Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.24. 11:04

Ez mind. Letiltanak, foglalnak, árvereznek.

hrabtimi # 2010.06.24. 09:51

üdvözlöm

Amennyiben felmondásra kerül ingatlanhitelünk (3 adóssal) és a felmondást közjegyzői okiratban rögzítik milyen folyamatok indulnak el. Pl behajtás, ingatlanárverés ..

előre is köszönöm

végrehajtó1 # 2010.06.24. 07:35

a bank semmit nem fog mondani, az ügyvéd drága, kérdezzen itt!..:)

hrabtimi # 2010.06.24. 06:50

Üdvözlet!

Szeretnék érdeklődni, hogy kihez fordulhatok a következő esetben. Sajnos nem vagyok jogilag elég tájékozott.
Hitelt vettünk fel(férjem és én) férjem keresztapjának lakására. A hitelt nem tudtuk törleszteni. Közjegyzői okirat készült a bank általi felmondásról (határidő máj 30). Elég sok kérdésem lenne azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatok a továbbiakban. Mit ajánlana a bankot vagy ügyvédet keresek? Milyen szakterületű ügyvédet ajánl?

Előre is köszönöm segítségét

MajorDomus # 2010.06.23. 18:47

Az helyes, de a témáról fejtsük ki a véleményűnket, s ne egymásról.

végrehajtó1 # 2010.06.23. 06:46

Ps:
Légyszi ne itt vitatkozzatok a forumon, ez nem erre valo.

Akkor hol?

Ezért van a fórum hogy ütköztessék a véleményeket...

Hadita # 2010.06.22. 19:12

Hm... hiába veszem meg az amugy ocskavas suzukiját attol még a hitel ugyanugy az o nevén marad, gondolom a behajto cég a kulonbozetet ugyanugy kovetelné miután eladták a tragacsot?
Akkor inkább vennék neki már egy igazibb autot ezért a vagyonért.
Amugy koszi a tanácsokat!

MajorDomus # 2010.06.21. 19:42

hadita

Akkor ne fizesd ki,hanem vedd meg attól aki lefoglalta,
Valoszinüeg potom pénzért adják.

Majd te mint tulajdonos, kölcsönadhatod használatra édesanyádnak
A napi ügyek íntézéséhez. Akkor már nem tudják lefoglalni.

Próbáld meg a hiteleket egyenként kiváltani a hitelt nyujtóknál.
Konkrét esetekről tudok, amikor 70 %-os áron eladta a cég a döglött hitelt.
Mérd fel elöbb a teljes adosság állományt. Sok sikert.

Hadita # 2010.06.21. 09:52

MajorDomus:
Koszi a választ.
Ha kifizetem a lefoglalt suzukit, utána azt fogják elvinni legeloszor a további banki behajtok, hm?!
Ps:
Légyszi ne itt vitatkozzatok a forumon, ez nem erre valo.

Szerafin # 2010.06.20. 07:12

Nem értem miről beszéltek,10millió magyar hol van az már,hehe,és a mai cikkek a magyar gyerekek jó részének a drámai szegénységéről szól.Nem láttok tovább a saját kis piti jóléteteknél.Nesze itt a jól megérdemelt liberalizmus.Pont hogy miattatok tart itt az ország ahol,az ilyen emberek mindig kivárják,hogy mások harcoljanak ki valamit és utána szépen kiélvezik a gyümölcsét.Tudjátok mások is dolgoznak látástól mikulásig és mégsem tudnak jóformán felmutatni semmit.Ezer dolgot tudnék írni,de sajnos azt tudom,hogy hiába.Ti sosem változtok csak max ha értetek is eljön a szegénység.

MajorDomus # 2010.06.19. 20:08

Mint látod nem mindenkinek.
Jobb is ha kint marad, javul a hazai morális átlag.

gagarin # 2010.06.19. 16:35

Kezdő 2010!

Az én bratyóm is külföldön melózott, itthon lakást vett hitelre. Eddig nincs is baj, de Én voltam a kezese. Ő nem fizetett, és eltűnt mert szorongatták az uzsorások. Én meg itt maradtam és rajtam hajtják be a 9,2 milliót.
De mégsem akarok eltűnni mert családom van és Ők mindennél fontosabbak. Ja meg becsület is van a világon.

MajorDomus # 2010.06.19. 13:55

Megfogadom a tanácsodat. Igazad van tényleg nem nyomorgok,mert sok munkával nálunk is lehet jól keresni s jól élni.

Ha feléd járok, majd dobok néhány eurót a kalapodba.

kezdö2010 # 2010.06.19. 11:08

Akkor elvezd a Magyar habitust. Gondolom te sem nyomorogsz azert vay ilyen elegedett magaddal. Neked ez a velemenyed, mäsnak mäs. Ällj csak ki a szeretett Magyarorszägod mellett. Majd meg ki is tuntetnek erte. De eleg ebböl a szocsatäbol tenyleg. Ez forum nem chat. Ha unatkozol menj önkentesenk. Ha annyira becsuletes vagy mutasd meg a vilägnak milyen a jo Magyar.

MajorDomus # 2010.06.19. 09:34

Vagyunk itt még 10 millioan akik magyar habitussal becsületesen fizetünk. És nem megyünk külföldre a más mocskát takaritani.

Ha ott sem fizeted a hiteledet, hová menekülsz ? A pingvinekhez ?
Itt meg becstelenséget hagysz a nevedre. És a családodat zaklatják néhány tizezer ft miatt, hát tudod inkább a magyar habitus.

kezdö2010 # 2010.06.19. 04:47

Es meg annyit es több szot nem pazarolok erre a temära, hogy termeszetesen en is szivesebben maradtam volna otthon, ahol a szeretteim vannak de...Majd ha megkapod az elsö nyugdijadat amiert 40 even ät dolgoztäl es abbol csak a szämläidat tudod kifizetni mert mäsra mär nem marad...Szoval a jobb jövö erdekeben utaznak sokan el.Jo älläsom volt M.O.-on, itt takaritok.Es miert? Mert hänyingerem van es volt a Magyar habitustol, attol amit te kepviselsz itt a forumban. Legyel buszke arra hogy tisztesseges vagy es meg tudsz elni belöle. De azert ha melyebben beleäsnänk a te kis eletedbe is lehet hogy kiderulnenek furcsasägok. Szoval toväbbi szep napot es hasznos forum hozzäsoläsokat(amik tenyleg segitenek nem csak ostoba beszoläsok amik senkit sem erdekelnek)

Udvözlettel: Kulföldi ällampolgär

kezdö2010 # 2010.06.19. 04:26

Sok sikert hozzä...

MajorDomus # 2010.06.18. 20:20

Mi itthon probáljuk meg.- és becsületesen!

Szerafin # 2010.06.18. 06:26

:)

kezdö2010 # 2010.06.18. 02:18

Tisztelt MajorDomus!

Nagy tevhit hogy aki kulföldön dolgozik annak telik kifizetni a nevetsegesen magas kamattal terhelt tartozäst. Es ha majd azokon az uzletembereken,vällalkozokon akik több szäzmillioval tartoznak be tudjäk hajtani a tartozäst, akkor talän en is kesztetest ezek arra hogy fizessek. De amig ezek a Nagyhalak megusszäk a dolgot addig a Kishalaknak ugyan miert kellene fizetniuk?? Nevetseges ez a hozzäszols hogy ha kulföldön dolgozol akkor telik mindenre. De ki lehet probälni...

MajorDomus # 2010.06.17. 19:57

És -miért nem fizeted ki ? A külföldi fizetésből tellene !

végrehajtó1 # 2010.06.17. 17:26

kezdö2010ű
nem csak ah büntető eljárás indulna.De itt erről szó sincs

végrehajtó1 # 2010.06.17. 17:25

Ha behajtásra kerül a dolog, akkor a szüleim vagyonát is elveszik?

nem

Ha nincs semmid akkor nem kell izgulni.Majd ha netántán egyszer lesza kkor majd ráérsz....

De ha ügyes vagy sosem veszel a nevedre semmit sem soha többé....)

kezdö2010 # 2010.06.17. 16:39

Tiszteletem!
Olyan problemäm van hogy 5 eve vettem fel szemelyi hitelt amit nem fizetek 1 eve.En kulföldön elek es dolgozom 1.5 eve.A kerdesem az hogy mive nem fizetek es vegrehajtok is voltak a szuleim lakäsäban(ahol semmi sincs a nevemen) ugy peres uton hazarendelhetnek? Ugy ertem kenyszerithetnek arra hogy Magyarorszägra vissza kelljen utaznom valamilyen birosägi vegzes vegett? Köszönöm a välaszt elöre is.

monchichi # 2010.06.17. 13:46

Tisztelt Fórumozók!

információt szeretnék kérni Önöktől, hogy mi is fog történni az ügyemben.
A Raiffeisen banknál van kb. 1,5 milliós tartozásom. Sajnos fizetésképtelenné váltam, és a dolog már ott tart, hogy egy ügyvédi irodától kaptam levelet ma, amiben felszólítanak, hogy egy héten belül fizessek egy összegben, vagy perre viszik a dolgot. Egyértelmű, hogy nem tudok fizetni. De mi is fog történni ezután? Semmi vagyonom nincs, szüleimnél lakom, egyetlen dolog a nevemen egy 4 éves számítógép. Jövedelmem családi pótlék és gyes, amennyiben ez jövedelemnek számít, havi 39 ezer ft.
Ha behajtásra kerül a dolog, akkor a szüleim vagyonát is elveszik?
válaszukat előre is köszönöm.