Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

végrehajtó1 # 2010.07.30. 04:47

Kérdésem az lenne, hogy a testvéremen végre tudnak-e hajtani valamit?

nem

lawka1 # 2010.07.29. 20:34

Kedves Szakértők!
A szokásos dolgok történtek velem is... elveszítettem a munkám, nem tudtam fizetni a részleteket, a bank visszavitte a kocsimat, és most még követelnek tőlem 500ezer ft-ot.
Egyetlen pénzzé tehető vagyonom egy fél lakás volt, amit eladtam az öcsémnek, hogy rendezni tudjam a tartozásaimat és legyen pénzem addig amíg nem találok munkát.
A tesóm is csak hitelből tudott engem kifizetni, ezért hitelt vett fel, amit még 8 hónap után sem utalt ki a bank... Ezt nem részletezem, a pszáf vizsgálódik ezügyben.
Viszont én már nem tudom a bankkal a tartozás végrehajtását tovább húzni. Ami időközben már 800ezer lett+végrehajtási díj.
A lakás már nincs a nevemen. Nincs jövedelmem, mert időközben olyan betegséget állapítottak meg nálam, ami miatt állandó kezelésre kell járnom. A munkaügyi csak 3 havi járulékot fizetett, szociális segélyre meg nem vagyok jogosult az eladott lakásrészem miatt.
Kérdésem az lenne, hogy a testvéremen végre tudnak-e hajtani valamit? Hiszen amikor a tartozás keletkezett, akkor még a tulajdon az én nevemen volt...
A válaszokat előre is köszönöm!

zanzara # 2010.07.20. 13:32

Kedves olvasó! bárki tudna tanácsot adni, megköszönném
A kezdet - t-mobile(magyar telekom) , mobil internet használat, Szlovákiában - letöltés 100 MB!!!
Előzetes információ hiányában, nem tudtam mennyibe fog kerülni.
Jött a csekk - 110.ooo ft-ról. természetesen nem tudtam befizetni, és kijelentették, mivel aláirtam az egyéves szerződést, a maradék 8 hónapban ugyanugy számlázzák a havi 5 ezret, pedig letiltottak - ez már a második óriási szemétség.
Ok, letelt az egy év, jött a Bross holding-tól ,egy 220-ezres csekk. minden egyéb dijakkal.
a t-mobile átadta az ügyet a bross holdingnak, akinél fél évig volt. majd visszaadta a t-mobile-nak, hogy nem tudják rajtam behajtani...
Ok,
a következő lépésük drasztikus volt, átadták az ügyet, egy önálló birosági végrehajtónak.
Eltelt két év a 110-es csekk érkezése óta.
a VH-. már 320 ezer forintot követel tőlem
Ez hihetetlen, esküszöm - bármit megtehetnek
na és most a hidegviz -
elkezdett 33 százalékot levonni az amugy is alacsony munkabéremből - igy kerestem havi 50 ezer forintot, napi 9 óra meló után. amiből persze budapesten még egy albérlet sem jön ki, nemhogy evés, ivás.
igy el kellett hagynom a munkahelyemet.. fasza, ugy is felfoghatnám hogy a VH rugott ki.
volt egy privát bankszámlám, volt rajta 100 ezer sok hónap alatt össszesporolt tartalékom, eltünt, az egész, incassso, és -220 ezerbe tették az egyenlegem
elképesztő
van egy gépjármüvem, amit nem tudok használni, mert nincs pénz a javittatásra, tulajdonos én vagyok, édesanyám üzembentartó.
pár napja jött a levél, polgármesteri hivatalból - a gépjármü ideiglenes kivonására - a VH kezdeményezéséből eredően.
még jobb, az egész autó nem ér annyit mint a tartozás egésze. de ki akarják vonni a forgalomból, hogy mégannyi esélyem se legyen, pénzhez jutni.
hol ebben a reláció
jelenleg munkanélküli vagyok, épphogy megélek, és ez az ügy nem hagy mégannyira se élni.

ötletet kérek, mi lenne a legjobb megoldás. beszéltem a polgármesteri hivatallal, az önálló birosági végrehajtóval, de csak nyomják a rizsát, félrebeszélnek, és érdemtelen dolgokat mondanak telefonba, ha egyáltalán utol érek valakit

válaszotokat köszönöm
üdv - zanzara

MajorDomus # 2010.07.14. 21:34

Elöször fizessétek ki a vizdijat,segits neki,majd neked megadja a pénzt. Addig a Vizmü nem tárgyal veletek.
Ezt követően az ügyfélszolgálaton irassátok át a vizórát az ő nevére !
Ehhez ,kell a te aláirásod is mint kijelentkező fogyasztó !

kovacsz # 2010.07.14. 20:52

én mit tehetek, hogy ne legyek adós
Add el az 50%-od a tesónak.
Jut eszembe kinek a nevére megy a számla?

Reni20 # 2010.07.14. 20:22

SOS
Nővérem vízdíjtartozást halmozott fel 50-50%-ú közös tulajdonú házunkon, de csak ő lakik benne, én máshol élek. A szolgáltató nekem is küldött felszólítást, A nővérem elismeri tartozását, de ezt hogy tudjuk a szolgáltató felé jelezni, hogy a továbbiakban rajtam ne követeljenek tartozást. Esetleg irassak vele tartozáselismerést. Ő most akar részletfizetést kérni, én mit tehetek, hogy ne legyek adós, hisz én nem fogyasztottam a vizet. Kérem segítsen valaki!!!!!!!

végrehajtó1 # 2010.07.08. 13:21

csak a fizetés egy bizonyos részét

macko1 # 2010.07.08. 07:29

Szeretném megkérdezni,ha valakinek van egy bizonyos összegű tartozása az egész fizetését levonhatják,vagy csak a fizetés egy bizonyos részét?
Köszönöm a választ előre is.

nandy # 2010.07.07. 12:11

Igen.

Bera # 2010.07.07. 11:03

A segítségeteket kérném.
Németországban élek Magyar állampolgárként. Ha kölcsönt veszek fel egy Német banknál és a későbbiekben esetlegesen nem tudom vissza fizetni, akkor a hitelt be tudják rajtam hajtani Magyarországon? Ház, autó lefoglalás, Magyar fizetésből levonás,stb.
Köszönöm a válaszokat.

nandy # 2010.06.30. 12:20

Ha nem bíz meg külsős szakembert, akkor neki kellene alkalmazottat felvennie, aki a felszólításokat, behajtást intézi, plusz papírköltség, nyomtatás, iroda rezsije stb.

Nagyon furcsa, hogy a tartozásod ellenére még te méltatlankodsz.
Mondtam már: ha húzod az időt, egyre több pénzedbe fog fájni. A bíróság pedig minden további nélkül megítéli a hitelező igazolt költségeit, főleg, hogy a jelek szerint nem is túlzott költségekről van szó.

veszelka # 2010.06.30. 12:09

Ezek szerint ha nekem van egy követelésem és én megbízók egy illetőt, hogy levelezzen helyettem, ö megbízik egy másik illetőt aki telefonálgat ö egy másikat aki e-mailben érintkezik a másik féllel és még be állítok a sorba 1 ügyvédet akkor teljesen jogosan csinálhatunk az eredeti összegből 20-30x értéket amit még kamatos kamatokkal követelhetek? És ezt a bíróság el is fogadja?

kadaj01 # 2010.06.30. 10:55

"A lakását kb.: 6 hónapja eladta a barátnője édesapjának,úgy hogy a haszonélvezet az övé maradt."

Itt valami nem stimmel, hova lett a pénz? Amúgy pedig bűncselekmény a fedezetelvonás.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.30. 10:24

Olcsó ügyvédet találtak. Simán lehetne 10 ezer és az sem volna sok. Egy tértivevényes levél postaköltsége 420 Ft.

nandy # 2010.06.30. 10:04

Ha továbbra is makacskodsz, akkor biztosan...

veszelka # 2010.06.30. 08:39

Tisztelt Fórumozok!
Történetem röviden.
Az eredeti tartozásom 315.-Ft! Ezt elismerem valóban nem volt elég pénz a kártyámon amiről le vehete volna a teljes tartozást ez a kártyám később megszűnt.
Az első csekes postai értesítésem már 3200.-Ft
ról szolt (adminisztrációs költséggel meg növelve)
Nem tartom arányosnak ezt az összeget ezt közöltem is az ügyintézővel. Ők mind végig perrel fenyegetett!
Most egy ügyvédi irodától kaptam csekket ez már +3000.-Ft
ügyvédi költséget is tartalmazz így 6200.-Ft követelnek tőlem. A kérdésem a következő a per 315.-Ft ról szól majd vagy elmehetünk a csillagos égig mint egyéb költségek?
Válaszokat előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.06.28. 19:40

Jó helyre írtál.De olvasgasd vissza a topikot mert szinte minden adós ugyan arra számíthat.

bebike21 # 2010.06.28. 18:06

kitudna itt nekem kicsit segiteni, fontos lenne! tehät en kint elek külföldön mär 1 eve de nem is ez a lenyeg, hanem a szüleim nemtudtäk fizetni a gäzszämlät es mst kaptak 200 ezer forintrol szämlät melyet bekellett volna mär regen fizetni de nemtudtäk, edesanyäm felhivta öket nem e kapna reszlet fizetest mert a level aljän az ällt talälunk megoldäst a kifizetesre. es mit mondtak nem adnak reszletfizetest es ez csak a duma!!! most mär anyum värja a vegrehajtot mert nemtudja kifizetni es sajnos en sem tudok segiteni neki. Mire lehet szämolni
elöre is köszönöm.
UI: nemtudtam hol kell itt kerdest ki irni azert irtam ide bocs:)

Eszti08 # 2010.06.27. 14:29

T Végrehajtó!

Bocs, hogy megint zavarlak, de azért is kérdeztem első körben ,hogy mit lehet behajtani, mert úgy néz ki, hogy semmit. Hisz bízonyítanom kellene a bankszámlát- de az már más nevén van valószínüleg.
Bizonyítanom kéne a fekete munkát- ami iszonyatosan nehéz feladat, hisz ha még látják ,hogy bemegy vlahova munkásruhába, letagadja úgyis, mert mondhatja, hogy csak nem volt ideje átöltözni.
Végülis arra jutottam, hogy ha nem lehet semmit behajtani, akkor nem érdemes a feketmunkát sem bizonyítani. Őszintén szólva nem is lehet és nem is tudnám. Végülis akkor pereskedni sem érdemes a gyermektartásdíjért. Egyszóval tehetetlen vagyok.

végrehajtó1 # 2010.06.27. 14:16

A tárgyalásommindig annak kell bizonyítani aki állít valamit.Hogy a bíróság mit hisz el azt nem tudom..

Eszti08 # 2010.06.27. 13:12

Köszönöm a válaszokat!

Jövedelme nincs, a vállalkozóiját visszaadta, minkanélkülije lejárt. (feketén dolgozik).
A Kocsija totálkáros lett, újat a barátnője nevére vett.
A lakását kb.: 6 hónapja eladta a barátnője édesapjának,úgy hogy a haszonélvezet az övé maradt.
Valahol olvastam, ha 5 éven belül történik ez,akkor talán ebből az ingatlanból is lehet VH-t kérni.
Vagy ara gondoltam, hogy a lakásból kapott pénznek még meg kell lenni, valahol egy bankszámlán. Vagy elhiszi a bíróság , hogy felélte??

Köszönettel:Eszti

végrehajtó1 # 2010.06.27. 12:24

Te is megjelölheted miből kéred követelésed kielégítését.De függ a tartozás nagyságától.Ingatlan vh mindig van hiszen ezzel biztosítva lehet a követelés kielégítése ha másból nem lehet ne behajtani.
De ha kb 6 hónap alatt bejön letíltásból akkor nem valószinü az árverezés.Szóval több mindentől függ hogy mik lesznek a vh cselekmények.

Természetesen mindettől a bíróság az adós kérelmére eltérhet...

MajorDomus # 2010.06.27. 11:38

Ezt a végrehajtó dönti el. Ha ,,bárhonnan járó, bárhonnan fellelhetö,, jövedelemre töltötted ki a vh lapot.
Első és legegyszerübb a jövedelem letiltása, megkeresi az Oep-et és az Apeh-et.

Eszti08 # 2010.06.27. 10:03

Tisztelt Végrehajtó!

Szeretném megkérdezni, hogy ha valakitől be kell hajtani egy bizonyos összeget, akkor van- e valamilyen sorrend? Pl. Első: bankszámla felkutatása,majd ingatlanra ráterhelés majd esetleges műszaki cikkek a lakásból.
Mert úgy gondolom, hogy a vh.-t kérőnek is az a fontos, hogy minél előbb kp.-t kapjon.

Előre is köszi a választ

Eszti08 # 2010.06.27. 10:03

Tisztelt Végrehajtó!

Szeretném megkérdezni, hogy ha valakitől be kell hajtani egy bizonyos összeget, akkor van- e valamilyen sorrend? Pl. Első: bankszámla felkutatása,majd ingatlanra ráterhelés majd esetleges műszaki cikkek a lakásból.
Mert úgy gondolom, hogy a vh.-t kérőnek is az a fontos, hogy minél előbb kp.-t kapjon.

Előre is köszi a választ