A kép törlése és nyilvános bocsánatkérés biztosan elérhető. A sérelemdíj attól függ, hogy lett-e konkrét sérelem, pl. közbeszéd tárgya lett-e, hogy a fiad esetleg ilyesmit tett volna.
sérelemdíj
Köszönöm a válaszodat.
esgabi
Tiszteletem!
Több cég, pár magánszemély, néhány hivatal, egyes kórházakban tapasztaltak és utána is észleltek miatt romlott, romlik az állapotom. Van hivatalos határozatom is az állapotom romlásáról. 2 ügyem kapcsán belett adva a jogikérelmem a segítségnyújtás miatt.
Kérdésem: Mivel több illető tehet úgy tapasztalom, e-mailjeik, tanúk is vannak, hogy pszcihiésen, illetve idegileg is mennyire megviselnek a gondok, ezért mind a két ügyem kapcsán minden sérelmemet kell csatolnom vagy csak a 2 üggyel kapcsolatosakat?
A jogikérelmem kapcsán az illetékes Hivatal hiánypótlást fog küldeni. Ennek a Hivatalnak kell minden konkrét bizonyíték vagy azokat csak a választott ügyvédnek kell és majd a bíróságnak?
Elektronikusan hogyan lehet beadni perkeresetet?
Hogyan kell megfogalmazni azt, hogy milyen konkrét perkeresetet adok be? Hiszen az egyik ügyem céggel: nem küldte el a nyereményeimet, nem jelent meg a békéltetőt testületi meghallgatáson, hallgat, nem reagál semmit az érintett e-mailjeimre. Egyéb hatóságokkal is vannak gondjai ennek a cégnek a tudomásom szerint.
A másik beadott kérelmem pedig egy kórházzal kapcsolatos: nem válaszolnak minden kérdésemre, nem módosítják a sértő,valótlan levelemet, úgy tapasztalom, lekívánnak rázni. Röviden és lényegében ez a két konkrét ügyemmel kapcsolatosan.
Várom a megtisztelő válaszokat.
Köszönettel:ImreK
Tiszteletem ImreK!
A lelke mélyén Ön sem gondolja, hogy a kérdésözöneire választ kap magára valamit is adó jogásztól.
Ne bántsd már... Látod, hogy van elég baja anélkül is. Még az se kizárt, hogy a pereskedéshez kell a gondnoka hozzájárulása.
Mindenki sérelmez itt már mindent. Ebből akar mindenki milliomos lenni :D
Nagyon fontos eseti döntés a tárgykörben:
BH 2016.9.241 A személyiségi jogi jogsértés megállapításának nem automatikus következménye a sérelemdíj megítélése. A körülmények bírói mérlegelése adott esetben azt is eredményezheti, hogy a jogsértő nem kötelezhető sérelemdíj megfizetésére [2013. évi V. tv. (Ptk.) 2:52. §].
Szerintem kontra legem.
Sziasztok!
Van egy hivatalos iratom, amivel bizonyítani tudom, hogy a helyi rendőrség munkatársa személyeskedő, sértő szavakkal illetett egy intézkedés utáni rádióforgalmazásában. Szerintetek van esély a sérelemdíjra? Konkrétan "üldözési mániásnak" titulált valaki, aki rendőrségi rádival rendelkezik. Valószínűleg többen hallották. Szerintem a frekvenciáért a annak használatért a rendőrség felel.
ha van időd, felesleges energiád, pénzed stb, akkor próbálkozhatsz sérelemdíjjal, a bíróság vagy megállapítja a jogalapot, vagy nem, vagy pedig megállítja a jogalapot, de a sérelemdíjat nem stb. de el is engedheted ezt a kijelentést és akkor ezzel lezártad.
amúgy az üldözési mániás nem olyan sértő. mindenféle szarsággal meg nem érdemes a bíróságot terhelni.
Az a bajom vele, hogy a segítségül hívott rendőr egy bűncselekmény esetén elfogultan intézkedik az ilyen rádió üzenetek miatt. Legutóbb elengedett a rendőr egy bűnözőt és engem vont szabálysértési eljárás alá. Tanúkat nem igazoltatta, feljelentést nem vett fel.
hány rendőrségi ügyed van?
Nekem egy sem. Van egy debil szomszédom aki folyton bűncselekményeket követ el ellenem. Rongálja a kocsim, rám támad fényes nappal, lop tőlem, ilyesmi. A feljelentéseket közvetlenül az ügyészségnek szoktam címezni, a megszüntetések ellen meg panasszal élek ha szerintem nem tárták fel kellően az ügyet. Ezért hívnak üldözési mániásnak.
aha, értem :)
Én nem találok semmi meglepőt abban, hogy a notórius feljelentgetőket egy idő után betegnek tekinti mind a környezetük, mind a hatóság.
Tisztelt Hozzáértők!
Sérelemdíj ügyekben mennyi idő alatt kell döntenie a bíróságnak?
Megfelelő időn belül.
Az ügy bonyolultságától, a szükséges bizonyítás mértékétől függően ez igen jelentősen változhat.
Jogkövető, vagy beteg? Nagyon nem mindegy. Mert ha magam intézem, és súlyos, életveszélyes sérüléseket okozok neki az elverése közben, akkor jön a TEK és elvisz, aztán pedig bíróság és négy év körüli letöltendő fegyház. Mérlegelni kell, hogy a feljelentgetést választom, vagy pedig jól elverem a srácot hogy egy életre megtanulja más tulajdonát nem lopja el, és nem teszi tönkre. Köztes átmenet nincs, mert 56%-ban fogyatékos az ember, de még beszámítható. Tehát nincs lehetőség arra, hogy átbeszéld vele a dolgot, mert nem ismeri el a bűncselekményt, így nehéz megkérni rá, hogy többet ne csinálja. A kárt sem tudja megtéríteni, nincsen jövedelme. Több vádemelés is van az ember ellen, nem légből kapottak ezek a feljelentések, és ezt a töketlen rendőrség is tudja. Egy ügye bírósági szakban van, -már volt több tárgyalás-, és részleges beismerő vallomást tett. Márciusban lesz ítélet.. de közben is csinál bűncselekményeket. Halkan jegyezném meg, hogy két éven át nem csinált a csávóval semmit a rendőrség, nekem kellett egy negyed milliós éjjel látó kamerával fülön csípnem. Szóval egy szakmájához úgy tűnik dilettáns brigád nevez üldözési mániásnak ami azért szerintem sértő.
akkor pereld be őket... ennyi. aztán majd a bíróság eldönti.
Tiszteletem!
Egy törvényszéki dolgozó egy idegennek is elküldte a nekem írt e-mailjét, mellékletét, benne a nevem, két e-mail címem és a levele tartalma. Ha nem működnek együtt,hol lehet intézkedni jogilag?
ImreK
Ugyanezen a törvényszéken indíthatsz pert ugyanez ellen a törvényszék ellen, aztán majd az ítélőtábla kijelöl a per elbírálására egy másik törvényszéket.
ObudaFan
Köszi. De peren kívüli megegyezés hogyan lehetséges?
Milyen költségek lehetnek a per során?
Perkapus regisztrációm van, ÁNYK programom is,de szeretnék peren kívül megegyezni.
Kereset beadásában tudna valaki segíteni mondjuk egy óra munkadíjért? Nem kell eljönni a bíróságra, intézek én mindent, csak szakszerűen kellene megcsinálni.
A sérelemdíj nem alkalmas aránytalan gazdagodásra. Ez itt nem Ámerika. Főleg úgy nem alkalmas, hogy kockáztatni sem vagy hajlandó érte.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02