Jogi tanács kérése


_Wasp_ # 2009.08.11. 10:54

a fórumban sokan, de az ügyvédi szaknévsor hasznosabb bal oldalon fenn


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

igazságkereső # 2009.08.11. 10:50

Tisztelt Fórumozók!

Fiatalkorú veszélyeztetése,ebben a kérdésbe itt ki tudna segíteni?

Andicu # 2009.08.11. 09:46

Segítséget szeretnék kéni. Eladtam egy pénztárgépet 15ezer forintért egy aukciós oldalon keresztül. Az átvételnél a személyes átvételt jelöltem meg, de a vevő kérte, hogy postázzam el de ne is Őneki, hanem az anyukájának küldjem, Pestre. El is küldtem a gépet július 21-én. Most hívott a hölgy, hogy rossz, használhatatlan a gép és utaljam vissza a pénzét, Ő meg vissza küldi a gépet. Tudomásom szerint a gép jó! Mondtam neki, hogy küldje el faxon azt a papírt amit a szerviztől kapott, hogy nem jó a gép. Azt mondja, hogy nincs papír, mert a szerviz azt mondta neki, hogy ha csak bele néz a gépe az 5000ft lenne így nem nézette meg a gépet. Most perrel fenyeget ha nem veszem vissza a gépet.
Köteles vagyok a gépet visszavenni?

Üdv: Andicu

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.08. 06:28

Nincs ilyen konkrét norma. De ObudaFan a másik rovatban már mondta. Hihetsz neki.

lacib # 2009.08.08. 05:24

Tisztelt Fórumozók!

Abban kérem a segítséget, hogy tudna valaki egy jogszabályt vagy törvényt a levél válaszadási kötelezettségről?
Munkáltatóhoz elment 2 levél s nem válaszol, megteheti?
Nincs ilyen kötelezettsége, hogy írásban válaszolni kell.
Pl.ügyvéd ír cégnek levelet (az ügyvédet nem tudom megkérdezni,hosszabb ideig külföldön lesz)

Köszönettel

ObudaFan # 2009.08.07. 21:02

Az első fokú államigazgatási határozat elleni fellebbezés illetéke - ha e törvény melléklete másként nem rendelkezik, és a fellebbezési eljárás tárgyának értéke pénzben megállapítható - a fellebbezéssel érintett, vagy vitatott összeg minden megkezdett 10 000 forintja után 400 forint, de legalább 5000 forint, legfeljebb 500 000 forint. Ha a fellebbezési eljárás tárgyának értéke pénzben nem állapítható meg, a fellebbezés illetéke 5000 forint.

Blint # 2009.08.07. 20:40

Igen, értem én hogy itt más adatomat is felhasználták mivel eltűnt minden iratom, csak az a gond, hogy a feljelentésen kívül most még fellebbezést is kell irnom amit nem tudom hogy kell, és nem értem, hogy határozzák meg az illeték összegét a fellebbezésnél. :S

Dr.Attika # 2009.08.07. 20:07

Tényleg nem volt elég az adókártya. Ehhez Ön is kellett. Tehet feljelentést, de cca. 10 perce belül kideríti a rendőr az érintetségét.

ObudaFan # 2009.08.07. 19:05

Ehhez aligha volt elég egy elvesztett adókártya. De egyébként tegyél feljelentést.

Blint # 2009.08.07. 18:48

Jó estét! Az lenne a problémám, hogy tavaly nyáron ellopták az irataimat és visszaéltek az adókártyámmal. Egy elektronikus árverésen licitáltak különböző személygépkocsikra milliós összegekben. Különböző apeh régiókból kaptam leveleket és mentem velük a rendőrségre feljelentést tenni, a rendőrségi jegyzőkönyv másolatait csatoltam az apehoz küldött levelekhez, amiben leírtam, hogy visszaéltek az adataimmal. Azután elcsendesült az ügy és most kaptam egy újabb apehos levelet, amiben a különbözetet követelik rajtam, mivel nincs meg a tettes és 15 napon belül illetékköteles fellebbezéssel élhetek. A segítségüket szeretném kérni, hogy ilyenkor mi a teendő. Előre is köszönöm!

baksus # 2009.08.07. 18:37

Tisztelt ObudaFan!
én is köszönöm a gyors választ, ez alapján irtam is a követelönek. ha jogi utat akar, akkor majd ügyvéddel iratom a következő levelet.
üdvözlettel.

right101 # 2009.08.07. 18:29

Tisztelt ObudaFan!

Köszönöm gyors,és egyértelmű válaszát!A kérdésem még annyi lenne,hogy:
Ön szerint kb.mennyi az átfutási ideje az eljárás megkezdésének onnantól kezdve,hogy az egyik pénzintézet 1 hete felmondta az egyik hitelt?
Büntetőjogilag felellősségre vonhatnak-e azért,mert nem vallottam be a banknak,hogy más banknál is vannak kisebb hiteleim(személyi kölcsön,hitelkártya,áruhitel)?Ha igen,ennek mi és mennyi a büntetési kitétele?
Ingatlanomban több műszaki cikk nem az én tulajdonom,nem adós tulajdona.Végre­hajthatók-e ezek az ingóságok?Hogyan,és mivel igazolom hivatalosan a bírósági végrehajtó előtt,hogy ezek más tulajdonát képezik?
Külföldi munkavállalás esetén mennyi az az összeg,amit végrehajtás címén jövedelmemből levonhatnak?
Válaszát előre is köszönöm!

ObudaFan # 2009.08.07. 17:07

baksus

Valóban egy év az elévülési ideje az ilyen követeléseknek, de ezt minden felszólító levél megszakítja, és a megszakítással az egy év újrakezdődik. A bíróság pedig az elévülést hivatalból nem veszi figyelembe, csak ha hivatkozol rá.

ObudaFan # 2009.08.07. 17:01

Csak a jelzáloggal biztosított hitelező követelése fog az ingatlanból megtérülni, de ő szerintem is jó eséllyel felmondja a hitelt, ha a vh. jog rákerül. Az meg rákerül, mert a másik követelés végrehajtója nem tud mást tenni.

right101 # 2009.08.07. 15:54

K.B.S!
Nincs"homokba dugva a fejem",és nem is arról van szó,hogy szeretnék egyszerűen csak elsiklani a problémáim felett,vagy nem fizetni!Önhibámon kívül olyan helyzetbe kerültem,hogy nem tudom törleszteni a kisebb hiteleket.(Munkaidőcsökkenés,bércsökkenés,létszámleépítés,stb...)Ezen kívül a megemelkedett kamatok,egyéb banki költségek,devizaárfolyam-növekedés miatt sem tudok törleszteni!Értem én,hogy mit akarsz mondani,Te viszont a kérdésemet nem érted.

"Jelen esetben akkor véleményed szerint minden pénzintézet egyszerre kezdeményez végrehajtást az ingatlanomra,és ha tegyük fel legjobb esetben is 8 millió Ft-ért sikerül értékesíteniük,ak­kor azt felosztják egymás közt?Azt viszont nem hiszem,hogy a 100%-os jelzálogkedvez­ményezett lemond a jogáról,és esetleges követeléseiről más pénzintézet javára,hisz'„neki sem lenne elég“.Vagy szerinted igen?"Ennyit szerettem volna megtudni...

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.07. 15:21

A jelzálogked vezményezett nem mondja fel a hitelt,mivel folyamatosan törlesztem.

Felmondja, mert abban a pillanatban veszélybe kerül a fedezet, amikor bejegyzik rá a végrehajtási jogot.
Homokba is dughatod a fejed, de az nemigen szokott segíteni.

right101 # 2009.08.07. 14:08

K.B.S!Nem szekálni szeretnélek,szerintem egyszerűen csak elbeszélünk egymás mellett.Nem egyszerű a szituáció az biztos,köszönöm,hogy segítesz,vagy legalább is próbálsz segíteni!

right101 # 2009.08.07. 14:04

K.B.S.!

A jelzálogkedvezményezett nem mondja fel a hitelt,mivel folyamatosan törlesztem.A kérdésem még mindig az lenne,hogy ha ezt a hitelemet sem fedezi az ingatlanom értéke egy esetleges követelés esetén,akkor a többi pénzintézet így mit akar/tud végrehajtani?Jelen esetben akkor véleményed szerint minden pénzintézet egyszerre kezdeményez végrehajtást az ingatlanomra,és ha tegyük fel legjobb esetben is 8 millió Ft-ért sikerül értékesíteniük,akkor azt felosztják egymás közt?Azt viszont nem hiszem,hogy a 100%-os jelzálogkedvezményezett lemond a jogáról,és esetleges követeléseiről más pénzintézet javára,hisz'"neki sem lenne elég".Vagy szerinted igen?

baksus # 2009.08.07. 13:35

tanácsot szeretnék kérni, egy kft-vel kapcsolatban.
a kft-től béreltem telefont, és előfizetést. ezt 2006 szeptemberben felmondtam, és kértem a számom továbbvitelét és az esetleges elmaradásaim elküldését.
egy lvelet kaptam, amelyben megirták, hogy nem vihetem a telefonszámomat tovább, mert az a kft tulajdona( a vodafonnal állnak kapcsolatban), az esetleges elmaradásokról majd rövidesen irnak.
ez év februárban irtak is, 21000 ft-otkövetelnek. közben én már költöztem, és már a szerződésem sincs meg, nemhogy a számlák. a vodafontól azt a választ kaptam, hogy ők nem tudnak segiteni, de hasonló helyzetben a szolgáltató a szerződés felmondása után 365 napig követelhet hátralékot.
azt szeretném tudni, ez igy van-e, mert már birósággal fenyegetnek, nekem pedig 3 gyerek melett ez a pénz is sok.
köszönöm válaszuk:

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.07. 12:56

Nem értettem félre semmit. Nem számít, hogy egy jelzáloggal terhelt ingatlan értéke hogyan viszonyul a biztosított kölcsön értékéhez. A végrehajtó az ingatlant a jelzálogtehertől függetlenül meghirdeti árverésre. A jelzálogjogosultat értesíti, és kéri, nyilatkozzon, bekapcsolódik-e a végrehajtásba. A bank pedig felmondja a kölcsönt, és bekapcsolódik.

Az ingatlan értéke csak annyiban érdekes, hogy - ha valóban nem éri el a kölcsöntartozást - akkor a bank megkapja a teljes vételárat, és még mindig tartozni fogsz neki.

Nem muszáj elhinni.

right101 # 2009.08.07. 12:46

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Valószínüleg egy kicsit félreértettük egymást!A jelzálogkedvezményezett jelenlegi követelése velem szemben az árfolyamingadozás miatt kb.11 millió Ft lenne.Az ingatlanom forgalmi értéke 8 millió Ft.Tehát,ha a bank felmondaná a hitelt-amit törlesztek,tehát nem valószínű,hogy megteszi/megteheti-az ingatlanom ezt nem fedezné teljes egészében.A kérdésem az volt,hogy a többi pénzintézet mit tehet/tesz ilyenkor,hiszen az ingatlanom értéke a jelzálogkedvezményezett esetleges jelenlegi követelését sem fedezné!

ObudaFan # 2009.08.07. 12:01

Az attól függ, milyen levélre. Valószínűleg nincs.

lacib # 2009.08.07. 11:58

Tisztelt Fórumozók!

Abban kérem a segítséget, hogy tudna valaki egy jogszabályt vagy törvényt a levél válaszadási kötelezettségről?
Munkáltatóhoz elment 2 levél s nem válaszol, megteheti?
Nincs ilyen kötelezettsége, hogy írásban válaszolni kell.

Köszönettel

memory61 # 2009.08.07. 09:22

köszönöm a választ!

remélem a másik fél is rájön arra, - ha számol,- hogy akkor sokkal rosszabbul jár. de ez már legyen az ő baja. kezet nyújtasz, és a karodat akarja...

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.07. 08:41

A meglévő jelzálog nem akadálya annak, hogy végrehajtást vezessenek az ingatlanra. Ilyenkor a jelzálogjogosult bekapcsolódhat a végrehajtásba, be is szokott - a bankok ezt úgy teszik, hogy felmondják a kölcsönt, és egyösszegben követelik vissza.