bkv fenyegetőzés

windcathy # 2008.12.16. 21:41

Üdvözlök mindenkit!
Egy kicsit hosszú leszek de elkerülhetetlennek tartom, hogy meg lehessen érteni a problémámat!
A fiam idén márciusban volt 18 éves, Putnokon (Borsodban) volt végzős gimnazista, amikor kaptunk egy ajánlott levelet 24 000 Ft-os csekkel, miszerint Ő januárban a BKV járatán jegy nélkül utazott!
A gond az, hogy életében nem járt a tömegközlekedéssel pesten, nem ismeri a várost ily módon, mert csakis velünk-autóval- járt arra!
Azt később vettem észre -kis községben lakunk, és a postás mindenkit ismer- , hogy a mi utcanevünk, de egy nem létező házszám van megadva a címhez! ettől függetlenül még átvennénk egy levelet, hiszen elírás is lehet!
Felhívtam a BKV-t, és jeleztem a tévedésüket, és szerettem volna adatokat egyeztetni. Ők azt mondták, hogy csak akkor adják ki, ha személyesen bemegyünk, de így telefonon nem segítenek, aztán nagy vita árán sikerült megtudnunk, hogy bár az anyja neve, és a község, utcanév megegyezik, de se a házszám, se a születési dátum nem!
Tehát a fiam 90-ben született, az adatok szerint 87 van megadva, egy teljesen más dátummal!
később már ügyvédnél volt az ügyünk, és kültek egy másolatot az aláírásról is, mely egyértelmű, hogy nem a fiamé!
nos, tudom, hogy egyszerűen be kellene ülni a rendőrségre, jegyzőkönyveztetni, és bizonyítani, hogy a fiam ártatlan, de az igazságérzetemet nagyon borzolja a tény, hogy ha visszaél valaki az adataink egy részével, akkor nekünk kell bizonygatni az ártatlanságunkat!
Ráadásul nekem küldözgetnek sms-eket az ügyvédi irodából, hogy haladéktalanul vegyük fel a kapcsolatot velük!
megtettem, egy arrogaáns nővel beszéltem, de nem tudtam megfelelően kezelni a helyzetet, az követelőző sms-ek meg csak jönnek!
az ellenérzésem az intézkedés miatt azért van, mert nem értem, hogy miért nekünk kell bizonyítani azt, hogy nem a fiam volt, hiszen az adatok hasonlóak ugyan, de nem egyeznek meg!
Ha az ellenőröknek valaki hamis adatot akar megadni, akkor nem mondja a saját nevét, anyja nevét, és az összes többi adatot hamisan, és egyáltalán, miért lehet az adatokkal lagtöbb mindenben megegyező személyt előrángatni?

szeretném megtudni, hogy köteles vagyok-e bizonygatni az ártatlanságot, vagy egyszerűen megkérhetem Őket, hogy a büntetést kipostázni a nemlétező címen lakó 87-ben született egyénnek szíveskedjenek, minket meg hagyjanak békén!
mert szívem szerint ezt tenném, hiszen a fiktív adatokat megadó bliccelők nagyon sok embert megkeseríthetnek, még akkor is , ha nem minden adatot tudnak az illetőről!

Még egyszer elnézést a hosszú irományért, és várnám a véleményt, hogy igazunk van-e, vagy fejet kell hajtanunk.