Kijelentés állandó lakcímről


Sherlock # 2014.10.28. 12:18

hzs1954,

semmi köze annak, hogy oda van bejelentve, ahhoz, hogy a lakásból mi módon tudod kitenni. Menj el ügyvédhez, majd ő érvényesíti az érdekeidet, ha már te nem tudsz a sarkadra állni.

Csolnok # 2015.12.07. 17:33

Tisztelt Hozzáértők!

A következőkben kérek segítséget. Elváltam ez év juniusában kimondták a válást. A volt férjem 2014 szeptember 21 óta nem lakik életvitelszerűen a házban , amely az én tulajdonom. személyes holmija nincs ott. A váláshoz beadott papírokon is az volt "visszatérés szándéka nélkül elhagyta " Ki persze nem jelentkezett azóta sem. Két hónapja a válási papírokkal és tanukkal igazoltan / hogy valóban nem lakik ott / a Jegyzőhöz beadtam a kényszer kijelentést . Nos most értesítettek, hogy a XI kerületi jegyző meghallgatta / én nem Pesten lakom / És annak azt nyilatkozta hogy vannak nálam személyes holmijai és ő ide még vissza akar térni nem végleges a kiköltözése, ezért nem csinálták meg a kényszer kijelentést. De hát ez hazugság. Nincs itt semmi személyes cucca másfél éve nem lakik itt, hogyan térhetne vissza?? A ház eladás alatt áll / mint írtam az enyém. Kérem segítsenek mi a teendő ilyenkor?? A birói végzés a váláskor is kimondta a ház az én tulajdonom és én és a gyerekek vagyunk kizárólagos használói. Segitsenek !

wers # 2015.12.07. 19:12

Akkor írd meg ugyanezt a határozat hozónak, vagy menj be személyesem. Fiktiválniuk kell, csak még húzza a férjed az időt. Már csak az a kérdés, hogy miért?(gyanítom, itt a kusza válásnál nincs még hova bejelentkeznie) Neked jogilag semmi negatívum, ha ott van a lakcíme,ami persze már nem valós.

wers # 2015.12.07. 19:29

De lehet határozatot még nem is kaptál. Kitől kérted a fiktiválást? Ki és miről is értesített?

Csolnok # 2015.12.08. 08:12

T.wers!

A helyzet a következő én egy Pest melletti kis községben lakom ahonnan a volt férjem 2014 szept 21 én elköltözött./ nem akarom a a község nevét kiírni/. Ez az ingatlan az én tulajdonom. A válást julius 3 án kimondták a lakás az én tulajdonom kizárólagos használói vagyunk a gyerekekkel. Neki nincs lakása az anyjánál lakik BP XI kerületben ahová nem jelentkezett be innen meg ki . Nos az én lakhelyem jegyzőjének adtam be a kényszer kijelentési kérelmet szabályosan tanukkal igazolva stb. és megadva a feltételezett XI kerületi lakhelyét. A lakóhelyem szerinti jegyző kérte a XI ker. jegyzőt nyilatkoztassa a volt férjem miért nem jelentkezett be oda erre nyilatkozta ott azt , hogy neki személyes holmijai vannak itt nálunk és a visszatérés szándékát fenntartja. Erre nem szüntették meg az állandó lakcímét ami hozzánk szól . Nos? ilyenkor mi van. Hazudott mert nincs itt személyes holmija lassan másfél éve nem lakik itt ezt szomszédok igazolják,/de a gyerekeit is elég megkérdezni mi van itt ami az apjuké?/ és fenntarthatja a visszatérés szándékát?
Mit tudok tenni meg kell fellebbeznem a határozatot azt hiszem. Ezért kérek tanácsot. Ő ugyanis abban a hitben van, hogy az hogy ő ide be van jelentkezve feljogosítja arra hogy bármikor bejöjjön visszajöjjön..

wers # 2015.12.08. 08:31

Ő ugyanis abban a hitben van, hogy az hogy ő ide be van jelentkezve feljogosítja arra hogy bármikor bejöjjön visszajöjjön
Itt van a legnagyobb tévedés. A lakcímbejelentés keleztet jogokat.

wers # 2015.12.08. 08:33

A lakcímbejelentés keleztet jogokat.” bocs, A lakcímbejelentés nem keleztet jogokat.

wers # 2015.12.08. 15:49

Mit tudok tenni meg kell fellebbeznem a határozatot azt hiszem.
Igen, de indíthatsz új eljárást is a járási kormányhivatalnál (okmányiroda). Kérheted levélben is, ha nem akarsz személyesen bemenni, mellékelj minden igazoló iratot. Tulajdoni lap nem kell, hivatalból úgy is lekérik.

De ismétlem, neked alapjában véve semmi hátrányod nincs abból, hogy ott van a lakcíme.

groszfater@gmail.com # 2015.12.08. 16:08

De ismétlem, neked alapjában véve semmi hátrányod nincs abból, hogy ott van a lakcíme.

Én meg hozzád jelentkeznék be, semmi hátrányod nem lesz belőle.

wers # 2015.12.08. 16:19

:))) a bejelentéshez kell a tulaj hozzájárulása, az én esetemben ezt a párommal kell megbeszélned.

Hely van, a fele házat alig használjuk.

wers # 2015.12.08. 16:23

Amikor kitöltöd a lakcímbejelentőt, ott is felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy a bejelentés sem jogot, sem kötelezettséget nem eredményez. A hátoldalt figyeld, alul.

Csolnok # 2015.12.09. 07:41

Köszönöm a hozzászólást igazad van ! most hogy magam is utána jártam a dolgoknak máshol is, valóban semmire nem jogosítja fel sőt felhívták a figyelmemet arra, hogy a válási határozatban benne foglaltak szerint ami ugyebár egy bírói végzés az áll: az ingatlan tulajdonosa és kizárólagos használója /ez a fő lényeg !/ én vagyok a gyerekekkel. Ergo: Neki oda visszatérési lehetősége nincs!! Azt a választ adta nekem egy ezzel foglalkozó jogász, hogy a jegyző soha nem bírálhat felül egy bírói végzést, tehát az, hogy a volt férjem a visszatérés jogát fenntartja és ezért nem szünteti meg az állandó lakcímet , egy baromság a jegyző részéről. Továbbá ő is azt tanácsolta amit itt, hogy fellebbezzem meg vagy indítsak új eljárást. Azt fogom tenni azért , hogy végre tiszta legyen a jogi helyzet a lakás körül nekem ez fontos.!
Köszönöm a segítséget!

wers # 2015.12.09. 15:23

Kérdezd meg elő körben a volt férjedet (írásban), hogy ugyan milyen holmija is maradt nálad, és szólítsd fel, hogy hurcolkodjon el.
Ajánld fel, hogy kipakolod az ajtó elé, viheti.

Gina79 # 2016.03.16. 19:13

Sziasztok
Mit lehet tenni alábbi esetben: tavaly vásároltunk egy ingatlant. „Rendeződött” minden dolog viszonylag gyorsan. Vagyis azt gondoltuk. Mikor új lakcímkártyát csináltattam közölték velem az okmányirodában, hogy az ingatlanon jelenleg rajtuk kívül 8 személy szerepel a lakcímnyilvántartás alapján.
Ugyanis a volt tulajdonos az adásvétel előtt bérbe adta külföldieknek az ingatlant, akik szintén bejelentkeztek. Erről viszont az adásvételkor nem esett szó. Felszólítottuk a volt tulajdonost, hogy rendezze a kijelentéseket, de mindezidáig ez nem történt meg. Külföldre költözött. Próbáltam kijelenteni őket, de szomszédok közreműködése is szükséges. Amennyiben a szomszéd nem óhajt ebben részt venni, úgy mit lehet tenni?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.16. 19:23

Nem csak a szomszéd lehet tanú.

Gina79 # 2016.03.16. 19:40

Az ingatlan értékesítésével megbízott ügyvéd vagy ingatlaniroda értékesítője is?

Ildi90 # 2016.04.25. 12:46

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi kérdésem lenne.

Férjemmel tavaly nyáron megromlott a kapcsolatunk végérvényesen. Szeptemberben hazaköltözött a visszatérés szándéka nélkül saját városába, nagyszüleim házába volt bejelentve.
Nagyszüleim kérvényezték a kijelentését , amit most elutasítottak , mert azt mondta hogy még vissza akar menni munkát is itt keres. Közben megtörtént a válás, ahol jegyzőkönyvbe vették hogy nem akar visszatérni és munkája is rég van, mert ugye bíróságon nem mert hazudni.

A kérdés hogy ha nagyszüleim fellebbeznek ezzel a válás papírral akkor végre kijelentik onnan?
Illetve hogy kap e valami figyelmeztetést mert félrevezette az önkormányzatot vagy lehet e valamit vele kezdeni?

Köszönettel: Ildikó

ObudaFan # 2016.04.25. 15:59

Szerintem több értelme van új kérelmet benyújtani, mint fellebbezni.

ObudaFan # 2016.04.25. 15:59

Szerintem több értelme van új kérelmet benyújtani, mint fellebbezni.

wers # 2016.04.25. 16:20

ObudaFan, igazad van.

Mellesleg megjegyzem, mint már kb. 1000-azer, (na lehet, még csak 100-szor itt a fórumon) önmagával a bejelentéssel sem jogok, sem kötelezettségek nem keletkeznek.

Ildi90, jobb lenne rábeszélni az ex férjedet, hogy önként jelentsen be másik lakóhelyet, előbb utóbb úgyis kényszer-fiktiválják.
Persze megértem, hogy ha nincs hova bejelentkeznie, akkor hátrány érheti, de ha hiszed, ha nem, téged, titeket kár ettől nem érhet, ha egy ideig ott van a lakóhelye papíron. Na persze nem túl szabályos.

wers # 2016.04.25. 16:25

Ildi90, még egy tanács, ha jól látom, önkormányzat, ha lépni akartok kormányhivatal, okmányiroda (új nevén többnyire kormányablak)

Ildi90 # 2016.04.25. 16:51

Köszönöm a válaszokat.
A gond az hogy magától nem akar és ok hogy kár nem ér , de minden ügyével a 70 éves nagyszüleimet zaklatják a lakóhely miatt.
Bejelentkezni be tud máshova , mivel hazaköltözött a szüleihez illetve már fél éve a jelenlegi lakóhelyén dolgozik ami 130 km-rel arrébb van mint a mi lakóhelyünk és nem akar visszajönni, mégis ezt mondta így nem jelentették ki.
Azt nem értem, hogy hogy lehet elég az önkrományzatnak annyi , hogy azt mondja, hogy de ő majd egyszer vissza akar menni és akkor így nem jelentik ki, holott esze ágában sincs csak így piszkálódik és még csak következménye sincs hogy hazudik, amit ugye bizonyít a válási jegyzőkönyv.

Bea1 # 2016.04.25. 20:26

A kormányhivatal küldeni fog egy ajánlott levelet az adott címre, ha kéred a kijelentést. ha nem veszi át, kijelentik.

ha 2 tanúval igazolják, hogy nem lakik ott, és holmija sincs ott, úgy gyorsabb a dolog.

Hasonló ügy miatt nekem ezeket a lehetőségeket sorolták fel.

Ildi90 # 2016.04.25. 21:00

Igen ezzel tisztában vagyok, mert ez zajlott le. A 2 szomszéd tanúsította hogy elköltözött, nagyszüleim beadták a kérvényt bemutatták a tulajdoni lapjukat , lenyilatkozták , hogy elköltözött végleg. Aztán őt is kiértesítették , de azt nyilatkozta hogy ő oda majd vissza akar menni munkát is helyben a városban ott keres..holott ez nem volt igaz...de most értesítették nagyszüleimet hogy ezalapján nem jelentik ki mert visszatérési szándéka van holott egyáltalán nincs.
Ezt a határozatot lehet megfellebbezni most amit megtudunk, mert ugye a bíróságon márciusban meg kellett mondania a váláskor, hogy van e visszatérési szándéka és mivel ott nem mert hazudni így jegyzőkönyvbe vették, hogy nincs.
Remélem így már kijelentik, de vicc hogy ennyi alapján dönt a hivatal és így lehet velük játszani.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.26. 04:56

A vicc az lenne, ha más személy bemondása alapján döntene a hatóság.