Költözés, láthatás


Park81 # 2018.01.05. 14:47

Sziasztok,nekem egy olyan kerdesem lenne,hogy apukatol elkoltoztem mar 1 eve alberletbe viszont most 1 honap mulva ki kell koltoznunk,mert eladjak az ingatlant.Masik alberlet nagyon draga,lakast szeretnek venni de 1 honap alatt hitelbiralattal lehetetlen.Videkre koltoznek addig csaladtaghoz a gyerekkel.Kozos a szuloi felugyelet amit gyamhatosag elott nyilatkoztunk.Ilyen esetben beleszolhat,h elkoltozzek a gyerekkel es uj oviba fog jarni?Mennyi idovel elotte kell tajekoztatni?
Stb.

Eliezer # 2017.08.12. 07:33

Kedves alfateam!

Köszönöm szépen a kiigazítást, elnézést kérek a figyelmetlenségemért!

alfateam # 2017.08.12. 07:24

Ne is figyelsz arra amit írunk!
Ezt írta neked ObudaFan

Ha a szülői felügyeletet is szeretnéd megpróbálni, bírósághoz fordulhatsz, ha csak a kapcsolattartást, akkor elég lesz a gyámhatósághoz fordulni.
Döntsd el mit szeretnél.

Azt írtam a határidőt a Ket.-ben találod.

Eliezer # 2017.08.12. 07:05

Kedves alfateam!

Próbáltam tüzetesen átnézni, amelyet küldtél, de sajnos nem találtam meg a határidőt. Több mint valószínű, hogy én voltam figyelmetlen, de nem találom. Esetleg te tudod pontosabban hol van?

A pontos problémája a gyámhatóságnak az hogy mivel nincs bírósági döntés így a szülői felügyeleti jogok közösek(már ha jól mondom ezt) és emiatt azt mondták, hogy Ő oda viheti ahova szeretné a gyermeket.Ezért azt mondták Ők hivatalból nem tudnak semmit csinálni. Valamint arra biztattak, hogy próbáljuk meg megbeszélni a dolgokat, hátha a kapcsolat is helyrehozható. Ezt kizártnak tartom főleg ezek után, valamint a volt párom minden kommunikációtól elzárkózik, csak néha egy egy emailt kapok tőle, amiben leírja negatív véleményét, maradjunk annyiban, hogy kifogásolható hangnemben(finoman fogalmaztam), rólam és hogy majd a nevébe meg fog keresni valaki.

Hétfőn mindenképpen intézkedni szeretnék hivatalosan, ezt szerettem volna pénteken is, csak kicsit csalódtam, hogy a gyámügyön egy beszélgetésen kívül mást nem tudtam intézni. A gyámügyes hölgy először amikor még semmit nem mondtam azt mondta én biztosan lelkileg terrorizáltam a volt párom,(kicsit úgy éreztem, hogy letámad, de ez lehet csak az én lelki állapotom miatt vettem így fel) aztán amikor elmondtam neki a dolgokat arra jutott, hogy véleménye szerint a hölgynek orvosi segítségre van szüksége mindenképpen. Bár mondjuk ezt a családsegítőnél is elmondták, mert én egyedül elmentem oda, csak a volt párom nem volt hajlandó jönni, mert azon az elven volt, hogy ezt csak ketten lehet elintézni, ő nem fog "orvoshoz" járkál. Elkanyarodtam, elnézést.

Feltételezem, akkor a gyámügynek lehetne küldeni hivatalos kérvényt, hogy nagyjából kerítsék elő a gyermek, mert látni szeretném?

Valamint emellett hétfőn el kell indítanom a bírósági a dolgokat?

Előre is köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat!

alfateam # 2017.08.11. 17:15

Ne dőlj be a gyámhatóságnak nekik az a jó ha egy üggyel kevesebb.
Ha meg vársz az lesz az indok minek vártál eddig.
Ha személyesen mész a hatósághoz jegyzőkönyvbe mond a problémádat és kérj egy példányt belőle.
Nézd meg a közigazgatási törvényt mennyi idő áll rendelkezésre az intézkedésig. Ne hagyd hogy egy napot is késsenek.
Olvasd el ezt-is https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
és még sokmindent.

Eliezer # 2017.08.11. 11:12

Köszönöm a választ!
Voltam ma gyámhatóságon, ahol azt mondták várjak ki, hogy majd "lecsillapodik" és utána próbáljak meg beszélni vele. Szerdán azt ígérte csütörtökön láthatom őket, és megbeszéljük a dolgokat, mint két felnőtt ember. Ebből az lett hogy csütörtökön letiltotta a telefonszámom, utána pedig kikapcsolta a telefonját, emailen keresztül sem érhető el.

ObudaFan # 2017.08.11. 05:03

Ez természetes nem így van. Akár még a gyermek feletti szülői felügyeleti jog gyakorlására is kijelölhet épp téged a bíróság, ha te vagy erre alkalmasabb. (Bár az tény, hogy ilyen kicsi gyermeknél még azért az anyukák óriási előnyben vannak.)

Ha a szülői felügyeletet is szeretnéd megpróbálni, bírósághoz fordulhatsz, ha csak a kapcsolattartást, akkor elég lesz a gyámhatósághoz fordulni.

Eliezer # 2017.08.10. 11:49

Azóta történt pár dolog, leírom hátha valaki tud valamit tanácsolni nekem.

Volt páromat elértem telefonon többször is ígéretet tett, hogy megmondja hol vannak és hogy találkozni is fogunk. Ez nem valósult meg.

Állítása szerint én nekem semmi jogom nincs látni a gyermeket, oda viszi ahová szeretné, esetleg szólnia kell, hogy elmentek, de azt se kell megmondani hogy hova. Valamint, hogy ő dönti el, hogy én mikor láthatom, ő határozza meg ezeket a dolgokat. Ezeket ő azt mondta, hogy az ügyvédje mondta neki. Valamint azt is, hogy ő az anya és emiatt nekem soha nem lesz annyi jogom mint neki.

Amint már lentebb írtam van apasági nyilatkozatunk.

Lehet bármilyen valóságalapja annak amit állít?

Előre is köszönöm a segítséget!

Eliezer # 2017.08.09. 06:03

@nonolet azért jobb tisztázni.

Én tényleg csak egy normális megoldást szeretnék, ami a gyereknek és nekünk is megfelelő. Elmentem a családsegítőbe is amikor úgy láttam, hogy a köztünk lévő kommunikáció nem megfelelő és nem lehet rendezni külső segítség nélkül a köztünk lévő "feszültséget", amely valójában véleményem szerint félreértéseken alapul, de sajnos ő ebben nem volt partner így egyedül voltam ott is és kijelentette, hogy nem fog ilyen helyre menni, mert ez nem az ő dolguk. Hétfőn mentem volna pszichológushoz is a családsegítőbe, hogy megbeszéljük hogyan lehetne a kommunikáción javítani és a folyamatos képzelt dolgokat eloszlatni. De sajnos jött a hétvége és elment a gyermekkel.

Valószínűleg tényleg csak a gyámügy marad, szerettem volna ezt elkerülni, de látom a közös megegyezés nem lesz terítéken. Plusz amiket kitalál és állít rólam nem állja meg a helyét és tartok tőle ilyen dolgokkal fog a hivatalos szervek előtt is vádolni és emiatt gyermekünket nem fogom látni, csak nagyon ritkán.

nonolet # 2017.08.08. 21:24

100%-ban egyértelmű volt, hogy az apa vagy... legalábbis az értőn olvasók számára.

Eliezer # 2017.08.08. 19:11

@alfateam ugyan, semmi probléma, nekem kellett volna már az esettörténet elején tisztázni, hogy ki kicsoda.

@Kovács_Béla_Sándor köszönöm szépen a hozzászólását! Az anyuka által kitalált dolgokról, amelyeket írtam, megosztaná véleményét? Előre köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.08.08. 18:56

Gyámhatóság vagy bíróság. Fakultatív.

alfateam # 2017.08.08. 18:28

Elnézést alaposan félreértettelek!

Eliezer # 2017.08.08. 18:21

Kedves alfateam!

Értem, hogy gyermekem 7 hónaposan még szopik. Nem pontosan értem a hozzászólásod. Értem azt is hogy van anyai felelősség. Én az apa vagyok akitől elment az anya a gyermekkel. Így értetted a hozzászólásod?

alfateam # 2017.08.08. 17:19

Párommal van egy 7 hónapos kislányunk. Sajnos megromlott a kapcsolatunk és az utolsó vita alkalmával elmentem otthonról.

Ügyes! Egy hét hónapos gyereket még szoptatni kéne...
Nyafogsz itt email-röl meg telefonról de az anyai felelősség eszedbe-se jut!

Eliezer # 2017.08.08. 16:37

Kedves Fórumozók!

Párommal van egy 7 hónapos kislányunk. Sajnos megromlott a kapcsolatunk és az utolsó vita alkalmával elmentem otthonról. Tudta, hogy hová megyek, megírtam, hogy haza fogok menni. Tettem nekik ki pénzt is nem szerettem volna hogy pénz nélkül maradjanak itthon. Ez volt szombaton. Szombaton emailben azt írta, hogy ők hétfőn el fognak menni addig ne menjek haza. Vasárnap délben hazaérkezvén láttam, hogy elmentek otthonról. Szombaton egész nap nem vette fel a telefont, emailre, sms-re nem válaszolt. Rokonait felhívván csak annyit mondtak biztonságba vannak, de az egyik vagy azt mondta nem mondja meg hol van, vagy azt, hogy X városban, de nem tudják hol. Vasárnap már adott életjelet magáról email formájában, de azt nem mondja meg hol vannak, telefont továbbra sem veszi fel. Emailben azt írta, hogy nincs semmi jogom, mert nem voltunk házasok. Apasági elismerő nyilatkozat van természetesen. A rokonai azt mondták, hogy azért ment el, mert én az egész kapcsolatunk alatt állítása szerint bántalmaztam őt. Ezek mellett számos érdekes dolgot állít, ami vélenye szerint igaz, de semmi valóságalapja nincs. Megkezdett egy kisebb lejárató kampányt is, hogy X személyeknek mondja az állításait rólam, hogy az ismeretségi körben rossz fényben tüntessen fel.

Ebben az esetben én mit tehetek pontosan? Úgy vélem van jogom látni a gyereket és a gyereknek is van joga látni engem. Mi lenne az ésszerű lépés? Azon dolgokat, melyeket állít, ugyebár nem tudja bizonyítani, hiszen ami nem történt meg elég nehéz lenne, de én mit tehetek ez ellen?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.12.10. 20:13

A gyermek lakóhelye szerint illetékes gyámhatóságon. De előbb döntsd el, mit kérsz: az egyezség végrehajtását vagy újraszabályozást.

szabdehu # 2016.12.10. 19:47

Meg egy kerdes. A kislany Szazhalombattan lakik. En Mateszalkan. Hol kell elinditani a lathatas biztositasa ugyeben a kerelmemet? Itt vagy ott?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.12.10. 13:22

Az a gyámügyes nem gyámügyes...

szabdehu # 2016.12.10. 12:36

Nemrég kikértem egy gyámügyes ismerősöm véleményét is. Azrt mondta, hogy ha a gyámügyet belevonom, akkor egyáltalán nem biztos, hogy kötelezik a láthatás biztosítására, hane környezettanulmányra mennek ki (mint ezt a volt feleségem is írta), valamint a gyermeknek sem jó, mert őt is meghurcolják, kérdezgetik, a volt feleségem és engem is, és nem biztos, hogy eredményre vezet. Mivel jelenleg a válási okiratban szereplő láthatá segyáltalán nem valósul me,g ezen gymügyes ismerősöm szerint ügyvéd által kell kezdeményezni új láthatás elindítását. Vagy.. tanácstalan vagyok, mégis, hol induljak akkor el? Köszönöm!

ObudaFan # 2016.12.10. 08:17

A gyámhatóságtól lehet kérni a kapcsolattartás végrehajtását.
Elvileg az elhelyezés megváltoztatása, vagy sérelemdíj is szóba jöhet, de szerintem csak akkor, ha ettől a kapcsolattartástól is elzár.

szabdehu # 2016.12.10. 06:49

Üdvözletem!

Az alábbiakban kérem segítségüket.

A feleségemtől 5 éve elváltam. 2012-ben megromlott végérvényesen a kapcsoaltunk és közös megegyezéssel elköltöztem tőle és a kislányomtól. A váláskor a válási okiratban a láthatás heti 2 alkalomra + a hétvége valamely napjára van rögzítve, ezen felül megegyezés szerint esetlegesen tetszőleges időpontban. A probléma vizsont, hogy amikor a válás megtörtént, mgé nem költöztek el, azóta viszont a dunántúlra költöztek, ami tőlem 400km. A kapcsolattartással reddig nem votl gond, skypon, viberen, telefonon a személyes láthatást a vilt feleségemmel meg tudtuk oldani, az utóbbi időbe viszont ez zötyögőssé vált, hetente csupán 1-2 alkalommal láthattam. Igaz a szünetekben a kislány végig velem volt. Pár napja sajnos, pontosan a fentiekből adódóan eléggé elmérgesedett a viszonyunk a volt feleségemmel, aminek a következménye az lett, hogy minde kommunikációs forrást (telefon, facebook, viber, messenger, email) elvágott, majd közölte, hogy a válási okiratban rögzíítettekkel ellentétben két hetente hozhatom el a lányomat, valamint hétvégén videotelefonon beszélgetek vele 14-15 óra között, ezen kívül nem hajlandó egyéb láthatást biztosítani. Tanácstalanul állok, mivel a felutazás költséges és jogilag sem teheti meg, hogy egy bírósági döntést egyoldalúan megszeg, kérem, segítsenek, milyen lehtőségeim vannak, hogy ahogyan eddig is, ezután is láthassam ha élőben nem is, virtuálisan a kislányomat, és beszélghessek vele. A lányommal a kapcsolatom nagyon jó, nagyon szeretjük egymást és szerintem nem szolglja az érdekeit az anyja ilyen jellegű lépése! Kérem! Segítsenek! Köszönettel: Szabó Dénes

Petya apus # 2016.06.21. 01:50

Kerlek segitsetek mert megorulok!
Adott helyzet:
Van egy lany akinek van egy 7honapos babaja, apatol kulon el, kulon neveli, nem voltak hazasok, el koltozhet minden gond nelkul a lany? Tehet valamkt az apa?

Bobita96 # 2016.01.31. 20:47

Jogi állásfoglalásra lenne szükségem, kérem, segítsenek!
A szituáció: 19 éves lány együtt él 3 gyermeke apjával(borzalmas gyerekkorból kimenekülve), de kapcsolatuk megromlik. A lány beleszeret egy fiúba, beadja a gyermekelhelyezési kérelmet,majd a fiúhoz költözik a gyerekekkel. A régi családja zsarolja, a lány összeroppan, visszaköltözik. Közben kiderül, hogy újra állapotos. A régi párja gyűlöli, a gyerekekkel nem törődik, de nem akar gyerektartást fizetni. A lány egyre gyengébb, felőrli a lelki terror,végül ráveszik, hogy hozzámenjen a fiúhoz. (A vállalkozó nagypapa már a csok elköltését tervezi...) Közeledik a szülés, anya is, magzat is veszélyben van, a "család" tönkreteszi. Költözni akar, a "férj" beleegyezik, de a nagy lányát nem engedik vele. A lány csak a 3 gyerekkel együtt akar menni, de ha nem mehet, otthon meghalhat ő is, a magzat is. Mit tehet ilyenkor egy kimerült, zsarolható, csupa ellenséggel körülvett fiatal anya? És a 4. gyermek apja?

Blani # 2015.03.31. 19:37

Amennyiben a gyermek közli a láthatásra érkező szülővel, hogy nem akar vele elmenni, ez jelenti-e a láthatás teljesülését? Erőszakkal nem lehet elvinni? Ilyen esetben is bírságolható a szülő, akinél a gyerek elhelyezve van?