Elévülés


ZZ24 # 2022.07.08. 21:12

Tadegi, akkor rávilágítok a lényegre:

azért nem mentem a bíróságra, mert tartok ettől az embertől. Nem egy egyszerű uzsorás, nagyon komoly kapcsolatrendszere van, sokáig elér a keze.

Amikor elvitte a lakást abban maradtunk, ha lesz elég pénzünk, akkor visszaváltjuk. Ehhez tartjuk magunkat, nyilvánvalóan egy olyan ajánlatot akarunk tenni, ami ebben a helyzetben elfogadható nekünk és az ő mohóságát is elbírja. Haő teljesen irreális összeget kér és nem tudunk vele megállapodni, akkor megpróbáljuk meggyőzni, észérvekkel és bizonyítékokkal. Ami melletünk szól még, hogy a lakás erős felújításra szorul, nagyon sokat kéne költenie rá, hogy paicképes legyen, ilyen állapotban nem is hirdetnek lakásokat nagyon.

A legfőbb oka a teszetoszaságnak a félelem, nem tagadom. Részben azért jöttem a fórumra, hogy bátorságot gyűjtsek.

Tadegi # 2022.07.08. 05:49

Megismételném:
Ha ennyire magabiztos vagy, hogy ennyi bizonyítékod van, és - nyilván jogi végzettség hiányában - bizton állítod, hogy a szerződés a bíróság előtt sem fog megállni, akkor nem értem miért nem a bíróságra mész, és miért egyre több és több pénzt akarsz adni annak, akitől állítólag ingyen vissza tudnád szerezni a lakásodat, ha a szerződést a bíró valóban meg fogja semmisíteni. Itt én ordító önellentmondást, vagy logikátlanságot vélek felfedezni.

ZZ24 # 2022.07.06. 21:38

Tadegi, teljesen igazad van, hülyének lenni mindenki számára alkotmányos jog, ez vitathatalan. De mentségemre szóljón, hogy az őrületbe kergettek ezek az emberek a folyamatos zaklatásukkal és a mai napig nem értem, hogy miért írtam alá ezeket a papírokat, csakis magamat hibáztatom elsősorban, mert hagytam magam, hogy belelökjenek a szakadékba, Nem tudom voltál e kitéve hosszú időn keresztól pszichikai hadviselésnek, lelki terrornak, még a legerősebb embetr is meg lehet törni, ezek az emberek azt használták ki, hogy nem tudunk kihez fordulni, szabad prédát láttak bennünk, ők ezt megérzik, ilyen emberekre vadásznak egész életükben.

"Ha annyi bizonyíték van a kezedben, és annyira biztos vagy a dolgodban, akkor miért nem indítasz eljárást? Büntetőfeljelentés, polgári per, valami? Miért itt keresel... nem is tudom mit? Önigazolást? Felmentést?"

Igen, tényleg van annyi bizonyíték a kezemben, de csak akkor akarok élni vele, ha semmiképpen nem tudunk megállapodni a lakás visszaszetéséről. Banki hitelt fogunk felvenni, hogy elég pénzt tudjunk ajánlani, ha nem fogadja el aza jánlatot akkor marad a bírói út. Az egyezkedés során mutatunk pár ütős bizonyítékot, hogy érdeke legyen visszaadni a lakásunkat. Igazából azért jöttem a fórumra, mert szerettem volna megtudni, hogy szakértők mit gondolnak az ügyről. Nem keresek önigazolást, elég büntetés nekem az a szenvedés és bizonytalanság, amit az ügy miatt érzek minden nap. Sajnáltatni meg abszolút nem akarom magam, mert egy óriási, gyenge balfék voltam, a mai világban nem kifizetődő annak lenni. Én tönkretettem az életemet, talán helyrehozhatatlanul, de mindent megteszek, hogy megoldjam ezt az ügyet és újra lakás legyen a fejem felett.

"Ha a szerződés törvényes volt, nem hozhat a törvényektől eltérően olyan döntést, hogy az a szerződés semmis csak azért, mert "életszerűtlen". Csak akkor fogja megváltoztatni, ha törvénytelen."

"A színlelt szerződés semmis; ha az más szerződést leplez, a felek jogait és kötelezettségeit a leplezett szerződés alapján kell megítélni."

Még ha az uzsoramegállapítása a szubjektív feltételek miatt kérdéses, a bizonyítékok alapján jó eséllyel a bíróság elfogadná, hogy ez egy leplezett kölcsönszerződés volt és az eredeti állapot helyreállítására kerülne sor, úgy, hogy mi visszafizetjük az uzsorásnak az általa adott összeget, annak törvényes kamataival, neki pedig vissza kéne adni az albérleti pénzt is elvileg, hiszen jogalap nélkül gazdagodott belőle.

Persze ez csak elmélet.

ZZ24 # 2022.07.06. 21:09

Szomorú örökös, köszönöm a linket, majd megnézem.

Tadegi # 2022.07.06. 07:52

A bíróság nem fog megmenteni a saját hülyeségedtől, mert nem az a dolga. Ahogy mondani szoktam, hülyének lenni mindenki számára alkotmányos jog, vagyis jogod van számodra teljesen előnytelen, értelmetlen, a te szóhasználatoddal "életszerűtlen" szerződést kötni.
A bíróság feladata a törvények felügyelete. Ha a szerződés törvényes volt, nem hozhat a törvényektől eltérően olyan döntést, hogy az a szerződés semmis csak azért, mert "életszerűtlen". Csak akkor fogja megváltoztatni, ha törvénytelen.
Ha annyi bizonyíték van a kezedben, és annyira biztos vagy a dolgodban, akkor miért nem indítasz eljárást? Büntetőfeljelentés, polgári per, valami? Miért itt keresel... nem is tudom mit? Önigazolást? Felmentést?

Szomorú örökös # 2022.07.06. 04:26

ZZ24

Ha ügy lesz a bíróság életszerűnek fogja tartani, hogy valaki töredékáron eladja a lakását és utána évekig bérli, ez aztán az évszázad üzlete......mérhetetlenül igazságtalannak tartom, hogy ezt meg lehet tenni emberekkel ebben az országban.....ÉN nem kihasználni akarom a bíróságot, hanem egy végső mentsvárként tekintek rájuk, ha nem lesz más kiút ebből a történetből.

Ajánlom figyelmedbe ezt a történetet, kísértetiesen hasonlít a tiédhez, de ez néhány évvel régebbi sztori. Itt is a hölgy uzsorakölcsönt vett fel kisebbségiektől - megjegyzem senki sem kényszerítette rá, nem tartottak pisztolyt a fejéhez, hogy muszáj legyen - majd mikor nem tudta fizetni, a lakását adta oda, majd a sajtón keresztül akarta magát úgy beállítani, mint szegény szerencsétlen asszony, akinek elvették a lakását. Mi több, még később a rendőrséget akarta perelni, hogy ezt hagyták. :-O

https://24.hu/…vasarhelyen/

Itt a videó is a helyszínen történtekről:

https://youtu.be/pCbGJ09Fm2Y

Mindent összefoglalva ne várj sokat a bíróságtól, mert félő, hogy a lakásodat nem fogod tőlük visszakapni. Igaz ilyen akciókba sem szabad belemenni, amit TomCat-ék csináltak, mert esetleg még nagyobb baj lehet belőle.

ZZ24 # 2022.07.06. 00:24

Zárszóként annyit írnék, tisztában vagyok vele, hogy mekkorákat hibáztam, hogy hagytam magam, hogy ezek az emberek, így tönkretegyenek, de mérhetetlenül igazságtalannak tartom, hogy ezt meg lehet tenni emberekkel ebben az országban. Tisztában vagyok vele, hogy annyi esélyem van, mint a hófolyónak a pokolban, de hitem van és a legjobb tudásom szerint próbálom helyrehozni ezt a történetet. ÉN nem kihasználni akarom a bíróságot, hanem egy végső mentsvárként tekintek rájuk, ha nem lesz más kiút ebből a történetből. Vesztenivalóm tényleg nincs, ebben a lakásban éltem egész életemben, minden ide köt, természetes, hogy a végsőkig harcolok érte.

ZZ24 # 2022.07.06. 00:14

Szóval az nem tudom mennyit segítenei a bizonyításban, de bizonyítható kb 50 ember vagyonosodásán keresztül, hogy a lakástörténet csak egy ksemmizési folyamat, a jéghegy csúcsa, és az uzsorás csak egy magas labdát csapott le, ő is szelt egyet a tortából.

ZZ24 # 2022.07.05. 23:57

Amúgy több hangfelvétel van, amin konkrétan állati stílusban megfenyegetnek minket, hogy mit tesznek, ha nem adunk még több pénzt stb. nekik. Ezek után ember legyen a talpán aki feljelenti őket, az említett uzsorás hozzájuk képest úriember.

ZZ24 # 2022.07.05. 23:53

Bocsánat az elírásokért, helyesírási hibákért, gyorsan írtam, átolvasás nélkül.

ZZ24 # 2022.07.05. 23:50

Azt is tudni kell, hogy az uzsorás előtt szinte mindenünkből kisemmiztek minket, és amikor már nem tudtak pénzt, autót, egyéb ingatlanokat elvenni, a lakásunk volt az utolsó célpont. Az uszorás az előzményekről persze nem tehet, de hozzá tereltek minket, hogy a lakásunkból is pénzt csináljanak maguknak. Kb. 50 vagy több ember is benne van ebbe az egész történetben, ha büntető vonalon menne a dolog, akkor a károkozás mértéke és a bűnszervezet miatt meglenne a 8 éves elévülési idő is.

Őszinte leszek, már évek óta idegroncs vagyok emiatt a történet miatt, csalódott vagyok, hogy a "JOGBIZTONSÁGOT" felhasználva aljas emberek így bújnak a törvény mögé és sérthetetlennek gondolják magukat.

De akkor mi szükség van a bíróságokra? Nem az a cél, hogy az ilyen csalárd dolgokról lerántásk a leplet tisztességes eljárásban és elvegyék a bűnözők kedvét, hogy a jog mögé bújva tegyék tönkre az ilyen gyenge balekokat, mint én.

ZZ24 # 2022.07.05. 23:36

" Komolyan ennyire gagyi intézménynek gondoljátok a bíróságot, hogy ezt majd bekajálja tanúvallomások alapján? Gondolod, hogy az uzsorás ezt majd karba tett kézzel végighallgatja és utána feláll, mint vesztes fél és önként visszaadja a szerződéssel törvényes keretek között megszerzett ingatlant? Nekik már rutinjuk van az ilyen perekben sajnos. :-O"

Messzemenően nem erről van szó:

Évek óta szenvedünk ebben a történetben, azért nem lett per, mert anno megyegyeztünk az uzsorással, hogy visszaváltjuk tőle egy korrekt áron, de mindig keveselte az összegyűjtött pénzt, volt, hogy az uzsorapénz kétszeresét ajánlottuk fel, de az sem volt elég neki. A megegyezésre szánt pénz jelenleg is letétben van, de az őrületes lakésárak miatt szinte esélytelen, hogy megegyezzünk vele, viszont ő is tart túlünk, mert tudja, hogy van ellene elég bizonyítékunk, így nem adta tovább a lakást, lényegében albérleti díjban már a befekttetését visszakapta tőlönk. Ha ügy lesz a bíróság életszerűnek fogja tartani, hogy valaki töredékáron eladja a lakását és utána évekig bérli, ez aztán az évszázad üzlete.

ZZ24 # 2022.07.05. 23:25

"aki üzleti céllal vesz fel ilyen hitelt, az egy kicsit más, mint aki a tej-kenyér megvásárlásához kér kölcsön”

Tovább nyújtóztatok az anyagi hirtelen nagy nyereség érdekében, mint ameddig a takarótok ér"

Igen a lakás 1/2-re még ha kényszerrel, zaklatással megtévesztéssel, de üzleti célra vetteték fel a pénzt, amit soha nem használtunk fel.

A lakás másik felére írt adásvételi az már messzemenően nem üzleti céllal ment, és ezt 100%-osan be is tudom bizonyítani, és ez kapcsolódik egy másik ügyhöz is, ennél a résznél bizonyítható az uzsora szubjektív feltétele hitelesen.

Amúgy meg a szerződésből még egy laikusnak is kitűnik, hogy kölcsönszerződést leplez, a tényleges összegeket utalással kaptuk, az uzsorakamat részére lett színlelten írva, hogy azt készpénzben átvettük.

Ha jól értelmezem, akkor a bíróság a bizonyítékok alapján kölcsönszerződéssé minősítheti át a leplezett szerződést és az ennek fényében kerül elbírálásra, tehát még az uzsorás célt se kell feltétlenül bebizonyítani, ha bizonyítható, hogy ez egy leplezett kölcsön volt, de jelzálog helyett adásvétellel biztosította túl magát az uzsorás.

ZZ24 # 2022.07.05. 23:05

Szomorú örökös.

igen ám, de az ügyvéd megszegte az ügyvédi törvény minden szabályát, ő csak asszisztált a történethez, semmilyen tájékoztatást nem adott, nem figyelmezetetett semmire, nem ellenőrizte a pénzátadást sem, illetve a nem létező pénz átadását, ő már az elkészített papítokkal várt minket, pontosan tudta, hogy egy kölcsönszerződést lelpez adásvételnek.

Amúgy hány ügyvéd van előzetesben hasonló ügyek miatt, minta szent és sérthetetlen lenne, amit ellenjegyeznek.

Ami viszont a legfontosabb, ha ügy lesz ő természetesen letagadja, hogy szabályt szegett volna.

I

drbjozsef # 2022.07.05. 05:56

Én megnézném a tulajdoni lapot is, ugyanis a lakásmaffia ritkán hülye, és kb. három napon belül továbbadja az ingatlant. Ha az új szerzőre nem lehet rábizonyítani a rosszhiszeműséget, és ellenérték fejében szerzett (legalább papíron, persze, az is elég), akkor az az ingatlan már elúszott. És lehet perelni és megpróbálni végrehajtani valami maffiás stróman csávót, a siker eléggé kevés esélyével...

Tadegi # 2022.07.05. 05:52

A lakásmaffiának általában megvan az a rossz szokása, hogy látszólag mindent törvényesen csinálnak, ergo elég nehéz megfogni őket. Ha van egy törvényeknek mindenben megfelelő szerződés, akkor már neked kell bizonyítani, hogy azt a szerződést kényszer, megtévesztés hatása alatt kötötted. És nem csak úgy ímmel-ámmal kell bizonygatni, hanem meg kell győznöd a bírót, hogy törvénytelenül járt el a másik fél, miközben a másik is tuti biztosan nem csak ölbe tett kézzel fogja nézni ahogy elveszed a házát.
Ha például te tanukat hozol, ő is biztosan fog.

Szomorú örökös # 2022.07.05. 04:37

ZZ24

Miért ment volna, el, ha tudom bizonyítani az igazamat, hiteles tanúkkal és egyéb dokumentumokkal?

Egy ügyvéd által ellenjegyzett szerződést akarsz semmissé nyilvánítani.
Erre írta minden jogász itt, hogy felejtsd el, mert nem fog menni.
Egyébként meg drbjozsef is nagyon egyértelműen leírta:

drbjozsef 2022.06.30. 08:53
Ez nem nagyon fog menni......aki üzleti céllal vesz fel ilyen hitelt, az egy kicsit más, mint aki a tej-kenyér megvásárlásához kér kölcsön

Tovább nyújtóztatok az anyagi hirtelen nagy nyereség érdekében, mint ameddig a takarótok ér - szerintem pont erre utaztak ezek az emberek - most meg el akarjátok majd hitetni a bírósággal, hogy bocsi, ti nem egészen így gondoltátok és csúnyán rászedtek benneteket? Az ilyen uzsorások pont az ilyen embereket keresik és ha vérszagot éreznek, akkor jön az, amit leírtál. Komolyan ennyire gagyi intézménynek gondoljátok a bíróságot, hogy ezt majd bekajálja tanúvallomások alapján? Gondolod, hogy az uzsorás ezt majd karba tett kézzel végighallgatja és utána feláll, mint vesztes fél és önként visszaadja a szerződéssel törvényes keretek között megszerzett ingatlant? Nekik már rutinjuk van az ilyen perekben sajnos. :-O

A lakás értéke azóta az uzsorakölcsön szerződésbe írt vételár hatszorosát éri és köze húszmillió forint tiszta haszon üti az uzsorás markát

Azért valljuk be, teljesen irreleváns a történet szempontjából, hogy az ingatlanárak azóta az egekbe emelkedtek.

De a legfontosabb tanácsot ne felejtsd el:

Majordomus#Jelentem!2022.06.29. 19:49
Amig az uzsorás verőemberei le nem törik a derekadat!

Márpedig ha elkezdesz pereskedni az uzsorás ellen vagy feljelented, akkor készülj fel, hogy ezzel is szemközt kell nézned.
Őszinte leszek, nem lennék szívesen a helyedben. :-O

ZZ24 # 2022.07.05. 00:52

Majordomus,

Így van, a hülyeségre és a butaságra viszont nincs törvény, de engem a félelem és az elkeseredettség hajszolt bele ebbe a történetbe. Amit itt Szomorú örökös leírt olyan helyzetben voltunk, csak enm egy hétig, hanem több éven keresztül. Nem én hívtam be ezeket az embereket az életembe, nem akartam és nem akarok tőlük semmit, egy nagyon nehéz élethelyzetben betaláltak engem és a testvéremet, mert látták, hogy gyenge prédák vagyunk, és folyamatos izolációval, zaklatással mentálisan olyan helyzetbe hoztak minket, hogy már nem voltunk urai a döntéseinknek. A nap bármely órjában megjelenhettek, teljesen kikészültünk idegileg.

"Miért nem jelentetted fel a bűnözőt?"
Félelemből.

"Miért fogadtad el a pénzét?"
Kényszerből.

Miért nem adtad vissza határidőre?
Minden lépésünkről tudtak, az átadott uzsorpénzt 2 nap alatt elszedték tőlünk.

"Miért írtál alá olyan szerződést amit tudván tudtál hogy nem tudsz teljesíteni?"
Félelemből, kényszerből, abban az élethelyzetben nem tudtam reálisan gondolkodni, olyan zaklatásnak voltam kitéve.

"A saját ostobadágod miatt miért másokól várod hogy megoldják azt mit te rontottál el?"
Saját magam akarom helyrehozni, de ehhez kell mások segítsége is.

"Ez a hajó elment."
Akkor utánaúszom, nincs veszítenevalom! Soha nem adom fel! Miért ment volna, el, ha tudom bizonyítani az igazamat, hiteles tanúkkal és egyéb dokumentumokkal?

Nem tudom miért jó belerúgni a földön lévőbe. Soha ne tudd meg, hogy min mentem át, el nem tudod képzelni, hogy folyamatos zaklatás hatására mennyire el tudja veszíteni egy ember a reális ítélőképességét.

ZZ24 # 2022.07.05. 00:10

Kovács_Béla_Sándor, jogos, amit írsz, főleg a polgári jogban, de a büntetőjog vetületében vannak azért furcsaságok.

Majordomus # 2022.07.03. 20:15

Velük nem szabad üzletelni.

Szomorú örökös # 2022.07.03. 04:54

ZZ24

de olyan zaklatásnak voltunk kitéve, hogy a mai napig rémálmaim vannak sokszor

Anno az előző lakhelyemen az udvarszomszéd megkeresett egy helyi kisebbségi lakásmaffiát, hogy esetlegesen ők megvegyék a házrészét, mert már nagyon magas volt a devizahitel törlesztője és alig bírták fizetni. Amikor az ügyvédemet felhívtam, hogy van-e okom aggódni, akkor ő egyből azt mondta, hogy igen, mert ha azok oda beteszik a lábukat, akkor előbb vagy utóbb engem is kifognak a valós ár töredékéért túrni. Egy egész héten keresztül szinte naponta jártak a szomszéd nyakára. Hallottam az udvaron keresztül - nyilván nem csendesen egyezkedtek - hogy már a közelben lévő zártkert is belekerült volna a kalapba. Azt már nem teljesen értettem, hogy miért a szomszéd alkudozik velük, amikor ő nem is volt ott tulajdonos, mert ezt a pozíciót a lánya töltötte be a történetben. Aztán szerencsére egy hét után lekoptak és nem lett egyezség. De az az egy hét számomra is maga a borzalom volt, pedig közvetlenül velem semmilyen tárgyalás nem történt ugyebár. :-O

Majordomus # 2022.07.02. 19:04

"Sajnos ez a mai magyarvalóság egy korrupt, velejéig romlott pöcegödör, ahol a bűnözőket védi a törvény"

A hülyeségre és a butaságra viszont nincs törvény.

Miért nem jelentetted fel a bűnözőt?

Miért fogadtad el a pénzét?
Miért nem adtad vissza határidőre?

Miért urtál alá olyan szerződést amit tudván tudtál hogy nem tudsz teljesíteni?

A saját ostobadágod miatt miért másokól várod hogy megoldják azt mit te rontottál el?

Ez a hajó elment.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.07.02. 07:23

Az igazság és a jog ritkán alkot metszéspontot
Ez butaság. A jognak éppenséggel az a fő célja, hogy az igazságosság érvényesüljön (bono et equo). De éppen az igazságosság érvényesülése követel meg olyan szabályokat, amelyek a jogbiztonságot szolgálják illetve a tisztességes eljárást garantálják. Néha előfordul, hogy az anyagi igazság ellentétbe kerül a jogbiztonság vagy a tisztességes eljárás követelményével, és akkor nem az anyagi hanem az eljárásjogi igazság érvényesül. De ez szinte mindig az anyagi igazság jogosultjának a hibája: pl. hagyja elévülni - az amúgy megalapozott - követelését; lekési a jogvesztő határidőt, vagy aláírja - az igazsággal ellentétesen -, hogy átvett ötmillió forintot stb.

ZZ24 # 2022.07.02. 05:10

Szomorú dolgok ezek, maximálisan együttérzek a hasonló cipőben járókkal, feladni soha nem szabad! Az igazság és a jog ritkán alkot metszéspontot, arra kell törekedni, hogy ez létrejöjjön.

SolnesM # 2022.07.01. 11:03

így az uzsorás harmadáron vitte a lakásunkat,

Egyik barátomnak meg teljesen ingyér vitték a lakását.
Nem bírta elviselni, hogy az érdeklődők szapulták, lebecsülték az ingatlant.

Jött aztán egy szélhámos aki dicsérte a végtelenségig, de olyan ügyesen behálózta szegényt, hogy vitte pénz nélkül.
Megkötötték a szerződést, a tulaj aláírta, a vevő a Csokra hivatkozva nem fizetett. Mondta persze ,hogy majd bőségesen fizet ha bejön a Csok, nem jött be.
Soha nem mondta , hogy nem fizet. Végül jó 2 év után a porul járt feladta.