Fizetési meghagyás S.O.S.

ragyasdezso # 2011.08.07. 19:01

Nikolett34
Most kerül majd igazán sokba! De a te dolgod és pénztárcád!

C a s a b l a n c a # 2011.08.08. 05:42

Perújítás? Ugyan már! Kizárt! A Te mulasztásod miatt a bíróság nem fog foglalkozni az üggyel. A sztorit vizsgálva, egyébként sincs jogalapod a perújításra. Valószínűleg már a beadványodat elutasítják. Nem nyersz vele időt, mivel van egy jogerős és végrehajtható ítélet.

Nikolett34 # 2011.08.08. 13:02

Szóval nem marad más, mint végrehajtási kifogást bejelenteni az eltúlzott végrehajtói díjak ellen...

Ilyen szakban már nem is írhatom a kifogásba, hogy a követelt összegek azért nem jók gyakorlatilag , mert évekkel visszamenőleg követelik a tőkét és a késedelmi kamatot?
( igen tudom, hogy a fizetési meghagyásban is szerepeltek az időpontok és az összegek és mivel nem mondtam ellen ez jogerőre emelkett.. Gyakorlatilag akkor most már a végrehajtási kifogásban a túlzott díjakra hivatkozhatok és arra nem , hogy a követelés jogtalan , mert azt 2005.01.01.-2006.12.31.-ig kérik és tulajdonképpen 2007. év és 2008 év június hónapra járna a követelés.... Ezt is csak most vettem észre , mert teljesen elvette egy orvosi diagnózis az agyam és utána már nem is igazán tértem magamhoz.... szétestem...( Ez nem mentség.....

Ma már neki kell kezdenem a végrehajtási kifogás megfogalmazásához, de nem tudom, hogy a végrehajtó ellen és a számolások ellen adhatok -e be kifogást, vagy belefogalmazhatom az általam észrevett számolások ellentmondásait..

Köszönöm előre is: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.08. 17:11

Végrehajtási kifogással azt nem kifogásolhatod, ami a jogerős fmh-ban van. Ha a végrehajtó kimutatásában olyan kamat is van, ami az fmh-ban nincs, vagy rossz a kamatszámítás, azt lehet kifogásolni.

ragyasdezso # 2011.08.08. 18:00

Nem akarja megérteni, hogy elkésett, és fizetnie kell!

Vszilvia # 2011.08.08. 18:45

Sziasztok

Kaptam ma egy fizetési meghagyást a MOKK-tól, végigolvastam itt a sok hozzászólást, az a kérdésem, ha most írok egy levelet hogy részletfizetést kérek, az ugy ok, nem kicsi az összeg 300 000, ugyhogy egyösszegben nem gondolják hogy fizetek!?

ragyasdezso # 2011.08.08. 18:51

Vszilvia
Ha alátámasztod meg is kapod a részletfizetést. 5000.-Ft.-ba kerül a kérelem benyújtása.

Vszilvia # 2011.08.08. 19:03

És hova kell benyújtani, arra a címre ami a levélben van, arra kell egy 5000-es illetékbélyeg?

ragyasdezso # 2011.08.08. 19:55

A kiküldő közjegyzőnek. Ő majd küld csekket.

Vszilvia # 2011.08.09. 03:44

Köszönöm a segítséget.

Nikolett34 # 2011.08.09. 05:28

...a sok kérdés-válaszban összekeveredtem, mert egyszer jó a perújítási kérelem, egyszer nem, egyszer jobb, ha fizetek, máskor pedig semmi jogom nincs, ha minden előzetes felszólítás nélkül olyan összeget és olyan időszakra követelnek tőlem, ami nem jogos...

Tudom, hogy súlyos árat kell fizetnem , hogy nem mondtam ellent a fizetési meghagyásban és nem fizettem meg a tőkét időben, de ha később veszem észre az elszámolási hibát és jogtalan követelést én nem hiszem el, hogy nincs lehetőség ezt akár a végrehajtási kifogásban is megindokolni..

Nekem azt mondta a bírósági végrehajtó, hogy még azt is írjam bele a végrehajtási kifogásba , hogy az fhm előzményeként egyáltalán nincs fizetési felszólítás és eltúlzottak a költségek...
Akkor biztos csak megnyugtatni akart ő is, vagy nem ért a szakmájához... Már nem tudom.... Ő azt mondta, hogy a kifogás illetékmentes, itt azt a választ kaptam, hogy 7.000.-Ft..
Szeretném kérdezni, hogy egyáltalán hivatkozhatok arra, hogy a költségeket eltúlzottnak tartom és nem kaptam fizetési felszólítást és a meghatározott időszak sem megfelelő? Illetkémentes, vagy nem a fizetési kifogás?

Holnap be kell adnom, úgy hogy már nem fárasztom tovább a fórumozókat, de jó lenne valaki egyenesen megmondaná - mint akár ragyásdezső- , hogy mik a lehetőségeim, ha a jogalap nem állja meg a helyét abban a fizetési meghagyásban aminek nem mondtam ellent, de nem is én vettem át, hanem a párom, akivel csak egy lakcímen lakom, de egyedülálló vagyok..

Kérhet az ügyvéd 25.000.-Ft megbízási díjat egyáltalán a fizetési meghagyásban, ha egyáltalán nem volt intézkedés előtte? Ennek nincs meghatározott százalékos aránya? Nem eltúlzott ez egy kicsit?

Köszönöm: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.09. 07:21

Nem keveredhettél össze, mert mindig ugyanazt a választ kaptad, csak nem szeretnéd elfogadni, mert az számodra kedvezőtlen. A végrehajtási kifogás illetéke, mint írtam, 7000 Ft. (Persze az általános szabályok szerint megpróbálhatsz költségmentességet kérni.) A vh. kifogásban nem tudsz hivatkozni olyan tényre, amire az ellentmondásban kellett volna. Így ha bármilyen jelentősége lenne annak, hogy nem volt felszólító levél, arra sem tudnál a vh. kifogásban hivatkozni. Más kérdés, hogy ennek egyébként sincs jelentősége, mert nem volt a jogosultnak ilyen kötelezettsége, a tartozásod mértékéről és esedékességéről ugyanis felszólító levél nélkül is tudnod kellett. Az ügyvédi munkadíj is jogerőre emelkedett a fizetési meghagyásban, azt sem tudod már kifogásolni. Legfeljebb a végrehajtási eljárásra felszámolt ügyvédi munkadíjat kifogásolhatod már.

Nikolett34 # 2011.08.09. 07:49

Újabb fejlemény... Az előbb hozta a postás a végrehajtótól a letiltásra vonatkozó papírt..
Kérdem én, hogy ha augusztus 10. napját adja elő és még van időm a végrehajtási kifogás előterjesztésére is ( aug.11.napjáig), akkor miért akarja idő előtt letiltani a fizetésből a tartozást?
Egyetemleges tartozásnál nekem nem kellett volna kiküldeniük valamiféle okiratot, mert lehet, hogy én befizetem a költségeket?

Köszi és üdv: Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.09. 08:25

Úgy tudom,ha a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett, akkor az abban követelt összegre állíthatják ki a végrehajtói lapot..

Tekintettel arra , hogy a főkövetelést megfizettem, azt levonták a tartozásból, így a kamatok és a perköltség maradt...

Most a fizetési letiltáson megjelent az "egyéb költség" részletezése és az állítólagosan arra irányul, hogy az ügyvéd beadta a végrehajtásra a 11.174.-Ft követelést..

Most akkor a fizetési meghagyáson szereplő összeg emelkedik jogerőre és kiszámolják a napi késedelmi kamatot, vagy még növelheti az ügyvéd 36 ezer forint költséggel a terheimet.. ez nem fért bele a 25 ezer forintos megbízási díjba?

Nem eltúlzott ügyvédi munkaköltségek ezek?

ObudaFan # 2011.08.09. 08:26

Nem fizetted meg határidőben az fmh-ban szereplő járulékokat, így a végrehajtás költségei téged terhelnek. Ezeket a korábban belinkelt jogszabályok szerint ki tudod számolni.

Nikolett34 # 2011.08.09. 09:50

Igen, ezt tudom hogy nem fizettem meg határidőben a követelést, de most már végképp nem tudom, hogy egyéb költségként mire követelnek 36 ezer forintot és főkövetelésként 11.174.-Ft-ot... ez mind kamat lenne?

Ha három évvel korábbi időszakra kéri a közös képviselő az egész tartozást, akkor a kamatszámolás is eltúlzott..

A végrehajtási eljárásban a főkövetelés nem a kamatra kell , hogy irányuljon tőkeként és a perköltség és végrehajtói munkadíjon felül miért van még egyéb költség..

A törvényeket és fizetési illetékeket megnéztem, de ilyen eltúlzott díjjal nem találkoztam és naívan azt hittem, hogy egy jogerős fizetési meghagyásban szereplő összeget , vagy ha az már megfizetett, akkor annak kamatát követelhetik tőlem... de ha a főkövetelés 37.220.-Ft volt, akkor annak hogy lenne akár 50.-Ft is a kamata...
Bemegyek a jogosult képviselőjéhez és most már megkérdezem tőle még egyszer, hogy ez milyen költség, mert először azt mondta, hogy a végrehajtónál minden költségjegyzék szerepel.... ezek szerint hülyére vett.... majd meglátjuk ki nevet a végén....

Ha a társasház közös képviselője és az ügyvéd megállapodást kötnek 25 ezer forintra egy ilyen ügy kapcsán és még különféle egyéb költségeket is felszámolnak az nem túlzott haszonszerzés?
Régen a fizetési meghagyásban 6% lehetett az ügyvéd megbízási díja, akkor ha beleír 25 ezer forintot minden o.k? Még jó, hogy nem 200 ezer forint az ügyvédi költség , mert itt mindenki mindent megtehet... Eltérhet a jogtól és az illetéktől egy ügyvéd?
Ha nem mondtam ellent, akkor fizessek meg minden tévedésükért is...

Nikolett34 # 2011.08.09. 09:52

a végrehajtó azt mondja, hogy az egyéb költség az nem az ő munkadíja, hanem a jogosult követelése, de ez a 36 ezer forint egyéb költség nem szerepelt a fizetési meghagyásban... Az, hogy a fhm. jogerőre emelkedett és a végrehajtási szakig jutott, ez még nekem 36 ezer forint pluszköltséget eredményezett a társasház és az ügyvédje felé?

ragyasdezso # 2011.08.09. 11:49

Fizetési meghagyás elkészítése, benyújtása
200.000,- Ft. összeghatárig 24.000,- Ft. + ÁFA
200.000 – 500.000,- Ft. 36.000,- Ft. + ÁFA
500.000 felett 48.000, -Ft. + ÁFA

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 12:03

Ez honnan van?!

ObudaFan # 2011.08.09. 12:34

Ez valószínűleg valamilyen ügyvédi megbízási szerződésből.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 13:38

Hacsak úgy nem. :) De akkor az égvilágon semmit nem mond arról, mi eltúlzott, mi nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.09. 13:40

(Egyébként amíg bíróság hatáskörébe tartozott, egyes szociálisan érzékeny titkárok, fogalmazók simán visszavágták a munkadíjat 2,5%-ra, illetve 5 ezer forintra. Gondolom, a közjegyzők már ne szórakoznak ezzel.)

ObudaFan # 2011.08.09. 13:42

Közjegyzője válogatja. Láttam már ilyen miatt hiánypótlást, az fmhtv-vel szerintem totál ellentétesen.

kozmacska # 2011.08.09. 14:26

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni!
A Centrum Parkoló Társaság 2001-es parkolást szeretne rajtam behajtani.
Saját bevallásuk szerint nincs róla fénykép, eredetileg a régi tulajdonost perelték 2006-ban, majd engem 2008-ban.
Elhúzhatják ilyen sokáig az ügyet?
A papírok szerint 2001 decemberi parkolásra, 2006 nérciusban küldtek felszólítást.Ennek tudatában ítélt a bíróság.
Biztos vagyok benne, hogy nem követtem el szabálysértést, ráadásul megjelölnek olyan parkolóhelyet is, ahol sosem parkoltam, ebben biztos vagyok.

Köszönettel
Kozma Andrea

ObudaFan # 2011.08.09. 14:27

2001-ben még 5 év volt az elévülési ideje ennek, így ha kaptál felszólító levelet 5 éven belül, akkor nem lehetetlen, hogy jogos a követelés.