Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

nandy # 2009.12.02. 09:31

...

nandy # 2009.12.02. 09:31

Nem írtad, hogy honnan hívtak fel, de gyanítom, hogy egyelőre még csak a behajtócéggel van dolgod, nem a végrehajtóval.
A behajtó nem mehet be a lakásba, nem tilthat le a fizetésedből, nem foglalhat... Csak fenyegethet max...

A behajtócég megpróbálja beszedni a pénzt, ezért hív telefonon - ún. puha behajtás... Aztán ha nem vezet eredményre, akkor a bíróságtól fog fizetési meghagyást kérni. Ezt a bíróságtól fogod majd megkapni, és ha annak nem mondasz ellent, akkor jogerőssé válik. Ezzel a jogerős fmh-val mehet majd a szolgáltató (vagy a behajtó) a lakhelyed szerint illetékes végrehajtóhoz... Kb. tavasszal várható.

Mindenképpen jobb lenne megelőzni a vh.-t, ezért próbálj megállapodni részletfizetésben, akár úgy is, hogy a szüleid besegítenek. Mert te sem örülnél, amikor végre munkát találsz majd, és rögtön elkezdik tiltani a fizetésedből. Akkor már jóval nagyobb lesz a tartozás, mert hozzácsapják a kamatokat, vh. költségét, esetleg perköltséget is, a 200 ezer forintból könnyen lehet 300-350 ezer is...

Feren19 # 2009.12.02. 09:46

A "Broos Holding"tol hívtak fel!!!De már szerintem már végre hajtonál van az ügy.....mert már egy ideje "zaklatnak" de nem áll módomban befizetni,,,,,,
mert már ajánlotok fel részlet fizetést de nem tudtam fizetni....(2 hónapja kb)
de reggel pedig kérdezték hogy módomban áll befizetni..mondtam nem..és akkor közölték hogy biroságra megy az ügy és jönnek a végrehajtokbehajtok vagy valami ilyesmi sajna akkor keltem fel és nem tudtam fizetni...de ha jól értelmezem az írásod kedves nandy akkor még kapni fogok a biroságtol is egy hivatalos levelet és ha arra nem lépek semmit utána jönnek a végre hajtók?

nandy # 2009.12.02. 09:59

A Bross Holding nem végrehajtó, hanem behajtó!! A fenyegetőzésen kívül nincs más joga.

Tehát akkor bírósághoz fognak fordulni, onnan kapsz majd fmh-t, aztán mehetnek a végrehajtóhoz, aki kopoghat majd az ajtódon (tavasz környékén).

Jó lenne előtte mégiscsak megoldani a részletfizetést...

Feren19 # 2009.12.02. 10:17

fmh-t???ez valami hivatalos értesités lenne?és miböl gondolod hogy tavasz környékén

am nagyon szépen köszönöm hogy válaszolsz a kérdéseimre..sokat segitesz vele

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.02. 11:53

Fizetési meghagyás.

"A bíróság felhívja ... kötelezettet, hogy .... jogosultnak jelen fizetési meghagyás kézhezvételétől számított 15 (váltótartozás esetén 8) napon belül fizessen meg...." etc.

De nem kéne hagyni odáig jutni az ügyet.

nandy # 2009.12.02. 14:09

Ha most beadják a bíróságra a kérelmet, az idén valószínűleg már nem lesz meg (kb. 30 nap, mire elküldi a bíróság az fmh-t, és jönnek az ünnepek)... A kézhezvételtől van 15 napod az ellentmondásra. Kb. 30 napot várnak, hogy biztosan kiderüljön, volt-e ellentmondás.
Máris február közepe felé járunk...
Aztán értesítik a vh. kérőt, hogy jogerős az fmh, ez újabb 1-2 hét. És ezt követően megy a vh. kérő a végrehajtóhoz. Kb. márciusban...

Ez alatt a 3 hónap alatt el kellene kezdened fizetni.

Marci72 # 2009.12.03. 14:53

Tisztelt Jogi Szakértők!

Érdekes dolog történt velem,amiben segítséget kérnék.Adott egy első fokon eljáró bíróság,amely hozott egy ítéletet. Az ítéletre fellebbezés lett benyújtva, így az nem emelkedett jogerőre.A bíró jogerőre emelte,mert "nem találkozott" a fellebbezéssel.Egyeztetés után úgy tűnt,hogy rendben van minden,csak véletlenül adta ki a jogerőre emelkedésről szóló papírt.De kiderült hogy mégsem.A jogerőre emelkedésről szóló papír végigfutott mindenkihez,így eljutott egy végrehajtóhoz is.Tehát a végrehajtásról végzést nem is láttunk.Be lett jegyezve végrehajtás a házunkra most.Olyan összegre,amelynél összegszerűségében sem valós a történet.
Mit kell tenni?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.03. 17:26

Végrehajtási kifogás, fellebezés.

Marci72 # 2009.12.03. 19:16

Köszönöm szépen a választ.
Még azt szeretném kérdezni,hogy a végrehajtási bejegyzést kinek kell levetetnie? Merthogy ez azért gyorsabb ügyintézést igényel,nem szeretném ha árvereznék a házunkat Karácsonykor,mert a bíróság elnézte a dolgot. A végrehajtási bejegyzést elküldték a munkáltatómnak (munkáltatói jelzálog kölcsön van), a banknak is.Mindkettő elég kellemetlen,hogy nekem kell magyarázkodnom,hogy nem volt jogos,elnézték a bíróságon.Ha komoly kár ér ez miatt,akkor van értelme ma Magyarországon beperelni a bíróságot?

ObudaFan # 2009.12.04. 10:38

Én nem bíznám a véletlenre, és indítanék a vh. kérő ellen végrehajtás megszüntetési pert, és egyben kérném a végrehajtás felfüggesztését.

2009 # 2009.12.05. 21:58

Tisztelt jogi szakértők!

A cégem elleni apeh ellenőrzés első fokú határozatát, fellebezés után másod fokon megsemmisítették és új eljárásra szólították fel az első fokot. Nincs tartozása a kft-mnek, de nem szeretném tovább folytatni a költséges, időrabló ellenőrzést. Ha most eladnám a kft-t, nullás igazolással, abból származhatna bármilyen problémám? Például, ha az ellenőrzés vége mégis birság? Vagy nem találják az új tulajdonost, ügyvezetőt?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.06. 08:56

Vagy nem találják az új tulajdonost, ügyvezetőt?
Abból elég komoly "kellemetlenségeid" származnának.

2009 # 2009.12.06. 23:20

Kicsit konkrétabban?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.07. 07:37

Büntetőeljárás, polgári jogi felelőssség megállapítása, ilyesmi...

Marci72 # 2009.12.07. 17:36

Kedves ObudaFan!

Küldtem egy pü-et. Segítséget szeretnék kérnék,ha lenne egy kis időd majd elolvasni.
Köszönöm.

Marci72 # 2009.12.09. 07:31

Kedves ObudaFan!
Megint írtam pü-ben egy kérdést.(Ígérem nem lesz rendszeres.)

tomori # 2009.12.10. 07:44

Üdvözlet!

Egy ismerősömnek több hitelét is felmondták a bankok, van egy háza ami közös a volt feleségével, mivel elváltak. Viszont mindketten benne laknak. A hiteleket a válás után vette fel. Kitehetik e a behajtás során a házból a volt feleségét? Ha a bank csak a felével rendelkezhet az a gyakorlatban hogy történik?

végrehajtó1 # 2009.12.10. 09:36

amikor elváltak megosztották az ingatlant?

tomori # 2009.12.10. 13:37

Igen fele-fele alapon

gsxrobi # 2009.12.11. 19:23

tisztelt fórumozók.segítséget szeretnék kérni.
ma reggel kaptam egy sms-t az INTRUM nevű cégtől,melynek tartalma a köv:
_T.ügyfelünk! kérjük tartozása peren kívüli rendezése érdekében haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot! köszönjük.

felhívtam az INTRUM -ot ,és közölték velem hogy áramdíj tartozásom van melyet ők megvásároltak az e-on tól 2004 !-ben ezért nekik tartozom.küldik a befizető csekket és haladéktalanul fizessem be!
őszintén megmondom nem emléxek hogy tartoztam volna ,azóta eltelt már pár év .meg azon is csodálkozom ,miért nem jelezte az e-on hisz az uj lakásomban is ők az áramszolgáltatók.
Önök szerint ez így hivatalos?jogos e a kérésük?

végrehajtó1 # 2009.12.11. 19:35

Ha megvették akkor azt dokumentálták is .Kérd el ezeket hogy meggyőződhess róla hogy valóban tartozol.(Bár általában sajnos tartoznak ez esetben...)
Bár az áramtartozás esetében 3 hónap után kikötik

gsxrobi # 2009.12.14. 13:53

köszönöm a választ.
2004 ben volt a tartozás az e-on nál 11000ft.összegben
ezt az e-on eladta 2006 ban az INTRUM-nak.ők most 22000ft-ot kérnek tőlem

nos azóta én már elköltöztem,gondolom azért nem kapcsolták ki.de miért nem az átiratásnál közölték hogy elmaradásom van?azóta eltelt majdnem 6 év már bizonyítani sem tudom hogy befizettem e,mert eldobtam a régi számlákat.
miért ijen sokára jut eszükbe megkeresni?
pont most lettem munkanélküli ,nem tudok fizetni,

végrehajtó1 # 2009.12.14. 16:04

Kérd el a bizonylatokat.hátha eltelt az 5 év érdemi lépés nélkül.

gsxrobi # 2009.12.15. 18:59

végrehajtó1

5 év elévülés honnantól számolandó?attól mikor az INTRUM megvásárolja az adósságot (2006-ban) ? vagy az e-on-os(2004.-ben) állítólagos díjnemfizetés-től?

Az INTRUM-tól kell bizonylatot kérnem?