Nem-nem Sherlock! Ha így lenne akkor " ivartalanítást" írtam volna... :)
Devizahitelszerződés megtámadása PTK 210. (3)
Ez a sok szexuális feszültség...
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Attika!
Vannak dolgok amik későn / később derülnek ki. Így még meggondolás tárgyává teszem, hogy mi legyen a torkod sorsa. A véred nem kell, kedvtelésből cincálok majd. :)
Szilvia! Te vám(piroska)vagy? Írhattad volna előbb is, mert akkor nem bőszítelek hozzászólásommal. Ugye nem harapod át a torkom? Szükségem lenne még rá egy jó pár évig.
( Már megint egy zaklatott lelkű került a fórumra.)
Na újra megpróbálom...
Tudja-e valaki, hogy mióta kötelező a THM értékét szerepeltetni a kölcsönszerződésekben?
Sehol nem találok erre vonatkozó információt...
Egy 2004 májusi CHF laksáshitel szerződésemben nem szerepel...
Viszont van egy 2006-os szabadfelhsználású CHF-es szerződés, abban már benne van, mindkettő Raiffeisen-es...
Köszimiki
Sherlock ha én hisztiznék akkor már a Te torkod (is) át lenne harapva :)
Szilvi, te mindig ilyen hisztis vagy?
pedig nem haszontalan azt is elolvasni, amit lajcsó szokott írni
Ebben az esetben elkerülte a figyelmét, hogy nem mindenhol van külön készüléke a fűtésnek, de hát ez nem is jogi kérdés
A humor pedig egy olyan dolog, ami személyfüggő, ill. ha már olvastál volna jogi hozzászólásokat tőle, nem hatott volna rád ilyen bosszantóan
KBS válasz a kérdésedre:
Én abban benne vagyok? DrAttika? ObudaFan? Lajcsó?
Nos ez Lajcsó válasza az ingatlanügyek topicban:
Ha nyáron is fűtöl, nem csoda, hogy elromlik.
KBS a kérdésedből azt vontam le, hogy Lajcsó is ügyvéd.
Még nem kommunikáltam Lajcsóval de azt gondolom ha valaki itt képtelen leírni tisztességesen egy magyar szavakkal teli mondatot az kb a tárgyalóteremben sem képes kifejezni magát.
Ámbár lehet ez valami ügyvédi szleng...ki tudja.
Kedves wers!
A kulcsszavakat már leírtad én csak javítanék rajta ha nem baj.
Ez valóban nem vonható párhuzamba az ügyvédek tevékenységével.
Kedves Szilvia, ma nem ismerek rád, rossz éjszakád volt?
Az, hogy egy tanítványom átmegy-e a nyelvvizsgán és milyen eredménnyel nem csak rajtam múlik.
Jó de ez valóban nem vonható teljesen párhuzamba az ügyvédek tevékenységével. Csak elméláztam, hogy a Józsi okos lányát életem végéig istápolhatnám hobbiból.
Wers te nem látod az idézőjeleket? Akkor lefordítom neked jó?
A diploma minősítése:
Az oklevélbe kerülő minősítés kiszámításának módja:
A göngyölített átlageredmény a tanulmányok során a számítás időpontjáig teljesített tantárgyankénti kredit és a kapott érdemjegyek szorzatösszegének és az osztályzattal értékelt tantárgyak kreditösszegének hányadosa. Ha a teljes képzési időre vonatkoztatott göngyölített átlageredmény és a záróvizsga minősítésének számtani átlaga:
4,51 - 5,00 között van, akkor a minősítés kiváló,
3,51 - 4,50 között van, akkor a minősítés jó,
2,51 - 3,50 között van, akkor a minősítés közepes,
2,00 - 2,50 között van, akkor a minősítés elégséges.
Szilvia0801, nyelvvizsgán nics kettes meg ötös
egyébként ha megvan a papír a kutya meg nem kérdezi, mi van benne
Ha jól emlékszem tőlem még soha nem is kérték.
„akkor valamiért nem szoktak rárepülni az ügyvédek”
És munka öröme? Az kiment a divatból? :))
Wers azon a bizonyos "nyelvvizsgán" át lehet menni kettessel és ötössel is. Lássuk be óriási a különbség.
Ez vonatkozik a diploma megszerzésére is...
Minden elképzelhető, csak mikor az ügyfél azzal kezdi hogy nincs pénze/munkanélküli/miegymás és a per olyan ami effektív nem hoz pénzt, akkor valamiért nem szoktak rárepülni az ügyvédek.
Sherlock !
Biztos nem talál.
De azért olyan konstrukció csak elképzelhető, hogy alapdíj + sikerdíj kombináció !!
ezen elgondolkodtam, milyen édes lenne, ha csak akkor fizetnék ki az óradíjakat, amikor a nebuló sikeres nyelvvizsgát tett... nanehogymár... és ha 20 év sem elég neki?
„Egyébként ha rajtam múlna a peres ügyekben sikerdíjassá tenném az ügyvédi közreműködést.”
Rajtad múlik, úgy állapodj meg. Ha találsz olyan hülyét aki ebbe belemegy, akkor megérdemlitek egymást.
Kedves Atika!
Elnézést az elírásért. "ÜGYFÉL" akart lenni.
Ne keress a kákán is csomót. Pontosan tudod miről írtam.
"Tehát ha el van cseszve " az ügyfék keres ügyvédet" oldal..."
Szilvia0801 írta
Milyen önkritikus. Szellemes: nem ügyfél, hanem ügyfék." Valóban sokszor az ügyfél egyben ügyfék.
A sikerdíjjal kapcsolatban az a probléma, hogy az ügyvéd szakszerű ügyellátást vállal és nem eredménykötelem az ügyvédi megbízási szerződés. Ha csak a sikerdíj elérése miatt buzgolkodik az ügyvéd, akkor nem az etikai normák szerint jár el. A másik probléma, hogy a sikerdíj megfizetésekor nem nagyon törik magukat az ügyfelek, vagy ahogy Szilvia fogalmazott, ügyfékek.
KBS nem tudom, hogy benne vagy-e de nem is érdekel.
Itt a hozzászólásaid alatt fennen hirdeted az ügyvédi irodádat. Szerintem már a kutyát sem érdekli, hogy ki vagy mi vagy.
Egyébként meg ObudaFanról annyit, hogy Ő normálisan képes kommunikálni az itt segítséget kérő emberekkel.
Ég és Föld kettőtök között a különbség hozzáállásban.
Valószínűsítem, hogy hozzá többen fordulnak segítségért mint hozzád.
El kéne gondolkoznod egy gyökeres stílusváltáson.
Egyébként ha rajtam múlna a peres ügyekben sikerdíjassá tenném az ügyvédi közreműködést.
Akkor átgondolnátok, hogy a megélhetésetekért meg is kell dolgozni.
Ez főleg rád vonatkozna KBS és a hozzád hasonló mentalitással rendelkező ügyvédekre.
Még mindig nem láttam tőled egy valamire való, ügyvédhez méltó, segítőkész hozzászólást. Bár olvasgatva a fórumot látom van aki rólad vesz példát sajnos.
A helyedben nyitnék egy topicot azzal a címmel: hogyan veszítsünk el ügyfelet az arrogáns,cinikus, lekezelő, pökhendi magatartásunkkal?
Te még arra sem veszed a fáradtságot, hogy a semmitmondó hozzászólásaidban legalább megnevezd azt akinek írod. ( pedig ezt már szóvá tettem, de úgy látszik nem fogod fel ennek a súlyát sem)
Tény az intelligenciát nem diplomával osztogatják..
Én abban benne vagyok? DrAttika? ObudaFan? Lajcsó?
KBS
Mertem abból a feltételezésből kiindulni, hogy a megnevezett oldalon van két lista. Az egyik szaknévsort a másik szakterületet foglal magában. Laikusként azt gondolnám, hogy ők azok akik megkapják az ügyfél levelét.
Viszont ha ez mégsem így van az a ti károtokra megy.
Mert nem kapjátok meg a megkeresést, így nem is lesz potenciális fizető ügyfél abból aki itt próbál a problémájára ügyvédet keresni.
Tehát ha el van cseszve " az ügyfék keres ügyvédet" oldal, talán tennetek kéne érte, hogy úgy csinálják meg ami biztosítja a lehetőséget ügyfél és ügyvéd között a kapcsolatfelvételre.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02