Jogi tanács kérése

Blint # 2009.08.07. 20:40

Igen, értem én hogy itt más adatomat is felhasználták mivel eltűnt minden iratom, csak az a gond, hogy a feljelentésen kívül most még fellebbezést is kell irnom amit nem tudom hogy kell, és nem értem, hogy határozzák meg az illeték összegét a fellebbezésnél. :S

Dr.Attika # 2009.08.07. 20:07

Tényleg nem volt elég az adókártya. Ehhez Ön is kellett. Tehet feljelentést, de cca. 10 perce belül kideríti a rendőr az érintetségét.

ObudaFan # 2009.08.07. 19:05

Ehhez aligha volt elég egy elvesztett adókártya. De egyébként tegyél feljelentést.

Blint # 2009.08.07. 18:48

Jó estét! Az lenne a problémám, hogy tavaly nyáron ellopták az irataimat és visszaéltek az adókártyámmal. Egy elektronikus árverésen licitáltak különböző személygépkocsikra milliós összegekben. Különböző apeh régiókból kaptam leveleket és mentem velük a rendőrségre feljelentést tenni, a rendőrségi jegyzőkönyv másolatait csatoltam az apehoz küldött levelekhez, amiben leírtam, hogy visszaéltek az adataimmal. Azután elcsendesült az ügy és most kaptam egy újabb apehos levelet, amiben a különbözetet követelik rajtam, mivel nincs meg a tettes és 15 napon belül illetékköteles fellebbezéssel élhetek. A segítségüket szeretném kérni, hogy ilyenkor mi a teendő. Előre is köszönöm!

baksus # 2009.08.07. 18:37

Tisztelt ObudaFan!
én is köszönöm a gyors választ, ez alapján irtam is a követelönek. ha jogi utat akar, akkor majd ügyvéddel iratom a következő levelet.
üdvözlettel.

right101 # 2009.08.07. 18:29

Tisztelt ObudaFan!

Köszönöm gyors,és egyértelmű válaszát!A kérdésem még annyi lenne,hogy:
Ön szerint kb.mennyi az átfutási ideje az eljárás megkezdésének onnantól kezdve,hogy az egyik pénzintézet 1 hete felmondta az egyik hitelt?
Büntetőjogilag felellősségre vonhatnak-e azért,mert nem vallottam be a banknak,hogy más banknál is vannak kisebb hiteleim(személyi kölcsön,hitelkártya,áruhitel)?Ha igen,ennek mi és mennyi a büntetési kitétele?
Ingatlanomban több műszaki cikk nem az én tulajdonom,nem adós tulajdona.Végre­hajthatók-e ezek az ingóságok?Hogyan,és mivel igazolom hivatalosan a bírósági végrehajtó előtt,hogy ezek más tulajdonát képezik?
Külföldi munkavállalás esetén mennyi az az összeg,amit végrehajtás címén jövedelmemből levonhatnak?
Válaszát előre is köszönöm!

ObudaFan # 2009.08.07. 17:07

baksus

Valóban egy év az elévülési ideje az ilyen követeléseknek, de ezt minden felszólító levél megszakítja, és a megszakítással az egy év újrakezdődik. A bíróság pedig az elévülést hivatalból nem veszi figyelembe, csak ha hivatkozol rá.

ObudaFan # 2009.08.07. 17:01

Csak a jelzáloggal biztosított hitelező követelése fog az ingatlanból megtérülni, de ő szerintem is jó eséllyel felmondja a hitelt, ha a vh. jog rákerül. Az meg rákerül, mert a másik követelés végrehajtója nem tud mást tenni.

right101 # 2009.08.07. 15:54

K.B.S!
Nincs"homokba dugva a fejem",és nem is arról van szó,hogy szeretnék egyszerűen csak elsiklani a problémáim felett,vagy nem fizetni!Önhibámon kívül olyan helyzetbe kerültem,hogy nem tudom törleszteni a kisebb hiteleket.(Munkaidőcsökkenés,bércsökkenés,létszámleépítés,stb...)Ezen kívül a megemelkedett kamatok,egyéb banki költségek,devizaárfolyam-növekedés miatt sem tudok törleszteni!Értem én,hogy mit akarsz mondani,Te viszont a kérdésemet nem érted.

"Jelen esetben akkor véleményed szerint minden pénzintézet egyszerre kezdeményez végrehajtást az ingatlanomra,és ha tegyük fel legjobb esetben is 8 millió Ft-ért sikerül értékesíteniük,ak­kor azt felosztják egymás közt?Azt viszont nem hiszem,hogy a 100%-os jelzálogkedvez­ményezett lemond a jogáról,és esetleges követeléseiről más pénzintézet javára,hisz'„neki sem lenne elég“.Vagy szerinted igen?"Ennyit szerettem volna megtudni...

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.07. 15:21

A jelzálogked vezményezett nem mondja fel a hitelt,mivel folyamatosan törlesztem.

Felmondja, mert abban a pillanatban veszélybe kerül a fedezet, amikor bejegyzik rá a végrehajtási jogot.
Homokba is dughatod a fejed, de az nemigen szokott segíteni.

right101 # 2009.08.07. 14:08

K.B.S!Nem szekálni szeretnélek,szerintem egyszerűen csak elbeszélünk egymás mellett.Nem egyszerű a szituáció az biztos,köszönöm,hogy segítesz,vagy legalább is próbálsz segíteni!

right101 # 2009.08.07. 14:04

K.B.S.!

A jelzálogkedvezményezett nem mondja fel a hitelt,mivel folyamatosan törlesztem.A kérdésem még mindig az lenne,hogy ha ezt a hitelemet sem fedezi az ingatlanom értéke egy esetleges követelés esetén,akkor a többi pénzintézet így mit akar/tud végrehajtani?Jelen esetben akkor véleményed szerint minden pénzintézet egyszerre kezdeményez végrehajtást az ingatlanomra,és ha tegyük fel legjobb esetben is 8 millió Ft-ért sikerül értékesíteniük,akkor azt felosztják egymás közt?Azt viszont nem hiszem,hogy a 100%-os jelzálogkedvezményezett lemond a jogáról,és esetleges követeléseiről más pénzintézet javára,hisz'"neki sem lenne elég".Vagy szerinted igen?

baksus # 2009.08.07. 13:35

tanácsot szeretnék kérni, egy kft-vel kapcsolatban.
a kft-től béreltem telefont, és előfizetést. ezt 2006 szeptemberben felmondtam, és kértem a számom továbbvitelét és az esetleges elmaradásaim elküldését.
egy lvelet kaptam, amelyben megirták, hogy nem vihetem a telefonszámomat tovább, mert az a kft tulajdona( a vodafonnal állnak kapcsolatban), az esetleges elmaradásokról majd rövidesen irnak.
ez év februárban irtak is, 21000 ft-otkövetelnek. közben én már költöztem, és már a szerződésem sincs meg, nemhogy a számlák. a vodafontól azt a választ kaptam, hogy ők nem tudnak segiteni, de hasonló helyzetben a szolgáltató a szerződés felmondása után 365 napig követelhet hátralékot.
azt szeretném tudni, ez igy van-e, mert már birósággal fenyegetnek, nekem pedig 3 gyerek melett ez a pénz is sok.
köszönöm válaszuk:

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.07. 12:56

Nem értettem félre semmit. Nem számít, hogy egy jelzáloggal terhelt ingatlan értéke hogyan viszonyul a biztosított kölcsön értékéhez. A végrehajtó az ingatlant a jelzálogtehertől függetlenül meghirdeti árverésre. A jelzálogjogosultat értesíti, és kéri, nyilatkozzon, bekapcsolódik-e a végrehajtásba. A bank pedig felmondja a kölcsönt, és bekapcsolódik.

Az ingatlan értéke csak annyiban érdekes, hogy - ha valóban nem éri el a kölcsöntartozást - akkor a bank megkapja a teljes vételárat, és még mindig tartozni fogsz neki.

Nem muszáj elhinni.

right101 # 2009.08.07. 12:46

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Valószínüleg egy kicsit félreértettük egymást!A jelzálogkedvezményezett jelenlegi követelése velem szemben az árfolyamingadozás miatt kb.11 millió Ft lenne.Az ingatlanom forgalmi értéke 8 millió Ft.Tehát,ha a bank felmondaná a hitelt-amit törlesztek,tehát nem valószínű,hogy megteszi/megteheti-az ingatlanom ezt nem fedezné teljes egészében.A kérdésem az volt,hogy a többi pénzintézet mit tehet/tesz ilyenkor,hiszen az ingatlanom értéke a jelzálogkedvezményezett esetleges jelenlegi követelését sem fedezné!

ObudaFan # 2009.08.07. 12:01

Az attól függ, milyen levélre. Valószínűleg nincs.

lacib # 2009.08.07. 11:58

Tisztelt Fórumozók!

Abban kérem a segítséget, hogy tudna valaki egy jogszabályt vagy törvényt a levél válaszadási kötelezettségről?
Munkáltatóhoz elment 2 levél s nem válaszol, megteheti?
Nincs ilyen kötelezettsége, hogy írásban válaszolni kell.

Köszönettel

memory61 # 2009.08.07. 09:22

köszönöm a választ!

remélem a másik fél is rájön arra, - ha számol,- hogy akkor sokkal rosszabbul jár. de ez már legyen az ő baja. kezet nyújtasz, és a karodat akarja...

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.07. 08:41

A meglévő jelzálog nem akadálya annak, hogy végrehajtást vezessenek az ingatlanra. Ilyenkor a jelzálogjogosult bekapcsolódhat a végrehajtásba, be is szokott - a bankok ezt úgy teszik, hogy felmondják a kölcsönt, és egyösszegben követelik vissza.

right101 # 2009.08.06. 21:13

Tisztelt Szakértő!

A problémám a következő:ingatlanomra svájci frank alapú jelzálogkölcsönt vettem fel,így 100%-ban jelzálogterhelt.Jelenlegi forgalmi értéke kb.8 millió Ft.Tekintettel a jelenlegi gazdasági,pénzügyi helyzetre-árfolyamingadozás-a jelenlegi tartozásom a bank felé kb.11 millió Ft.Emelett több banknál,pénzintézetnél több kisebb hitelem is van,és más családtagoknak is.Ezek személyi kölcsönök,hitelkártyák,áruhitelek.Eddig kisebb csúszásokkal minden hitelt tudtunk fizetni,most azonban két családtag is munkanélkülivé vált,jövedelmünk gyakorlatilag nincs.A kamatok miatt a tartozások jelentősen megemelkedtek,amit már lehetetlen törleszteni.A pénzintézetek már megpróbálkoztak a jogi úton való érvényesítésre-inkasszó,munkabér letiltása,stb...-de mivel ez nem vezetett eredményre,jelenleg végrehajtás előtt állunk.Más ingatlanunk,személygépkocsink,egyéb vagyonunk nincs,és az alapvető háztartási cikkeken kívül gyakorlatilag más ingóságunk sincs.
Kérdéseim a következők lennének:
Mi történik ilyenkor?Hogyan tudják egyáltalán érvényesíteni a pénzintézetek a követeléseiket?
Mivel ingatlanom 100%-ban egy másik bank által jelzálogterhelt-ezt a hitelt törleszteni tudom-,a többi bank,pénzintézet mit tud tenni ilyenkor ebben a helyzetben?
Ingatlanomban több műszaki cikk nem az én tulajdonom,nem adós tulajdona.Végrehajthatók-e ezek az ingóságok?Hogyan,és mivel igazolom hivatalosan a bírósági végrehajtó előtt,hogy ezek más tulajdonát képezik?
Szíves válaszát előre is köszönöm!

right101 # 2009.08.06. 21:11

Tisztelt Szakértő!

A problémám a következő:ingatlanomra svájci frank alapú jelzálogkölcsönt vettem fel,így 100%-ban jelzálogterhelt.Jelenlegi forgalmi értéke kb.8 millió Ft.Tekintettel a jelenlegi gazdasági,pénzügyi helyzetre-árfolyamingadozás-a jelenlegi tartozásom a bank felé kb.11 millió Ft.Emelett több banknál,pénzintézetnél több kisebb hitelem is van,és más családtagoknak is.Ezek személyi kölcsönök,hitelkártyák,áruhitelek.Eddig kisebb csúszásokkal minden hitelt tudtunk fizetni,most azonban két családtag is munkanélkülivé vált,jövedelmünk gyakorlatilag nincs.A kamatok miatt a tartozások jelentősen megemelkedtek,amit már lehetetlen törleszteni.A pénzintézetek már megpróbálkoztak a jogi úton való érvényesítésre-inkasszó,munkabér letiltása,stb...-de mivel ez nem vezetett eredményre,jelenleg végrehajtás előtt állunk.Más ingatlanunk,személygépkocsink,egyéb vagyonunk nincs,és az alapvető háztartási cikkeken kívül gyakorlatilag más ingóságunk sincs.
Kérdéseim a következők lennének:
Mi történik ilyenkor?Hogyan tudják egyáltalán érvényesíteni a pénzintézetek a követeléseiket?
Mivel ingatlanom 100%-ban egy másik bank által jelzálogterhelt-ezt a hitelt törleszteni tudom-,a többi bank,pénzintézet mit tud tenni ilyenkor ebben a helyzetben?
Ingatlanomban több műszaki cikk nem az én tulajdonom,nem adós tulajdona.Végrehajthatók-e ezek az ingóságok?Hogyan,és mivel igazolom hivatalosan a bírósági végrehajtó előtt,hogy ezek más tulajdonát képezik?
Szíves válaszát előre is köszönöm!

ObudaFan # 2009.08.06. 18:02

A férj számláját zárolni nem tudja, de a fleek megegyezésének hiányában a bíróság dönt arról, hogy a közös vagyont hohyan kell felosztani.

memory61 # 2009.08.06. 15:21

kedves szakértők!

Kérdésem, hogy válóper alatt a feleség zároltathatja-e férj számláját?
Véleménye szerint a megtakarítás összegének fele is őt illeti meg, annak ellenére, hogy a teljes lakást ő használja az ingóságokkal együtt, és a válás után az az övé is maradna mindenestől. (ráadásul nem kis értékű amit kap, mégsem elég neki) A férj évek óta nem él már vele. Ráadásul nevezett összeg egy része a mi kettőnk megtakarítása, amiben benne van az én örökségem is, amit ezalatt a saját otthonunk megteremtése végett spóroltunk össze. Arra sajnos nem gondoltunk, hogy a számla a kettőnk nevén legyen.
mit tehetünk? A választ előre is köszönöm!

varusz (törölt felhasználó) # 2009.07.23. 16:10

Kedves monaliza.Kösz a tanácsot,átteszem a kérdést máshová.Ugy tudják ellenőrizni,hogy kulcsos beléptető rendszer van a cégnél,egyszerüen ha kimész a kijelölt dohányzó helyre,be kell dugni a kulcsot egy gépbe,beütni hogy munka idő megszakitás,ha végesztél ismét beütni hogy munkaidő kezdete.Műszak végén a gép összeadja a munkával töltött időt és azt fizetik.Ha valakit elkapnak hogy nem csekkolt ki azonnali elbocsájtással fenyegetőznek.Engem ez a rabszolgasorsra emlékeztet.

Sz.Márton # 2009.07.22. 09:16

Á a helyi törvénytár első régebbi változata is bentmaradt az első sorban, de a második a hatályos! Kis pajkos szerkesztők...