Kijelentés állandó lakcímről

Szomorú örökös # 2022.02.16. 05:49

NyMRood

A lakcímbejelentés semmilyen jogot nem keletkeztet, de ettől még fiktiváltathatod a lakcímét, ha nem szeretnéd, hogy ott maradjon bejelentve. Pl. Nyírségben határközelben is az országgyűlési választások előtt általában nagyon megugrik a "bejelentett" ukrán-magyar kettős állampolgárok száma, akik utána nyomtalanul el is tűnnek onnan.

drbjozsef # 2022.02.16. 06:54

NyMRooD,

https://kormanyablak.hu/…6/OKMIR00049

Eszerint kell eljárnod.
Nyilatkozol, hogy az illető elhunyt külföldön, de egyébként sem lakott már itt. Ha tudsz ehhez szerezni egy halotti anyakönyvi kivonatot (hátha a rokonai együttműködők, egy emailban küldött fénymásolat is elég lehet) az jó, de ha nem az sem baj, majd felszólítják nyilatkozatra, esetleg megnézik a helyszínen, de nem szokott ezzel gond lenni.

Iby # 2024.05.12. 09:34

Sziasztok.
Válásban vagyok a férjemtől,aki 3hónapja nem itt lakik,hanem anyjával! A ház 100x ig az én tulajdonomhoz tartozik.Ő néha gondol egyet és jön,szidalmaz,ellop dolgokat.
Kijelenthetem innen?
Köszönöm a választ.

drbjozsef # 2024.05.12. 10:07

Iby,

Ha életvitelszerűen nem lakik ebben az ingatlanban, akkor igen, egy lakcím fiktiválási kérelemmel a kormányhivatalnál megszüntetheted az itteni lakcímét.

De miért gondolod azt, hogy ha nem szól ide a lakcímkártyája, akkor majd nem jön, szidalmaz, és lop el dolgokat?
Feltételezem, nem a lakcímkártyája követi el ezeket a cselekményeket...

Zoltanuss # 2024.05.13. 06:47

Kijelenthetem innen?
Iby

Igen,
plusz egy zárcsere !

Inez # 2024.05.21. 07:42

Sziasztok!

Férjem állandó lakcíme az én lakásom, ahol jelenleg egyedül nevelem 4 gyermekünk, ő börtönbűntetését tölti... Mák szerint nem vagyok egyedülálló, amíg egy a lakcímünk, kijelenthetem, hogy csak èn és a gyerekek maradjunk egy lakcímen, hogy megigényelhessem az egyedülàlló családi pótlékot?

Köszönöm