bkv fenyegetőzés

adam127 # 2010.04.16. 14:04

Üdvözlök mindenkit!

Olyan jogvégzett szakember segítségét szeretném kérni, aki jártas PTK-s, ill. BKV-val kapcsolatos ügyekben!

A részletek:
407.140 ft-os adóssággal kapcsolatban keresett meg egy a BKV által megbízott ügyvédi iroda. Miután levélben kértem mind a BKV-t, mind az ügyvédi irodát, hogy küldjék meg nekem a követelési jog átadását igazoló szerződést (jogilag mi közöm is van nekem az ügyvédi irodához?), a BKV visszavette az ügyet.
Voltam irategyeztetésen melyen írásban vállaltam, hogy 15 munkanapon belül levélben értesítem a BKV-t, én a követelés milyen arányát tartom jogosnak az elévülési idő figyelembe vételével, melynek befizetését természetesen (részletekben) vállalom!

Kérdéseim a következők:

• Mi az aktuális jogállás az elévülési idővel kapcsolatban?

autóbusz, troli, villamos esetén 1 év
egyéb esetekben (metró, hév) 5év

• Ez így van?
  • Hol találom meg ezt leírva? A későbbiekben szükségem lehet rá!

"Nem kétséges hogy a közlekedési társaság utasai homogén csoportot képeznek, így az Alkotmány 70/A.§-ára figyelemmel nem lehet különbséget tenni köztük aszerint, hogy éppen autóbusszal, villamossal, metróval, vagy trolibusszal utaznak."
2008.10.11. - Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa
Ez az ombudsmani állásfoglalás sajnos nem törvény.

• 2008 óta történt-e ezzel kapcsolatos törvényesítés?

(én a net-en nem találtam.)

• Érdemes e nekem erre az állásfoglalásra hivatkoznom a BKV irányába?

Más kérdések:

• Az én ügyekben át nem vett tértivevényes megkeresés átvettnek minősíthető-e?
  • Ha igen akkor hányadik megkeresés után?
  • első megkeresésnek minősül-e az ellenőr által adott büntetési papír, melyet én a helyszínen aláírok?

A BKV és az ügyvédi iroda is megkeresett 1-1 tértivevényes levéllel - egyiket sem vettem át.

• Két különböző jogi személy keresett meg, ez a törvények szerint egy ügyben való két megkeresésnek, vagy két ügyben való 1-1 megkeresésnek minősül-e?

Más kérdés:

• Halott-e már bárki a BKV által indított pótdíj behajtással kapcsolatos peres eljárásról?

Az esetleges segítséget ide a fórumba, vagy az adamegy27@gmail.com e-mail címre várom!

A segítséget előre is köszönöm!

Tisztelettel: Varga Ádám