beperelni, mert nagyon csúnyán elbánt velem 2009 őszén, amikor japánban voltam, de ezt eddig nem tartottam szükségesnek.
Köszönöm előre a segítséget!