Jogi tanács kérése


zimcsi # 2010.04.30. 06:28

Üdvözlet!
Volt férj tartozik gyerektartással.Sokkal.A MIL lapon ugye ez látható.Apuka már másodszor játssza el,hogy nem adja le a papírokat,csak 1-2 hónap után.
Kérdésem:be lehet-e perelni céget olyanért,hogy nem vonta le a gyerektartást,vagy mert papírok nélkül dolgoztatott?

Köszönöm!

pazs # 2010.04.28. 08:01

egész véletlenül a nagyi nem írt alá semmit? mármint nem most, hanem a hitelfelvételkor. Nem is kezes a lánya hitelében?

beus11 # 2010.04.28. 07:42

soha nem vettem fel még hitelt nem igazán tudom, hogy a Provident micsoda!!! A nagymamám meg tényleg nem járult hozzá és senki más ,, szoval , akkor ezt a Provident nem teheti meg??!!!! ???

beus11 # 2010.04.28. 07:42

soha nem vettem fel még hitelt nem igazán tudom, hogy a Provident micsoda!!! A nagymamám meg tényleg nem járult hozzá és senki más ,, szoval , akkor ezt a Provident nem teheti meg??!!!! ???

beus11 # 2010.04.28. 07:42

soha nem vettem fel még hitelt nem igazán tudom, hogy a Provident micsoda!!! A nagymamám meg tényleg nem járult hozzá és senki más ,, szoval , akkor ezt a Provident nem teheti meg??!!!! ???

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.28. 07:29

Azt csak neked mondta a nagyi, hogy nem járult hozzá a jelzálog bejegyzéséhez. (Egyébként a Provident nem bank.)

beus11 # 2010.04.28. 07:23

Tisztelt Fórumozok!!

Segitséget szeretnék kéri, elöre is elnézést ha rossz rovatba irtam!!!

Van egy nagymamám akinek van egy háza (fele az ö nevén felét meg ráiratta már 2 másik családtagjára).
Van egy lánya aki elvileg majd örökölne a nagyi halála után ,alanyi alapon, ez a lánya felvett személyi kölcsönt a Providenttől és nem fizette és felment az összeg igen magasra,,,namármost a bank fogta és ráterhelt egy jelzálogot a nagyi házára,,,Kérdésem,, megteheti ez a bank??? A lánynak nincsen tulajdonjoga a házban csak a nagyinak és két másik családtagnak és egyik tulajdonos se lett megkérdezve és nem járultak hozzá se papíron se szóban a jelzáloghoz. Megteheti ezt egy bank????? Mit lehet tenni ????

Előre is köszönöm válaszokat???

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.27. 08:06

Azt nem kérni kell, hanem előterjeszteni.
Főszabályként lehetséges - de vannak kivételek, meg vannak korlátok.
Ha konkrétan leírod milyen perről van szó, és mi lenne a keresetmódosítás, akkor konkrét választ is kapsz.

porapu # 2010.04.26. 15:13

Sziasztok.
Arra kérnék sürgős választ,hogy keresetmódositást kérhetek -e a folyamatban levő tárgyaláson,vagy nem?

MajorDomus # 2010.04.24. 20:26

Enmiki !

Részben igaza van a közösnek.
A szerelőaknában futó csőrendszer közös tulajdon, ahhoz a gyors hibaelháritás érdekében biztositani kell a hozzáférést,tehát ha lecsempézed a hátfalat, ne csodálkozz ha a szerelők szétverik s még helyre sem állitják.
Nyithatóvá s hozzáférhetővé kell tenni, a szerelőket s a közös képviselőt köteles vagy beengedni a lakásba a hiba feltárása s elháritása érdekében, de hogy- mivel burkolod a szer(viz)előaknát, s milyen szinüre fested az a te magánügyed,semmi köze hozzá !

keeeee # 2010.04.24. 06:10

Ügyvezetőként közeli hozzátartozóm sem szerezhet részesedést a munkáltatóm tevékenységéhez hasonló társaságban. A munkáltatóm hozzájárult a már létező kft-m fenntartásához, amiben én és húgom a tulaj. A feleségemnek van egy bt-je. Kérdés: Alapíthat-e a bt (amiben a feleségem van) és a kft (amiben én és a húgom vagyunk) egy új kft-t úgy, hogy nem sérti a munkaszerződésemben lefektetett elveket, amiben az szerepel, hogy közeli hozzátartozóm és én nem szerezhetünk részesedést másik cégben. Itt nem is szerzünk közvetlenül részesedést ha jól gondolom. Valaki tud segíteni? Köszönöm.

enmiki # 2010.04.23. 13:05

Kedves KBS,

kérdésedre válaszolva: nem tudom, hogy a közös képviselő úr volt-e bizalmis (akkor én még kisgyermek voltam, nem is tudom mi is az), de bár tajékozott, értelmes és segítőkész ember benyomását kelti, mindazonáltal valószínüleg szereti éreztetni a vélt vagy valós 'hatalmát' - például kiemelte, hogy olyan színűre festhetjük a szobák falát, amilyenre szeretnénk.

Kérdésemre hol találom meg a választ?
A társasházi törvény, vagy esetleg a társasház alapító okirata rendelkezhet a gépészet (csövek) takarásának tulajdoni hányadáról?
Valahogy nagyon nem érzem gömbölyűnek, ha ilyenekbe beleszólhatna a közös képviselő, de tényeket szeretnék elé tenni.

Köszönöm.
M

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.23. 12:48

Enmiki a közös képviselő szórakozik veled. Nem volt ez valamikor tömbházbizalmi?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.23. 12:47

Mónika, maga a kölcsönszerződés nem érvénytelen. Az a kikötés, azonban, hogy az adós nem teljesítése esetén a hitelező megszerzi az adós valamely vagyontárgyának a tulajdonjogát, már az lehet.

(Nincs "semmiféle formanyomtatvány" kölcsönszerződésre.)

dnkroz # 2010.04.23. 11:26

Tisztelt fórumozók!

Segítségre lenne szükségem, mégpedig a következőkben:
Kedvesem volt élettársa felszívódott, hátra hagyva pár százezer forintnyi közüzemi tartozást, lakáshitelt, stb. Férjhez ment, lakcímét nem jelentette be.Tartozásait kénytelenek vagyunk kifizetni, mert ha nem, elviszik a közös lakásukat /tulajdonjogáról nem hajlandó lemondani, csak ha fizetünk több mint 1 millió forintot illetve a lakáshitelt átvállaljuk/ Az 1 milliós igénye irreális, ez a vagyonmérlegen is látszik, még ő tartozik nekünk!!!!Sehol nem adnak információt érdemben a szolgáltatóknál, mert sok helyen az ő neve van a számlákon, amit természetesen nem hajlandó módosítani!!!!a lakáshitel pár hét múlva a triplája lesz a mostanihoz képest mert a volt élettárs nem fizette a hozzá tartozó életbiztosítását. Kettőnk fizetése teljesen elmegy a tartozások kifizetésére. Kérhetünk e kártérítést rosszhiszeműség miatt, illetve azért mert a megélhetésünk nincs biztosítva a volt élettárs hibájából!:(
Válaszukat előre is köszönöm!

enmiki # 2010.04.23. 11:00

Tisztelt Fórumozók,

társasházi (panel) lakást újítok fel és a közös képviselő - azon túl, hogy kikötötte, hogy a csöveknek (szellőzés, víz, lefolyó), melyen a wc mögött, illetve a konyhában futnak, könnyen hozzáférhetőeknek kell lenniük (levehető borítás) - 'nem járul hozzá' hogy ezt tetszőleges anyaggal/megoldással oldjam meg, csakis a dekor-fa borítás megfelelő a számára.

Nem tudom, hogy joga van-e ilyen kikötést tenni.

Érvelése szerint, társasházi tulajdonúak a gépészeti berendezések, a borítás pedig közös tulajdon (társasház + lakó), mely borításban bekövetkező változtatáshoz az ő hozzájárulása szükséges.

Előre is köszönöm a segítséget.

monikafr # 2010.04.23. 10:51

Köszönöm a gyors válaszát!
Ez egy formanyomtatvány volt, csak át lett írva. Van ami megmaradt benne, a fejléc, szakszavak, de az eredetiben ingatlan volt a fedezet és az írtuk át arra, hogy az autó szerepeljen fedezetként.
Vagyis akkor olyan, mintha nem is lenne? Érvénytelen?

Mónika

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.23. 09:38

Hol találtál te ilyen "nyomtatvány"? www.zugugyved.net ?

monikafr # 2010.04.23. 09:31

Tisztelt Fórumozók!

Egy kölcsönadási szerződéssel kapcsolatban szeretnék választ kapni a kérdésemre.
Letöltöttem egy formanyomtatványt a netről, benne szerepel, hogy másfél milliót adtam kölcsön 3 hónapra, nemfizetés esetén az adós autója a tét.
Tanúk nem írták alá, így is hiteles?
Valamint fordulhatok e bárhová ezzel a papírral, ha az illető nem fizet, jogosan vihetem e el az autóját?
Felhasználható egy ilyen papír perindításhoz?

Mónika

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.22. 08:04

:) Ügyes. De helytelen.

szepiren # 2010.04.22. 07:59

Tisztelt Fórum
Tanulmányi szerződést kötöttem a munkáltatómmal, ennek egyik pontja szerint költségtérítést kaptam tanulmányi díj, utazás, ill. szállás költségekben. A fenti számláknak egy részét nem adtam le, és saját költségem lett. Az a kérdésem, hogy amennyiben a munkáltatóm semmit nem tett meg, hogy ezeket a számlákat kérje éveken keresztül, vagyis nem tett lépéseket, hogy a maga oldaláról teljesítse a szerződés feltételeit, követett-e el szerződés szegést. Várom a véleményeteket.
Szepiren

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.21. 08:48

Krisztináék valószínűleg elrontották. Nem lemondania kellett volna a haszonélvezetről, hanem felbontani az ajándékozási szerződést. Illeték szempontjából ég és föld a különbség. Illetve néhány millió.

Teresa # 2010.04.20. 20:28

Kedves Majordomus!

Nem az volt a kérdésem,hogy a férjemnek ítélhetik-e a gyereket.Annak meg, hogy mással bújok ágyba biztos oka van.
Az én férjem fénylik, de nem arany.
Nem kell pálcát törni felettem.
Én tisztességben éltem. Miután elköltöztem és eldöntöttük, hogy válunk azután lett új kapcsolatom.
Még nem adtuk be a válást. Majd a nyáron.
A férjemnek is biztos lesz valakije. Csak idő kérdése.
Akkor ott mivel jobb a gyereknek???

Sajnálom, hogy elítél. Nem miattam ment tönkre a házasságunk. Én maximális feleség voltam. És én költöztem el, hagytam ott mindent,házat, vállalkozást pénzt, gyereket. Elmentem dolgozni majdnem az éhbérért. Csak hogy nyugtom legyen. Hagytam azt is, hogy a kisfiam akiért rengeteget dolgoztam maradjon, hogy ne szakítsam ki most az oviból.
Nem értem miért engem kell rögtön "rossznak" gondolni.

Mindegy...
Köszönöm a kedves választ

MajorDomus # 2010.04.20. 19:29

Miért ne itélhetnék a férjednek ha normális lakást és körűlményeket tud neki biztositani,s ugyanolyan alkalmas a nevelésére mint te.
Azt már el kellene felejteni hogy váláskor az anyáé a gyerek meg a lakás is.

Te minek neveznéd azt ha férjnél vagy s mással bujsz ágyba !
S ilyen légkörbe vinnéd a gyereket ?

Teresa # 2010.04.20. 18:42

Segítséget szeretnék kérni! Kérem szépen valaki válaszoljon!

A férjem és én el szeretnénk válni! Van egy öt éves gyermekünk , aki középső csoportos. Én elköltöztem az eddigi lakhelyünkről 65km-re (Kazincbarcikára).
Úgy egyeztünk meg, hogy a kisfiam marad az apjával addig míg az én helyzetem meg nem oldódik, meg egy év közbeni ovi váltás nagyon megviselné. Én maszeknál dolgozom és nem vagyok bejelentve. Reggel hattól kettőig és kettőtől tízig. Tehát egyenlőre nem tudnám megoldani a kisfiam óvodába járását itt Barcikán.
Az egyik ismerősöm azt mondta, ha sokáig vagyok távol a fiamtól a későbbiekben (ha később adjuk be a válást), a férjemnek ítélik a gyereket!
Az a kérdésem, hogy mennyi az az idő, amikortól már a férjemnek ítélnék. Lehetne más munkahelyem is reggel 9-től 17-ig,(akkor tudnám vinni oviba, meg érte is menni) de a fele ennyit keresném és nem tudnám fennteratani magam és az albérletet.

Még lenne egy olyan kérdésem, hogy ha én időközben megismerkedtem valakivel és ez kiderül, akkor ez házzasságtörésnek számít? Meg hogy ebből lehet-e a válásnál valamilyen hátrányom?

Előre nagyon köszönöm a segítséget!

Teca